Mycket sofistikerad

Jag sitter här och avnjuter en god pastis. I min morgonrock, i övrigt. Och ett par mycket sofistikerade glasögon. För sådan är jag, proper och sofistikerad. Lyssnar i övrigt på Mozart. För sådan är jag. Proper och sofistikerad. Tittar lite på ordensbrevet, där min gamle släkting blev utnämnd till riddare. Runt om det står tavlorna med min morfaders medaljer. Och jag är s sofistikerad. Det ska ni veta. Med min pastis, min morgonrock, mina glasögon, ordensbrevet och alla medaljer.

Har fått mens också. Upptäckte det för att jag kliade mig i könshåret och sedan skulle skriva en liten rad på tangentbordet och det blev skitfläckigt och dant. Han skriva ganska länge innan jag upptäckte det också. Könshårsblodet på tangenterna.

Så torkade jag bort det. Nogrant och duktig.

För sådan är jag. Sofistikerad.

Stockholm Streetsyle synar... mitt dass!

rasmus
Foto: Johannes Helje, Stockholm Streetstyle.

Såg just att
min 22-årsfest ligger uppe på Stockholm Streetstyle. Det visste jag inte. Så jag klickar in lite. Blir lite förvånad där med. Bilderna är inte tagna på sjävla festen i sig, egentligen, utan snarare i... eh... ja, på toaletten på övervåningen, helt enkelt.

Stockholm Streetstyle - Hanna Fridéns toalett!

Det är där jag oftast bajsar, by the way. Det kunde ni ju ha skrivit till. Stockholm Streetstyle tar tempen på Bajshannas favorittoalett. Spanar in modetempen på Hannas bajshörna. Fångar det heta där allt händer.

Vad sjukt.
Fast ganska roligt.

Jorå, jag är singel

Folk frågar om det här ibland, så jag kan väl svara.

Nej, jag och Leo har inte ihop det.


Sedan behöver vi inte gå in mer på det, egentligen.




Dagens outfit - Lika som bär

image2342

Gick igenom gamla inlägg häromdagen för att rensa upp lite bland kategorierna. Har så många onödiga kategorier med bara en eller två inlägg.

Men hittade den här i alla fall, en gammal gammal bild. Sorterade in den under Dagens outfit men undrar om det egentligen var fel? Dagens stilikon kanske skulle vara bättre, som jag sett i andra bloggar. Eller kanske Hitta stilen, eller möjligen Lika som bär. Alla de där kategorierna som riktiga modebloggar har.

Ja, lika som bär på det nog bli. Hanna Fridén, Al Bundy och chimpans. Lika som bär.

Lärare i kärlek

image2341
Foto: Karin Idering.

Inatt drömde jag en fin dröm. Jag drömde om mina manliga bekantskaper och vänner som är singlar som vid något tillfälle bett mig om någon slags råd eller gnällt om hur svårt det är att hitta tjejer. Jag drömde att jag arrangerat en kväll hemma hos mig där jag först utbildade dem i basic tjejpsykologi, och sedan bad dem fylla i vissa enkäter och så fick de göra små övningar på varandra.

Jag hade stramt, uppsatt hår, glasögon och nidbilden av en skolfrökensuniform. Jag stod rakryggad och alert och var den hårdaste och bästa jävla läraren någonsin.

Sedan gick vi ut. Jag stod där, rakryggad och ordentligt medan de alla tittade på mig med sina hjälplösa hundögon. Jag stod med pekpinnen och sa: "Mjaaa... njaaa, ja, jovars. Låt oss köra igång, då." sedan pekade jag på diverse damer här och var och bad pojkarna runt om mig berätta vad de trodde om kvinnorna i fråga bara från att titta på dem, och sa de idiotiska saker så slog jag dem över fingrarna med pekpinnen. Och sedan arrangerade jag så att passande pojke mötte passande flicka.

Men alla var ganska tafatta och klumpiga, och de fick kalla handen. De var inga bra studenter. Jag sprang regelbundet fram och hytte åt dem och skällde ut dem och skrek: "IG! IG! IG!" och sedan försökte vi igen.

Det hela vara ganska skoj. Jag tror att jag ska göra det på riktigt, vad tror ni?
Jag är väldigt mån om att mina vänner mår bra, och många känner sig lite ensamma och kärlekskranka för tillfället. Det måste vi ju råda bot för, tycker jag.

Sökes: Tjej som gillar tecknad bögporr

Nästa program handlar som sagt om ideal, men veckan efter det kommer vi att prata lite om porr och vad som anses tändande bland olika kulturer och kretsar.

Vad jag vill hitta är en tjej som är helt fixerad vid tecknad bögporr. Som tycker att det läckraste i världen är när Sephiroth och Cloud från Final Fantasy VII spänner på varandra så hårt att sidorna i boken nästan spricker. Som tycker att Duo och Heero ska gifta sig och smiska varandra dagarna ut och in. En tjej som fnyser åt precis allt om det inte går under benämningen slash eller yaoi. Du får hemskt gärna skriva egen fanfiction också, om möjligt, eller rita egen doujinshi. Vore grymt!

Jag vill att du ska vara tokigt energisk också. Prata på som fan. Vara helt galen och gärna skrika mycket och sånt. Inte vara blyg i alla fall. Sånt fungerar tyvärr inte i TV, är jag rädd.

Vi har öl också. Men den får du bara dricka om du är över 18.


Anyone?
 

Om min tarm var ET

Åt lunch med mamma idag, och efter 15 minuter kom det sedvanliga behovet att töma tarmen lite. Så går på toa.

Konversationen utspelar sig så här, jag sitter inne på toa och mamma är i köket vid sin bärbara.
Jag: Hahaha! Mamma, mitt bajs är vitt!
Mamma: Va? Det låter inte bra.
Jag: Det är vitt! ET-bajset!
Mamma: Det kan vara leverfel, det är inte alls bra.
Jag: Jaha...

Tystnad.

Mamma: Det kan tydligen vara fel på gallan!
Jag: Jaha?

Tystnad.

Jag: Sitter du och googlar eller?
Mamma: Ja!
Jag: Men vafan... det är ju bara skitlite. Spelar ingen roll. Spillerill med lite ET-bajs.
Mamma: Aha, vänta, om det bara är lite och någon enstaka gång så kan det handla om att det går igenom kroppen en aningen för snabbt. Ingen fara.
Jag: Men det kan nog stämma! Häromveckan bajsade jag ut hela cornflakes! Hela!
Mamma: Jaha...
Jag: Hela! Gula! Gjorde pissont.

Tystnad.

Jag: EEEEETEEEEE PHÅÅÅÅÅÅN HÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅM. PRRRRTTTFFFSHHHHRRRRRT!


Vem är Tina?

Har ni hört att jag ibland pratar med en kvinna vid namn Tina? I programmet? Det är min producent. En grej vi har i våra program är att vi gärna får prata med folk som snackar med oss i snäckan. För den avslappnade känslan. Men vem är den här mystiska Tina som vi egentligen brukar sitta och prata med?

Hon heter Christina Luoma, och när jag googlade henne hittade jag följande. Det är hon som är den nakna tjejen som har sex med en kille! Min producent är naken!

 

Annika Marklund är också med! Splatterfilm på engelska med enbart svenska skådisar. Camp Slaughter, the bomb!


Ideal i nästa program

Nästa vecka så kommer mitt program i ZTV att handla om ideal, vilka effekter dagens ideal har i samhället och vad man eventuellt kan göra för att motverka dagens ideal. Vi kommer bland annat att ta upp Folkhälsoinstitutets rapport som visar att unga tjejer i större grad är underviktiga än lider av övervikt (vilket jag hävdat mycket länge, och det är skönt att det äntligen kommer bevis som man kan peka på) sedan kommer vi ha en tjej i studion som lidit av både anorexia och bullimi själv och gjort en dokumentärfilm om det som hon visar och pratar om för unga tjejer.

Det kommer att bli ett bra program. Det känns fantastiskt att få göra något man verkligen brinner för. Att försöka motverka dagens ideal och hjälpa tjejer är det viktigaste som finns för mig.


Lite hångel

carl

Sådärja! Nu ska jag ut. Så länge kan ni få se en bild på när Carl M Sundevall hånglar med en hippiekille med långa dreads.

Ingen tror någonsin att man är allvarlig

Var på ett litet möte idag, angående att sälja bloggen alltså. Men oroa er inte, inget är bestämt nu och jag velar som fan. Men en intressant anekdot.

Jag: Och jag får betalt per sidvisning, säger du?
Köpare: Ja, men du kan inte sitta och ladda om sina själv exempelvis, för det ser vi.
Jag: Men om jag fejkar det då? Typ genom en massa proxys. En miljon besökare från ryska IP-nummer!
Köpare: Eh...
Jag: Det kan ni inte kontrollera. Jag kanske får en massa läsare från Ryssland. Eller Kina. Det är också vanligt.
Köpare: Vi kan nog se om...
Jag: Nej, det kan ni inte! Men det här låter bra. Jag ska skriva ett grymt program och skinna er ordentligt. Kan jag fundera på det i en vecka?
Köpare: En vecka låter rimligt.
Jag: Bra, det hinner jag bygga ett program på. Vi hörs om en vecka!


Konstigt att de inte började fundera extra efter det här, eller? Det är inte svårt, som sagt. Typ HOSTGinastarPåBloggportalenHOST.

Gårdagens outfits

klenning


I programmet hade jag på mig den fantastiska klänningen jag fick av
Sofia Dahlén i födelsedagspresent! Enda sedan hon skaffade sig den har jag tjatat på att jag måste få låna den, och så fick jag den i födelsedagspresent! Fantastiskt. Älskar Sofia. Sofia är bäst i världen.

image2338

Och på dagen hade jag det här.

Kofta: Vero Moda (jag trodde aldrig att jag skulle få användning för en vanlig, grå och långärmad kofta. Men tji fick jag! Present från Veckorevyn)
Halsband: Present
Linne: Lindex
Kjol: H&M
Strumpbyxor: Vet inte
Skor: Second hand, Myrorna

Nu ska jag strax iväg på ett möte och klockan fyra idag kommer ni att kunna höra mig på radio Metropol. Vi ska debattera vikt och ideal i samhället!

Vet ni vem jag är?



Hahaha. Här har vi resultat från gårdagens filmade på Götgatspuckeln. Jag försöker ta reda på vart mitt så kallade "ledit mig". Och jag blir väl inte helt nöjd, eller snarare, jag blir jävligt förbannad. Jävla skit, alltså.


Problem att se filmen? Gå in här.




Stylingduellen - Kissie vs Fröken Rinse



För er som missade, här är stylingduellen mellan
Kissie och Emilie Rinse! Två tjejer med väldigt olika stil. Hur olika blev resultatet?

Om ni har problem med att se i bloggen så kan ni klicka här.


Sändning 22:30 ZTV

Sändning ikväll. Programmet handlar om uppmärksamhet och att synas. Gäster i studion är Tony Cederteg, programledare i Streetsmart och Tommie X från Kitty on the Catwalk. Förutom det har vi ett stort gosedjur utklätt till Calle Schulman eftersom att han med mycket kort varsel avbokade på grund av tidsbrist. Det ska vi ha roligt med, vet ni.

Vi ska dissa jantelagsidioter som hatar folk som syns också. Det ska bli roligt.

Förutom det så kommer vi att se två tjejer som båda bloggar men som ändå är mycket olika varandra i Stylingdduellen. Den här gången blir det
Kissie och Emilie Rinse. Enkel nutidsstil möter punkigt åttiotal!

21:55 kör vi livepuffen. Därefter börjar Streetsmart med Tony och Karin Winther och 22:30 kör mitt program igång! På ZTV som vanligt.


Gårdagens outfit

image2337

Skittrist väder igår. Kallt, blött och jävligt. Sådant gör mig deprimerad. Då måste jag klä mig i färg. Annars kreverar jag fullständigt och vill döden dö.

Linne: H&M
T-shirt: H&M
Kjol: Någon skitbutik
Strumpbyxor: Vet inte!
Väska: Köpt typ år 2002 på Arvikafestivalen
Skor: Din sko

Vad tycker ni om mina ben, förresten? Jag diggar dem. Mina ben har alltid varit grymma. Har en massa tjusiga muskler och former. Jag var sprinter när jag var yngre och muskelmassa som byggs tidigt i livet verkar hålla sig kvar föralltid. Det är jävligt skönt, ska ni veta. De här benen kirrar ALLT!

Dagens outfit - När vi filmade

image2335
image2336

Så här såg jag ut tidigare när vi var ute och filmade ett inslag till kvällens program på Götgatan.

Sedan ställde jag mig och skrek: "Det är jag som är Hanna Fridén!" medan jag hoppade upp och ner mycket mycket argt och slängde saker i marken och gestikulerade hånfullt mot folkmassorna. Det var roligt. Det är skönt att skrika av sig bland folk. Det borde alla få unna sig ibland, tycker jag. Brukade gå runt och sjunga för högan hals förut, tills mina kompisar sa att det var pinsamt och jobbigt.

Men hey, vad befriande det känns! Alla borde,

Klänning: Från Stadsmissionen, kostade typ 250. Kap.
Väska: Köpte typ år 2002 på Arvikafestivalen.
Jacka: Monki
Skor: Din sko

Ibland är det sunt att vara hypokondriker

Uschdå, jag har gjort mig hyponkondrisk! Ni vet hur det är när man hittar någon sjukdomsartikel på nätet. Det är alltid något man kan relatera till så kan man skratta lite och obsessa vid det utan att faktiskt tro att man har det. Men det var mindre kul att läsa på om kronisk bronkit, ska jag säga. Hu! Inte alls roligt. Det var första gången jag verkligen fick en tankeställare om hur kasst det är att röka. Jag må ha släkt som dött av cancer framkallat av rökning, men de har ändå varit över 80 år gamla, och då känns det inte lika oväntat.

Men när man sitter med en jävligt seg hosta (har haft sedan jag började på ZTV) och får för sig att läsa på om kronisk bronkit och läser om alla risker för cancer i halsen, andnöd, handikapp och så vidare så blir man fanimej mörkrädd.

Jag skulle gärna sluta röka. Gjorde det för ett antal somrar sedan och upplevde det inte ens som särskilt komplicerat. Det var jobbigt i början för att man blev så spattig och nervös, men man började snabbt värdera att känna sig fräsch och pigg istället för en grå nikotinist. Efter några månader så klabbade däremot matstmältningssystemet ihop helt och jag var tvungen att börja röka igen tills dess att min sår i tjocktarmen var helt läkt. Och sånt tar en jävla tid.

Jag tror att det nästan är läkt, faktiskt. Någon gång under 2008 blir det nog bra. Jag har varken blödningar eller något annat konstigt längre. Jag har fortfarande ont i vänstersidan av midjan där tjocktarmen sitter, men aldrig så pass att det känns livshotande eller är ohanterbart. Mer dov värk. Om jag slutar äta kött överhuvudtaget och bara äter fet fisk så kommer det dessutom gå snabbare.

Så nu hoppas jag kunna sluta röka någon gång under 2008. För kronisk bronkit skrämde fanimej skiten ur mig, och det är inte vanligt att jag blir alldeles skrajsen och hypokondrisk.
 

Om vikt i Aftonbladet - igen

Tjonka! I Aftonbladet idag igen, nu den tryckta versionen. Jag diskuterades i radio i morse också, Metropol, angående min viktuppgång. Melinda Wrede jobbar där (kollega på ZTV, också programledare) och berättade det hela. Kommer inte riktigt ihåg vilka som var med, men de hade tydligen varit positivt inställda. Ja, förutom EN kvinna som kom med väldigt skumma argument.

Hon sa att det inte kan vara hälsosamt att gå upp en tredjedel av sin vikt. Och att fetman faktiskt ökar i Sverige.

För det första skulle jag vilja påstå att det är väldigt konstigt att tro att folk blir uppmuntrade till fetma av att man går upp till en hälsosam vikt. Det är ett extremt konstigt argument.

För det andra är det väldigt intressant att man som underviktig kan kritiseras för att gå upp i vikt. Vi är alla olika, och vissa är, som ni kanske vet, väldigt stora av naturen utan att lida av några som helst hälsobesvär förutom att de möjligen har svårare att röra på sig och därav kan få följdproblem på grund av det. Men sådanna problem har underviktiga också. Folk som är väldigt underviktiga av naturen löper större risk att få köldskador, permanenta blåmärken och en naturlig fallenhet för näringsbrist betyder även att musklerna är speciellt utsatta. Så det är knappast som så att enbart naturlig övervikt kan orsaka problem. Däremot så blir inte någon som har en naturlig och ofarlig övervikt någonsin kritiserad för att denne går ner, för allt i vårat samhälle säger att man absolut inte får vara överviktig. Men som smal, ja då jävlar, då kan det kritiseras med viktuppgång. Ännu ett exempel på hur sjukt hjärntvättade vi är. Är smal alltid bättre? Nej, det är det inte.

För det tredje. Ja, fetman ökar i Sverige. Men det gör också undervikten. Det är beräknat att anorexi och andra former av svältsjukdomar ökar med 15% varje år, och det är främst tjejer i en påverkbar ålder som får det. Medianvikten har alltså inte skiftat, däremot har det blivit större extremer. Självfallet ska man uppmuntra att alla ska vara friska, men det finns absolut inget ideal i dagens samhälle som uppmuntrar folk till att bli överviktiga. Det är andra problem som orsakar det.

Så alla som kritiserar viktuppgången med argumentet att fetman ökar i Sverige borde nog tänka till en gång till, eller tror de på allvar att folk sitter och tänker: "Åh, den här tjejen som var sjukligt underviktig går upp till normalvikt, åh, jag måste nog bli sjukligt överviktig tror jag annars är jag ful och passar inte in!"

Nä. Tror inte det.



Synd bara att bilden på mig i Aftonbladet är så ful. Jag ser ut som en äggskalle. Och det är synd. Jag vill fånga en ung målgrupp med det här. Målgruppen som tittar i modemagasin, känner att de måste vara så himla piffiga hela tiden och lider av en stor stress vad gäller deras utseende. Man fångar inte upp dem om man har en ful bild. Inte till en början. Man leder in med något snyggt och läckert, visar åsikterna, försöker förändra. En tjej som känner att hon måste vara döläcker hela tiden och därav skadar sig själv genom svält kommer inte att se på den där bilden och säga: "Fett! Jag kan gå upp i vikt och fortfarande duga som jag är! Fortfarande känna mig snygg". Så det är väldigt synd.

Nytt och spännande

Det finns en attityd där ute som jag tycker är jävligt trist, och det är det här dissandet om att ta in oerfarna personer i TV och som gäster. Att tycka att jag suger är väl en sak, det är det en hel del som gör av ren princip, så skitsamma, men de som gnäller på när en gäst är oerfaren är förjävla trist. Jag vet inte om de här personerna helt allvarligt tycker att man bara ska ha samma gamla ansikten i rutan på riktigt eller om de helt enkelt inte tänker till när de gör sina uttalanden, men jag tycker om inte annat att det är mycket roligare med nytt folk än att tjata ut samma gamla säkra kort. Jag tycker att det är jättekul att bjuda in andra förmågor till programmen och se vad de går för.

Och det är just grejen med nytt, det är inte perfekt från början, det är lite osäkert och lite småtafligt med talet här och var. Jag upplever inte det här som ett problem, nästan tvärtom faktiskt. Att allt ska vara så himla finpolerat hela tiden tycker jag är trist. Trist och platt. Det är roligare och mer intressant att se någon vara mänsklig och utvecklas. Och det är roligt att testa något nytt och faktiskt utnyttja den kunskap och potential som faktiskt finns där ute. Att släppa fram de förmågar som finns, även om de är oslipade.

Det är precis som att det är roligare att länka små, men bra bloggar. Bloggar som kanske inte har världens uppmärksamhet men som faktiskt är grymma. Som man vill ska få mer uppmärksamhet. Att länka de stora som kanske har mest finslipat språk och som byggt sig grej fullt ut tappar sin charm i långa loppet. Det är kul att lyfta fram nytt.

Det lustiga med det här är också det faktum att de som gnäller och tjatar på att det suger att ta in folk utan TV-vana oftast är exakt samma människor som gnäller på att det alltid är samma gamla skit överallt hela tiden. Sedan gnäller de på att det inte är perfekt. Men vad förväntar sig folk? Hur kan folk i ärlighetens namn förvänta sig att det är perfekt från början? Nytt betyder just en specifik grej: NYTT! Perfektion kommer av erfarenhet och övning. Inte av sig självt.

Och när jag hittar någon tråd ute på nätet om att en gäst som aldrig suttit framför kameran verkar lite blyg eller fumlar på orden och därav suger PUNG så blir jag så jävla trött. Vad förväntar sig folk av andra? Att de ska vara någon slags übermensch som plöjer fältet totalt första gången? Varför denna jävla missunsamhet? Och varför inte kritisera, säg, en erfaren TV-profil som borde veta bättre än att göra ditten och datten i rutan? Som att exempelvis vara aspackad?

Jag vet inte hur det är med er, men något av det bästa jag vet är att hitta någon ny obskyr och intressant person, någon ny designer, ett nytt band, en ny plats, en ny vän eller vad som helst. Och det är inte perfekt, men det är spännande och nytt. Som de första osäkra stegen i ett förhållande, som att testa sig fram och våga med kläder eller som att utveckla sin personlighet bit för bit.

Och så är det ju himla kul att klicka fram till de första inläggen i en blogg. Kanske två år tillbaka. Kolla hur det såg ut då. Det är oftast en jäkla skillnad. Som mina första inlägg där man sakta känner sig fram, testar olika saker, känner efter vad man känenr sig bra med, bekväm med, vad som är kul och vad som andra tycker är kul.

Det är vad som är nytt. Och det är inte perfekt. Men det är jävligt spännande.
 

Simon Gärdenfors

Hörni! Kul! Simon Gärdenfors kommer att vara programledare på ZTV på måndagar från och med den 14:e april. Simon är serietecknare, som ni kanske vet, och ohyggligt duktig. När han kom in här på redaktionen så kunde ingen av oss placera den andres ansikte, men när jag jobbade på Olssons Grafiska och en hel del med Kartago och Galago (vet inte riktigt vilket av dem han ligger på) så sågs vi ju, såklart.

Och det är skitkul. Simons program kommer att fousera på så kallad "skräplitteratur" som serier, tecknat, Tv-serier och dylikt. Kommer nog kunna bli jättebra, och exakt det komplement som behövs.

Att vägra kissa

Jag sitter här och är jävligt kissnödig men vägrar att gå på toa. Det är vanligt. Blir jag bajsnödig så springer jag direkt av skräck för att skiten ska vandra upp i tarmen igen, men kiss, det samlar jag gärna på ända tills det börjar värka i njurarna och jag börjar rapa. Det är nämligen något alldeles vist med att hålla kisset inne. Det pirrar lite, och när man blir sådär överjävligt kissnödig så får man små rysningar i kroppen. Ett pirr som går igenom varendaste liten muskel och man får direkt en massa gåshud. Kissryssningarna, som man kallar dem. Samma rysning som går igenom kroppen när man börjar tömma en jävligt full blåsa.

Och när man väl går, då jävlar. Då sitter man gärna där ganska länge. Kissar bara yttepyttelite i taget. Små, små droppar. Och varje gång får man de där rysningarna. Det är behagligt pirr. Det liknar pirret man får i magen när man åker flygande mattan på Gröna Lund. Det liknar pirret man får när man stiger ut i kylan efter ett varmt bad. Det liknar pirret man får när man är trött och jävlig men vaknar med hjälp av det smekande smattret i duschen.

Så gör man det här tills man får ont. Och när man får ont, då får man ont på riktigt. Och man mår illa, och det värker i hela buken och man börjar rapa en massa magsyra. Magsyra som kommit av spänningarna. Och då skäms man lite, känner sig dum. Man skäms lite på samma sätt som när man har bråttom till jobbet på morgonen men fick för sig att onanera istället.

Jag berättar de här för er nu för att lätta mitt samvete. Jag är en boll av kiss, kör en nål i mig och ni blir marinerade. Piss-Hanna. Det är jag just nu. Kissäcklet.

Fina fina Emma

image2334

Emma, söt som socker, är osäker på sin nya färgning. Men det är ju dumt, tycker jag. Jag vet inte vad det är med hennes utseende, men det är något som tilltalar mig riktigt mycket. Förut såg hon mer dockflickig ut, nu är det mer pojkflickigt och lekfullt. Älskar bådadera. Sedan har hon ju något av de bästa bilderna i hela bloggosfären också.

Läs hennes blogg här.

Selling out?

Kära läsare. Den senaste tiden har tre företag kontaktat mig angående att köpa min blogg. Det är tidningar allihopa, så mitt material skulle inte bli begränsat överhuvudtaget. Men jag är ändå osäker. Jag har fått erbjudanden förut som jag avböjt av olika skäl. Dessutom har jag alltid haft en förkärlek för att stå solo. Sköta saker och ting själv. Men någonstans inser man också att man inte riktigt hinner.

Jag skulle gärna blogga med en lön, klart att jag skulle vilja! Jag skulle kunna fokusera mer på bloggen och mindre på andra jobb som jag gör bara för att dra in lönen. Men jag vill inte att mitt material ska ändras och jag vill inte att ni ska känna att ni är bortglömda. Att man bara bloggar för pengar. För det gör jag inte och så kommer det förmodligen aldrig att bli. Vad jag uppskattar mest är ju er.

Sedan har man det där med besöksstatistik. Alla företag har pratat om att de kan höja trafiken också. Och jag undrar om det är något jag egentligen vill. Jag vill gärna att min besöksstatistik går upp för att folk gillar det jag gör och återkommer, men jag är inte sådär suppertaggad på att få högre trafik bara för att.  För, jag menar, om man kollar in på de större bloggarna och läser kommentarerna eller ser vad andra bloggar skriver om dem så finns det en synonym grej, och det är att minst två tredjedelar av besökarna hatar bloggskribenterna. Det tycker jag i ärlighetens namn verkar jävligt ovärt, faktiskt. Man måste inte bli älskad eller ens accepterad av alla, men om två tredjedelar av besökarna var arga och sura och hatade mig så har jag ingen som helst tvivel på att jag skulle bli en mycket sämre och surare bloggare.

Så jag tycker att det är lite svårt just nu. Med beslut och så. Jag ska i alla fall träffa några av dem i veckan och diskutera lön, exponering och så vidare. Och vi får.

Som tur är så vet jag i alla fall att ni inte skulle tycka att det var jobbigt om jag var avlönad. Jag vet att ni är kloka nog för att anse att det inte är fel att få betalt för ett jobb. Jag förmodar att ni skulle tycka att det var ruttet med smygreklam, och där är vi i så fall helt ense, och det är helt enkelt något som aldrig kommer att ske. Utan det skulle bli helt normal lön till ett helt normalt jobb, och jag antar att det inte skulle handla om några groteska summor heller. Mer som en krönikör, fast varje dag, flera gånger om dagen för mindre pengar styckvis än vad man brukar få. Och förhoppningsvis skulle jag då kunna fokusera mer på det här och ge er en ännu bättre blogg!

Men det är svårt. Och jobbigt att tänka sig att man inte... ja, står solo, längre.

Så trött så sliten

Usch. Har just jobbat klart och ska äntligen sova. Hade lovat bort mig på familjemiddag så allt blev sent, sedan kom en Aftonbladetfotograf förbi och fotade mig mitt under det hela. Ska bli kul, det där. Berättar mer om det senare. Nu ska jag dö, och imorgon kommer jag ha ångest över min sömnbrist. Bläh.

Vi ska göra klart hela programmet för onsdagen imorn. Tidsbrist på grund av en massa helgdagar. Stress och ångest. Nu skulle någon gärna få skjuta mig i skallen så att jag kunde få lyxen att avlida, om inte annat, bara för ett tag. Vore skönt med lite vila.

Dagens outfit, eller äh

image2332
image2333

Oftast får jag ingen egen användning för grejerna man får i goodiebags, men det blir ofta perfekta presenter till vänner som blir sprudlande glada av små spontana paket. Men ibland får man något kul, som en massa tapetprover som man kan pryda en del av väggen med. Blev helt okej, och ett fint ställe att ta bilder på, egentligen.

Som här, nyvaken i sovtröjan som ser ut som om Gianni Versace och Burberry rökt hasch tillsammans och sedan skapat ett ganska så ordentligt vedervärdig grej. Love it.

Gårdagens outfit

image2330
image2331

Fett najs att det ska vara trendigt med trasiga strumpbyxor nu, på grund av den där Ashley Olsen, alltså. Jag hatar att köpa strumpbyxor. Tycker att det är skittråkigt. Så jag har nästan alltid lite trasiga strumpbyxor när jag går ut och får alltid kommentarer om "maskor". Mitt svar är alltid: "Äh, orka". Nu kan jag istället säga: "Men äääääh! Kan du INGENTING eller? FETT mode ju, tjena! Var HAR du varit egentligen? SUCK ALLTSÅ HALLÅ!!"

Kan vi inte göra det trendigt med stökiga rum, också? Seriöst. Hatar att städa med. Skittråkigt. Har inte pallat städa mitt sovrum sedan festen.

Topp: Monki (födelsedagspresent från fina Lina Lundemo, tack!)
Kjol: H&M
Strumpbyxor: Eh, vet inte
Skor: Din sko (finns i butik nu)
 

Tjusiga Sussi

image2329

Ovationer till Sussi Käck! Absolut bäst klädd på min fest. Hon var speciellt uppstyrd för att gå på Salong Cabaret, visserligen. Men, oj, så himla läckert. Jag måste få låna den där peruken någon gång. Tydligen så kom den från Buttericks.

Stuva fisk på fyllan

Igår när jag kom hem (07:30 på morgonen) och skulle laga min mat innan sänggång så blev jag så himla ledsen. Minimalt med risnudlar och det enda ätbara som återfanns i kylen var en massa goudaost. Inget man blir sådär superpepp av, direkt.

Men! Gjorde bästa maten ändå, och blev påmind av min absoluta favoriträtt som jag inte ätit sedan dagis som regelbundet bränner i mitt smakminne som en av de fantastiska rätter jag någonsin ätit: fiskpudding.

Tog ut 200 g Alaska Pollock, fryst blockfisk.
Tina i micron.
Ha ner i pannan, hacka det till en fin röra.
Börja steka lite lätt.
Slå ner grädde regelbundet, lite i taget för en snabb och jämn stuvning.
Kokade lite risnudlar till det.
Ytstekte broccoli och champinjoner.
Blanda fritt!

Det blev en otroligt fin och rund smak, ska ni veta. Jag satt och njöt i min säng medan jag tittade lite på Rose of Versailles. Sedan somnade jag med glada dagisminnen.

Men ja, stuva fisk! Så bra. Det ska jag göra oftare. Så sjukt enkelt att göra också. Och billigt!

Jävla trögskit

Förfan. Jag är över två timmar sen för att jag inte kunnat bajsa. Jävla skit, alltså. Nej, nu ryker jag iväg ändå. Sedan får vi se om pastisen börjar verka någon gång på Operaterassen när jag dansar loss till Tiga.

Kan bli intressant. Lovar att berätta allt imorgon. Tar såklart kameran med mig.

En god pastis

image2328

Har just käkat middag och dricker en god pastis. Jag älskar verkligen pastis. För det första så gillar jag när man häller vatten i det och det ändrar färg och går från klart till grumligt. För det andra så gillar jag hur rent det smakar, som typ att skölja munnen med flour. För det tredje så gillar jag ordet. Pastis. Pastis. Pastis. Får mig att känna mig fin och fransk.

Men allra mest gillar jag att jag brukar få rännskita dagen efter om jag druckit lite pastis. Anis, vet ni.

Nu ska jag iväg och förfesta med Nikita, Ellinor och Mini. Om jag har tur så kan jag klossa redan där, är så sjuhelvetes förstoppad. Jag väger 1,5 kg mer än jag brukar. Det ni!

Ses på Tiga.


Vår äckliga glutenfria mat

Jag måste alltid äta vid flera tillfällen under en utekväll, annars dör jag. Alkohol är elakt mot magslemhinnan, och det slår till direkt på mig vilket innebär att jag kan börja kräkas som en galning om jag inte får i mig mat. Inte det att jag blir full, utan bara det att jag har en känslig mage. Och är så satans hungrig hela tiden.

Så i födelsedagspresent så springer Johan Erik Strömgren ut och handlar glutenfritt på McDonalds åt mig, mitt i festen! Asnajs. Sedan, runt fyratiden, så lagar jag risnudlar och har i skinka, typ en hel tub amerikansk dressing och så en massa smör. Tycker att det är grymt gott, alla andra som smakar tycker att det är det vidrigaste de någonsin ätit. Men jag tycker att det är grymt. Helt fantastiskt.

Snacka om att kraven för smaken på mat sjunker när man är glutenintolerant. När man först får reda på att man har det och testar med glutenfri pasta istället så smakar det så jävla vidrigt. Kommer ihåg det så tydligt. Det är grötigt men hårt på samma gång, smakar konstigt nog mjöligt och, inte så konstigt, jävligt syntetiskt. Inte alls gott. Sedan vänjer man sig genom åren och tycker att det är gott. Samma sak med glutenfritt bröd.

Jag undrar om man skulle få en smakchock om man fuskade någon gång. Jag fuskade en gång för några månader sedan. Jag kokade snabbmakaroner. Och fyfan vad gott det var. Helt jävla överlägset. Det var nog det godaste jag ätit på flera år vad gäller enkel mat.

Vad synd det är om oss glutenintoleranta. Äter bara äcklig skit. Bra att vi inte märker det efter ett tag.

Måste vara som att banka huvudet mot en vägg hundratals gånger. I början gör det ont, men i slutet får man en hjärnblödning och dör. Och då känner man ju inget längre, äh.

Duktiga Tova

image2325

Ah,
Tova är så jävla fin. Tycker så mycket om henne. Och så gör hon sjukt fina bilder. Ibland inspireras hon av foton på folk och gör om dem till riktiga konstverk. Som den här bilden på mig. Orginalet var i min Speedobaddräkt när jag gjorde kackiga, halvgymnastiska övningar på matttorkstället på min innergård. Fan vad fin hon gjort den! Som en stor, färggrand poster. Man blir glad av färgerna och mönstret!

Tycker att ni ska läsa Tovas blogg och se mer av hennes bilder. Klicka här.
 

Gårdagens outfit

image2322

Diadem; H&M
Peruk: Hairraisers, Smink och Perukmakaren
Klänning: Blammo
Kjol: Beyond Retro (lånad av
Sofia Dahlén)
Skor: Din sko

image2323

Hatt: Affär med vintagehattar, hundra år sedan
Brudklänning: Stadsmissionen, fullsmockad med pärlor och spets. Måste skaffa fler bilder på den!

image2324

Modebloggslinnet, öh: Gina Tricot

Hade fyra olika klädset igår. Började med något gothic lolitatjaffs blandat med cancantjej, sedan blev det en brudklänning och hatt för att matcha David litegranna, sedan en röd klänning och sist något enkelt och bekvämt. Hade en skitkul kväll igår! Fantastiskt! Tack till alla som kom och förgyllde min kväll, mer om det senare och gler bilder.


För första gången får ni se lite av mitt sovrum i bloggen, där på första bilden. Ordnat kaos, kallar jag det. Fullt med böcker, skor och smink i bokhyllan och sedan travar med magasin och serietidningar.

Så satans jävla vacker

image2321
Bild:
stockholmstreetstyle.feber.se

Nu obsessar jag lite med Elsa Billgren (till höger i bild), men jag kan inte låta bli. Den här kvinnan är så satans jävla vacker att jag nästan dör när jag befinner mig i hennes närvaro. Dessutom så påminner hon mig på något vis om en av mina närmsta och äldsta vänner i utstrålningen, vilket gör så att jag automatiskt gillar henne ännu mer. Men bara titta på henne! Hon strålar. Så vacker. Titta på det där fantastiska leendet! Och det busiga håret. Så himla fint.

Och så klänningen, förstås. Otroligt drömskt och vacker. För att vara modebloggig: VILL HA!!!!11


Nu hoppas jag bara att Elsa inte blir helt skräckslagen av mitt tjat.

Fotoväggen? Hjälp?

Viktor Barth-Kron är galet gullig. Han kommer in i perioder där han gör hundra små charmiga saker (som, typ, skrivbordsunderlägg till datorn med en massa bilder på mig, eller innelistor). Undertiden vi satt och jobbade på samma kontor så lärde han sig precis hur man gör mig på glatt humör: smicker. Smicker smicker smicker. Det är inte svårare än så. Smicker som gärna är varvat med lite ironi och pikar.

Så, nu har han fått för sig att han ska skicka en Stureplansfotograf till min hemmafest. Mathias Nordgren, för att vara exakt. Så kommer det upp på siten. White Room, Laroy, Hannas hemmafest, Sturecompagniet.



Och jag går självklart med på det hela. Det är ju jag, förfan. Uppmärksamhet och smicker. Men jag har inte bestämt mig för hur väggen bakom ska se ut riktigt? Jag kanske, kanske har tid att springa iväg till mitt andra kontor och köra ut stora vepor med grejer på. Men jag undrar, vad ska det vara på dem? Jag tänkte antingen...

1. Blommor (TRENDIGT NI VET!!!!11ett)
2. En massa av min favoritkonst ihopblandad, lite Cloud Monet, Yoshitaka Amano och stilistiska seriefigurer i ett.
3. Det är ju fanimej påsk. Fula kycklingar och en massa påskägg?
4. HUNDRA BILDER PÅ MIG.

Vad tror ni?


Sofia Dahlén är fantastisk

78825-2320

Sofia Dahlén:

"Vi är fem bloggare (jag,
Karolina, Robin, Michaela och Kenza) som blivit inbjudna att delta i en tävling i samband med att Operan sätter upp en helaftonsföreställning, inklusive maskeradbal, om Gustav III. Alla har fått fria tyglad att göra om varsin enkel svart mask (så här såg den ut från början) som sedan kommer att bedömas av Lars Wallin. Ni som känner mig förstår säkert att bakom mitt bidrag finns en högst pretentiös förklaring. Jag kan inte hjälpa det, jag är ingen hantverkare, allt jag har är mina idéer."

Se alla bilder på hennes bidrag och den fantastiska, djupgående texten kring det hela på hennes blogg! www.conspicere.se

Vett och etikett, vill ni hjälpa mig?

Magdalena Ribbing är på semester! Som tur är så är det väl uppbunkrat med både roliga och intressanta frågor och svar. Jag vet inte om ni vet det här, men jag tycker väldigt mycket om henne. Vissa svar må jag ha svårt för, som det om mobilprat på tunnelbanan, men oftast så upplever jag Magdalena syn på socialt umgänge som mycket god och hennes ton både rolig, kvick och klok.

Men jag hade en fråga som jag så gärna ville ha svar på. Ni kan kanske svara åt mig så länge?

Here we go.

Jag är glutenintolerant, hyser en skaldjursallergi samt är allergisk mot gurka, hur konstigt det sistnämnda än må låta. Jag tycker oftast att det känns ganska pinsamt när jag blir bjuden på middag. Jag vill inte besvära bjudarna med mina specifika krav och möjligen även förstöra matplanerna. Jag brukar ofta fråga vad som kommer att bjudas och sedan föreslå att ta med eget glutenfritt komplement. Bjudarna säger då oftast att de gärna ordnar glutenfritt, och det gör mig självfallet väldigt glad att de vill anstränga sig för min skull men jag blir ändå orolig eftersom att det här med glutenfritt oftast är svårare än att bara undvika mjöl, och jag får absolut inte få i mig gluten. I det läget vill jag självfallet inte säga att de omöjligen kan förstå vad jag kan eller inte kan äta, och inte heller vill jag skicka en lång lista, det känns otrevligt. Men det känns också otrevligt att insistera på att ta med sig eget, eftersom att jag misstänker att det framgår att jag inte litar på deras kompetens inom det glutenfria området. Hur ska jag göra för att göra det här så enkelt och trevligt som bara möjligt? I många fall har det hänt att jag helt enkelt tackat nej till bjudningar enbart för att jag inte vill vara till besvär eller uppleves som otrevlig!

Who are these people?

Fan. Nu har drygheterna inför festen börjat. Folk som ringer upp mig angående helgen. Folk som jag aldrig någonsin hänger med förutom att säga hej lite snabbt på krogen som jag inte känner. De ringer och frågar vad jag ska göra. Vilket de aldrig gör annars. Jag svarar: "Inget. Ska nog ta det lugnt:" De svara: "Ehhmmm, jaha? Du är säker? Du ska inte göra något på lördag." "Kanske, vet inte." "Mmmmhmmm, inget alls heller?" "Nä. Kan ju ringa om så är fallet." "Jahaja!" "Ja." "SÄKER på att du inte ska göra något på lördag?" "Jag ska sova nu, är trött och sjuklig. Hejhej. Ha en trevlig helg!"

Det här är EXAKT samma människor som SMSar eller ringer mig klockan ett på natten, gärna vardagar dessutom, och frågar om gästlista på olika Stureplansställen. Något som jag inte har, och aldrig har haft, makten att ens fixa! Jag har jobbat på en krog i mitt liv och där kunde jag fixa gästlista. Jag jobbade där i ett halvår. Ett halvår av hela mitt liv. Det var över ett år sedan. Folk ringer och SMSar fortfarande om gästlistor på en massa ställen. I vissa fall ställen som jag aldrig ens hört talas om.

Samma människor. Snyltare. Folk som knappt känner och med ansträngning kan komma ihåg namnet på som man aldrig varit kompis med. Folk som bara ska ha, ska ha och ha. Vid varje tidpunkt på dygnet. Som förväntar sig att man ska göra allt för dem. Som aldrig, mind you, gjort något för mig. I många fall är det till och med folk som varit ytliga bekantskaper för flera, flera år sedan som snackat jättemycket skit om en. Sagt en jävla massa taskigt.


Och vet ni det bästa med det hela?

När de ringer klockan 02:00 på en tisdagkväll när jag ligger och sover (jag börjar jobba klockan 09:00!) och frågar om jag inte kan fixa en gästlista plus två på något obskyrt ställe och jag säger: "Nej. Det kan jag inte göra. Jag kan inte fixa en sådan sak och jag har aldrig kunnat. Och jag ligger och sover. Jag börjar jobba nio imorn." vet ni vad man får höra i efterhand?

Att man är en dryg jävla fitta. Egofixerad. Att man har låtit saker stiga en åt huvudet. Att man är ful, dum och otrevlig.


Visst är det lustigt? De här människorna.
Jag förstår mig inte på dem. Alls.


Vad är problemet med att vara sansad och trevlig? Vad är problemet med att, ja, ringa eller sms:a vid vettiga tillfällen? Jag blir inte arg om någon ställer en fråga. Det måste man ändå få göra, och det är inte fel. Men vid sådanna tider på dygnet, och att bli så arga när man inte kan fixa grejer. Det är sjukt. Och respektlöst. Det är egofixerat och smaklöst. Jag fattar det inte. Jag har själv aldrig gjort så. Ska man ha något, då får man vara trevlig. Går det inte, ja, då får man tacka ändå. Hur kan man kräva saker på det viset? Förvänta sig att alla ska vara deras små uppassare? Deras betjänter? Att de ska vara där för att fixa varenda grej för dem?

Hur ser de här människornas hjärnor ut, egentligen? Deras uppväxt? Deras liv?


En rättighet för killar men ett förtryck för tjejer?

image2318
www.viewimages.com

Nu bråkas det om byxhäng igen. Som vanligt. En gång i halvåret minst. Unga killar i skolan som har byxorna långt, långt ner så att nästan hela kalsongen syns och i många fall även den begynnande skåran mellan skinkorna. Sedan pratas det om hur onda rektorerna och lärarna är som inte respekterar barnens frihet. Det är de här killarnas stil. Låt dem visa sina kalsonger. Man ska respektera varandras klädval. Yaddayadda. Tjohej.


"Jag satte mig ner och då åkte mina byxor ner kanske fem centimeter. Då kom läraren och sa till mig "dra upp byxorna". Jag svarade "de är redan uppe". "Jaså, då ringer jag hem till dina föräldrar", sa hon då. "Okej" sa jag."

"Det är lite komiskt allihopa. Det här med modet skiftar ju från månad till månad. Det här är en grej som går nu, att man har byxorna en bit nere. Det viktiga är att man är proper, ren och snygg, säger Magnus Quint."

Källa: Aftonbladet.


Och ja, det kan man väl tycka?
Men jag kan inte låta bli att tänka på den uppmärksammade artikeln för ett tag sedan som handlade om unga tjejer som dansade i BH eller Hotpants på fester. Det var ju fruktansvärt. Det sas så mycket om om det här. Hur tjejerna gjorde det för att få uppmärksamhet på grund av deras dåliga självkänsla. Hur de i princip bjöd ut sig själva.

Och vad skulle hända en om en tjej ammade det här byxmodet? Så att byxorna hängde så långt ner så att hela trosan syntes? Skulle inte hon, närmast, skickas till kuratorn? Alla skulle undra vad som var fel med henne.

Äh. Blir så trött på det här. Män kan gå med bar överkropp, kvinnor kan inte ens gå runt i BH. Killar kan visa hela kalsongen, medan en tjej med string som är uppdraget ovanför byxkanten blir stämplad som en billig liten slampa. Alla snackar skit om vilken hora och idiot hon är, minsan.


Nu ska vi säga, att jag när jag gick i skolan tyckte att det var ganska jobbigt när man hamnade bakom någon med hela byxan nere. Speciellt om det var trångt. Typ på en buss eller dylikt. Det är inte trevligt att få ens kropp ihopföst med en främlings underkläder. Speciellt då jag anser att i princip alla har en bristande hygien efter toabesök, vilket mitt väldigt känsliga luktsinne gör mig påmind om konstant.

Men det är inte den stora saken. Varför ska vi spö att det i killars fall bara handlar om rätten till deras egen stil, medan man måste skydda en tjej som dansar i BH? Fan. Jag var på en fest en gång där det var asvettigt och asbra dansgolv. Jag höll på att dö av värmeslag. Jag tog av mig tröjan och dansade i BH. Våpigt? Utbjudande? Nej. Men JÄVLIGT VARMT. Tittade folk på mig? Ingen aning. Jag kollade inte och brydde mig inte.

Är så trött på hur kvinnor ska sexualiseras och göras till offer in i det sista, medan det i killars fall bara handlar om deras frihet och rätt till en egen stil. Vad fan skulle folk säga om en tjej, en varm sommardag, satt och åt i skolmatsalen med BH?


Är det rimligt att det ser ut så här?

Jag bjuder på den

image2317

Jag har haft en stor vilja att dissa den här H&M-reklamen jävligt längre på grund av hur OTROLIGT LÖJLIGT DET SER UT NÄR MODELLEN PLUTAR SÅDÄR MYCKET MED LÄPPARNA.

Men jag har låtit bli. Jag har låtit bli på grund av att jag vet exakt vad ni kommer skriva angående mig gällande det hela.

Men vet ni? Det är påskhelg snart. Jag bjuder på den. Skriv på. Skriv "MEN DU DÅ!" Gör det. Bjuder på den.

Hat utan ansvar

Jag har börjat maila folk som skriver anonyma påhopp i bloggen. Det är skitroligt! De blir skrämda som fan, blockerar ens mail på direkt (för att det blir för verkligt och nära inpå, inbillar jag mig) och kan inte ta den minsta lilla kritik. Inte oväntat, kanske.

Och nu gick jag in på Helgon.nets forum där de diskuterar programmet.

Någon säger att jag är en dålig programledare, och fine, det svarar jag med "synd att du tycker att jag suger."

Någon annan är arg för att Carl Johan sa "japansk J-rock" i programmet, vilket jag förklarar med att de som inte är insatta självklart inte förstår att j-rock står för "japansk rock" utan lätt kan få för sig att det är något annat, och att det är bra att vara tydlig eftersom att det är rent av osympatiskt att ta för givet att alla är experter.

EDIT
Sådärja. Den där killen som var taskig har skrivit en lång ursäkt till alla gäster. Bra. Nu låter vi honom vara.

Varför?

image2316

Är det här verkligen en tjej som någon kan påstå har ett behov av att retusheras smalare? Nä, inte direkt. Va.

Bild från
Stureplan.se

Depptripp

Är lite deppad idag. Undrar hur jag ska få igenom allt jag vill och hur jag ska hinna med allt att göra.

Sedan är jag deppad över att jag, med den här hyran som kommer. Kommer att ha betalat totalt 12.000 för mycket i hyra under de två senaste månaderna. URK. Problemet med att bo med frilansare! Ibland har de cash, ibland inte!

Som tur är så brukar det jämna ut sig i längden, det vill säga att de tar mer kostnader när de får sina fakturor betalda. Men alltid jobbigt när det blir så här. Planering åt helvete, liksom.

Hoppas de får pengar snart. Då kan jag se fram emot att slippa betala hyra i fyra månader. I alla fall.




Inte så nöjd med min prestation

Känner mig inte nöjd med programmet ikväll. Inte gästernas fel. Mitt fel. Och det att jag tycker att jag satts i fel roll.

Ärligt?

Jävlar vad jag är dålig på intervjuver. Seriöst. Jag är för intresserad av mina egna tankar. Jag vill inte sitta och fråga ut folk. Jag vill ha en gemensam konversation där man utbyter åsikt. Inte bara: Vad tycker du om det? Utan jag vill komma med påståenden, sedan vill jag att den andra parten säger emot mig, och så har vi en debatt. En konversation. Lite tjaffs. Lite munhuggande. Lite sådär.

Men jag gillar inte den här platta rollen. Det är inte jag. Och det blir inte bra. För jag är inte bra på det. Jag gillar att stå i centrum och följdaktligen är det sånt jag är bra på.

Och vi skulle ha ett program som var som bloggen. Något som inte var vanlig TV. Men det är det inte.

Vi ska ändra på det här, tycker jag. Eller vad säger ni? Delaktighet. Konversation. Inget jävla korsförhör!

ENERGI!

Sändning ikväll - ZTV 22:30 Idag onsdag

Okej, nu gör vi en ny påminnelse. Som alltid.

Först kommer det sändas en liten grej på fem minuter, 22:55 är detta. Jag och en person ska dansa dansmatta och prata samtidigt och sedan visa en jätteful musikvideo av AN Café. Sedan ska vi dansa lite mer i konstiga kläder.

Sedan, 22:30. Börjar själva programmet. Vi kommer prata Japan. Visual Kei, japansk subkultur och lite manga. Såklart. Men det kommer mestadels att centrera kring roliga, japanska subkulturer och hur de ter sig i Sverige. Med en del cosplay och så. Jag tror att programmet kommer att bli fantastiskt!

ZTV. 22:30. Idag onsdag.



Om ni missade det förra programmet så kan jag ger er det här! Vi pratar om musik och dj:ande, och hur man börjar dj:a om man är intresserad av det.


Dagens outfit

image2314
image2315

Sofia Dahlén besökte mig innan jobbet tidigare idag. Vi lånade ut kläder till varandra och pratade, och tog en dagens outfit. Of course. And by the way, mönstrade strumpbyxor över hudfärgade strumpbyxor ger benen en så sanslöst vacker form. Eller vad säger ni?

Mössa: Kattas
Väst: Zara
Scarf: Gammal
T-shirt: H&M (Ny, 149 kr)
Kjol: Second hand
Strmpbyxor: Asgamla
Skor: Din sko (nya, 299 kr)

Elsa!

image2313

Åh. Elsa Billgren är så fin. Är på kontoret här just nu.
Hennes halsband är egenkomponerat. Asfint.
 

Elsa har också ett program på ZTV. Det heter uppaddat! Kolla!



Att tömma

Hörni. Jag är helt körd innan jag fått tömma tarmarna. Jag är seg i kroppen, i hjärnan och går med astaskig hållning. Vet inte vad det är, men det är väl som att... ja, avföringen liksom ligger i tarmen och förgiftar hela kroppen och själen, för efter att jag lyckats gå på toa är jag pigg och alert igen. På en gång. Om jag inte får klossa på morgonen så är hela min dag förstörd, för då lyckas jag aldrig bli pigg.

Men nu har det slutat snöa och solen skiner. Vad ljust det är! Vacker snö som reflekterar solljuset. Fint och ljust. Gillar det. Men snart blir det väl äcklig slask av allt. Som ser lite ut som det där onda, bråda döden jag har i tarmen. Och då blir jag väl trött igen.



Ps. Det där inlägget med det lila läppstiftet är typ ett och ett år gammalt, eller så. Det har hoppat upp som en bugg. Förmodligen igårkväll när jag satt och sorterade i mina kategorier på bloggen och la alla gamla dagens outfit i rätt kategori istället för utstrött i "Blaj".


Klar!

jagI början av kvällen såg jag så här fräsch och gullig ut, det gör jag inte nu. Inte alls. Jag är precis klar, sent av anledning att jag somnat framför datorn ett antal gånger. Jag har sktivit saker i sömnen noterar jag, ganska besvärat, när jag tittar genom namnlistan:

"Anna VIckman och Petra Anoräcke ppå de går omkring ochså,"

"27 Får man det :D 23: Denne Akpil. Annats harmoskerna pp lya vis dett, så var där i igoh ti någon."

"Stefa vänyade sog nog en nedbar mörknigar"

"Lukas så gärt och björnånaf ocj komdrsm"

Jag är lite orolig om ifall namnen är helt rätt eller ej. Vi får se. Nu ska jag hem och sova i en säng istället.




Blah

22jan07Det stör mig en väldig massa att jag bara behövde uppdatera bloggen för att den skulle skärpa sig.

Det var dock väldigt lustigt med de inte mindre än 11 sms och 6 telefonsamtal jag fått under dagen, varav jag inte svarat på något av dem (eller, telefonsamtalen, svaret har varit "Nej, och jag har inte tid just nu hejhej!") med frågor om jag tagit bort eller lagt ner bloggen.

De 21 olika mailen var också underhållande, och de 7 meddelandena på MySpace och de 13 på Helgon.

Sjukt mycket bekräftelse med andra ord, dock helt fel tillfälle då jag varit snorigt upptagen med jobb.

Dagens outfit

Hatt: Säkert Hattbaren
Polo: Hm, Brunogallerian.
Byxdress: Hm, Brunogallerian.
Skärp: Second hand, Myrorna.

Billigt idag.


Bilden

jagHär är den tjusiga bilden på mig från senaste kvällen på Teatron (torsdag) som den mystiska och möjligtvis mycket bittra och korkade individen tog bort.

Nu ska jag ladda upp den på nytt.

Imorgon ska jag ringa Nima på deras support, be honom kolla loggarna osv.

Hänga ut vem det var för Kornél.
Och alla andra som jobbar där.
Få personen lite piskad.

Ja, allt det där, ni vet.

Jag som tom. satt på mig några märkesplagg, för sakens skull.




Jag har på mig

Bågar: Björn Borg, Spectacles for Africa aka. Retrobågar
Mascara: Chanel
Läppglans: Helena Rubinstein
Smokingskjorta: Twist and Tango
Smokingkavaj: Stella MaCartney for HM.
Jeans: Jean Paul Gaultier.
Skor: Second hand.

Max goes gauwthick

gotmaxJag är medlem på en internetcommunity som heter Helgon. Varför kan man egentligen fråga sig, då jag aldrig svarar på meddelanden eller mail ens från mina vänner, för att jag är en dryglat fan. Hursomhelst loggar jag ändå in i princip dagligen för att se vilka som skrivit (och ibland besöker jag förumet och orsakar rabalder och tjaffs, hihohö)

Iaf, Max har sett mig logga in där, och sedan ville han ha ett konto, men inte utan en passande alternativ bild.

Så vi fipplade lite.
Sedan började Max känna sig obekväm, då fick även jag klä ut mig till någon glammig variant av gotstil.



gothanna
Jag ser väldigt lycklig ut.

Max skulle fungera förvånansvärt bra som en läcker liten showtransa! Det är kindbenen som gör det, whoo!

Nu måste vi komma på ett nick åt honom, tankarna ligger kring:

DarknezzXlordsX och _666_zAtAn_,
men vi får se!













Perfekt onsdag

onsdagLite sent, men jag hade så fruktansvärt mycket att göra igår.

Onsdagen var helt underbar. Efter jobbet mötte jag upp med Magda (bild) och vi drog iväg till TV3. Magda ska vara med i panelen för ett program, de ville ha mer folk men jag kände inte att det var min grej.

Där springer jag på Robert Grave som jag fotat tidigare på Nacht (den bilden kom dock inte med) och som gav mig ett medlemskort till Grodans Cocktail Club. Pratar en stund, noterar att folk ser otroligt mycket fräschare ut när de är nyktra och pigga, dvs. alla förutom jag som når min absoluta skönhetskulm när jag är skitpackad (of course!)

Sedan drar vi hem till mig, käkar lite, dricker Masi Pasjo Double som är ett fantastiskt prisvärt rött vin. Det kostar väl 98 kronor, har jag för mig, och smakar som en flaska för 250 - 300 kronor, helt fantastiskt, stor rekommendation.

Sedan drar vi iväg till Birgerjarlsgatan 18s julfest. Trevligt folk, bra stämning som alltid och sedan drar jag och lite annat folk iväg till Teatron.

Full som ett ägg borde jag ha varit, det var jag dock inte eftersom att något är fel med mig och min alkoholtolerans skiftar lika mycket som vattennivåerna i min blåsa. Jag hade vid det laget druckit ungefär 5 glas vin och två öl, inne på Teatron blev det ytterligare två öl. Sprang in i Ron, Arvid och deras söta tjejkompisar, dansar som bara fan. Är på glatt humör. Ron och Arvid berättar att de läste blogginlägget om mitt ex och det senaste snedsteget och att de tyckt att det var så otroligt lustigt, och obehagligt, att båda två är deras vänner (inavel!)

Jag försökte övertala Kornél att han visst spelade power noise som intro till några av låtarna på Nacht, det tyckte inte han att han gjort. Fan också. Det var tydligen en mystisk DJ-teknik som även det vid längre perioder än några sekunder spränger högtalarsystem.

Sedan drar jag, Ron och Arvid till McDonalds. Jag är dum i huvudet och beställer en vanlig hamburgare (Jag är fylld av äckliga utslag nu). Blir skamlöst raggad på av hälften av kön inne på McDonalds efter att jag hävdat att min fejkpäls är gjord av äkta jagade plastminkar som fångats i fria skogar och som, så länge återvinningen inte innefattar bränning, är fullkomligt miljövänliga och Svanenmärkta. De här var antiplast.

Hemma hos mig så ska vi som vanligt klättra ut på taket för att röka, för det är mysigt och man slipper störa grannarna när de sover. Men RON får en sinnesflipp och HOPPAR ut genom fönstret med huvudet före så att hans ben dinglar in i rummet! Taket sluttar, man kan sitta på det, men ninjafasoner är påtagligt livsfarliga då jag bor ca 6-7 våningar upp beroende på hur mycket Götgatsbacken kan tänkas slutta precis utanför. Vi trodde att han skulle dö, vi skällde ut honom litegranna, speciellt då han nyligen hävdat att han var extremt höjdrädd, sedan trängs vi alla fem ute på mitt tak och sjunger högljutt och glatt. Nu är det jul igen.

Sedan försöker vi sova alla fem i vår säng, men det fungerade inte lika bra som när jag, Sophie, Tommy och två andra gjorde det, för den här gången var vi dessvärre inte sjukt fulla. Jag abdikerar fräckt till soffan istället, alla tror att jag är sur, jag somnar och sover gott.

Perfekt onsdag.

Jag hade på mig:

Polo: Hm, Brunogallerian.
Bolerokavaj: Lindex, förra vintern.
Pärlshalsband: Något märke på Åhléns som inte kostar en miljard.
Midjehög svart kortkjol: Second hand, Myrorna.
Stuprörsjeans: Gul och Blå.
Pumps: Friis & co.

I smile for a future compassionate god

teatronJag tänkte att jag skulle vara lite sympatiskt utåtriktad och faktiskt le på bild, allt för att kunna vifta bort ryktena om en alternativ stil. Då sprängdes kameran.

http://www.stureplan.se/






















Nacht

15dec06-spybarFotandet igår gick över all förväntan, jag lämnade den tunga och dyra kameran hemma och körde istället en snabblektion för mig själv med min vanliga kamera, vilket gav resultat!

Först fixade vi och donade hemma hos mig, Johan, Sebastien,
Lina, Kim, Britta och Elias i sällskapet. De tre förstnämnda hoppade dock av på vägen. Megan och hennes kille Johannes droppade dessvärre också av, synd! Men kanske bra, jag är brutalt tråkig när jag går runt och plåtar. All work and no play!

När jag kände att jag plåtat alla roliga i lokalen beträdde jag och Britta dansgolvet, dansade technotango, jag lyfte och snurrade henne och allt var fånigt och löjligt som det ska vara, något som det nu var länge sedan jag fick tillfälle för. Jag har varit lite trött och grinig de senaste gångerna jag gått ut och dans har inte stått på topplistan. Kornél Kóvacs körde ett dansant sett, några av låtarnas intro påminde kraftigt om Power Noise, vilket fick mig att rysa av välbehag. Nu måste jag gräva upp min gamla Power noise och Dark ambient, de roliga oljuden gör mig sanslöst lycklig, kanske för att min tinitus blir helt omärkbar när hela musikstycken låter så!

Lalala, jag dansade så hårt att jag drog upp gångslitsen bak på klänningen till början av stjärten. Det är ett bra betyg.

Bilderna kommer om några dagar, det finns ingen chans att jag kan redigera dem framför den här skärmen (bärbar dator) jag vet knappt ens hur bilden på mig ser ut.

Förutom att jag har en helt spårad klänning. 130 kronor, Röda korset!

Red eye

13dec06-ansikteHaha, jag trodde inte att jag skulle passa i de här bågarna, men jag tycker att det fungerar! Det är samma bågar som Sébastien, dvs. killen längst till höger på den svartvita bilden, hade på sig! De är vackert röda.



Dagens outfit (liten bild, klicka blllrp)

Glasögon: Retrobågar, Spectacles of Africa.
Medaljonghalsband: Top Girl.
Top: Hm, Brunogallerian.
Svarta jeans: Gul & Blå.
Armband: HM, Brunogallerian.




 

Jippiejo

jippie-mindre

Ibland hittar man en rolig tröja på Myrorna.
Då fotar man den!

24 novemver 2006.

24nov06Näst efter svart är off-white min mest ägda kulör på kläder. Och jag borde ha det hela tiden, det är få saker jag känner mig så fin i som off-white.

Halsband: Top girl.
Polo: HM, Brunogallerian.
Stickad väst: HM, Brunogallerian.
Svarta stuprör: Gul & Blå.
Guldpjux: Din sko.

Idag har jag jobbat ärslat av mig, igår också. Igår skulle jag ha gått på inte mindre än tre visningar men han bara med den på Brunogallerian med
aisso. Där sprang jag även ihop med Mia som fotade (hon kommer lägga upp bilderna på sin blogg ikväll eller imorn) i tron om att de andra fortfarande inte kört så råkade jag dra med Mia och Monica på en lång promenad i regnet. Vilket jag fick hinkvis med skuldkänslor över!

Nu ska jag hem och dö efter en hård arbetsvecka. JAPPHAJ!




Jag är ingen nakenfis.

16nov06Äsch, tro det eller ej, men jag har faktiskt haft på mig kläder de fyra senaste dagarna också.

Idag blev jag så otroligt sprudlande glad av det svinkalla, blöta, högljudda och mörka svenska vädret! Därför klädde jag mig så osvenskt som jag bara kunde tänka mig. Ingen grå tröjklänning, alltså.

Svart sammetsjacka, Napoleoninspirerad: HM, Ringen.
Skotsrutig topp: HM, Brunogallerian.
Sjukt stort linne med ränder och kedjor: Gina Tricot.
Jeans med ränder: JPG by Jean Paul Gaultier.
Tjock guldkedja: Top girl.



Måndag - tisdag - onsdag.
Byt dina leggins mot byxor eller tajts, fungerar bra under korta klänningar. Byxorna ska gärna vara för långa eller för korta, visa strumporna - matcha inte strumpor och topp som jag, det ser skitlöjligt ut. Låt inte din plattångade page självtorka, då får du konstiga korkskruvor som på håll kan se ut som dreads. Det är helt stilmässigt fel att kombinera både skärp och byxor - men jag gillar det, so I don't give a damn. Men bara så du vet: Det är egentligen fel enligt klädetikens alla regler.

*Notera att jag skrev att det är fel att kombinera skärp och byxor (inte skärp och hängslen), månne det vara så att jag varit singel för länge?

Nu blir det strax vinprovning på jobbet. Chefen har smygit med det hela veckan. Mina tankar har lytt : "Buhuhu, hatar min chef mig? Han bjuder mig inte på vinprovningen!" Som tur var så var han bara disträ som vanligt, så nu blir det skitfina viner som han letade upp på exklusiva vingårdar i somras i Frankrike. Det är packet från Norstedts som kommer hit, så konversationerna kommer väl krätsa kring KRIG, PAPPERSKVALITÉ och möjligtvis MAT.

Nä, det kommer krätsa kring min chef. Han är en osedvanlig norrlänning som tar plats. Han överöster tom. mig så att jag, av alla hypersociala djur, blir tyst och lystnar. Skitirriterande! Me loves him.

(Kram ge mig påökt)

< start apology >

Ps. Jag är skitirriterad på mig själv för att jag inte blir klar med bilden till Käthe, det är något som blir fel hela tiden och jag försöker komma på vad, och nu är Hotmail lattjolajbans och vill inte fungera. Det känns speciellt viktigt när det är till en så underbar tjej och fellow bloggerska, så det känns viktigt att det är något som känns snyggt både för henne och för mig. Jag vill ha Jockes tänkarmössa nu, tack.

< end apology >

"Less is a bore"

lessisabore-1Marie Antoniette - 90-tal - 40-tal - Got - Dekadens - Rock - Leopard - Nät - Rosetter - Flor - Lockar - Svart - Lila - Guld - Pastellrosa.

Don't be a bore, explode!


Svart eyeliner: Isadora.
Svart mascara: Chanel, Noir.
Puder: Lumene, 0 transparent.
Läppglans: Helena Rubinstein.
Guldlockig peruk: Perukmakaren, Sofo.
Diadem med flor: Hm, Ringen.
Rosettbroosch: Glitter, Götgatsbacken.
Diverse guldsmycken: Top Girl,
Lång nättröja: Second hand, gammal.
Leopardmönstrat linne: Åhléns, några år sedan.
Midjehöga lila satinbyxor: Versace Jeans Couture.

Lördagen.

festFull, blek och ostyrig! I lördags hade jag världens trevligaste förfest. Att jag skulle ha en förfest blev jag dock varse om först när Bettie febrilt börjar ringa på min telefon och dörr. I badrummet som jag var så hörde jag inte fören efter ett gott tag, rusade ner, och fann Bettie sittandes utanför min dörr fullt sminkad och uppstyrd i hennes nya vackra röda klänning med stora svarta knappar i sidorna. Bettie hade bestämt att jag skulle ha förfest - Själv öppnade jag med uppsatt hår, noll smink, glansigt ansikte och helt... ja, jag såg ut som att jag var en glansig städtant, ungefär, vilket stämde ganska väl in på vad jag för tillfället var.

Sedan blev det visst förfest hos mig!
Modenördarna Ida och Emma kom över och verkade trivas bra ihop med mina vänner. Martin kom till min stora förvåning över och det var en miljard snygga outfits där som jag ville fota - De enda som ville modella var dock Jasmine och Bettie:



Själv hade jag på mig tröjan jag gärna benämner som knarkmardrömmen ur Burberry och Gianni Versaces förlorade fantasiland som jag hittade på Myrorna i somras. Kombinerat med tjocka tajts och stövletter blev outfiten perfekt, enligt mig - Även om Martin och Monica verkade vara de enda som uppskattade den lika mycket som jag. Jag kände mig fint sextiotal med en mishmash av dagens trendiga rutor och flådiga guldmönster.

Sedan drar vi till Ace. Jag, Martin och Jonny sjunger påhittade texter till deras electro. Jag tappar bort min garderobsbricka. Får tjata på den stackars garderobsmannen i en miljard år för att få min jacka (han var verkligen snäll, stackars honom som fick möta mitt flamsiga fyllejag) blev less och skippade att åka vidare till Spy bar. Sedan åkte jag hem, där var fem av mina vänner kvar! Sedan somnade jag skavfötters med Monica tittandes på filmen om Frida Kahlo (filmtips!) med en chipspåse som bästa vän.

All in all, a plenty good evening.

* Byt ut dina leggings mot tajts eller byxor, såväl till klänningen eller den långa tröjan.

* Om du bär tajta plagg, kombinera med lösa. Stort vs. litet.
* Mycket volym gäller, men överdriver du med för många lösa plagg blir du snarare Michelingubben än snygga partybomben.
* Mishmasha mönster och stil - men ha en enkel makeup eller vice versa.

7 november 2006.

7nov06Svart polo med puff: Hm, Brunogallerian.
Pärlhalsband: Smyckesbutiken på entréplan i Åhléns City.
Guldhalsband: Top Girl.
Svarta jeans: Gul och Blå.
Dugliga vinterskor (!!): Din skos barnavdelning.

Jappirejdi. Inatt drömde jag en sanndröm. Jag drömde att mina element inte fungerade. En kvinnlig mekaniker stövlade in i mitt rum och började stryka rören sensuellt och yttrade: "Kallt och hårt, kälekslöst. Det är därför du fryser." Sedan vaknade jag mycket riktigt upp frysandes och kollade elementen som visade sig vara ofunktionella. Apa!

Överlag har det annars varit en bra dag. Håret fupplade sig, men på lunchrasten sprang jag förbi Myrorna och hittade två fina guldiga plagg. Sedan rultade jag till Åhléns vid Skanstull på jakt efter nagellack. Upptäckte att
Make up store hade ett specialerbjudande! Två nagellack för priset av en, så 125 kronor för två kvalitetsnagelack! Eminent. Jag köpte ett svart och ett mörkblått, eller rättare sagt: CROW och RAVEN.

Det kändes gotiskt!

Sedan råkade jag köpa roliga designmagasin för ungefär 300 kronor. För jag är en magasinjunkie. Och det stod ungefär samma sak i samtliga. Fast jag diggar Plaza stenhårt.

Nu ska jag måla mina naglar svarta. Det har jag inte gjort sedan jag var 14 ungefär. Spännande. Efteråt blir det posten, sedan blir det hemgång en snabbis, sedan Café Opera.

Oppsie, mina visitkort är slut. Klantburken.




Halloween numero 1!

3nov06-kvellHalloweenfest hos Simon och Elina först. En massa gamla vänner jag inte sett på år och dagar. I vardagsrummet blev det lajvspelning av Simon, Stefan, Ragnar, Tobbe och Gustav. Det spelades på burkar och instrument och sångerna var avslappnade och roliga. Jag saknar det där, kom jag på. Jag hänger mestadels med bekantskaper. Att vårda gamla vänskaper är nog något man borde överväga, om inte annat för sin egen lyckas skull!

Sedan drog jag, Esaias och Sussi in mot stan för att möta upp resten av mitt folk utanför Spy Bar. Där blir jag skithungrig och jättetrött. Klubben var säkerligen bra men jag kunde inte göra något annat än att fantisera om hemresa och hamburgare så dansandet blev tämligen lamt jämfört med Esaias engagerade dans. Och jag kunde inte hitta Nattbuss någonstans. Hjärtesorg!

Kvällens outfit för egen del var helt HM-komponerad, haha.

Didadem med flor: HM, Ringen.
Pärlhalsband: Okej, jättegammalt. Vet faktiskt inte!
Satinklänning med knutrosett bak: HM, Ringen.
Långa skinnhandskar: Hm, Brunogallerian.
Pumps: Din sko.

Bloggkommentar:

 "halloj varför säger du att ni bara är vänner när ni grovhånglar på dansgolvet. lite hackig dansstil du har ....är du nybörjare?"

Omotiverad bitterhet är förbannat korkat och oattraktivt. Din snopplösa snippa får slippa snoppar av snopna simpor! Gallra bort din bitterhet och dina korkade kommentarer så går din raggning säkert bättre nästa gång. Snipp snapp slut, så var fredagsdsagan slut.




Ursäkta bilden, bakgrunden var apful och jag är verkligen tokkass på att frilägga. Alvarligt. Trots mitt jobb. Skammen!

 

Lovely fucking day.

3nov06Jag är på oförskämt bra humör just nu. Igår kom Esaias över med blommor och choklad! Vilket var sjukt gulligt. Självfallet blev det då ganska sent, och jag vaknade sent till jobbet. Chefen ringer och min tanke är: "SATAN! Nu kommer han vara sur" men istället lyder samtalet: "Hej! Det är så lugnt här så du behöver inte komma hit idag, du kan göra vad du vill!" Lovely! Promenad i solen med Esaias. Sjukt mycket shopping.

Hittade äntligen två par skor. Jag har letat tokigt mycket de senaste dagarna. Antingen har jag inte kunnat hitta de snygga skorna i storlek 36 eller så har 36 helt enkelt varit för stort(!) Detta förvånade mig något markant, då 36 i princip alltid sitter som ett smäck och ibland tom. är för litet. Men jag införskaffade de fina pumpsen  med små platåer med Mary Jane-tappning samt ett par fullkomligt acceptabla, faktiskt ärligt de snyggaste jag sett, vinterskor från barnavdelningen i hög modell i fejkmocka med subtil liten snörning på sidan. Galant! 340 respektive 240 kronor.

När jag sedan skulle springa förbi Mixage och prova några av deras underbara skor så sprang jag på Nacht-Sophie som sa att hon kunde fixa biljetter till alla mina vänner som kom med mig ikväll! Hon är så satans gullig. Och snygg. Och bäst. Och den som säger att jag smörar får en fet liten psoriarsispåle i ändan! Fniss tihi.

Dagens outfit:

Hundtandsmönstrat topp: HM.
Hjärtformat halsband i plast: Top girl.
Svart klänning: Present från Sussi.

Tokigt asful!

tokfulIdag har jag känt mig sådär tokigt asful hela dagen. Håret blåste sönder så fort jag gick ut på loftgången för plåtningen och magen var uppsvälld som tusan (kändes det som, men det verkar inte synas!)


Dagens outfit: Röd rosett i hundtand (!): Från mormor.
Jumpsuit: HM, Brunogallerian.
Brett lackskärp i krokodilmönster: MQ, Ringen.
Lösa benvärmare: Lindex, förförra året.
Stövlar: Skopunkten, förra vintern.

Kul att ni får beskrivningar på allt ni ändå inte kan se på den mörka bilden.

Sedan sprang jag in på HM efter lunchen och handlade en svart satinklänning, en jättefin höghalsad stickad tröja med hål i ryggen samt en svart, stickad kofta med stora knappar och huva (barnavdelningen) och i provrummet, av alla ställen började jag känna mig tokigt snygg istället och stod och vred mig i alla vinklar och bara "YES!"

Haha, jag registrerade mig på Årets blogg och råkade rösta 3 på mig själv. Jag är ödmjuk. Rösta vad ni vill på mig, men helst inte 1!






Nu ska jag ragga nya vänner till att följa med till Weekday Wednesday, för mina ballade precis ur. Eller är du kanske min vän? NATTBUSS?




Katatonisk.

27okt06Vad skönt det är när man tillslut får svar på frågan varför man varit så himla galen den senaste veckan, det kallas för PMS. Antingen det eller så sprack mitt tarmsystem, men då jag inte är döende så tror jag på det förstnämnda.

De senaste dagarna har inte varit lugna och igår var jag katatonisk hela dagen. Jag funderade, funderade och funderade. Tankarna var kring bekräftelsebehov och hur mycket man som människa egentligen ska behöva för att kunna vara riktigt funktionell. Uppenbarligen finns det iaf. inget som duger till när de värsta hormonsvängarna på hela månaden smyger sig fram.

Men OJ, vad skönt det var när själva smärtan i min PMS uppenbarade sig, så fort man vet vad saker beror på blir det helt okej. Jag ska bannemig börja skriva ner exakt när och hur saker ska komma för ett lättare liv.

Dagens outfit:

Långa pärlhalsband: Den där smyckesbutiken på entrévåningen på Åhléns inne i Stockholm City.
Litet pärlhalsband med romantiskt hänge: Top Girl.
Stickad väst med små fickor i off-white: Hm, Brunogallerian.
Svarta stuprör: Gul och Blå.
Yllejacka med hög krage: HM (förra vintern)
Stövletter: Din sko (somras)

31 oktober ska jag klippa mig. Jag tror att jag ska klippa av ungefär en decimeter, alternativt bara klippa mig kort. I en viss längd kan jag faktiskt ha rak page, med mycket arbete och slit dvs! Men agh, det är skönt att ha hår man inte behöver göra det minsta lilla med.

Svåra val, svåra val!









Festlig helg.

22okt06
Jag råkade dessvärre korrumpera Esaias. Vi gick i butiker, men inget shoppande blev av - enbart dyrt festande! Haha, det är dyrare att gå ut i Stockholm än i Lund, och speciellt om man föredrar lite dyrare ställen som jag.

Dock så fick han adoptera min guldtröjja!



Bilden till vänster är från fredagen. Vi förfestade med Johan, Sebastien, Esaias. Plus min mor, min lillebror samt även Tova! Vid klockan två ungefär drog jag och Esaias iväg till Nacht. Där var det fullt, igen, men Karin Winther stod tack och lov i dörren så allt var lugnt!

Den lilla bilden är från lördagen. Jag fick träffa Esaias vän Lovisa som var guld värd (som även följde med oss till Djävulen bär Prada dagen därpå) vi förfestade, jag drock iväg till... Grottan, för de körde sin sista gotkväll där. Och då jag har en gammal historia av krogen vid fjorton, falsklegg och gamla minnen så var jag tvungen att säga farväl av stället, även om det bara var i en ynka halvtimme. Högst.

 Jag, Esaias och Lovisa drar iväg till Clitspit på Spy Bar. Letar efter Peter och Lina men finner ingen lycka. Sjukt mycket folk, sjukt bra drag och jag lyckades tom dra med Elina, Simon och Ragnar dit! Nu har deras fördomar om Spyan dödats. Kul! Sedan vacklade även Martin och fundilerade på att ansluta, vilket var något av en shock då han spenderar tusentals pengilurer på dyra märkeskläder (idag köpte han t.ex. knästrumpor från Versace, jag själv förstår inte varför man spenderar sjukt mycket pengar på just knästrumpor, men eh, tja, eh, ja, äsch) men gnäller på dyra klubbar/barer! Clitspit ska besökas fler gånger, kom dit!

Sedan blev jag och Esaias dödenhungriga sådär som folk med missanpassade ämnesomsättningar blir och åt äcklig grillmat. Buh!

Outfit,
fredag: Guldklänning, HM Ringen.
lördag:
Svart topp med vida ärmar: HM, Ringen.
Diverse långa guldhalsband: Top girl.
Krimskramsiga guldörhängen: Top Girl.
Midjehög kjol med guldknappar och mycket volym: Second hand, Myrorna.

Förresten, Esaias är också förkyld nu.



Djävulen bär Prada - filmen.

23okt06Helgen har varit sjukt mysig på alla sätt och vis. Nu är jag dock sjuk. Med en förkylning. Jag blir aldrig sjuk av virus eller baskilusker nuförtiden. Jag blir sur.

Igår, söndag, var jag med Pontus, Sussi, mamma och Johan och såg på Djävulen bär Prada. Den var faktiskt hundra gånger bättre än vad jag tänkt mig. Jag förväntade mig enbart löjlig chickflick efter de trailers jag beskådat, men det fanns allt lite allvar i den! Även om det inte var någonstans i närheten av boken.

Det extremt amerikanska slutet retade mina sinnen. De två volangkjolarna retade mina sinnen. Att de helt omotiverat drog kameran över den här kappan från
Giorgio Armani (om minnet har rätt) gjorde mig avundsjuk över att jag inte kan äga den trots att den legat på önskelistan i flera månaders tid. Jag fylldes av förvåning och glädje över repliken som Andrea fällde ang. hur folk skulle reagera på Miranda om hon varit man istället för kvinna - vilket är något jag brukar diskutera med en vän som jobbar inom mode som folk regelbundet kan vara ganska taskiga mot, enbart för att hon är bestämd och angagerad (som kvinna ska man vara rar och snäll, oavsett om folk är inkompetenta, krav måste ställas med kraftiga leenden och konstiga förklaringar, även om det medför snack om falskhet.) Jag måste dock medge att det bästa med hela filmen var kläderna. Jag vill ha hennes klänning med Wednesday Adams-tappning, jag tänker dock inte ens leta eftersom jag planerat att undvika ekonomiskt självmord.

Hursomhelst går den att se.





Dagens outfit:

Lackdiadem med rosett: Top Girl.
Örhängen med lila stenar: Top girl.
Knytblus: Second hand, Myrorna.
Midjehög, grå kjol: Second hand, Myrorna.
Tjocka svarta strumpbyxor: Åhléns.
Lila knästrumpor: Hm, Ringen.
Svarta pumps med blommor och hjärta: Din sko (gamla).

Så bred.

20okt06I morse när jag vaknade var mitt hår inte lockigt, det var krulligt. Jag känner mig lite härligt 80-tal! Det första mamma sa när jag kom ner med dagens kläder var "Du ser lite bred ut i det där!" Blicken hon fick tillbaka var dödsblicken TM och svaret löd "Nä! Mina ben är skitsmala! Jag ser högst rak ut som en man, inte bred!"

Stickad väst med små fickor, off-white: Hm, Brunogallerian.
Skjorta med vida ärmar, svart: Hard Beat, Götgatan.
Stuprör med stretch, svarta: Gul och Blå.
Stövletter i syntet, svarta: Din sko (somras).

Nästa plan i mitt liv är att göra om mitt rum. För ganska längesedan fick jag en fråga om jag inte kunde visa hur jag inredde, personen i fråga tänkte sig att jag en väldigt flådig och läcker stil (har jag för mig?) men sanningen att säga är mitt rum ett rent helvete. Det är hopkok av olika möbler till för klädförvaring, ett mycket taskigt skrivbord (som jag ritat på och skrivit typ telefonummer på! och karvat i!), två till hälften nermonterade datorer (som jag maniskt bygger om hela tiden, höha.) två tappert inklämda Billybokhyllor som är smockfulla (en 80 en 60 bred), två skraltiga garderober, en stor byrå (björk, MALMEN, ful!) och ett högt skåp i typ antikbets med fula, immiade plastdörrar! Blä! Golvet är i skadat linolium, min säng har inga stommar och brevid bordet står en stackars lampa som håller på att trilla omkull hela tiden pga. vikten från alla skärp jag hängt på den. Över hela rummet är dessutom halsband tappert placerade på varenda liten utbuktning!

Nu skulle jag göra en skiss i Corel på hur det nya rummet ska se ut, göra en mamma, som bl.a. jobbar som inredningarktitekt! Men efter en kvart upptäckte jag att det nog inte är min inritkning eftersom att ungefär varje perspektiv blev fel och allt bara ser ut som en teckning av en fyraåring. Tack.
Mamma är mycket duktigare!




Ps. Jag vill tillägga att min rum alltså ser så illa ut att folk antingen brukar bli knäpptysta och inte säga ett skvatt eller börja gapskratta frenetiskt. Jag har fått kommentaren att min rum ser värre ut än en viss vårdares patienters rum. Dvs, det har också en ganska stor tendens att bli redigt stökigt. För jag har ut alla kläder på golvet. Alltid.

18 oktober 2006.

18okt06Idag har jag varit måttligt handikappad i mitt yrke, min chef har nämligen snott skärmen till min Macintosh! I need it badly, det där där jag fixar bilder som går till jobb, PDFer och allt möjligt. Därför har jag mestadels bara lattjat runt med min PC, som inte duger till något, och inte kunnat skicka saker. Jag har bara chattat hela dagen. Agh.

Topp med vid polokrage (om ändock lite misshandlad på bild) och smårutor med lackdetalj på sidan med stora knappar (detaljbild tål att tänkas på): Pulsion (märket, butiken är någon på Drottninggatan, toppen är gammal men gissar fritt på 2004.)
Midjehög, kort kjol: Second hand, Myrorna.
Tjocka svarta strumpbyxor: HM.
Ballerinor (last day now, baby): HM, barnavdelningen.

Nu ska jag fortsätta invänta min dator så att jag kan skicka iväg mina satans jobb, undertiden ska jag rita. Sedan går jag väl hem mitt i natten igen, I guess!

Jaja, jag gillade ändå inte skärmen, den hade två döda pixlar från start och fick en ny strax därefter. Det provocerar mig när jag ska dammpricka! Man sitter som en idiot framför Photoshop och fattar inte varför de små gröna prickarna inte försvinner.





Ps. Då och då kommer det fram bantningsreklam på min blogg. Det är så fel det bara kan bli, jag uppmuntrar ingen form av kommersiell bantingsmetod. Nu ska jag bannemig betala för en reklamfri blogg! Eller, eh, jag skulle om det inte vore för att jag hade ett dumt electronkort, eh.





Golden.

17okt06Ett av fynden från Myrorna för några dagar sedan. Jättestor varm tröja med guldränder och tuff brodering! Liten kungafågel, tjoho!

17okt06-emblem

Jag har snöat in sjukt mycket på guld den senaste tiden. Förut var det bara accesoarer, men jag har tappat smakfullheten bakom vagnen och tycker numer även om guldkläder. Idag köpte jag t.ex. en guldglittrande festklänning med polokrage och bara axlar på HM.


Övrigt på bild är mina nya svarta stuprör från Gul och Blå, samt ankletter med platt klack i lack, med gulspännen i sidorna, även de från Myrorna.

Andra guldplagg jag för tillfället skulle vilja äga är bland annat en stor, horribelt smaklös hocketrunk med leopardmönster i axelremmarna. Vilket jag planerat att sy sedan förra hösten, men jag kan inte sy, kom jag på. Men vad kan vara en mer flådig kombo än leopard tillsammans med guld, alternativt röd eller marinblå sammet tillsammans med guld? Åh, aftonklänning.

Till Halloween skulle jag absolut kunna tänka mig en flådig guldkrona, med en riktig sagoklänning och en stor röd sammetsmantal med både guld och leopardmönster. Självklart i kombo med målat blodstänk och ett kritvitt ansikte!

Men nu fick jag ett presentkort från HM på 1000 spänn iaf för att jag handlat för 15.000 kronor där i år, så något guldigt och skojigt kan det nog bli.






Ge mig fest!

13okt06Jag har inget inplanerat för kvällen alls, överhuvudtaget. Eller, möjligtvis ska jag åka in till stan lite senare och titta på något jippo - men jag tvivlar.

Den här veckan har gått förbi med stormsteg och det känns högst som onsdag. Hallå! Jag är oförberedd!

Jag vill träffa ER! Nu är det lite sent på tal, men alvarligt talat har jag funderat på den länge men varit allt för blyg (hoppsan) för att egentligen föreslå det, men om denna helg är för tidigt, kanske nästa?
NATTBUSS?

Dagens outfit (nothing new, same old)
Stickad basker: HM, Brunogallerian.
Stickad kofta: Carin Wester.
Linne: Hm, Basic.
Kjol: Hm, Ringen.
Svarta legging: Hm, Brunogallerian.
Svarta knästrumpor med grå prickar på sidan: Hm, Brunogallerian.
Stövletter: Din Sko.





Ingen nappade på det förra byxinlägget, jag tar helt enkelt för givet att ni alla älskade byxan och sitter och tokbjuder i hemlighet.



The other kind of Couture.

12okt06

Jag vill börja detta inlägg med att säga att jag nästan vill ha sparken, ibland. Det roliga med att skriva det är att min chef och hans fätsmö läser min blogg, haha!

Igår träffade jag Thomas en liten stund. Vi talade lite om mode, eller, COUTURE, rättare sagt. Thomas är engagerad i fetishscenen och är med och arrangerar
Dekadance. Jag är inte med i fetishscenen överhuvudtaget, har aldrig varit det, och har personligen aldrig funnit något intresse i det - För det är bara inte my cup of tea. Av fel anledningen, kanske, för jag anser att det är för sexualiserat för min smak, och att säga att fetish fashion skulle handla om sex är väl ungefär som att säga att alla med sillikonbröst är slampor - det stämmer helt enkelt inte.

Men iaf, vi talade helt enkelt om modescenens och fetishscenens likheter. Hur viktig stil var - hur viktig rätt stil var, att fetishdesignerna är lika dyra, om inte i många fall dyrare, om deras catwalks, alla klädfoton osv.

Och ja, jag måste faktiskt hålla med. Och samtliga av mina bekantskaper som är engagerade i fetishscenen är riktiga kameraapor! Och har horder av snygga bilder på sig själva. Massvis, hundratals, säkert.

Även om just Dekadance handlar mycket om det, hrrm, hrrm. Carry on!







Dagens outfit:

Stickad basker: HM, Brunogallerian.
Bolero: MQ, förra eller förrförra året.
Skotsrutig klänning i gråskala: Present från Sussi, köpt för några år sedan på HM.
Tjocka, svarta strumpbyxor: Åhléns.
Anklett i grå mocca: Top Shop.


10 oktober 2006 - Dagens outfit.

10okt06

Jag är väldigt nöjd med den billiga lilla blusen från reasnurran på HM i Brunogallerian, fast jag blev konfunderad över den lilla knytsaken. Till slut kom jag fram till att enda sättet att få den att fungera på var att bära den som en mycket, mycket lös slips (med tanke på att den har en slipshälla på baksidan).

Lilla knytblus: HM, Brunogallerian.
Diverse guldhalsband: Top Girl.
Grå midjehöga byxor: HM, Brunogallerian.
Grå ankletter i mocca: Top Shop.

Jag vill förresten hälsa på grannen som träffade min mor på husets kräftskiva för ett tag sedan! Haha, jag försökte springa ner och säga hej innan jag drog ut och svirade, men ack, den korta stund jag var nere var den korta stund du var borta!

Roliga notisar om gårdagen:
På vägen tillbaka till jobbet på lunchen springer jag på en kille som jobbar på P3.

Programledare: Hej! Får jag ställa några frågor?
Hanna: HEJ INTI! (STOR KRAM)
Det visade sig att det var en mycket gammal kompis från när jag var ca 14 år gammal och hängde på Lava, skoj! Numer är han programledare på Flipper på P3, och det blev en lustig liten intervju om främlingar - Jag var tråkig, för mitt blodsocker låg på noll. Fast jag var lika idiotisk och rapp som vanligt.

Annat: Jag fick två stycken fina klänningar av Sussi. Hon har vuxit ur dem. Båda är raka och höga i halsen, korta, lite uställda nertill. Den enda är svart, den andra är skotsrutig (i svart och vitt) tjusigt!

9 oktober 06.

9okt06Jag tänkte att jag skulle ta igen mig med bloggandet, jag har sugit, I admit it, but let's turn shit into gold.

Nu har jag börjat äta bättre igen, allt som krävdes var lite realisation! Nu överväger jag att faktiskt prioritera in lite träning i schemat, jag tror inte att jag tar 170 kg. i benpress längre, t.ex. Jag saknar förra sommaren då jag hör en mycket förskräckt kommentar från en killkompis: "Hanna, dina ben skrämmer mig, jag ser hur varenda muskel rör sig i dem! Du kan döda en hel bisonjord!" - Ah, se de goda muskelmassorna.

Nu darrar jag fan i knäna av att gå i trappor, ja, ibland iaf! Urken!

Men det är så det går när man byter ut all mat mot Coca cola och äter skräpmat ibland som kompensation. Jävla puckat, och det lustiga var att jag aldrig noterade att jag höll på så själv. Haha, det roligaste är att man inte direkt går ner i vikt av det heller, så jag vet inte var det var för ätstörningsspöke som hojtade till just den här gången! Lathetsspöket och apatispöket, förmodligen. Unkel.

Jag älskar reasnurran längst in till väggen på HM i Brunogallerian, där rear de ut fullkomligt moderiktiga och snygga plagg om det bara finns en eller två kvar av dem, idag när jag kollade fanns där väldigt många i storlek 36, 38 och 42. Den snygga senapsgula kappan fanns i storlek 36, t.ex. Och jag köpte en lila knutblus för kanske 72-73 kronor ungefär. fint!

Och en klänning, fast den var inte på rea. Så den kostade skräckinjagande 198, öh. Den var fin! Lila med små strimmor av guld, kort, armbågslånga ärmar, hög i halsen, blahblahblah, fin.

Nu ritar jag ett skelett klädd i high fashion, som ett test till ett frilansjobb. Jag hoppas att det inte misstolkas som politisk propaganda från min sida. Annars har jag ett annat bokomslag som ska göras klart. En annan illustration som förmodligen ska vara med i en utgåva av Lasse Strömstedts böcker och förutom det så ska jag börja titta på lite porträttmålning - Full rulle! Jag är glad. Pengar i plånkan.

Och jag ska kanske gå och se United 93 på bio ikväll, bannemig på tiden.







Och just fan.
IDAG HAR JAG PÅ MIG!

Marinblå baskerkeps: Åhléns, Skanstull.
Blå halsduk med flådigt guldmönster: Hm, brunogallerian.
Kort svart jacka med guldrevärer: MQ - Zoul, Ringen. (förra hösten!)
Blå stuprör med underhållande ränder: JPG by Jean Paul Gaultier (vintras).
Stövletter: Jajaja, Din sko, jag har dem varje vardag, blahblahblah.
Mörk blobb, även kallad väska: Chat on the moon, Söderhallarna (förra hösten.)

Shopping - Big surprise!

5oktober06Igår inhandlade jag ett stort, fulsnyggt paraply! Jag har sett det i skyltfönstret ungefär trettiotusen gånger men aldrig gått förbi när det varit öppet. I skrivande stund kan jag inte heller minnas affärens namn, men på Götgatan iaf. på samma sida som biografen Victoria, och någonstans i de krokarna! En väskaffär.



Jag älskar den långa träknoppen upptill, och det rejäla, kurvade handtaget med en gulddetalj!

Den senaste tiden har jag börjat kunnat använda leopard igen. Jag blev så sjukt anti när det blev helt översållat på gatorna med det - vilket precis alla andra blev också, för den delen! Men nu känns det garanterat okej att smyga in det igen. Precis som att det känns okej att använda storprickigt - så länge kontrasterna inte är för markanta. Även ränder har samma princip, förutom vad gäller guld och silver som är snyggt i sig! Även varierade ränder, som en av HMs snygga poloklänningar har, känns okej.

Jag har alltid älskat klassiskt stilrent svart och vitt, men efter den här sommaren så har jag jättesvårt för det! Dock inte på andra, bara på mig själv.








Idag hittade jag de första svarta jeans, någonsin, som faktiskt suttit bra på mig! Jag har väldigt små höfter, Acnes byxor har för breda höfter, Cheap Mondays byxor har för breda byxor och även jeans för killar har för breda höfter, gnaghk! Därför, om jag ska hitta något som sitter bra i stjärten - så har det alltid suttit ogudatight antingen ovanför eller undanför - och jag är inte en tjej som kan bära obekväma byxor, alls!

Fyndet införskaffades på Gul och Blå vid Folkungagatan. 800 kronor. Jag var villig att lägga ut upp till 1500 på ett par svarta jeans som faktiskt passade, så det kändes väldigt bra. Yes, jag har ETT par neutrala byxor nu! Ett helt par, guld!

Ikväll ska de fotas.

Nu är jag partysugen som bara fan, jag tror inte att någon förstår min lycka över detta! Haha!

80s på Marie Laveau.

80s

I lördags låg jag i koma typ hela dagen. Sedan vaknade jag mycket sent på natten.
Gå gick jag till 80s på
Marie Laveau. såg ut sådär. Trillade sedan (HAHA!) och
hade sönder mina byxor och den ena platåskon blev till en lågsko!

Jag gjorde illa mig ganska rejält! Tur bara att jag redan har pajjade leder sedan
det att jag tränade så mycket när jag var liten, min fot hade nämligen, som vanligt,
inte några som helst problem att vridas 90 grader rakt ut! Däremot magen var det
annat med, buhuhu.

Lila brovadkavaj: Lindex, förra hösten.
Blå scarf med guldränder: Tygverket, St. Paulsgatan.
Linne med kedjor: Gina Tricot, sommarrean.
Lila, midjehöga byxor i satin: Versace jeans couture.
17 cm platåer: C.U.M.

Annars var det ganska okej där, fast alldeles för varmt.



29 september 2006.

29sep06Jag plattångade mitt hår idag! Det tog mycket lång tid, men jag gillar resultate. På en av bilderna som togs ser jag dock väldigt mycket ut som Johan (Johanna.S!) vilket kändes mycket, uh, illa, fast eh. Han är absolut inte ful, men om jag ska se ut som en karl så vill jag se ut som mig som karl.

Det är roligt att transa:

trans

JÄTTEFEMININ MEN ÄNDOCK MASKULIN. TJO.

Iaf, idag har jag sprungit runt som ett glatt litet CP-barn! Jobbat, jobbat och jobbat. Ingen tid att planera outfit och snart måste jag skynda iväg med eld i röven hem för att ta emot mina gäster. anske bra att vara närvarande, eh! Sedan blir det Hootchy Kootchy, jag vet inte alls vad jag ska ha på mig, men vad fan!



storpaseMin garderob är snuskigt välfylld (trots detta har jag självklart alltid alldeles för lite kläder, buhuhu) och något borde gå att styra upp!

Träffade Megan idag, arrangören av
We danced to the wrong song. Visade upp affischen, foldern och biljetterna som jag formgett. Hon var nöjd, nu är det bara lite textkorr kvar och sedan iväg till tryck! Det känns skönt.

Jag köpte en gigantisk och mycket fin bärpåse igår på Eden för 19 kronor! Jag hade tänkt flytta in i den när jag, såsmåningom, blir vräkt pga. allt mitt ofärskämda festande!

Virkad puffärmstopp: HM (gammal)
Djungelmönstrat linne: HM, Ringen.
Brunt midjeskärp med diverse gulddjur: Röda korset, Östgötagatan.
Kort kjol: HM (gammal)
Täckande, bruna strympbyxor: Åhléns.
Stövletter: Din sko (somarrean).













Second Hand!

20sep06Igår hade jag ett riktigt flyt på Myrorna vid Götgatan! Vanligtvis när jag går på second hand så är det i princip omöjligt att hitta något i rätt storlek, ännu svårare att hitta något snyggt (ja, det betyder att jag går i sjukt många second hand-butiker, då jag har mycket second hand!) Men jag hittade inte mindre än 5 plagg i min storlek eller tillräkligt närliggande!

Jag köpte:
Midjehög, tigermönstrat pennkjol: 65 kronor.
Svart knytblus: 45 kronor.
Midjehög, kort skinnkjol(fakeskinn) från Kookai: 65 kronor.
Svart skjorta från the Shirt Factory: 105 kronor.
Allt var i prima nyskick! Me happy.







Övrigt på bild:
Sammetskärp med guldkedja: Myrorna, Götgatan.
Tjocka steumpbyxor: Åhléns (avarligt, av alla märken är Åhléns sturmpbyxor alltid de bästa. Trots att de är billiga!)
Stövletter: Din sko (våras).

PS.
Ang de midjehöga, svarta byxorna från HM så GLÖMDE jag att svara på tvättrådet! De ska tvättas i 40 grader, ingen torktumlare eller torkskåp! Ursäkta den hemskt sena responsen :(


Valdagen.

17sep06Jacka med korta ärmar och midjeskärp: Wallis (gammal)
Nättröja med muddar: Second hand (gammal)
Kritstrecksrandiga jeans: Cheap Monday (gamla!)
Stor skinnväska med stor skinnros: Chat on the Moon, Söderhallarna (vintras-förras hösten).

Valdagen skulle ha varit åt helvete om det inte vore för att jag var i mycket gott sällskap! Hela dagen gick jag och Thomas, som jag träffade dagen innan på efterfesten, omkring på stan! Både var ganska redigt efterblivna i skallen, käkade, åt glass och sedan följde han med mig till vallokalen! Första gången jag ställde mig bakom skynket fick jag lite hjärtklappning. Alla namnen på korten gjorde mig förvirrad, och i princip de enda jag kände igen var folk som jag tycker är dumma i huvudet, rent ut sagt! Helt plötsligt kände jag mig väldigt dum och oinsatt - trots att jag trott motsatsen! Jag har helt enkelt ägnat mig åt att utvärdera alla partiers åsikter in i minsta lilla detalj - men inte tänkt ett dugg på de specifika representanterna! Därför gick jag ut, Thomas förklarade att man inte behövde fylla i något namn ändå, då blev jag lite lättad. Vi åt glass på Glasshuset vid Götgatan och sedan gick jag tillbaka för att rösta!

För min del Socialdemokraterna, samt JA till trängselskatt.

Valvakan var fruktansvärd. Jag rökte cigaretter konstant, och så hårt att det aldrig blev askpelare - utan enbart en enda lång glöd. Hällde i mig ganska många glas vin och blev på sämre och sämre humör ju längre slutet det kom. Efter att Reinfeldt utropat sig själv som segrare så gick jag och la mig, hemskt besvärad - men absolut inte förvånad.

Jag vill inte ha ett maktskifte. Somliga säger att det behövs för utveckling och förändring - och javisst, kanske det, men jag är så ofantligt rädd för vad som kan hända. Förmodligen inte särskilt mycket på fyra år (då jag är fullkomligt övertygad om att det kommer bli det röda blocket nästa val!) men ändock. Precis vad jag är rädd för och hur jag resonerar kanske kommer i ett senare inlägg, men valutgången plattar fortfarande till mitt huvud!

Och snart ska jag gå och träffa Martin, som röstade på Centern, den jäveln! Buuuh!
(Dvs, jag väljer inte vänner beroende på politisk tillhörighet, så om du röstade blått så hatar jag inte dig som läsare det minsta lilla för det!)

Elasto!

15september06Jag måste skaffa en bra lampa för bättre bilder, fast den här ser lite målad ut - så det blir roligt ändå!

Stickad basker: HM, Brunogallerian.
Knytjacka med vida ärmar och muddar med stora knappar: Hard Beat, Götgatan.
Randigt linne: HM, Brunogallerien (somras)
Elastobyxor: Hard Beat, Götgatan.
Rutiga strumpor: Lindex (gamla favvisar)
Ballerinor: HMs barnavdelning, Ringen.

Oavsett om det heter elasto, elasti eller elasta så är det en väldigt rolig typ av byxa! Midjehög, lite glansig, ganska tjockt stretchigt tyg. Sedan fäster man en flärp under hålfoten för att den ska sitta! Man kan glömma att en sådan här byxa sitter "snyggt", det är byxan i sig som är fin, eller ful, eller gräslig, eller sjukt roligt! Mina enda minnen från den här typen av byxor har med skidåkning i norrlandsskogarna att göra, eller möjligtvis akrobatclowner på cirkus!

Jag var självfallet tvungen att investera i den, speciellt eftersom att den var på rea och kostade 35 kronor.

Butiken Hard Beat på Götgatan (nära Åsötorget) är en butik jag aldrig äntrat förut. Utanför har de fula mjukisbyxor och fula stretchtröjjor för ungefär noll kronor. Helt fel approach, de borde hänga ut lite dyrare och lite snyggare, helt klart! Hursom har jag aldrig gått in här pga. billighetsfaktorn, men igår gjorde jag det ändå, och hör och häpna! Hela undervåningen var fylld av midjehöga, svarta byxor i olika storlekar och former - och annat skoj också! Och just nu har de 1 st för 35, 4 st för 100! Så kolla! De mesta var visserligen fullkomligt gräsligt, men jag hittade två par svarta midjehöga byxor jag ville ha, samt jackan på bilden! Sammanlagt blev det 105 kronor, då jag inte orkade leta efter ett till plagg.








Bakis!

14sep06Hej! Idag har jag varit sjukt bakis, tjohej!

Randig polo: Ingen lapp, vettefan, skitgammal!
Grå hängselbyxa: HM, Brunogallerian.

Idag är jag så bakis att jag inte orkade hitta ett fjärde plagg i en butik så att det blev sammanlagt hundra, utan betalade 105 för sammanlagt tre plagg istället.

Fast jag blev inte direkt ruinerad.

Tröjjan jag fick köpa på lunchen igår till releasefesten kostade mer, om än inte mycket (HM) bööh, avskyr när man inte kan hinna hem emellan och känner sig sunkig. Om man bara får vara hemma och sitta och ta sig en satans kaffe eller frukt i en kvart så blir man helt återupplivad: Går man direkt efter jobbet får man enbart ångest!

Måste göra klart ett jobb, är sjukt trött. Ska nog gasa hem emellan och sedan komma upp. Fast nej, det går inte heller! Jag har tvättid! Jag måste tvätta! Fan! Jag vill vara lite piggare efter jobbet så att jag faktiskt kan sköta saker ORDENTLIGT.

Jag och min chef har dock diskuterat om detta, om ca: 2,5 halv månad ska jag eventuellt kunna få gå ner till halvtid så att jag kan syssla med mitt frilansjobb, as I wish. Det känns skitbra. Dock så kommer jag få lära mig att hålla i pengarna då frilans är ungefär lika riskabelt som att balansera en atombomb på nästippen.

Efter bokmässan kommer jag att ta ut semester, då ska jag slänga upp en ordentlig portfölj och skicka ut arbetsprover överallt. Det blir full rulle, det ska det bli! Och nu när jag skrivit ner det offentligt så måste jag dessutom genomföra det, och inte bara festa och vara oansvarig!





Today.

13ep06Gah, baskläder. Letade idag. Provade ca 12 stycken totalt, hittade en som var okej. Jag ska bli rik och enbart bära galastassar, I tell you!

Dubbelradig guldkedja: Top Girl.
Svart trekvartsärm: HM basic.
Stickad, senapsgul kofta: Carin Wester (ja, alltså, jag använder den typ varje dag. Och den stinker inte ens rök, den luktar fortfarande ny! Sjukt.)
Jeans med ränder: JPG by Jean Paul Gaultier.
Skor som inte syns, som råkar vara stövletter: Din sko (sommarrean)

Frågan om mitt ursprung har dykt upp väldigt regelbundet i mitt liv, allt jag kan säga om det är: Jag är fullkomligt helsvensk och har inte en droppe blod från något annat land överhuvudtaget, till skillnad från i princip alla andra! Därför måste jag utgå ifrån att det är så här man ser ut om man är inavlad från Norrland! Eftersom att alla mina vänner, som då ser "svenska" ut, alltid har någonting inblandat någonstans! Fridén kommer visserligen från Frankrike, men alla Fridén jag träffat (förutom de i min släkt) har varit ganska blonda, och dessutom Moderater. Eller simmare. Min franska (ingifta) släkt är däremot skitlånga (runt 2 meter) och extremt blonda, så det fungerar åt båda hållen.

Dock så kan jag betrygga alla med att både min lillebror och mamma brukar få skällsord i formen av "er försökte vi bli av med under förintelsen!" och "åk hem jävla svin!".

Samt att min storebror en gång blev tagen med ett falsklegg. Polisen tittade på falsklegget (kille från turkiet, 21 bast) och min storebrors egna (minderårig) fram och tillbaka, tog sedan upp hans egna och sa "Det här är inte du!"

Så det är vardagsmat!

Personligen har jag lyckats slippa undan all form av rasistiska påhopp, vilket är väldigt, väldigt tacksamt. För det verkar jobbigt.

Finemang.

11sep06Idag mår jag bra! Har tom. köpt en asful tröjja på myrorna, för dess otroligt läckra krage och muddar som jag hade tänkt avlägsna och sätta på ett annat plagg. Bild kommer någon gång.

Svart, randig, transparent tröja: HM (gammal)
Svart linne med små vita blommor: Second hand, Myrorna.
Midjehög, grå kjol: Second hand, Myrorna.
Strumpbyxor: Buttericks (SHOPPA FRITT!)
Grå moccankletter: Top shop.
Lackväska i rutmönster: Coctail.

Det bästa med breakupen är säkert att jag nu kan skona min mage från horribla besvär! Nu behöver jag nämligen inte försöka gå upp i vikt för jag har ingen att näcka inför (och vill inte heller ha det än på ett tag) så jag kan käka precis som ordinerat, och dessutom så behöver jag inte spänna mig när jag sover pga. vädersläppsrädsla (det är omedvetet! Jag vill inte spänna mig!) och därav har jag räddat min självrespekt.

Andra goda ting:

1. Jag har mer tid över till mina 37.5637 projekt!
2. Jag behöver inte störa mig på att den andra parten är snigelseg och slösar bort min tid, gah! Puntklighet är viktig, sa Aladdin till Jasmine.
3. Preventivmedel kostar mycket.
4. Jag röker mindre när jag är singel (it's a fact!)
5. Jag behöver inte ha med mig tre uppsättningar kläder till andra lägenheter bara för att kunna planera rätt outfit för nästa dag. (Jag är inte löjlig, men jag hatar att både svettas och frysa.)
6. Jag kan klämma hur många pormaskar jag vill utan att vara rädd för att skrämma någon pga. pizzafejs. Inte för att det någonsin hindrar mig i vilket fall.
7. Jag kan gå ut och festa och träffa nya människor istället för att vara fastklistrad i hångel.
8. Jag kan flörta med snygga grabbs. Inte för att jag kommer göra det i vilket fall.
9. Jag behöver inte bli ambivalent och skitförbannad över att någon inte ringer vid avtalad tid.
10. Mer sömn.

Nu ska jag göra klart ett av mina 37.5637 projekt!


PLUS!

11. Förhoppningsvis kommer jag ha mer tid att läsa bloggar igen.

Shopaholic.

nyabrallorMed sämstekonomin den här månaden så lär det här blir det sista inköpet. Som tur är så är det ett som jag är väldigt nöjd med, även om fler basplagg (the horros of basplaggstristess makes my head explodera wildly i en fontän av skjutångest) bör införskaffas någon gång.

Senapsgul Polo: HM, Brunogallerian.
Midjehöga, gråa byxor med avtagbara tjocka hängslen med vidd i benen, aningens korta: HM, Brunogallerian.

Jag är förövrigt förträffligt glad att jag hittade de här byxorna! Jag har velat ha dem sedan HMs första sneak peek gällande deras höstmode. Dock har jag inte funnit dem, trots att jag tar för givet att de funnits ute ett tag! Men nu är jag glad.

En annan eminent sak med midjehögt är att det kan sitta hundra gånger lösare än byxor som sitter på höfterna utan att trilla ner! En mellanstorlek fungerar bra, och lite upp och nergång gör inget sämre! Eminent. Något annat som är eminent med den här byxan är att det förmodligen inte är något problem med att lägga ner benen lite när det "för korta" modet försvinner.




För de som vill ha en billig florhatt: HM har det nu, iaf. på Brunogallerian. De är små och nätta, platta och lite äggformade och har en söt listen rosett på sig. Billigt alternativ för den som inte tycker att det är vettigt att lägga 500 - 1000 spänn på en festhatt!

Helgen.

tn-jagFredagen blev i nostalgins tecken. Tech Noir hade sin första kväll för hösten och vi bestämde oss för att dra dit. Kvällen påbörjades hemma hos Bettie med förfest. Där blev jag ganska dragen och hade det förträffligt trevligt. Efter ett tag ringer Nikita, han ska dra in till stan för att träffa en del kompisar (han hade tre-fyra antaganden) men var lättmobbad till att hänga med mig, till min stora glädje.

På vägen dit så droppar jag och Elias våran förfestdricka innanför Historiska muséets (?) grindar, med planen att man kan vara trashy och hämta upp det efter kvällens slut. Lyckad plan som glömdes bort i slutet av kvällen.

Väl där blir vi påminda om de nya alternativen. Stora dansgolvet är stängt pga. gnäll från hotellet ovanför Kolingsborg, så där är bara en jävla massa bord. Det kändes tyst. Konstigt. Som stängningsdags. Förövrigt var alla outfits osedvanligt trista. Kanske för att det var första gången för säsongen och folk som enbart besöker alternativställen helt plötsligt blivit fejsade för klubbklädsproblemet och därav bara vågat slänga på sig sina svarta vollerskorsetter, sina svarta kjolar och bara låta håret (även det svart!) bara hänga. Trist, det brukar vara varierat och sanslöst inspirerande!

Fest. Fest. Fest. Överdelen till outfiten tappade sin enda knapp. Hanna mycket naken. Hanna varit förutséende och resonerat enligt följande: "Det är TN, det är skitsamma, och den här nätgrejjen jag har under är inte så genomskinnlig. Och jag har världens mest täckande BH!" Visserligen var BHn världens mest täckande, men jag ryser ändock när jag ser bilderna i efterhand, glah! Klantigt, Hanna!

Under kvällen så råkar jag av någon konstig anledning INTE ut för följande: 1. Äcklig kille som inte passar in i sammanhanget som taffsar. 2. Någon obskyr människa från gamla obskyra tider som kommer fram och marinerar mig i öl. 3. Jobbiga ex.

Därför, trots att det inte var skitspännande, så måste kvällen bedömmas som god! Men den bästa tiden var utanför, när vi rökte - Vilket stackars Nikita särkerligen höll med om till fullo. He hated it.


Hatt med flor och fjädrar: Oasis (sommar)
Pärlörhängen med små blommor: HM (förra året)
Lass med pärlhalsband: Top Girl.
Nätbody: Flirt AB.
Tjugotals-BH: Min gammelmormors.
Kort, plisserad svart satinkjol: Flirt AB. (sommar)
Stövletter: Din sko (våras)

Mina vänner var dock snygga. Inte bara de som är med här, utan samtliga. Ni som inte är med här är det av den enkla anledning att: 1. Bilden var oskarp. 2. Jag var med på den och nästan naken. 3. Jag var full och glömde fota er.



Nikita tar manligt över min topp efter att den kreverat, Alex posar läckert i en av sina, som vanligt, mycket läckra outfits och Katta är finurlig i den läckra skotsrutiga klänningen som jag vet med mig att många av er suktat efter! (däribland jag själv, men jag såg ut som mögapa i den!)

jagochnikitaPå lördagen var Nikita och jag så här söta tillammans hemma hos hans syster Maria på pokerkväll. Nu har jag träffat hela hans familj, betyder det att jag är underhållsskyldig om han blir med barn?




















Ta det piano.

1asepIdag kändes som en av de sista chanserna att ha midjehöga sommarbyxor!
Jag har förövrigt kommit över alla päronrumpsnojjor, har du? Nu tycker jag enbart att det ser frodigt och kvinnligt ut!

Solglajjor: Retro etc.
Kort jacka i trenchcoatmodell: Mango.
Beige puffärms T-shirt med hög ringning: Way:Relaxed.
Skärp: Det fulsnygga från förra inlägget.
Avklippta, midjehöga byxor: Filippa K.
Guldsneakers: Din sko.

Idag har varit en riktig cepedag. Koma i morse, kom till jobbet efter klockan ett (glad chef! icke!) det är hårt när man ska ställa om kosten. Gick segt, var grinig som fan, ända tills jag gick ut på gården för att röka och jag fick höra det vackra pianospelandet.

I huset där jag jobbar finns det en person som spelar fantastiskt bra piano. Musikstil varierar, men allt är väldigt kraftfyllt. Känslosamma, maffiga pianostycken är något som stimulerar min hjärna och hjärta något otroligt. Allt mellan klassiskt - improviserad pianojazz! Första gången jag hörde musiken från "Pianot" av Michael Nyman blev jag så såld att jag nästan grät.

Jag blev genast på bättre humör, som jag alltid blir. Jag har byggt upp en liten vision om vem den här människan kan tänkas vara. Först hade jag en bild av att det var en förtidspensionerad man eller en osignad, olycklig, ensam pianokonstnär. Idag hörde jag även en röst. En skör, ganska ljus röst. Nu har visionen ändrats. I mitt huvud är den mystiska pianospelaren en skör ung blond man, möjligtvis med benskörhetsproblem, möjligvis en albino. Ensam och otroligt talangfylld!

Förmodligen är det en helt vanlig människa, men det blir roligare så här! A girl likes to dream!

Jag ska sätta upp en lapp: "Mystiska pianospelaren: Ibland har jag dåliga dagar på jobbet, men sedan hör jag din musik och mår bättre. Tack för att du finns."




Dagen som gått.


31 augHerregud vad det har varit mycket jobb idag - och det ser inte ut att bli bättre. Nyligen fick vi ett kraftigt utökat lass med jobb, och nu verkar det som att det kan dubbleras. Men min chef har iaf. börjat fundera på att anställa lite mer. Tack och lov för det! Att sitta till 19:00-22:00 så ofta som jag gör tär ganska mycket, speciellt när jag vill fokusera på mitt frilansande och mer eller mindre dissa hela repro och retuchsvängen!

Linne: Hm Rowells, förra sommaren.
Midjehög kjol med mycket volym, dubbelknäppning och dolda fickor: Second hand, Myrorna.
Kilklackssandaletter: Skopunkten (Vad bra det var att köpa sju par skor i början av sommaren och sedan bara använda ett par av dem hela tiden.)

Har slängt iväg den första skissen till foldern till Megan idag, vi är helt i samma linje, vilket känns väldigt bra!  Läs förresten om henne och We Danced to the wrong songAllt om Stockholm!

Jag är förresten väldigt, väldigt nyfiken på DV Man som kom ut idag! Fast jag blev lite bitter eftersom att jag beställde den i förtid men uppenbarligen får den samma dag som butikerna. Förbeställning känns lite onödigt i det fallet, speciellt eftersom att jag nu får vänta tills jag kommer hem istället för att ha kunnat köpt den på lunchen istället! Men jag ska inte gnälla, nu kommer jag ändå kunna bläddra igenom den i lugn och ro.


Vad gäller annat så är lilla Debonair nu borta, istället finns där en discoklubb. Läs mer om det på Spy Bars hemsida. Det känns synd, men det är egentligen inte så oväntat. Jag hoppas dock att Stora Debonair kommer komma tillbaka ca: en gång i månaden. Om inte annat så borde folk kunna känna sig mer engagerade inför en stor fest då och då istället för små fester hela tiden! Så alla vi stilinriktade galningar får bara hoppas!






Puckobeng!

30eaugJag råkade börja dagen med 3 koppar kaffe. Då detta motsvarar mängden kaffe jag brukar dra i mig under en HEL dag så kan alla tänka sig hur pass tjottafleng jag var hela första delen av dagen! Yr, korkad och grinig. Tog en ganska lång promenad på lunchen, frös med kofta på ute i solen (när andra svettades i T-shirt och shorts! Bah) Och köpte ett riktigt fulsnyggt skärp på Röda Korset på Östgötagatan!

belte

Det är en massa djur i guld på det: Elefanter, Taxar, katter och terriers! En tjuga, lagom.

Sedan var jag fortfarande snurrig och grinig, så jag gick till en djuraffär och hånade alla små djuren i burarna. Eller, stirrade rättare sagt och sa saker som "SNUTTEPLUTTEVUPPSI GULLEGULL!" Nu vill jag ha en liten gnagare, attans!

Nu började jag just piggna till, och drog i mig en ny kaffe. Lära sig av sina misstag, nej, vaddå?





Klänning: HM, Brunogallerian. Somras.
Strumpbyxor: Åhléns, förra året.
Ballerinor: HM Ringen, barnavdelningen.

Shop search.

29augNatruvit, stickad väst med hög krage och små fickor: HM, Brunogallerian.
Svart satinskjorta: Second hand.
Svarta shorts: HM (våras)
Knästrumpor: HM, Brunogallerian.
Kilklackssandaletter: Skopunkten.

Hm-förbud, var det ja. Annars kändes det kul att kombinera satin med stickat, och att man kan ha strumpor igen. Nu hoppas jag bara att min strumpmani inte tar överhand och jag börjar shoppa strumpor för ca: 1000 kronor i månaden som så många gånger förut. Det är inte friskt!


Midjehögt.

Igår gick jag runt och letade efter ett par raka, midjehöga byxor med något läckert rutmönster. Hittade dessvärre inga. Upptäckte dock att Flirt (Inte att förväxlas med Flirt Fashion som är en kinkybutik!) på Götgatan 92 Har en hel del mycket, mycket snygga midjehöga byxor i rak modell med dubbelknäppning framtill. Byxorna kostar ungefär en tusenlapp och finns i färgerna svart, grått och naturvit.

Sedan tjolade jag in på
Lindex i Ringen (Skanstull) där jag hittade:

Midjehöga, mörblåa jeans.
Midjehöga kostymbyxor i svart, även i kritstreck med matchande västar och kavajer till. Kavajerna var lite kortare i ärmarna och hade lite puff, tjusigt! jag skulle ha köpt hela kostymen om det inte var så att de minsta storlekarna som fanns kvar var 36. Har någon sett dem på en annan Lindex i mindre storlekar?

Upptäckte förövrigt att Lindex i Ringen hade en massa av hundtandstunikan kvar i storlekarna: Smal, Medium och Large.








Tjosan.

gladavennerSom de flesta säkert redan förstått så blev fredagen extremt lugn. Även lördagen blev realtivt lugn. Johan kom hit från Göteborg. Jag, Katta och Johan gick och käkade middag på Underbara Bistro på Östgötagatan (prisvärt, gott, snygg och mysig inredning + trevlig personal) sedan svirade vi iväg för att förfesta hos en av Nikitas vänner vid St. Eriksplan. När vi kommer fram är de redan på väg ut! Vi dissar och sätter oss och socialiserar i en park som ett sant pack med drägg. Senare drar vi iväg till Trädgården. Enkelt och bra.

Det är fint att två av mina vänner som bor i olika städer har gått och kärat ner sig i varandra. I vanliga fall är det fullkomlig pest när två vänner finner kärleken hos varandra, då man losar allt socialt umgänge med dem! Det här är dock perfekt. Katta kan fortfarande socialisera med mig då Johan är i Göteborg - och Johan kommer upp till Stockholm oftare då Katta bor här - Ultimat!

Iaf för en liten egoist som jag.

Konstigt. Det hände inte en enda sjuk grej i helgen. Jag är chockad. Två lugna helger utan något helt sjukt, och förra helgen spenderades ändock på Nacht och Vice!

Jag dör av chock!









Vice var iaf spännande. Förfest på buss som gick från Stureplan (typ) med gratis öl (visserligen TT, så jag drack inget) och sedan en läcker gratiskväll med stora, studsande bollar och ett mer eller mindre omöjligt projekt att sedan ta sig hem med Taxi från Stockholmsmässan. Vi blev fotade, men efter spanande i galleriet på deras hemsida så upptäckte jag att enbart sjuka eller extremt dräggiga bilder las upp, så TACK FÖR DEN. Det verkade dock vara mer drag på ICAs personalfest, då det kryllade av folk i deras lokaler och samtliga bar riktiga galastassar! ICAs personalsfest var helt klart THE PLACE TO BE. Men det fungerade inte med ett ICA-kort, jag provade, men blev enbart hånad!

Fyllekärring.

24eaug-debonairVettefan hur färgerna blev, den här bärbara är lustig och ändrar kulör och skärpa extremt mycket beroende på vinkel. Jag känner mig stupfull och hjälplös varje gång jag öppnar en oskyldig liten bild på den! Men jag blev väldigt glad åt min outfit.

Hatt: Oasis.
Silverbrocadsbustier: Myrorna, Götgatan.
Halsband: Top Girl.
Midjehöga byxor: HM, Drottninggatan.
Skor: Din Sko.

Hursom, Debonair var hemskt trevligt, vilket kan bekräftas något å det grövsta då jag vaknade på fredagen, efter klockan 14:00 och fortfarande var full. Detta tyckte vissa var roande, jag tycket att det var ångest - Speciellt när cigaretterna inte gick att finna. Efter ett tag får jag subsitutcigaretter och försöker se på Simpsons. Dvala tills fem, sedan in till stan. Lugn kväll med Nikita, otroligt skönt, vilken frisk fläkt!

Men det var det värt! Speciellt eftersom att jag träffade en miljard nya, trevliga människor. Mitt favoritknark!


Här är min nya kofta från Carin Wester! Bilden gör den verkligen inte rättvisa. Fantastiskt vacker stickning och tjusigt ockragul.




Shopping.

24eaugIdag har jag firat min kassa mage genom att äta 500g (nästan) torkade plommon! Givetvis kombinerat med mycket vatten. Jag är spänd av förväntan.

Örhängen och halsband i fejkguld: Top Girl.
Senapsgul tröja (med hål i ryggen): Åhléns.
Midjeskärp med hästsko: Arvegods från min syster Stina.
Höga, vida byxor: HM - Ungdomsbutiken vid Drottninggatan.
Stövletter: Din sko.

Iväg till
Tjallamallas rea, det enda jag hittade i min stil - rätt storlek och rimlig prisklass var kjolen av Ida Sjöstedt som jag provat på Weekday, på Weekday var den dock sjukt mycket billigare. Det blev inget för mig, men det fanns jättemånga snygga saker. Det var dock väldigt mycket folk, så skynda om du vill ha något!

Jag är förövrigt full av ängslan inför en fantastisk stickad kofta jag provade på Weekday. Den satt som en dröm, var otroligt vacker, den var senapsgul och kostade 1200. Carin Wester. Ska man ha fint stickat, då är det alltid Carin Wester som gäller. Om man har någon tusenlapp eller två över. Jag brukar vara snål och satsar oftast på billigt, men idag ska jag bannemig köpa den. Hoppas bara den finns kvar i XS, annars ska jag döda mig själv.

I förra veckan köpte jag något annat som var ovanligt dyrt för min del, nämligen dessa fantastiska, gråa, moccaankletter från Top Shop:



För tillfället iaf. så kan jag garanterat påstå att dessa är de vackraste skor jag sett, my gosh! Och det är höga stiletter, det sjuka är att de är mångt mycket mer stadiga än mina skor med bredare, lägre klackar. Sjukt bra konstruktion, med andra ord. Mitt enda tvivel är: De är i mocca. Mocca dör i snö. Jag vill inte att en tusenlapp ska dö i snö, så jag vet inte. Jag måste kanske lämna tillbaks dem. Eminent iaf att Top Shop har 14 dagars returätt! Men de är ju så vackra :O Och fungerar till allt, allt, ALLT!

Igår firade vi Sams födelsedag, i efterhand visserligen eftersom att Sam fräckt nog glömt bort att berätta att han fyllde år! Det roligaste under kvällen var förmodligen (saxat från Sams blogg, jag slipper skriva själv, hurra!):

"Johan: "Jag sa till Paul, den polske killen som bodde hos oss, att jag hatar Passion of the Christ... den suger ju!!"
Alla: "JA, DEN SUGER."
Johan: "... men då sa han att det var den bästa filmen han hade sett i hela sitt liv, och att den hade förändrat hans liv så mycket!!!"
Alla: "Herregud...!"
Hanna: "Det fina är ju att han kom till Sverige i 12 dagar endast för att ha sex med en tjej innan han gifter sig!"
Unnamed Artist: "Va??? ÄR DET SANT??"
Hanna: "JA, visst är det tragiskt!!!"
Unnamed Artist: "HERREGUUUUUUD!!"
Johan: "Ja, och så fick han inte scora, så han åkte hem jättebesviken!! Han trodde han skulle få knula varje dag!"
Alla: "HAHAHAHA. HAHAHAHHHAHAHAAAAA"
Unnamed Artist: "Alltså herre gud... Han är ju amerikansk, men han kommer ju ändå från Australien, där borde de ju vara lite mer öppna även om de är katoliker!!"
Alla: "Nej, Polen... han kommer från Polen."
Unnamed Artist: "MEL GIBSON???"
Alla: DÖR AV SKRATTRYCKNINGAR OCH PANIK "Vi pratar ju om Paul! Den polske killen!!"


23eaug För er som inte vet så är Paul en kille som bodde hos oss i 12 dagar. Hans mål med resan vara att han skulle hitta en svensk tjej att förlora oskulden med innan han gifte sig med sin flickvän. Han sökte erfarenhet, och alla i hans familj hade uppmuntrat honom att åka till Sverige och skaffa den. Fint, eller hur?

Förövrigt så har jag och Nikita nått oanade höjder i våra ömhetsbetygelser. "Du röker snabbast!" "Nej du röker snabbast" "Nej du!"

Jag känner mig lite sprallig och fånig.
Jag valde ut ett klädesplagg åt honom häromdagen, också! Eller, föreslog ett, rättare sagt, som han köpte. Det är fina grejer, det! Jag ska pracka på honom det fina Tigerskärpet också!

Senaste second hand-fyndet: En midjehög, hundtandsmönstrat kjol. Myrorna. 45 kr. Lovely. Jag bor högt upp, som ni ser.











Kärlek.

19eaugGosh. Jag kommer ihåg en gång i tiden när man var en riktigt sansad shoppare och bara köpte sådant som man blev helt förälskad i. Oftast, nuförtiden, köper man saker man gillar men hittar sällan något som man vet att man kommer vilja bära länge.

Men igår hittade jag det plagget igår, en kjol från HM faktiskt (nu har jag fanimej HM-förbud! Andra affärer, andra affärer!) för 349 kronor. Jag älskar den!


Väskan fick jag av Håkan när han varit i den franska landsbygden, den har inte kommit till användning förut men detta blev eminent. Det enkla, senapsgula linnet kommer även det från HM.

Idag blev det mer av den typiska shoppingen. Jag sprang förbi Top Girl och införskaffade mig tio nya smycken! Bl.a. dessa två söta brooscher i formen av rosetter, nu har jag tre stycken, det får nog räcka.

topgril-rosett




Ikväll blir det möjligtvis utgång till Nacht, eller så blir det utebio, eller så blir det något helt annat. Inga säkra puckar ännu.

På lördag blir det dock Vice.

Alla dessa logotyper!

16eaugGaranterat höst idag, och invigningen av tunikan från Lindex. Helvete, vad skön den är!

Hundtandstunika: Lindex, gallerian vid Centralen.
Lackskärp: Second hand, Myrorna.
Kritstrecksrandiga strumpbyxor: Åhléns, 1 år sedan.
Stövletter: Din sko, sommarrean.

Vad är grejen med alla JL t-shirts som helt plötsligt exploderat i mängd? Har ett ufo fullt med piratkopior just landat eller har folk faktiskt fått för sig att det är jävligt läckert att stoltsa med en billig T-shirt med reklam? Jag menar, vad är poängen med att visa att man inte har råd att köpa J. Lindebergs snygga saker, de designade? Nej, urk. Jag dissar inte mycket, verkligen inte, men jag dissar verkligen saker med stora logotyper. Det är inte fashionabelt, det är inte eget - det är bara ett behov av att stoltsa med att man har pengar, vilket är konstigt, eftersom att grejerna med stora tryck INTE är dyra. Och varför finns de ens? Borde man inte, som kläddesigner, vara mycket mer mån om design än något annat?

Värst är det när de kommer från ett märke man gillar, som t.ex. Tiger, då vill jag nästan gråta.

Vad tycker ni själva? Dyrt framför design? Är märket viktigare än plagget? Finns det undantag? Kanske någon logotyp som ni tycker är estetisk?











15emodevisningIgår hade jag en miljard klädkatastrofer. Först det löjliga dilemmet med jackan, sedan fick jag för mig att jag skulle gå in mina skoletter i lack med små rosetter - Efter tjugo minuter hade jag tre skitstora skavsår. De är uppenbarligen får små, med andra ord. Klantigt!

Då fick jag gå hem i mina guldsneakers. Och så upptäckte jag att jag frös i min ärmlösa, prickiga klänning.

Jag bytte snabbt om till min marinblåa skepparhatt (Åhléns), min ljusgula tröja från Esprit och mina jeans från JPG by Jean Paul Gaultier.

Jag gick alltså till Kungsträdgården med mycket små eller inga logotyper. Bahaha.

Då blev det dock skitvarmt och jag fick nästan värmeslag, tittade på modevisningen och fick sedan springa iväg snabbt som attan. Men den var bra! Var
Matilda där måntro?

Idag går det bättre med kläderna. Kläderna kan innebära stor ångest. Alvarligt!







Dagens outfit.

11eaugustiBildkvalitén blev el sunko så jag är grinig.

Marinblå keps, Åhléns.
Marinblå tröjja, Åhléns.
Hängslen, HM Divided.
Kritstrecksrandiga shorts, HM Ringen.
Leggings, HM Divided.
Kilklackssandaletter, Skopunkten.

Billigt!




Jag skulle förövrigt vilja påstå att det är helt okej att använda lila nu - kvällstid. Dagtid är det varmt, sommarsommarsommar, på kvällen är det kyligt - hösthösthöst.

Tänk bara om lila smink skulle fungera i verkligheten och inte bara på foto, då skulle jag vara SÅHÄR gullig hela tiden:



Dagens outfit.


lilasminkDet känns ändå som att
lila är fullt acceptabelt att användas nu - på kvällen. På dagen ställer jag mig dock skeptisk till det. Jag önskar att lila makeup skulle göra sig lika bra i verkligheten som på foto, men speciellt efter en okskyldig puss med en livlig grabb så kan det vara gott att undvika. Jag kommer uihåg när jag var yngre och var got och fick mycket, mycket imponerande mustascher efter ivrigt krogande.

Konstig kombo.

10eaugustiI morse blev jag glad. Jag visste inte alls vad jag skulle ha på mig och var grinig, sedan kom jag på "vänta, det där satans linnet som är skitstort som jag köpte på Gina Tricot för ett par månader sedan, kanske kan man använda det som klänning?" Och voila! Javisst. En kort klänning med sneda axlar, kombinerat med ett annat svart linne i samma material. Perfekt. Annars känns väl tryck med kedjor lite svalt just nu, men jag har iaf kunnat använda det satans linnet en gång!

Igår gick jag in på Myrorna på Götgatsbacken och hittade något sanslöst fulsnyggt och kul. En tröja som mer eller mindre ser ut som att Gianni Versace och Burberry haft en helkväll, och framemot småtimmarna har dialogen lydit enligt följande:

"Hööörrrjuuuee, Burbeerrryyyy, jag elllsshkar dig vettu!"
"Jag elllskar dig meed, Gianni!"
"Ja asschå, fyfan vilka shyrra grejjer du gör asshå!"
"A förfan du meeed Versasschee!"
"Vi borde bli hop förihelvete asshå!"
"AH FÖRFAN, nu ritar vi något serrhu gubben!"

Resultatet blev skräckinjagande och doldes med ett annat, okänt märkes namn.


Jag ska ta in den i ryggen!



Dagens shopping blev en reatur inne på Ahléns vid Skanstull, de har fortfarande skitmycket kvar. Köpte två tröjor i samma modell, en marinblå och en senapsgul. Den ena kostade 50 och den andra 75, trevligt! Sedan hittade jag ännu en hatt jag gillade, en fin marinblå som förövrigt passar eminent till det andra jag köpte samt dagens outfit! Kalas! 49 kronor, fantastiskt.



Jag överväger att gå till Debonair ikväll, men jag har så fasligt mycket jobb. Vi får se!

Velande.

7eaugusti
Ska man gå till Sunkit och plåga sin kropp än mer eller ska man stanna hemma och se på film? Jobba med något av bildprojekten orkar jag faktiskt inte just nu, eller iof, akvarellmålningen kunde vara avslappnande med dess rödalila höstlöv, men städning av målarfärg är anus. Film är tråkigt.

Fördelar: På Sunkit kan mannen med den fascinerande näsan befinna sig, men just nu känns inte det fasligt attraktivt, helt ärligt.

Nackdelar: Svettigt och jag jobbar imorn.

Jag borde iof slänga ihop en hel hög med bilder med beskrivningen: "naivistiskt humoristiskt" - men det känns hårt!

Enkla, svarta hängslen: HM Divided.
Randig linne: HM Basic.
Svart, midjehög pennkjol: Second hand, Röda korset Östgötagatan.

Förövrigt, vad lustigt det är när man hittar modetips i magasin på olika smycken från olika butiker som man kan hitta för en tiondel av priset på Top Girl.





Ps. Jag skulle kunna stanna hemma en hel dag och bara fortsätta att äta och äta och äta Santa Marias Cheddar Cheese Dip! Min burk är slut! Jag dör av separationsångest!









Bland silvercapes och florhattar.


capeCapes är grejen - silver syns på catwalken och så även flor. Men en silvercape i brocad? Cirkusen har kommit till stan!

Jag älskar dock den här capen. Jag köpte den på UFF när jag var 13 för att den var så annorlunda. Jag älskar den fortfarande, men den kommer nog aldrig att bäras. Dock ville jag visa upp den här. Har ni andra något sådant plagg, måntro? Intressant, läckert, men ändå ganska smaklöst och kanske tom fult?

Min bustier i silverbrocad fungerar isf bättre, det är förövrigt den jag har på en av tavlorna på Spy Bar, dock kommer jag inte ihåg om det syns. Det kan hända att mina bara axlar är det enda av kroppen som exponeras, och ormen såklart!











3eaugusti
Idag var det fanimej höstväder, och höstväder betyder höstkläder.

Jumpsuit med skjortöverdel. HM Götgatsbacken.
Prickig sjal: Åhléns.
Naturvita, ribbade knästrumpor: Åhléns.
Stövletter: Din sko.

Idag kom min chef hem från semestern, han hade tre fina presenter med sig från Frankrike till mig! Mycket rart! Jag tycker att det är grymt skönt att han är tillbaka då det är tämligen trist att sitta och jobba själv hela tiden. Jag blir dessutom helt handelseförlamad i mitt missbruk av koffein och nicotin och glömmer bort bägge - vilket gör mig helblåst och långsam.

Sedan fick jag hjälpa en killkompis att hitta justa kläder. Han är smal och har ofta svårt att hitta saker som sitter snyggt, men vi fann: En höstjacka (dubbelknäppt och stylish) tre par byxor (två svarta, ett par randiga) två tjocktröjjor och en varmlila tröjja. Lyckat! Jag försökte även pracka på honom en tjusig väst från Emilio, men det svaldes dessvärre inte!

En man i en läcker väst är fullpoäng enligt mig, det och en snygg hatt - mycket, mycket bra kombo.

Personligen hittade jag ingenting jag ville ha. Jag förutspår en ljus framtid för min plånbok - ja, iaf de kommande dagarna.













Lite allmänt.

2aaugusti

Gosh. Jag satt som vanligt kvar på jobbet ganska länge, men jag förtjänar inte bättre eftersom att jag varit dålig - Fy och skam!

Sedan ville jag gå ut och ta en öl - men orkade aldrig ringa någon ang sällskap. Fyra av mina vänner håller på att flytta just nu och har varken tid eller ork att gå ut, andra blir för bakis för att gå ut på en vardag (konceptet en öl har liksom aldrig slagit för dem!) och den sista kategorin har inga pengar eller sparar till semestern. Nej, vänta, ytterligare en kategori har fått för sig att de är för fula och tråkiga för att gå ut - Glöööh, säger jag bara. Eller nej, jag säger: "du är en läcker partypingla!" då säger de oftast att de är feta och finniga.

Då blir jag oftast lite ledsen.
Jag måste ha fler partygalna kompisar helt enkelt!

Det slutade med att jag fick för mig att jag skulle tvätta håret, klippa mig och städa. Punkt ett och två blev avklarat, sedan råkade jag surfa runt på bloggar i några timmar istället - bad me.

Nästa helg (inte den kommande) så ska
SkönHETSideal ha ett möte i två dagar ute på ett slott. Jag vet inte om jag ska vara med ännu eller ej, och måste bestämma mig imorn. Jag vill egentligen fortsätta i projektet, men känner mig en smula dubbelmoralisk eftersom att jag har en blogg som ändå huvudsakligen kretsar kring stil och mode där jag lägger ut bilder på mig själv nästan dagligen - och jag skulle väl inte sålla min kropp till mallen av en "hälsosam kvinnas kropp", direkt. Vi jobbar för att media och modevärlden ska ha mer varierade modeller och reportage än rådande ideal där man "måste" vara smal för att vara snygg.

Komplicerat komplicerat.






Dagens outfit.

Halsband: Top Girl (en favorit, gick dock sönder när jag råkade stoppa knät innanför det när jag svarade i telefonen och slet sönder det. Jag måste bli mindre aktiv.)
T-shirt med puffärm: Way: Relaxed.
Ballongkjol med guldskimmer: Mango.
Kilklackssandaletter: Skopunkten.

Lila - lila - lila!

lila1Ursäkta att jag ser ut som Marilyn Manson, men jag hittade ett lila läppstift!

När höstens färger druttade in så ställde jag mig frågande: Äger jag verkligen något i lila? Nej, det kan jag väl ändå inte? Igår gick jag igenom min garderob och fann:

Lila polotröja: HM.
Midjehöga lila satinjeans: Versace Jeans Couture.
Lila brocadkavaj: Lindex.

På andra bilden:

Lila pennkjol: Second hand, Röda korsett (Ösgötagatan i Stockholm).
Liknande skotsrutiga strympbyxor med detaljer i lila: Åhléns.

Förutom det så hittade jag ett par bredrandiga lila strympbyxor. Nu vill jag ha en läcker lila satinsjal, annars klarar jag mig nog. Förutom en jacka jag har i fantasin och vill sy, samt möjligtvis en lila kortklänning i satin med vissa 1700-talsdetaljer vid kragen.


Men jag kommer inte att kombinera lila med lila (puh!) utan snarare med svart, mörgrått och senapsgult. En senapsgul blus med mycket volym är nästa önskeobjekt.

Jag tänker låtsas vara synsk och gissa mig till att just en senapsgul blus med mycket volym finns att finna på HM. Det känns som att det det är troligt, om inte annat.








Sjuka och sjukt.

1augustiIdag har jag varit sjuk från jobbet, vilket är en fullkomlig katastrof eftersom att jag är den enda som jobbar nu, paniiiiikh!

Klockan 16:40 orkade jag tillslut släpa mig ut från lägenheten för ett möte med Megan (
We danced to the wrong song) där vi gick igenom möjliga ändringar på hennes hemsida för modevisningarna hon anordnar samt hur affischdesignen möjligen ska se ut till nästa modevisning.

Jag tror faktiskt att det gick riktigt bra, tröttheten blev bortblåst för ett tag men nu är jag återigen heldäckad. Och jag förstår verkligen inte varför. Och jag undrar om jag missade något viktigt på telefonerna under dagen? Klockan är nu kvart över åtta och jag kan knappast ringa hem till folk och störa.

Linne: HM (förra sommaren)
Shorts: HM
Leggings: HM
Kilklackssandaletter: Skopunkten

Jag har varit lite trist med mina outfits den senaste tiden då jag blir ledsen av att sätta på mig sommarplagg när jag suktar efter höstplaggen hela tiden. Jag drar i dem lite i min garderob och fäller stilsamma tårar för att de inte går att använda ännu. Men jag har fuskat lite, ibland.

Men det gör absolut ingenting, jag är nämligen väldigt glad ändå eftersom jag vann Hannas tävling om snyggast höstoutfit på Dress for less! :) Otroligt smickrande, jag blev sprallig och glad!











31ajuliFör att inte bryta en tradition så måste jag väl tala om gårdagen samt gnälla på en karl.

Först skulle jag och Sussi dyka iväg till Sunkit på Bröderna Olssons, som jag nämnt förut. Jag såg mycket fram emot det hela, jag har faktiskt väntat på det en hel månad endast av anledningen att jag såg en karl med ett mycket intressant ansikte där som jag råkade dissa - när jag egentligen villa skapa kontakt! Antingen tog vi fel dag eller så har de sommaruppheåll - Bottennapp, i vilket fall.

Istället surade vi iväg till Debasers uteservering. Det blir mycket, som ni märker. Men det ligger 5 minuter från mig, man kan röka OCH deras öl i tappen är glutenfri. En oslagbar kombination, helt enkelt.

Efter en öl drar jag hem. Min lillebror har någon slags fest. Alla är mycket fulla. Jag ser lite förvirrad ut men låter de små ungdommarna fortsätta, ända tills jag ser (och hör) en av killarna böja sig ner över en tjej som satt ner som uppenbarligen druckit lite för mycket, och rabbla saker om att han ville se henne i en porrfilm. och att han ville ge henne smisk. Och sedan nämnda han smiskas tills man blödde!

Ja, jag höll mer eller mindre på att eplodera.

Jag frågar henne om de har någon speciel kompisjargong emellan sig "Nej, jag känner honom inte." säger hon. Då tar jag mig friheten att slänga ut killen i fråga, vilket dessvärre gör så att alla andra går. Men min lillebror blev inte alls sur, han tyckte att det var bra, sedan lagade han fyllekäk åt mig!



Svartvitt linne med djungelmönster: Hm Ringen.
Smalt midjeskärp: Second hand, Myrorna.
Midjehög kjol med knappar hela vägen upp till ner: Second hand, Myrorna.
Pumps: Din sko (i vintras)


Dags att klippa luggen, den har varit på utsparning ännu en gång för att jag funderar på något nytt. Men ikväll får den möta MR SNIPP SNIPP igen.

Nu måste jag medge att mitt hår förvirrar mig. När jag ser mig i spegeln ser jag mestadels något ganska platt och frissigt, men varje gång jag ser ett foto av mig har jag istället någon blanding av en femtiotalsfrippa ala. Bettie Page och åttiotalsvolym! Jag tror att jag ska börja tygla min volym lite mer. Vilken tur att den här bildkvaliten blev så dålig, då fick jag leka Photoshop-amatör och leka runt med kontrasterna!



Muskel.

hannabodyJag vet inte vad exakt det är med halternecklinnen, men varje gång jag bär ett så blir jag så satans spännig och ska visa hela världen mina präktiga låtsasmuskler. Helst även mina orakade armhålor (jag har noll rutin på det där, för jag bryr mig inte! Haha!)

Vitt halternecklinne - HM Basic, Brunogallerian.
Randiga shorts - Zara Drottninggatan.
Svarta leggings - HM Divided, Brunogallerian.

Ikväll ska det bannemig bli
Nacht. Om det inte blir Nacht så totalkreverar jag. Förra helgen var inte alls lika rivig som det här spröda lilla flickhjärtat kräver. Jag behöver kvällar med flödande alkohol, grov musik och läckra, svettiga människor (helst inte i kontakt med mig, dock.) alt. extremt flådiga miljöer där man kan leka filmstjärna.

Vad är era tips på bra klubbar?


Nu ska jag hem och göra iordning mig, förfesta och raka armhålorna. Partajhyy!









Cash is king!

lovehmMen hallåååå!

Jag vill också tjäna pengar på min blogg, men jag vill inte göra reklam för någon internetshop!

Tror ni att HM kommer att ösa groteskt mycket pengar över mig för den här stiliga reklambilden?

Canon blir ju dessutom regelbundet produktplacerat! Kom igen nu, en ny kamera kanske? Pretty please? Grädde i askoppen? Ett cigarettpaket?

Mina cigaretter är slut. Hemgång alltså.



Ps. Gissa vad som kom till mig idag i ett läckert paket med färggranna bubblor buret av en fantastisk man från UPS?


Pps. Det var Sofie med
PrettyInPink som hittade de billiga och otroligt läckra byxorna från HM först!
















Det är feligt att mänskla.

Det har blivit mycket second hand-shopping den senaste tiden. Jag blev inspirerad av Elisabeth som verkar hitta nya, fina och billiga saker konstant!

27e-juli

Jag köpte de här jättefina skoletterna med lackrosetter på Myrorna för 75 kr! De ser i princip oanvända ut, minimalt slitage på sulan. Ett fynd! På Röda Korset köpte jag två stycken midjemarkerande pennkjolar: en svart och en lila för 70 kr st. Inte lika billigt som Elisabeths 10 kronorsfynd, men ändock!

Igår gick jag en ny sväng förbi HM i Brunogallerian, där droppar det in nya saker varje dag just nu. Jag hittade de här rödsvart-randiga struprörsjeansen för 189 kr, och de fanns i storlek 32! Jag blev glad. Jag tror att jag sett dem i någon annas blogg också, vems var det?

Sedan köpte jag även en kofta på rean, vilket var välbehövligt då jag inte äger någon överhuvudtaget.






26e juni-kvellKoftan kom till användning samma kväll på Debasers uteservering. Skön, fin kofta. Tack, fina kofta.



Igår blev det ett litet sorgligt missförstånd ang. benstommegrejen. En tjej trodde att jag klagade på att jag hade hull, vilket jag verkligen inte gjorde. Jag klagade på mina agressiva, utstående revben. Jag hoppas hon läser det här och ser att så verkligen inte var fallet.

Jag tror att det möjligtvis var samma tjej som tolkade ett annat inlägg jag gjort fel där jag tog upp smaltrender i modevärlden, och att jag vill ha större variation på modellernas kroppar (inte bara jättesmalt) och tog upp lite fylligare femtiotalsmodeller. Dock så felläste den här tjejen och trodde att jag tog upp Gemma Ward som ett hälsosamt ideal att leva upp till! Hoppsan.

Jag fick aldrig någon respons på förklaringarna, men jag vill göra det klart och tydligt att jag INTE tycker så. Det är lätt att läsa fel, men synd när det händer!













Kläder - kläder - kläder

host21Jepp, det här är garanterat min favoritoutfit för i höst! Jag ville så gärna ha den idag, men det är sommar och varmt! Vilket jag iof inte ska gnälla över.

Hundtandsmönstrad topp: HM Ringen, 98 kr.
Jumpsuit i svart stretchtjeanstyg: HM Brunogallerian, 298 kr.
Stövletter: Din sko, 240 kr (rea!) (HM vid Drottninggatan nära Åhléns.)

Den andra jag köpte ska lämnas tillbaka, den är också jättefin. Lite kortare i benen samt skjortöverdel. Mycket bra passform vid stjärt och mage, men dessvärre är den snäppet för kort så jag måste gå antingen lite, lite krumryggat eller få uppskärning ala Kamelernas Kung - och det är varken fint eller skönt. Ett tips dock är att den andra (som även den bara kostar 298 och finns på HM i Brunogallerian, Götgatsbacken) är att den finns ända ner till storlek 32, vilket är ovanligt!



Första bilden, min andra höstfavorit! Topp från HM, kjol Myrorna och stövletter Din Sko (i våras).

Sista bilden, dagens outfit!
Gigantisk guldhårspänne: HM, Divided, 19,50 kr (2 pack).
Djungelmönstrat linne från HM Ringen, 69,50 kr.
Svart midjeskärp, Myrorna.
Vita avklippta midjehöga jeans: Filippa K (vet ej när!).
Kilklackssadaletter, Skopunkten.

Jag skulle ha velat ha en bättre bild på mina nya stövletter, men jag var klantig!



Hanna, med Dress for less har höstoutfit som veckans streetstyle! Sista inskick var igår, vilket jag missade, men jag ska nog testa ändå!


Lite kläder.

19ejuli-kvellLalilo!

Igår gick jag och Sara till Debasers uteservering (efter att jag fånat runt mig med min nya kläder i någon timma eller så, huff!) när vi kom dit fann vi att det var temakväll med rockabilly, swing och jazz! En stor del av folket från Debonair var där. Det känns både lustigt och lite synd att jag valde de kläderna som jag gjorde. Kul för att det är lite 40-tal över det (och därmed mer tidsenligt) tråkigt för att det är kul att visa folk att man varierar sig!

Flerradigt pärslhalsband med olika storlekar: HM.
Svart satinblus: Myrorna.
Vita, midjehöga byxor: Versace jeans couture (vintras).
Rutig handväska i lack: Coctail.
Svarta pumps: Din sko (något år sedan).

Idag är jag väldigt finnig, har taskigt hår och bär glasögon. Med andra ord, ett perfekt tillfälle att ha extremt korta shorts! Vad jag än gör så kommer det inte att kunna se billigt ut!


Och på lunchen köpte jag två st. läckra jumpsuits på HM vid Götgatsbacken (HM, HM, HM!) jag ska bara ha kvar en av dem, var tanken, jag visar bilder senare!

Och nu bär det in till stan för att införskaffa den rutiga kjolen, tack Mia för att du hjälpte mig! :)

Slick på Kägelbanan

innanslickIgår var jag på Slick på Kägelbanan med Alex, Martin, Jonny och Johan.

Det var trevligt där, men fyfasen vilken kö! Strax innan nio säger Martin att han ska skaffa stämpel i förväg. Aha! Smart tänker jag och Alex och beger oss också dit (Jag i mina för stora vita midjehöga Versacejeans, gula Adidaspjuck, en prickig topp, en smutsig jacka och helt osminkad) och finner att kön är MILSLÅNG redan innan det öppnats! Fyfasen i helvete, tänker jag, och plågas inombords av min ytlighet och hur jag ser ut, och plågas av frånvaron av glädje och alkohol. När vi tillslut fått våra stämplar rullar jag och Alex hem till mig för att fixa till oss lite, och senare bär det av tillbaka.

Där hittar vi våra berusade vänner än en gång. Smockfullt överallt. Rummet med dansgolvet var varmt som en bastu, men överkomligt och trevligt ändå. Stället skulle tydligen ha väldigt varierad musik, det måste vi ha missat eftersom att jag mestadels hörde olika sorters elektronika under kvällen, samt poplåtor som blivit remixade till elektronika!

Mycket dans ala "VI SKITER I HUR VI SER UT VI VILL BARA HA KUL" vilket innebär att vi skuttar runt, puttar varandra en del och idkar stjärtgnugg. Nu vill jag tilägga att alla männen i sällskapet var 195 cm eller över, dvs mycket större än mina egna 170 cm, vilket resulterar i att Jonny välter mig och jag får ett präktigt, äckligt skrubbsår. Jag hämnas genom att lyfta upp honom i min famn och snurra honom några varv, vilket måste ha sett väldigt lustigt ut då jag ändå väger väldigt litet.

Kvällen fortsatte i samma spår, och jag måste säga att det var trevligt och absolut prisvärt (inträde 65 kr) det enda som egentligen var illa var det faktum att kön var såpass hemsk som den var (så jag rekommenderar att man ska komma dit lite innan de öppnar om man ska komma in) och att de alltid stänger så tidigt som klockan 02:00 på Kägelbanan.






Prickig, halvtransparant topp, HM (ett antal år sedan)
Kjol med hög midja, mycket volym och guldknappar, Myrorna (FYND!)
Vita sandaletter, Din sko.
Diverse smycken kommer från en riktig budgetshop där de tar in en massa olika smycken från t.ex. England. Namn skall noteras vid nästa besök.

Den lilla svarta

12-lbdEleonore med Ytligheter har just slängt upp Veckans Streetstyle - Little black dress (LBD) Och där ligger många fina exemplar från många fina kvinnor!

Jag började fundera på hur många små svarta klänningar jag äger, och jag kom på att det nog var runt fem stycken eller liknande. Så kan det gå om man har en förkärlek för svart och vitt!

Hursom, nu när jag sitter och har tråkigt och väntar på att mitt hår ska torka så fick jag för mig att jag skulle ta en bild med min senast införskaffade lilla svarta, från HM!

Jag kallar bilden "Tolvårig undernärd tjej som tjuvröker i sin mammas rum". Ursäkta det amatörmässiga photoshoppandet, men ibland är livet inte vad det skulle kunna vara!

Hursom älskar jag klänningen med den vita kragen, de tre vita knapparna och det faktum att den är ledig och knälång. Plus att den har ett vitt spänne framtill ungefär vid höften.




Trist dag.

lbd
Böh! Vilken skitdag!

Idag har jag gjort ungefär ingenting. Hur man kan göra igenting och ändå få tiden att förflyta är något som min arma skalle aldrig kommer att kunna få ihop.

Det är inte som att jag tittat på TV - För det gör jag aldrig eftersom att det tråkar ut mig något förskräckligt.

Jag har inte latat mig - Tiden jag suttit ner är minimal.

Jag har inte tränat - Två ronder dansmatta är ingen träning.

Jag har inte ätit absurda mängder mat.

Så, vad har jag gjort idag? Jag vet inte! Tillslut blev jag dock så frustrerad på mig själv att jag gjorde en lustig korvklänning i svart satin. Axelbandsslös med en rossetros på sidan. Kort. Hyggligt med volym. Inte färdig dock, men jag funderar på att ha den imorn på
NachtSpy Bar.

Förövrigt har jag på mig en svart peruk från Buttericks, styrmpybor från Buttericks och ett par stövletter från Din Sko (våras). Jag saknar alla mina peruker!

Är det någon annan än jag som tycker att det är sanslöst lustigt att alla hatar Spy Bar? Stureplansbratsen tycker att det är skabbigt med alla söderbor, och alla söderbor tycker att det är skabbigt med alla stureplansbrats! Personligen så gillar jag mixen något oerhört, men å andra sidan äter jag ketchup till alla möjliga konstiga saker också, t.ex. knäckebröd.

Nu ska jag äta ris och tonfiskgryta med citron, MÖMS.

 





Nu ska de bli lugnt och fint.

7e-juli-80s
Man känner sig som en fantastiskt bra människa när man vaknar upp klockan 18:52 på dagen, riktigt fresh! Dessvärre har jag missat hela dagen nu, och känner mig därav som en mycket dålig svensk som inte tagit till vara på dagens solksken. Fy mig!

Som tur är så har jag min vän Alexandra som är taxichaufför (vilket är ett satans mycket mer välbetalt jobb man kan tro! Förutsatt att de jobbar på provision, jävlar i helvete!) som jobbat natt som vaknade ungefär samtidigt som jag. Därför kunde vi tillsammans gå ut sömndruckna på stan och fånga dagens sista strålar, fick tre Frappe (islatte) för samma pris som en på Café Fotöljen (trevlig personal!) vaknade till ordentligt, sedan gick vi och åt på Debasers uteservering och träffade lite vänner.

Eftersom att detta var min första nyktra dag på hela veckan (festande sex dagar i rad, bruulehh!) så började jag bli väldigt virrig runt halv ett, gick hem och nu ska jag snart sussa! Skönt!



I fredags skulle jag, Bettie, Chris, Alex V och Mara gå på 80s. Det slutade dock inte så, jag och Alex blev nämligen ganska griniga i kön (demokratiska köer på Söder! Buhuhu) och gick hem till mig och käkade hamburgare.

8ejuliI lördags var det grillmiddag hemma hos Katta, vilket var extremt trevligt, men jag fick ett stort eksem (?) i hela ansiktet. Stora, röda fläckar i hela ansiktet som gick ner på halsen. I fläckarna var det som små sår som liknande klämda finnar. Det kliade inte, det gjorde inte ont, jag var inte uppsvullen och det försvan på någon timma. Jag blev dock ganska förvirrad eftersom att jag aldrig, ALDRIG någonsin varit med om detta förut. Jag åt inte heller något konstigt, bara saker jag ätit förut. Min enda teori på vad som hänt är att det skulle vara en reaktion på allt festande den senaste tiden, annars har jag noll koll.

Nu ska det bli nyktra, trevliga dagar med konstruktiva sysslor och latande i solen. Godnatt!

Lördags till vänster.
Favoritglajjorna i svart, Indiska.
Vitt realinne (!) från HM med gulddetaljer.
Vinröd påsväska i skinn från Hexagona, något märke för turister i Paris.
Svart lackskärp, second hand, Myrorna.
Höga kritstrecksrandiga byxor som är uppvikta och mycket för stora, perfekta när man avser äta skitmycket mat.
Kilklackssandaletter med snörning och repsula, Teamo, Scorett.

Sunkit på Bröderna Olssons.

Igår testade jag att gå till Sunkit i Bröderna Olssons klubblokal. Först när jag kom dit så blev jag förfärad. Fullsmockat av ganska fula killar och varmt som i en finsk ångbastu. Den enda fläkten stod precis vid trappan och hjälpte just bara om man stod precis vid den. Jag blev grinig, drack upp min Le Cidre Normandie (som inte är god, vilket jag alltid glömmer bort!) och övertalade Sussi och Åsa att vi skulle gå upp och ta en cigarett. Där träffade vi på John som följde med oss ner igen.

Plötsligt hände det som Åsa talat om: ALLSÅNGEN! Och herregud, det var faktiskt skitkul. Det gjorde absolut ingeting att det var varmt som sjutton eller att folk var osnygga, för det var världens bästa stämning! Alla var glada och sjöng med i roliga, vulgära små visor, dansade armkrok och var trevliga.

Sedan såg jag faktiskt en karl jag tyckte var attraktiv, vilket jag inte ens brukar se på flådiga och stilfulla ställen. Jag har helt enkelt en ganska specifik smak: Jag gillar män med stora näsor (i profil) med en snygg form, gärna en liten caesarknöl. Och jag har aldrig fallit för en man utan denna näsattiralj. Jag är dock blyg och därför mötte jag inte mitt livs kärlek den här gången heller.

Däremot så fick jag se en stor tjock karl dansa höftskakardans med ett par minimala stålmannenkallingar. Det fick Åsa att brista ut: "MEN HERREGUD, JAG HAR ETT PAR EXAKT LIKADANA TROSOR!"

Hursomhelst en bra kväll.

Gårdagens outfit kommer förmodligen hamna i i min Bilddagbok i efterhand.


4ejuliOch idag har jag på mig ett halternecklinne från HM Rowells (som jag aldrig kommer shoppa hos igen, URK! Skräpmaterial och konstiga snitt!) En blommig klänning med stor vidd från HM (förra året) och mina svarta kilklackssandaletter, samt ett svart lackskärp i midjan. Förutom det så har jag på mig en REDIG baksmälla.

Och här är den fantastiska väskan jag nämnde i ett tidigare inlägg!
veska-lackrutig
Rutig, i lack och jättesöt. Det enda jag inte gillar med den är handtagen som är i plast och som ser lite ut som dörrklappar. Alla andra blir dock helsålda på dem. Jag ska byta ut handtagen mot lackhandtag. Om inte annat för att lackhandtag inte kommer gå sönder om man t.ex. skulle sätta sig på dem.

Nacht på Spy Bar - Fantastiskt!

Det är fantastiskt kul att så många gillar mina bilder, mindre kul är att jag glömt minneskortsläsaren på jobbet och därför var tvungen att använda en ganska dålig kamera den här helgen. Nu vill jag ju vara ännu bättre, inte sämre!


30e juliFredagen tillbringades på Patricia och Spy Bar.

Patricia - Inte lyckat


I fredags blev det först middag på Patricia. Jag blev över en halvtimma sen till den bokade middagen (pga. magproblem) och fick därför betala hundra kronor i inträde trots att resten av sällskapet var där och åt. Dålig policy, mycket dålig policy. När jag väl satt mig ner så fick jag som tur var snabbt service, beställde endast in en förätt som hette "sött, salt och syrligt" som var lax tillret med olika tillbehör. Den söta och syrliga var mycket god, den salta var däremot så översaltad att det blev äckligt - och jag är den typen av person som översaltar det mesta. Det vita vinet kostade någonstans mellan 60-70 per glas, det var okej, men inte riktigt prisvärt. Det röda vinet kostade 56 per glas och var "drickbart" dvs. något som man kan dricka när man redan är berusad men aldrig något jag skulle köpa hem eller beställa när jag var spiknykter.

Båten gungade, vissa kanske klarar av det, inte jag. Jag blev helt yr i bollen och trodde först att jag var sjuk innan jag kom ihåg att jag faktiskt satt på en båt.

Livebanden var bra, men ljudet var för högt och skråligt och klientelet var sunkigt klätt. Jag tror inte att jag tänker gå dit igen. Annars var mitt sällskap fantastiskt, vilket ändå gjorde besöket trevligt!

Spy Bar - Nacht - Sjukt bra drag!

Efter att ha övertalat en trött Sussi att dra vidare så kom vi fram till Spy Bar klockan 02:00. Klubben var smockfull, kön var lång vilket genast gjorde mig lite grinig. Jag hatar att köa, jag blir rabiat som en förpubertal shimpans. Det slapp vi som tur var och fick kila in på en gång och fick gratis inträde, trevligt! Inne på klubben var det fantastiskt bra stämning och bra musik. I de olika rummen var det varierade typer av electronica. i Engelbrektrummet var det en DJ som spelade mycket musik med Power Noise-influenser, KUL!

I slutet av kvällen så fick jag en cepeknäpp i huvudet och bestämde mig för att smita iväg obemärkt för att promenera hela vägen hem från Stureplan till Götgatsbacken alldeles barfota. Det var skönt i sommarsolen och jag misstänker att jag klev i hästbajs.

Lång satinklänning, HM (för några år sedan).
Midjeskärp, Kookai.
Pumps med blommor, Din Sko.

Upptäckte att klänningen var lite för kort som ofta är ett problem, dessvärre. Blev inte så tjusigt, valde att ha den ändå.

1a juli.Grillfest på lördagen

Sara fyllde tjugo år och hade födelsedagsfest. Vaknade otroligt bakis strax efter tolv men lyckades slita mig upp ur sängen. Gjorde iordning mig, drog iväg ut på stan. Följde med Sussi till Coctail i Sofo och hittade en fantastiskt väska. Lack med imiterade vävda svartvita rutor. Sedan fick jag värmeslag vilket var mycket obehagligt, shoppade födelsedagspresent med en annan Sara åt Sara (en kaffebryggare) och sedan bar det iväg till grillfesten.

Där grillade jag mig ett halv kg lax, åt 120 g aioli till och en avocado. Blev hemskt mycket gladare och blev av med värmeslaget och hade det riktigt trevligt. Slogs med Alex, klättrade i ett träd, rev upp en massa skrapsår och kände mig dum. Sedan drog jag, Sara och Alex hem till mig för att fixa lite grejjer innan vi följde med de andra till antingen Ove med skägget eller Street. Sara och Alex blev dock extremt trötta och det slutade med långa, djupa diskussioner om olika typer av psykiatri och olika typer av behandlingsmetoder och sjuka vanföreställningar i samhället.

Solglasögon i 70-talsmodell och 70-talsgult, HM.
Randig klänning med puffärm och hysteriskt mönster, HM.
Pumps, Skopunkten.
Gul halmväska, Wedins.













2a juliSöndag


Solhäng. Min kropp vägrar dock att få färg. HU!

Solglasögon, Indiska.
Halsband, Ur och Penn (förra säsongen)
Ribbat naturvitt linne med flådigt mönster i urringningen, Indiska.
Skärp med leopardmönster och guldkant, second hand, Myrorna.
Ballongkjol med guldskimmer, Mango.
Kilklackssandaletter, Skopunkten.

Tack för mig, hoppas du inte självdog av all text. PUST! Dags för mig att gå i lite terapi ang. egofix, minsan!



Bylinebild - kod

Vissa har undrat hur man skriver text brevid sina bilder, det är mycket enkelt! När du lägger till en bild så kommer koden att se ut ungefär såhär:

<img class="image" src="bildadress" alt="2a juli" width="200" height="575"  />

Om du vill kunna skriva brevid texten så lägger du till align="left" så att det ser ut enligt följande:

<img class="image" src="bildadress" alt="2a juli" width="200" height="575" align="left" />

Glöm inte att markera all text brevid bilderna och vänsterställ den, annars kommer den att bli utspärrad. Mitt profesionella uttalande är att det är fult med utspärrad text, men smaken är som baken.

Ibland kan blogg.se bugga sig på andra vis och få för sig att bilden ska gå ner i föregående inlägg, då är det bara att göra en miljard radbryt efter bilden. Deras kodfunktion är ganska buggig, men något man kan leva med.

Lite roligare.

Tjoho!

30ejuni-dagTidigare idag var det flyttkläder som var grejen, en otroligt osmickrande T-shirt med stålmannen-tryck. Jag försökte ta bild på det men jag såg helt enkelt inte tillräkligt muskulös ut för att det skulle bli läckert. Jag kommer aldrig att bli en ståtlig bodybuilder. Ve och fasa.

Efter att vi alla blivit måttligt deprimerade för att den planerade flytten blev inställd så bestämde vi oss för att dra ut på lyxlunch på lyxrestaurang. Jag blev fylld av ångest pga. min klädsel och drog hem för att klä om. Detta resulterade i outfiten till vänster.

Vit, halvlång klänning från HM (förra sommaren)
Och skärpet från Kookai.

Jag har tyckt att den här klänningen var lite väl "bohemisk" för att användas, men med skärpet så blev den helt okej, faktiskt!

Sedan följde jag inte med ändå för att jag helt plötsligt kom på att jag inte var det minsta sugen på varken Marulk eller vin - speciellt med tanke på att jag ska ut och äta med Sussi och hennes polare ikväll - och sedan kanske gå på
Nacht.

Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig isf. Glam? Uuuh, jag kan ha min sjukt smaklösa bustier i silverbrocad :D! Kanske även kombinera med min sjukt smaklösa cape i silverbrocad! Jag skulle även kunna marinera mig själv i ketchup och kanske möjligtvis stoppa näsan full av svandun och kalla mig Robotnic - Transfabulous.




Anna har ett mycket fint tema i sin blogg, skolavslutning och liknande, somrigt fredagsfin! Det ska bli kul att se alla tjusiga bidrag.

Tack för de tjusiga komplimangerna Eleonore (som skriver Ytligheter) jag blev hemskt glad, speciellt eftersom att jag verkligen gillar din blogg!

Mitt lyckliga liv.

Hela dagen idag har jag suttit och restaurerat bilder på Hitler eller bilder som på något vis har att göra med Hitler. Efter att ha sett denna dumma människa ur alla möjliga vinklar och situationer (Bl.a. i tesalonger med hjärtkuddar) så har jag kommit fram till att han var hemskt lik Emil i Lönnebergas farsa, vilket förklarar en hel del.

Jag tycker att det är lite osmakligt att det görs så fasansfullt många böcker om Hitler och Andra världskriget. Hur många behövs det? Inte så många som finns, men det finns en stor skara av människor som köper allt som har med Hitler att göra.

Särskilt jobbigt är det när man får ett par hundra bilder att restaurera med döda kroppar. Det kan jag faktiskt börja må fysiskt illa av, och då tackar jag min lyckliga stjärna över att jag har ett så hemskt bra liv som jag faktiskt har, och att bildkvaliten är så kass.

För att slippa hålla på med det här jobbet så mycket som möjligt så har jag, varje gång jag gjort mig en kaffe, bestämt mig för att göra kaffe åt alla andra i lokalen med! Vi har en espressomaskin, vilket innebär att man bara kan göra en kaffe i taget. Mala bönor, packa, skruva i tjongen med kaffe, sätta på, vänta, ta ur, rengöra, upprepa. Det tar ett tag! Speciellt om man även bestämmer sig för att göra LATTE åt alla i lokalen, lalala.

Och på tal om latte och espresso så köpte jag ett Rockymagasin idag. Me lörves Rocky. Han hade införskaffat en espressomaskin och det gick hemskt dåligt. Jag ska skicka iväg ett flörtigt mail till Martin Kellerman där jag skryter om mina kaffekunskaper och min läckra stjärt. Till skillnad från många andra så tycker jag faktiskt BÄTTRE om Rocky nuförtiden än förr i tiden, jag känner att jag har lättare att relatera till hans vardagslyxproblem än fyllorna, förhållandena och ångesten ang. boendet.


27e juni.Kära Martin Kellerman,

jag är en tjej som är bra på att göra kaffe, har en läcker stjärt och som gillar serier.
Jag kan se oss i en lång relation framöver, vänskap eller förhållande, bådadera fungerar för mig.

Kära hälsningar,
Hanna Fridén.

Ps. Om du ämnar ha ett längre förhållande med mig så måste jag först få reda på om du har en anständig toalett i lägenheten. I mitt förra förhållande blev jag nämligen tokförstoppad för att varenda liten fis hördes som en jordbävning i den lilla ettan. Jag vill inte få tarmvred.

Återigen kära hälsningar,
Fröken Rigid.


Idag har jag på mig min nya tjusiga matroshatt med ett roder i marinblått, från Hattbaren.

Min sommarjacka från Mango.
Vit tröjja från HM.
Grå piratbyxor från, Wera (Åhléns).
Vita, ribbade knästrumpor från Åhléns.
Skinnväska med tokstor skinnros, Chat on the moon, Söderhallarna.

Förutom det så köpte jag en skinnkjol inför hösten idag, fin, men jag ser inte direkt mig själv som en skinnbärare, faktiskt.

Två skärp på Second Hand, ett som är EXAKT likadant som det jag fått av min mor som hon använde på sjuttiotalet! Tokroligt, tyckte vi :D Det är fint, i leopard med guldkanter. Dessutom blev det ett svart lackskärp.



Sedan blev det lite HM. Ett linne med ett mönster som liknar en blanding av randigt och Zebra, och en blus i satin med ett fint mönster. Ni lär se dem på bilder de kommande dagarna.

Inget köpt på rean idag heller.

Gnöet.

26e juni.Hej.

Idag skulle jag köpa en läcker liten matroshatt på Hattbaren, men eftersom att jag som vanligt jobbade över så hinner jag aldrig till butikerna. Idag restaurerade jag bilder på Hitler igen. Det ges ut för många böcker om Hitler! Det är inte som att jag hunnit ta någon del vid sommarrean just heller -  Fast jag hittade flådiga saker på Mango! De kan man skåda i min
bilddagbok.

Men iaf, Hattbaren har en otroligt dålig hemsida, så jag hittade ingen bild. Men matroshatten är fin. Naturvit, lite gubbmodell med ett marinblått roder framtill! Tjusigt! De har även kaptenshattar i vitt och svart med många flådiga gulddetaljer, det känns dock lite för mycket för vardagsbruk tom. för min del.

På fredag firar Sussi sin födelsedag, på lördag firar Sara och min lillebror Johan deras! Och på fredag är det som sagt Nacht på Spy bar (på tisdag borde mer info komma upp på deras hemsida, som alltid) vilket betyder att jag inte alls kommer att få en lugn helg som jag längtat efter ett tag nu.

MEN - NÄSTA VECKA ÄR DET SEMESTER. Jag ska bara äta ostbågar och snubbla i lera och gräs med mina inlines. Och kanske möjligtvis övertyga min hud om att den inte alls har pigmentfel och tvinga den till lite FÄRG.

Dagens outfit:

Vit bolerokavaj, Lindex.
Prickig klännig, 20-talsinspirerad med rak hals, HM.
Gulddiamdem, krimskramshoppen.

Glasögonen är inte en modeattiralj, det är jag som är en defekt människa som inte artar sig för avling.

Möghö.

En tjej frågade mig om jag inte kanske möjligtvis iaf bar lite sunkiga, loungiga kläder när jag var hemma. Detta fick mig att känna mig manad att skicka upp en osminkad och ofixad bild. Jag innan tillfixen till Debonair i torsdags, Nadine, som även tog bilden, noterade den slående likheten med Al och en apa.

mongo22ajuni

Idag lyckades jag även vara lite "loungig" med, då jag gick ut på stan med en pyjamas för sexåringar som jag köpt på HMs barnavdelning.





Men ibland lyckas jag ta mig an lite flärd! Som i lördags t.ex. så jag hade på mig min nya skjorta från Twist and Tango, Kookaibältet, gulddiadem, min väska som ser ut som en mongostor portmonä, subilt kritstrecksrandiga shorts, zebrastrumpbyxor och kilklackssandaletter!



Flärden skrotades dock när jag råkade kasta en satsuma in i Alex kulor (jag lovar, jag råkade bara!) och eftersom att något uppenbarligen är lite efterblivet hos mig så börjar jag tokgarva när någon lider av alvarlig smärta. Ångestskrattet!

(Gapskrattsbilden är även den från Nadine.)

Jag hoppas att ni hade en fantastisk Midsommar!

Mitt galleri för varje dag jag har kläder på mig (vilket är nästan samtliga!) börjar få en härlig kontinuitet!
Min bilddagbok.

Exlusif!

16ejuni-dagDet blev ingen somrig uteservering igår. Jag och Martin stråkade runt till Humlegården i våra fina kläder (och hans nya, hysteriska Andrew Mckenzie) men hittade inget som var tillräkligt läckert eller eklusif! Det slutade alltså med folköl vid kajjen istället.

Jag måste nämligen medge att jag inte kan få upp det minsta goda humör när jag känner mig omgiven att dålig stil och fula kläder. Jag blir grinig och gnällig!

Efter ett tag vid kajjen så kom det dock en mycket otrevlig överraskning, vid vår plats förtöjde någon typ av lustjakt, och ut stapplar en samtling kostymklädda kvinnor och män. Samtliga av de fem kvinnorna som bar normala, svarta kavajer hade på sig fel (för tajt) storlek, och passformen var in åt helvete smaklös. Ska det vara så svårt att vackert fråga expediteten om vad som sitter bra?

Undantagsfallet är möjligtvis om man t.ex. har väldigt stora bröst i proportion till magen, men då kan man antingen välja att ha kavajen öppen (OCH ABSOLUT ALDRIG KNÄPPA EN KNAPP PÅ KAVAJEN UNDER BYSTEN! HU!) eller så kan man helt sonika beställa en måttsydd kavaj. Om det kniper i kassan (vilket jag tar för givet att det inte gör hos lustjaktsinnehavare) så kan man enkelt boka tid hos skräddarna från Thailand som gästar olika hotell i Stockholm, eller kanske beställa en på en trip utomlands!



Senare på kvällen blev det Debasers uteservering, där såg jag en person som handlat på Asos. Jag blev fnittrig. Sedan drog jag och Suzzie hem, för det var kallt och folk hade uteslutet svart på sig. SOMMAR!

Idag har jag på mig en bikinitop från Lindex, Blommig kjol från HM och ett halsband med ett sidenband och tvåradig kedja. Snart ska jag ut på stan med Alex! Tjo!

Burleskt!

Lalala!

I lördags var det som sagt Hootchy Kootchy på Kägelbanan. Nu ska jag terrorisera er med lite bilder *LEREGO* och rapport om läget.

Det var hur jävla satans skitkul som helst. Jag var spritt språngande galen och full och jag reverterade tillbaks till 15-års åldern och hånglade med många av mina vänner. Tvärtemot hur jag är egentligen, som vanligtvis knappt vill kramas.

Det var något i luften! Burlesken talade till mig, och sedan blev jag cepesjuk och apaförstoppad och har fortfarande skitont i magen. Partaj!














Här låtsas Katta och jag att vi är anorektiker.

Klämma med vit blomma: Glitter.
Toffs med röd blomma: Glitter.
Kort luahalsband med randigt knytsnöre, samt långt rött: Krimskramsbutik som jag aldrig kommer ihåg vad den heter.
Prickig top: HM.
Midjeskärp: Gammalt.
Röda shorts: HM.
Stayups: Åhléns.
Svarta pumps med blommor och hjärtan: Din sko.
Svart väska med lackdetaljer i vitt: Chat on the moon.

Överlag, en jävligt billig outfit för ett jävligt billigt intryck.








Här är jag mycket läcker, avslappnad och naturlig på förfesten hos Maja.

Alex har tagit de små bilderna, fler av bilderna finns på:
http://vakara.bilddagboken.se/ Den stora bilden är tagen av Sussi Käck hemma hos mig.



Sådärja.

Mongoköp.

Jahaja. Idag ser jag ut såhär. Spännande spännande. Den här kavajen är det sämta reafyndet ever. Den var snorbillig, kostade 75 kronor kanske? Något sådant, och jag lät mig förblindas av priset och missade helt att den var cepesydd i ena ärmen, axlarna och att den faktiskt var för liten *LER VÄCK ÖVER RYGGEN* Det funkar när jag sitter stelt och håller in magen :D Men annars? Knappast.

Men den är naturvit med kritstrecksränder i guld med tydligt markerad midja och tjusiga slag.

Köp ej kläder för att de är billiga. Då är man dum i huvudet.

Idag köpte jag 10 smycken, tre åt min bror. Ett Chanelkedjeliknande armband och två ganska enkla ringar. åt mig köpte jag mestadels halsband. Spana in nedanstående kräkshög.









Blöhblöh. De är mycket fina! Jag tror att jag någonstans mellan 300 -600 smycken. Jag är galen. Lalala.


Förövrigt, vad är grejen med
Asos? De har inte ett överdrivet stor sortiment samt att alla modebloggare verkar shoppa där, och de har inga skärp i små storlekar heller >:( Ja, de är billiga, HM-pris typ! Men herregud! Materialen ser ut att vara av riktigt dåligt kvalité när man zoomar in på bilderna och blahblahblah.

Jag hittade visserligen en sjukt snygg klänning där, wheee 40-tal! Men jag skulle inte kunna köpa den, för jag vill inte ha något som alla sett och som alla kanske äger. HM är isf. mycket säkrare, då de iaf har ett stort sortiment.

Gnällgnäll.

Det finns hundratals, tusentals andra nätbutiker som är mycket mer spännande! Jag ska sammanställa en liten lista någon dag när jag orkar, men de bästa godbitarna kommer jag hålla för mig själv ;D

PS. Tack för 1000 träffar!

Katta och jag i min hiss

Jag vill hedra Katta och min hiss.

 Katta och jag i min hiss

KATARINA (PARIS HILTON) EKBLAD TILL VÄNSTER HAR PÅ SIG:

Hårsmycke: Okänt ursprung.
Jacka: Röda arméns utförsäljning, 3,5 miljoner kr.
Linne: HM, ca 150 kr.
Byxor: Gröna kritstrecksbyxor, Lip Service, 500 kr.
Strumpor: Stayups, stöldgods från expojkvän.
Sandaletter: ca 200 kr.

HANNA (JUDEN) FRIDÉN TILL HÖGER HAR PÅ SIG:

Vantar: Kalle Anka & C:O med praktiska SMS-tummar!
Kavaj: Stella Mcartney, HM. 700 kr.
Spetstopp: Indiska, ca 300 kr.
Vit dubbelknäppt väst: Gina Tricot, 249 kr.
Byxor: Hundbajs i orakat benhår, 750 000 kr.
Kilklacksstövletter: Ten Points, 998 kr.


Anus bananus.

Grattis till kärleken, Ola!

Men oj! Någon jag verkligen måste säga grattis till idag är min vän, och tillika gamla pojkvän Ola Bini! Han gifter sig med sin flickvän Stella om två veckor! Sedan ska de bo i San Fransisco tillsammans!

Det är helt fantastiskt. Stora grattulationer till Ola!

Vad bra det gått för honom sedan vi splittade, måste jag säga.

Han startar blogg om programmering.
Blir jävligt känd för den.
Blir headhuntad av Thoughtworks.
Flyttar till London.
Skriver två böcker om programmering.
Flyttar till San Fransisco.
Gifter sig om två veckor.

Gratta honom i hans
blogg!
Och läs för all del min gamla hyllningstext till honom, från när han valde att sluta på KI och börja på Thoughtworks.

Fatta den här mannens drivkraft och kompetens!


Satan, vad har jag gjort?
Ja, festat ganska mycket och så. Skriver om bajs en del.
Öh. Jag har... ja. Nu fick jag prestationsångest här.

Får väl starta ett politiskt parti i slutet av 2008. Ja! Det gör vi.


Byxan.

Idag såg jag tjejer i för tajta kläder, som vanligt, igen. Huhe! Det verkar som i princip hälften av alla av kvinnligt kön inkonsekvent köper en storlek för små kläder, detta inklusive många modeskribenter. Om man är intresserad av kläder så borde man förstå att en kavaj i stort sett aldrig är menad att bara kunna knäppas precis under bysten, speciellt inte när man får spänniga veck över ryggen som resultat. Skärpning!

Förövrigt så är jag hemskt glad över att de flesta faktiskt insett hur fula Victoria Beckhams satans jävla jeans är. När de kom så var det ute med låg midja, bootcut och förtvättade jeans. Dessa jeans uppfyllde samtliga kategorier, så jag kan inte förstå att någon trendintresserad faktiskt kunde köpa dem. Och pungar man ut 2600 för ett par blåjeans med en liten strasskrona på ena skinkan så förutsätter jag att man är skruvat intresserad av sin egen stil. Fast det fanns ju ännu fulare kopior i lass på tradera för 600 kr st, såklart.

Senaste gången jag såg dessa jeans var nu över en månad sedan på en mycket berusad kvinna i toakön på Spy Bar. Som förövrigt hade en för liten kavaj som hon bara kunde knäppa under bysten, som fick fula linjer över ryggen. Huha!



Den här lördagen blir det garanterat Hootchy Kootchy på Södra teatern! Jag ser mycket fram emot det, förra gången jag gick dit var jag otroligt olycklig och hade bara sovit i tre timmar (som förövrigt var mardrömsfyllda) och hade ett fejs som liknade möglig prickig korv. Den här gången ska det bli bättre, den här gången ska jag vara mitt sanna dansanta och tjusiga jag!

Jag funderar på att ha hulahula-kläder. Men eh, jag vet inte. Eh.

Bilden på mig (UTAN FÖR SMÅ KLÄDER) är idag innan jobbet. Jag ser fram emot min klippning.

Dagens outfit

image2312

Mössa: Kattas
Scarf: Dagmar
Klänning: En jäkligt tajt grej man fick på Veckorevynfesten.
Skor: Myrorna

Dekoren är till Kricke och Tinas program. Fick bli 50-talskontraster till det här, alltså.

Min kameras hemliga äventyr

Ibland lämnar jag kameran här och där. Jag hittar oftast små presenter när jag kommer tillbaks till den.

Halva minneskortet fyllt med allehanda kontorsbilder. Bilder in i folks mun. Hysteriska leenden. Pojkbandsposer. Elaka fingret. Kalsonger. Hundra bilder på äckliga fimpar och artsy kaffekoppar. Allt sånt.


image2311

Idag hittade jag en Tony Cederteg. Se där.

Hej Tony! Tycker att du och Karin är grymma i Streetsmart. Bara så du vet.

Jävla skitwannabe

image2310

Wannabebloggare

Du tror att du är på väg att bli något stort. Du definierar dig själv som modell (ja, du har ju låtit en fotograflärlig ta några photoshoots på dig i en studio), du är en blivande skådespelerska (hey, du har trots allt sökt till ett antal dokusåpor och medverkat som statist i "Smala Sussie"), betraktar dig själv som konstnär (eftersom dina verk medverkade på skolans vernissage) och hävdar att du jobbar "med mode" (fast du i verkligheten jobbar som butiksbiträde i kassan på Lindex). Eventuellt drömmer du om att bli designer av något slag och sitter hemma och knåpar ihop egna smycken eller syr egna kläder. Eller varför inte journalist? Du har för fasicken fått flera krönikor publicerade i lokaltidningen! När du går ut dricker du bubbel eller Cosmopolitans eftersom öl "är för losers". I bloggen skildrar du ofta hur många gratisprylar och inbjudningar till diverse evenemang som dimper ner i brevlådan.


Min kommentar: Ja, förutom att jag faktiskt har ett grymt jobb så var det ju jävligt träffande, va.

Testa dig
här.
Och tack, Mandas!

AN Café - Nori Nori Nori

 

Min djupa skam är att jag älskat sånt här sedan jag var typ... 12? Lätt start med Malice Mizer, sedan blev det typ schlager möter E-type och Aqua av det hela. Ja. Och animeintro. Allt på samma gång. Hemskt egentligen. Men fan, älskar det!


Banta och tuscha

Äh. Jag vet inte hur många av er det är som vet som jag jobbat med retusch, bland annat. Då jag varit både orginalare och grafisk formgivare. Nåja, jobbade med det i flera år. Främst med böcker, eftersom att jag fick stark avsmak med modejobben där det alltid krävdes att man skulle göra alla så smala, så smala. Så släta, så släta.

Jag har inte köpt Sofis mode förut. Gjorde det första gången idag, faktiskt. Bara för att jag blev provocerad, för annars kan jag inte påstå att tidningen riktar sig till min målgrupp. Jag blev provocerad av hur J Lo tydligen ska få tillbaka sin "drömkropp" och hur hon anlitat ett superteam för att gå ner 19 kg efter graviditeten, och jag blir trött. Bantning. Bantning. Smalfixering.

Sedan ser jag bilden på Sofi, och där ligger en av de sämsta smalretuscherna jag sett i hela mitt liv. Visserligen tröstar jag mig med att hela bildredigeringen verkar vara gjord av någon som just blivit introducerad för fenomenet Photoshop och inte har en gedigen kunskap i hur man går till väga eller hur man gör för att kroppen fortfarande ska se proportionerlig och naturlig ut. Jag är glad att det är så uppenbart fejk. Fast inte helt glad, för jag tänker att det kanske bara är jag som ser det ändå, jag med min långa erfarenhet i branschen.

Men Sofi! Hon är ju redan så smal. Jag förstår inte varför de klippt bort så mycket av armen (men tackar för att personen i fråga inte tänkt på att vecken vid armbågen är anpassade efter en bredare arm) eller varför de tagit bort så mycket av blusen på höger sida (men tacksam för att de inte tänkt på att de skulle behövt såga bort typ hälften av hennes benstomme för att få DEN sjuka kurvan på ryggen).

Det här är ingen diss mot Sofi. Det här är en diss mot de som jobbar på tidningen som uppenbarligen anser att Sofi, som redan är så smal, behöver tunnas ut än mer. Det är väl tillräkligt illa att alla redan asmala modeller på alla bilder överallt tuschas smalare. Men Sofi, hon är ju personen i fråga som läsaren ska relatera till. Lyssna på. Känna gemenskap med. Ge i alla fall fan i hennes kropp, hon är väl jävligt fin som det är? Eller?

Vad är nästa steg, bloggare som plockar bort sin buk från bilder och som tuschar mellanrum mellan sina lår? Drar in midjan med klonstämpeln? Vi har redan sett en del som drar ut bilderna på höjden för att se smalare ut, visserligen, men det är ju mer skrattretande än något annat. I ärlighetens namn.

Men fan. Ge fan i kropparna. Ni är redan fina.
 

Jag vet en födelsedagspresent ni kan ge mig!

Hörni! Just nu har jag Sveriges 13:e största blogg. Det är en effekt som kommer försvinna om någon dag, när veckan slår runt och siffrorna från Aftonbladets artikel likvideras. Sedan kommer jag hamna någonstans mellan plats 23-25 som vanligt.

Men jag kom på en bra födelsedagspresent.

Om ni alla superlänkar mig idag och får era läsare att gå in så kanske jag kan hamna på plats nummer 10. Bara för en dag eller så. Det skulle vara väldigt roligt, tycker jag nog. Det är ändå en effekt som dör ut om en vecka igen, så ni behöver inte oroa er för någon permanent förändring. Om ni tänker rent rivalmässigt, eller tänker att jag egentligen inte förtjänar det.

Men som en födelsedagspresent? Vore ju supergulligt. Så kan jag leva på det ett tag. Tänka tillbaks till den här dagen Tänka "Då, då, då var man verkligen hot shit, alltså" när jag blivit ohipp och trist. Fint, va?



Ps. Tänker tolka det som att alla som inte gör det hatar mig. Jag blir fett moody på mina födelsedagar, ska ni veta. Tänker alltid "Buhu, ingen tycker om mig, skit också, bläblä". Något som ligger kvar sedan dagis när jag inte ansåg att jag fick tillräkligt många paket. Höh! Jag är barnslig.


Fyller år idag

Godmorgon.

Idag fyller jag 22. Tänkte om det var en sådan där grej ni ville veta.

Fick ett tips om en glutenfri pizzeria. Jag har inte ätit pizza på flera år. Funderar på det. En sak man inte kunnat äta på flera år på grund av glutenintolerans. Jag har haft så många fantasier om pizza genom åren, ska ni veta. Gått igenom minnen av hur det smakar i hjärnan. Längtat. Saknat. Nästan gråtat av misär vid tillfälen på grund av avsaknaden av pizza i mitt liv. Så, ja! Pizza blir det. Förfan!

I övrigt. 22 år! Vilken vuxen ålder.

Ingen att lita på helt enkelt

image2307

Viktor antyder i sin 
blogg att det skett en massa osedligheter mellan mig och en brat.

Men äsch. Varför lyssna på det? Kolla bara på det där håret. Den där läppglansen. Hans immiga blick när han sluter sina fjolliga små händer kring Niklas Röjas nacke. Hur han lite lätt desperat plutar med munnen mot kameran för att fånga alla små kåtlagda småbarns uppmärksamhet.



Inte liter vi på en sådan, va? En sådan bimbo. Nä.
Jävla Stureplan, vilket ställe, alltså.
 

Hannas nattbok

image2298

Ni som är nya! Jag jobbar en del med Stureplan. Folk brukar bli arga när de hör det här, men vet ni? Jag är snäll. Jag dricker inte champagne (får magkatarr) och har inte kläder från Juicy Couture (öh) och är född och uppvuxen på Söder och hänger mestadels runt med söderdrägg och allehanda punkare. Så det är lugnt. Ändå.

Sedan berättar jag om kvällarna på den där sajten. Ni vet.
Stureplan.se. Den där som skrämmer er mycket.

Och någon kan kanske säga mig vem den där mystiska krabaten till vänster är?
EDIT: Det behöver ni inte. Jag vet mycket väl vem Stellan är, men kände bara inte igen honom på just den här bilden. Jag behöver inte mer info! Men tack!

Nåja. Läs Hannas Nattbok här.

Ska vi bytlåna kläder?

Äh. Sälja kläder hit och dit. Köpa kläder hit och dit.

Kan vi inte bara bytlåna istället? Sådanna där grejer som är grymma som man inte vill sälja för att man gillar det, men som man bara känner att man använt lite väl mycket den senaste tiden. Sånt är ju grymt att låna ut till andra. Man lånar en klänning av varandra en månad eller så, så skiter man köpa en massa nya saker. Varför gör man det så sällan? Jag vill göra det hela tiden men har enbart gått loss i min inneboende Kattas garderob.

Lite axplock på saker jag gillar men för tillfället inte vill använda (men som jag säkert vill ha om 1-2 månader igen för att jag saknar dem!)


image2299
Klänning: Beyond Retro.

image2300
Klänning: Diana Orving

image2302
Klänning: Blammo.

image2303
Klänning: H&M (den med dragkedja)

image2304
Klänning: Monki (notera att jag även bär en topp på bilden som smälter ihop med klänningen)

image2305
Klänning: H&M (använder ju för fan typ varje dag! Fast oknäppt, har gått upp för mycket i vikt för att ha den knäppt.)

image2306
Klänning: H&M (färgerna är inte fullt så extrema i verkligheten, men spexiga så det räcker och blir över)


Okej, vad har ni? Visa gärna i ett blogginlägg! Storlekarna är genomgående 34-36. Nu vill jag bytlåna jättemycket. Jag pallar inte gå runt och vara en konsumtionsidiot och köpa nytt till varje jävla helgslut, sånt vill jag inte hålla på med längre!


Svara i ett blogginlägg och skicka länken i kommentarerna om ni har lust, vore grymt att få rullning på det här. Sedan kan man säkert utveckla. Köra med jackor, kavajer, scarfs osv. Jag börjar med klänningar.

Blogga för pengar, oetiskt eller ej?

Okej. Jag har fått en del förfrågningar att lämna min åsikt gällande Blondinbella, Ebba von Sydow och debatt. Jag kan börja med att säga att jag inte såg programmet. Så det blir omöjligt att kommentera vad som sades.

Men jag gissar på det här:

Få betalt för att nämna företag och produkter i bloggen, oetiskt eller ej?


Det är oetiskt om man inte nämner att man får betalt för det, precis som det är felaktigt att skriva om produkter man får utan att nämna att man fått dem gratis. Det här är en förtroendefråga. Om man däremot, som jag, skriver ut när det är ett betalt uppdrag så anser jag att det är helt okej, precis som det står "det här är en annons" i tryckta medier.

Smygmarknadsföring är oetisk.
Och bör, i min åsikt, straffas med små stämningar.

Media är nämligen redan tillräkligt smutsigt som det är, men det finns lagar inom marknadsföring som i alla fall reglerar en bit av det hela. Tryckta medier går ut ännu hårdare. Där ska man överhuvudtaget inte skriva om något man får gratis. Men det är vinstdrivande projekt, och ett visst överseende kan man självfallet ha med bloggare som inte tjänar pengar. Men skriv för all del ut att det är presenter.


Men lär er OSA förihelvete

Alla ni som klickat in Maybe attending på min hemmafest på Facebook.

Det är ingen klubb. Det är en hemmafest. Jag måste veta hur många som kommer så att jag kan planera ordentligt. 30 pers hit eller dit är nämligen kanske ingen grej på en klubb, men i en lägenhet är det ytterst viktigt. 30 pers hit eller dit kan nämligen vara skillnaden på SMOCKFULLT och DÖTOMT.


Var nu vettiga och ge ett riktigt OSA, otrevliga jävlar!
Annars skickar jag fanimej Magdalena Ribbing på er!


Och vad knöligt med alla kompisar som inte har Fejsbok som man måste bjuda in andra vägar. Åh, latheten som frodas genom internetcommunities, vilken pers!

Zettai desu! Kono baka! Shimatta!

image2297

Japanfokus på programmet på onsdag, alltså!

Vi får inleda med lite CONBANWA! ZETTAI DESU! ZETATEVO PRESENTO! ATASHI WA HANNA FRIDÉNU! DESU DESU DESU!

TOIRE WA DOKO DESU KA?

JA NE!

DAIBEN DAIBEN!


Översättning:
Godkväll! Välkommen! Z-tv presenterar! Jag är Hanna Fridén!
Var är toaletten?
HEJDÅ
Bajs bajs!


Efterlysning

Kan personen i fråga som högerklickade på bilden som Heidi vann i pris och sedan sparade ner den på hårddisken vara god och lämna tillbaks den? INTE OKEJ ATT STJÄLA PÅ DET SÄTTET!

Tack

image2295

Tack för bilden från igår, Lizzie. Tack för taggen på Facebook. Verkligen, tack!

Jag vill även tacka lådvinet.

Det här med gästlistor

image2294

Jag tycker alltid att det är knepigt när man sitter med inbjudningarna till en fest. Man vill ju helst bjuda alla men känner, men det går inte på en hemmafest. Och det känns alltid jobbigt när man sitter där och gör alla val. Och man kan inte basera det helt efter sig själv heller, utan man sitter där och försöker tänka vilka människor som passar bra med andra och försöker hårt bygga ihop den bästa kombinationen för en lyckad fest. Så att alla besökare ska trivas.

Nu är det dessutom extra svårt. Indiefolk. Tv-folk. Stureplansfolk. Glamfolk. Transfolk. Punkare. Journalister. Fashionistor. Hippies. Serietecknare. Hiphopare. Författare. Konstnärer. Uh.

Det blir den konstigaste blandningen någonsin, ska ni veta. Min bekantskatskrets har under åren byggts till det spretigaste ni någonsin skådat.

Grattis, Heidi!

image2292

Heidi lämnade kommentar nr 25.000 i bloggen idag. Hurra för Heidi! Gå in och gratta hennes på hennes
blogg!


Som pris vinner du den här bilden på Andreas Lind, Amit Paul och mig när vi är jättefulla på NOX. Grattis! Hoppas du blir glad! Du får göra precis vad du vill med den!

Typ, rita snoppar på våra huvuden, kanske.


image2293
 

Det här är en modeblogg...

image2291

...Och med min makt så bestämmer jag följande: Otrendigt att äta kyckling till påsk. Vi äter små, små exotiska surrande fåglar. Och deras ägg målar vi i regnbågens alla färger och använder som konfetti.

Vän av ordning

image2290

Äh. Vi har en sådan där vän av ordning på redaktionen. En hejare på att sätta upp arga gnällappar. Jag vet inte vad som stör mig mest, folk som faktiskt tror att otrevliga pikande lappar är ett effektivt sätt att behandla ett problem, eller när de ska bli lite vitsiga när de gör det.

Vi byter ut allihopa. Det gör vi. Vi gör vän av ordning lite arg, eller hur?




Hittat på Monki

image2289

Jättesnygg look hittad på Monki! En i deras välklädda och trevliga personal. Jag diggar det hippieinsprirerade i kombo med dramatiskt, rött läppstift.
 

Melodifestival

Okej! Det finns många duktiga artister och sångare i melodifestivalen, absolut! Men det finns två låtar som är bra. Med liv i. Intressanta delar. Skiftande punkter. Med klimax och varierande tempo!

Frida & Headline samt BWO.
Och okej, de där enäggstvillingarna är roliga också, iof.

De har bra låtar.

image2288

De röstar jag på. Och jag tror på BWO ute i Europa. Det gör jag.

Snygg sångare också. Plus, liksom.

Sloganizer

image2287

Sofia Dahlén skickade mig en länk och föreslog att jag skulle skriva in "bajs" i textfältet. Det är klart jag gjorde. Och hurra, kvällsunderhållningen räddad! Timtals av skoj. Timtals.

Tack, veckorevyn!

image2286
Bild lånad från
Annika, tack!

Ah, jag har glömt tacka Veckorevyn för den fina bloggkvällen i onsdags!

Ebba von Sydow, Frida Fahrman, Sigrid Dahlberg, jag och Michaela Forni pratade om bloggar. Claes de Faire ställde fågorna. Mitt viktigaste inlägg i det hela måste vara det att jag ansåg att bloggare, som faktiskt har mer makt än vad de tror, ska söka sig till riktiga bolag som sköter annonsering istället för alla som är lätta att hitta på internet och profiterar en allt för stor del på annonsintäkterna. Man ska tänka att man är viktig och företagssam. Aldrig "men, lilla jag? ska jag verkligen...?" och man ska inte tacka ja till erbjudanden lättvindigt. Man ska utforska sina möjligheter!

image2285

Sedan fick vi en goodiebag också, såklart. Jag gillade den här. En BH i sillikon med klister i. Freebra. Vi har haft roligt med den på jobbet. Som när Tina frös och jag slängde den på henne och sa: "Men stackare! Värm dig på mina bröst!" eller när gick runt och använde den som hatt eller, för den delen, när vi har planeringsmöten och någon sätter på sig den lite spontant utanpå kläderna och fortsätter en helt normal och seriös diskussion.
 

SMAL

Vilken otrolig respons jag  fått på artikeln! Det är fantastiskt, och jag är så glad att se att så många av er bryr er.

Jag tycker att ni ska göra ett besök hos
SMAL - Start Marketing All Looks, Stop Marketing Anorectic Looks och fylla i deras namninsamling. Protestlistan skickas till den svenska staten och visar upp att vi inte är nöjda och glada över att regelbundet bli exponerade för samma ideal. SMAL försöker få staten att säga till mot media och modebranschen och få dem att uppmuntra fler kroppstyper. Inte bara en och samma.

Vi ser alla annorlunda ut, och vi är fina som vi är! En är underviktig, en är medelviktig och en är överviktig. Det betyder inte att vi är fula eller sämre än någon annan. Så länge vi har hälsan i behåll och inte tvingar oss till saker som får oss att må dåligt så borde vi få se ut som vi är skapta.


Eller varför ska vi stå och vända och vrida oss framför varje spegel vi går förbi? Skita i att äta middag innan vi går ut för att de där midjehöga byxorna ska sitta bra utan att det blir en bulle? Ha komplex för att våra armar blir bredare när vi sitter ner? Noja över den goda maten man måste få unna sig? Hur mycket tid och energi tar det här upp? Hur mycket ångest orsakar det?

Jag tror knappt att jag träffat någon tjej som inte haft någon form av ätstörning. Det vill vi motverka.
 

Jonas Larsson "strider"

En läsare tipsade just om en mycket, mycket sjuk blogg.

Några personer har tydligen en vän som mycket enträget skickar SMS vid sina toabesök. Han beskriver allt. Känslan. Bajset. Vikten. Ibland grovt. Ibland poetiskt. Som ren hämndaktion(?) har vännerna valt att skapa en blogg där de publicerar alla hans SMS.

Den heter
Jonas Larsson "strider".
Det är nog det sjukaste någonsin. Helt förbi mina egna gränser.

Citat:

"Nu jävlar rasar mattisborgen! Mitt rövhål (som jag döpt till helvetesgapet) är i skrivandets stund större än den jävla porslinsskålen där avfallet ska dumpas. Det sista hoppet står till precision och innerlig bön..."





Dagens syn på smalt och tjockt

Lås oss prata lite mer om vikt.

Jag skulle vilja påstå att jag har en ganska bra erfarenhet av det hela. Jag har nämligen vägt på många olika sätt. När jag växte upp var jag ett skraltigt litet benrangel, sedan fick jag förpubertetshull, och efter det växte jag som ett spjut på längden och blev därefter mitt vanliga, väldigt smala jag. I tonåren började jag sedan må väldigt dåligt. Inte helt ovanligt, direkt. Men jag mådde verkligen sanslöst dåligt. Fick tunga antideppressiva mediciner i flera år vilket resulterade i en väldigt, väldigt stor viktuppgång. Jag tror att jag som mest vägde 85 kg. Sedan slutade jag äta dem och tappade allt väldigt, väldigt snabbt. På lite mer än ett halvår låg jag på 50 kg. Och sedan fortsatte det tappas helt okontrollerat tills jag hamnade på 43 kg. Och därefter, den stora kampen för att gå upp till mina nuvarande 60 kg.

Jag har varit underviktig. Jag har varit överviktig. Jag har varit, och är idag, normalviktig.

Och alla olika bemötanden man får i samhället är i ärlighetens namn väldigt skräckinjagande. När jag var överviktig var folks bemötande hemskt. Väldigt få sa visserligen rakt till mitt ansikte att jag var det, men de var mycket mindre måna om att vara min vän. Man var inte lika attraktiv i relationer. Varken vänskapliga eller romantiska. Sjukt nog. När jag slutade på medicineringen och raskt tappade och blev underviktig var det visserligen vissa som behandlade det hela med oro, men bekantskaper från förr som man sprang på ute hyllade det hela.

Och jag fann det obehagligt. Väldigt obehagligt. När vissa kom fram och sa: "Vad snygg du blivit! Du har verkligen blommat ut!" så kände jag mig nedstämd och tänkte på hur förjävla vidrigt vårat samhälle är. Där överviktig verkar vara synonymt med en massa hemska ting. Man ses som dum. Man ses som lat. Man ses som oansvarig. Och det är förjävligt. Efter ett tag började jag ryta till ordentligt på det här, fnös till och gav ett bitskt: "Det säger du bara för att jag gått ner i vikt. Men vet du? Det är inte synonymt med skönhet. Och vet du hur min hud ser ut? Under de här kläderna, vid min buk, är det hud som heter duga. Jag må ha varit överviktig förut, men då var jag i alla fall fast och fin. Nu är jag skrynklig som en gammal gymhandduk, så håll käften."

Jag blev bara så trött på det. Ingen, absolut ingen. Borde hypa en så snabb viktnedgång. Det är inte hälsosamt. Ingen som går ner så snabbt gör det av naturliga skäl. Min var visserligen på grund av att jag slutat med medicineringen, men med alla andra kan en sådan sak inte ha med annat än ätstörningar eller annan sjukdom att göra.

Och det här samhället är hemskt, som verkar vilja hypa ätstörningar och lovorda hela grejen. Det enda ljuset i det hela var de som kom fram och frågade om jag hade anorexi. Självfallet var det inte roligt att det antogs att jag var sjuk, men de här människorna visade i alla fall upp en mycket sundare bild. De rörde sig med ett bättre ideal. Och det var upplyftande.


Nu väger jag mina 60 kg. Ingen säger något om det alls. Det är smalt, men normalt. Vissa sjuka jävlar påstår dock att det är kurvigt. Att det innebär en massa kvinnliga former. Men det är också vrickat. Det är i den lägre delen av normalvikt, och att det ska stämplas som något meddelting tyder också på sjuk smalfixering.

Jag skulle fanimej vilja gå upp till 70 kg. Det är också inom sfären för normalvikt. Men ändock, ändock, mina tjejkompisar som väger det här. De ser sig själva som tjocka. Tjocka! En fullkomligt normal vikt. Och när folk beskriver de så beskrivs de som lite tjock, eller till gränsen på. Det hela är vidrigt. Och jag hatar vårat ideal och vårat samhälle som nitiskt fortsätter pusha på det här.

Men jag hoppas att ni, precis som jag, vet att det är fel. Och att vi tillsammans kan gå emot det här. För det måste vi, om vi inte vill se generation efter generation av tjejer banta ner sig, fördumma sig, förstöra sina hjärnor och kroppar med svält. Den mentala korsetten, som jag påpekar i Aftonbladets artikel är påtaglig. Vi blir dummare av det. Vi blir svagare av det. Och hur ska vi kunna ta plats, vara starka och må bra när våra hjärnor går på halv glöd av näringsbrist?

Nej. Det är viktigare att må bra än att kunna se smal ut när man sitter ner i midjehöga jeans. Det vet jag. det vet ni. Vi gör något åt det. Alla tillsammans!

Sökes: Cosplayare

I nästa program ska vi tala om subkulturer i Japan. Vi ska vara utklädda hela bunten. Vi ska skrika KIMOCHII, KAWAII och SUTEKI hela tiden i pipiga, små enerverande röster och hoppa runt exalterat som mycket, mycket små och jobbiga hundar.

image2283
Maria till vänster. Bilden snodd från hennes Fejsbök.

Men jag behöver en cosplayare. Det gör jag. Maria, som är den enda cosplayare jag känner och tillika fantastiskt duktig, har flyttat till Kalmar. Den jäveln. Är det någon av er som cosplayar något?


Sedan kommer Lunacygänget dit och hjälper oss styra upp med musik och crap. Det var så länge sedan jag var inne på Visual Kei att jag knappt har någon aning om vad som blev trendigt efter, haha, Malice Mizer. AN Café verkar ju lovande, eller? Jag kan inget nuförtiden. So let's bring in the experts!

image2284

Jag i Aftonbladet

Whee!

Jag i Aftonbladet om viktuppgång.

Fast jag känner att jag är väldigt smal på den där bilden. Så smal är jag inte i verkligheten. Jag skyller på att den där klänningen var så jävla tajt och rak, ska ni veta. Jag trodde att min buk skulle sprängas i hundra bitar när jag bar den, och tro mig, det var försiktiga steg så att inte stjärten skulle spricka. Som så många av mina andra kjolar. Hähä. Alla mina kjolar har spruckit i stjärten. Nästan.

Bara så ni vet. Den här illustrerar lite tydligare:

image2282

Skäms

Sedär! Jag fyllemailade visst mig själv inatt. det står:

"Hanna, skäms. Det det där var inte roligt. Idag har du ångest."


Vafan. Ja. Det har jag. Var jag tvungen att påpeka det två gånger? Dumma fyllehanna skäller ut oskyldiga nykterhanna. Inte helt rättvist, tycker jag nog.

Thalia

Mitt minne strejkar helt. Jag kan inte hitta mina biljetter till Thalia någonstans. Ni vet när man söker i minnet, man har ett tydligt minne att man hade det i handen, och sedan bara poff? Ja. Det har jag från förra veckan. Öppna kuvert. Plocka ut de två biljetterna. Säga "Ah, biljetterna till Thalia!" lägga tillbaks dem och sedan...

Var la jag dem?

Åh, har letat överallt. Finns inte alls.
Om jag inte hittar dem, har någon annan en till övers?

EDIT: Fixat nu, ringde Bindefeld och ordnade. De är alltid så otroligt trevliga att ha och göra med. Tack!

Gårdagens program!

image2281

Igår var helt klart det bästa programmet hitills! Gäster i studion var Lina Lundemo, Adelina Supreme, Devi Brunson och Miss Dilemma. Vi pratade om musik, att dj:a, hur man gör om man vill börja dj:a och hur man skaffar kontakterna för det. Samt att vi förklarade skillnaden mellan olika typer av House och techno. Och så lite klubbskvaller på det!

Jag vill tacka Lina, Adeline, Devi och Miss Dilemma! Ni var fantastiska!

Se programmet här:
http://www.playahead.se/ztv/ztv_video.aspx?videoid=3c51af1a-e674-4809-9e3d-bddf906a3a93

Alla sneakers där ute

Det är så roligt, men livsfarligt, att det finns så många fina färggranna och mönstrade sneakers i butik just nu. Jag vill ha alla, men eftersom att jag redan har en ganska angenämen samling så måste jag hålla mig. De blommia från H&M fick bli årets tillskott - sedan måste, MÅSTE jag hålla mig från att köpa fler. Inte resonligt mer fler.

image2280

Men just nu skulle jag i varje fall vilja ha de här från Monki.
 

Sändning ikväll!

Ikväll sänder mitt program igen!

Klockan 21:55 är det den där konstiga grejen där jag går runt och gör absolut ingenting. Sedan är det Streetsmart, modeprogrammet med Karin Winther och Tony Cederteg.

Därefter mitt program! 22:30!

Om ni missade förra programmet där vi talade om trender så kan ni se det här:
http://www.playahead.se/ztv/ztv_video.aspx?videoid=8d46a468-ef17-41f2-bb03-1cca958e9a3b

Missa mig inte ikväll!

Vad byggde dessa ben?

image2279

"Ostbågar byggde dessa ben"

"Öl byggde dessa ben"

"DET ÄR FAKTISKT BARA VIDVINKELN PÅ KAMERAN BARA SÅ NI VET SÅ INGEN BEHÖVER KOMMENTERA DET OKEJ!?!?!?! HAHA TJENA VAD DET KAN GÅ.... hohohohoho..."


Vad är mest klatschigt? Jag gillar det sista. Börja bortförklara sig maniskt utan att någon slags påhopp ännu skett. Blir alltid så fnissig när jag ser det.

Lisa Magnusson kanske inte gillar sin valda image

Det var ganska roande med Lisa Magnussons svar här till mig, i min blogg. Lisa försöker påpeka att hennes krönikör fyllda med slagord och påhopp i själva verket är analyser om fördomar samt utvärderingar av feminismen idag. Jag tycker att det är lite konstigt att Lisa inte kan stå för den linje hon valt, när hon nu uppenbarligen önskat den eftersom att det är den linje som följer samtliga av hennes skriverier, och försöker bortförklara det vid händelse att hon får bitterheten påpekad, och får samma typ av bemötande tillbaks. Smärtsamt.

Det vore som om jag skulle hävda att min text om henne var en djupgående analys av hennes person, när det, som jag hoppas är uppenbart för alla, är en text där jag helt enkelt visar upp mitt hat för någon jag finner vara en sanlös dålig skribent och även en idiot.

Lisa. Du vill ha en hatfull image. Jag må tycka att den är fånig, men om det är den linje du valt och önskar så är det kanske lite fjolligt att bortförklara sig. Visa lite stake och stå för din bitterhet istället för att hävda att det är seriösa texter och analyser.

Eller, än bättre kanske: Skippa den linjen, det är ganska fjantigt. Och mothugg kommer du få, i samma språk. Och när det inte är önskvärt från din sida är det kanske dags på att fundera på om det var den typen av respons du ville ha? För skriker man om idioter hit och dit så får gemena man inte höra att de är häftiga och tuffa. De får höra att de är fjantar. Att förvänta sig att dina läsare ska censurera ut alla påhopp, alla skällsord och alla fördomar och bara se till de få orden därimellan är inte särskilt rimligt. Om det är ett seriöst bemötande du vill ha: prova en seriös ton. Det går liksom inte att hävda att skriverierna du gjort är vad du vill hävda i min blogg.

Beskyll inte dina läsare för att de är idioter för att de tolkar dina texter synnerligen normalt och mänskligt. Det är inte deras läsande det är fel på, utan det är i så fall ditt eget språk du ska kritisera.



Fast, vad vet jag? Jag kan ju testa med att börja min nästa debatt med att kalla alla runt om mig för idioter. Och sedan hävda att det är en seriös analys av samhället. Vi kan ju se hur bra det funkar. Eller äh. Nä. Tror inte det.





Lustigt nog så skulle dock en av hennes läsare kommentera på det förra inlägget och påpeka att det var bittert och hatisk. Nähä? Oj? Vilken slående analys? Jag är chockad! Så om alla hennes läsare briljerar med en sådan fantastisk analyktiskt förmåga så kan väl Lisa klara sig ändå. Grattis!
 

Vi planerar mitt program

Jag pratar med min producent Christina Luoma. Hon måste godkänna alla teman och alla program innan vi kör.

"Kan jag få ha ett program som handlar om bajs?"
"Ja... alltså... om man hittar en bra ingång så kan väl ha vad som helst egentligen."
"STJÄRTEN!"
"Eh, ja Hanna, stjärten ja".



Tack, Lisa Magnusson!

Jag har verkligen tyckt illa om Lisa Magnusson sedan hon började som krönikör på Aftonbladet. Varenda en av hennes krönikor har varit gnälliga skrifter utan någon slags poäng. Men det är väl egentligen skitsamma, gnällig kan man väl få vara, och tråkig kan väl vem som helst få vara utan problem.

Det som dock stört mig något otroligt är att hon gett intrycket av att vara en sådan där dålig feminist. En hatare som ska dra folk över en kam. En person som snackar skit om andra tjejer på grund av deras utseende och bittert slänger ur sig att hon bestämmer sig för att hata Heath Ledger (som hon tyckte var snygg och en underbar skådis) för att han dejtat en av Olsensystrarna, som hon då hävdat är spån (för att de gillar kläder, får uppmärksamhet, är söta?) och att hon bestämmer sig för att dra alla killar över en kam och bedyra hur hemska de är för att de är så rädda för mens.

Så jag har tagit mig för pannan och suckat för att media gett utrymme till ännu en hatisk idiot, istället för någon med vettiga budskap. En normal feminist som inte verkar leva i ett konstant regn av PMS och fördomar.

Och sedan idag så läser jag en till av hennes idiotiska krönikor och börjar skratta så att jag nästan dör. Jag fnissar så att det kittlas i magen och jag blir en smula kissnödig. Sedan sätter jag mig och smilar och börjar dundra med tangentbordet.


Varför?

Hennes senaste krönika handlar om hur mycket hon avskyr feminister. Att de är bittra. Rabiata. Hatiska. Och det är lustigt, med tanke på att Lisa själv förmedlar den bild hon själv säger sig hata. Och jag blir extremt lättad, eftersom att det här, tack och lov, inte innebär att feminismen på grund av medias kåthet på uppmärksamhet får ännu en hatisk och bitter galjonsfigur.

Tack Lisa! Tack för att du hatar feminister. Vi tycker inte om folk som dig, ni ger oss dåligt rykte. Så tack som fan att du ställer dig bort från oss. I flera debatter med folk som hatat feminister den senaste tiden så har de refererat just till dig som beviset för att vi drar alla över en kam, är bittra och hatar. Men nu när de gör det behöver jag inte längre säga: "Ja, vissa är självfallet idioter, det finns idioter överallt, och det är synd att media väljer att upplyfta dem, som Lisa Magnusson exempelvis som jag själv inte alls gillar."

Nu kan jag istället säga:

"Lisa Magnusson är inte feminist, hon hatar feminister precis som du. Din poäng?"

Tack! Jag är tacksam. Vi vill inte kopplas till förbittrade fjantar som du.

We are alike

Kort kommentar.

Det känns spännande, om ändock en smula obehagligt, att så många av mina bloggläsare äger exakt samma trosor som jag.

Ni och jag, ni och jag.


Jag ska gå och bajsa nu, förresten. Har på mig ett par bredrandiga trosor med en galen, orange hund på. Vad har ni?


Att värdera råd och kunskap

image2276


Förmånerna man får tillgång är alltså råd. Tips och råd. Aftonbladet PLUS har värderat sina råd till minsta lilla krona. Det är inget fysiskt. Utan råd. Som man kan gissa på är subjektiva i stil med: "giraffer är roliga att se på och här hittar du dem" eller "en vit topp är sjukt najs i sommaren".

Hur värderar man ett råd? Krona för krona, alltså? Är ett råd värt typ 9,50 medan ett är värt flera hundra? Hur ser ett råd ut som är värt femtio öre? Är det ett skitråd? Är de samlade råden en samling bra råd och kassa råd för att vissa bara är värda en spottstyver?

Jag vet inte.

I min blogg får ni i alla fall råd värda flera miljoner kronor. Eller miljarder. Det får ni. Och helt gratis, dessutom! Ett tips: Läs min blogg! (värde: 2348734895394 kronor, KLIPP!)

Mina solisar

image2275

Fuckit. Är så sur över att mina hjärtformade solisar försvan i förra året. Jag vet exakt när de försvann också. På min fest. När de där jag inte kände satt och tallade på dem! Jävla piss. Bjuda folk på fest och blir av med grejer. De som snodde dem: Ni är låga, hemska människor, jag ska lukta ut er och fisa er i ansiktet.

Kissa er lite i örat också, kanske.



Ni kan ju skicka tillbaks dem anonymt på posten om ni får skuldkänslor. Gör det. Nu.


Mina fula trosor

Roland Philippe-Kretzschmar har lagt upp en bild i sin blogg där jag och hans flickvän Freja Langert Gidén slåss ute på krogen, och mina trosor syns rätt så väl, så att säga. Men det gör ju inget, det är en rolig bild, jag får skrattattacker så fort jag ser den. Så långt, så bra.

Vad som stör mig är kommentarerna. De där Stureplansbesökarna vill inbitet påstå att mina trosor är osexiga, att de är fula, att det är trosor man har hemma i favoritjeansen eller när man ligger och sover! Vafalls! Jag tycker att de är sjukt snygga. De är färggranna med en massa små biljardkulor på. Jag äger tre likadana par, älskar dem sjukt mycket!

image2274
Uppe till höger!


Nä, de där besökarna har ju uppenbarligen ingen smak, alltså.

Fyllebeteende

image2272
image2273

Jag må fylleblogga ibland, men min vän
Martin går in på Ebay och shoppar fula kläder på fyllan. För dyra pengar. Utan att ha något minne av det dagen efter.

På något vis känner jag mig otroligt tacksam helt plötsligt.
 

Nattboken!

image2271

Ni glömmer inte bort att läsa
NattbokenStureplan.se väl? Läs bland annat om hur jag vomerar i Martin kallistis toalett efter att jag våldgästat honom klockan 05:00 på morgonen (en onsdag), en gammal crush från när jag var 14, samt hur jag nojar över att jag inte lyckats på tag på Leo sedan i fredags.


Lite lördag

Nattboken kommer väl upp närsomhelst på Stureplan, men ville komplettera med lite extrabilder från i lördags.

Jag var på Rebecca Simonssons tjejmiddag på Nox i lördags. Det var fantastiskt trevligt! Hade så sjukt kul att det inte var klokt.

image2270

Tjejmiddagen på NOX. Observera kontrasterna. Jag är likblek med mörkbrunt hår och alla andra har en fräsch färg och blont hår. Jag är Dracula i mitten av en massa späda oskulder, eller så,

image2267

Fina lina och jag! Lina ska vara med i mitt program på onsdag. Hon är grym, och otroligt vacker.

image2268

Linn blödde. I övrigt, älskar hennes händer. Långa fina pianofingrar. Mina händer är skitsmå och jag har korta fingrar. Har alltid velat ha händer som Linns.

image2269

Rebecca Simonsson, värdinnan för tjejmiddagen på Nox. Fantastiska lösögonfransar från Make up Store.

image2266

Försöker kompensera fylla genom att dricka läsk. Går sisådär.

image2265

Som sagt. Utanför Spyan efter stängning.

Stylinguellen, vill du vara med?

Imorgon ska vi spela in stylingduellen till mitt program ZTV-presenterar igen! klockan 13:00 på Söder är tanken.

Men är det inte lite trist att vi bara kör med mina kompisar hela tiden? Vill kanske inte någon bloggläsare eller bloggare vara med? Konceptet går ut på att man släpper in två personer i en butik och låter dem styla sig efter ett tema. Det brukar bli skitroligt! Imorgon ska vi spela in ett öppet tema där man får göra vad man vill, tanken är att spela in det på Monki.

Så, vill ni vara med?

Maila mig på
[email protected] med motivering till varför just du tycker att du skulle vara grym i stylingduellen, eller om du vill och har en blogg så kan du länka till det här inlägget och skriva en motivering. Du får gärna skicka med en bild (Högst 150 kb) där du tycker att du stylar kul! Kom ihåg att vi gillar när man spexar loss, det blir roligare än om man bara tänker snyggt. Om inte annat i TV.

Kom ihåg att ni måste kunna vara på söder klockan 13:00 imorgon, tisdag.




IGEN!

Inatt vaknade jag av en sällsam känsla. Jag var sur, grinig och svettig. Jag hade trubbel med att somna om och min kropp gjorde ont. Sedan lyckades jag på något vis inbilla mig att jag inte alls måde illa eller så, och lyckades snussa ner mig i mina lakan igen.

Och i morse när jag vaknade så var jag sjuk. Igen. Vad i hela helvetet är det här? Är det så att det är nya grejer hela tiden eller är det min bronkit som inte vill ge sig? Kan ju vara det sistnämnda. Som först blir bättre, bättre och bättre för var dags för att sedan återkomma starkt varje söndag-måndag. Jävla skit.

Jaja, bihåleinflammationen är utrotad, om inte annat. Men den här slemhostan kommer jag aldrig bli av med. Dags att... ja, jag vet inte, sluta röka? Man ska inte röka när man har bronkit. Det är dumt. Men det är också ganska dumt att inte kunna säg, bajsa. Och jag har hellre slemhosta än får typ... ja, tarmbråck.


Jävla pissskit. Tänker nog inte gå ut en massa den här kommande helgen. Nu ska jag vara snäll och lugn och bli 100% bra.

Louis Vuitton anime style!



Haha. Ingen aning om hur gammal den här är. Har aldrig sett den, dock. Helt knarkad. Tjej blir uppäten av stort gosedjur och hamnar i en värld full av Louis Vuitton-monogram. Flyger runt. Och sådär. Anime. Musik.

Jag vill spy!

Jag kan också!

image2264
Stureplan ocensurerat


Hej! Random ölmärke som kan tänkas stoltsera på bilden, eller vilket ölmärke som helst!

Om ni skickar gratisöl till mig så lovar jag också att ta bilder där jag ser skitkåt ut med era flaskor. Precis som Viktor Barth-Kron här. Och även om Viktor ovan är väldigt söt, och säkert tilltalar en välbärgad samling män som spenderar vintrarna längs Greklands kuster med liknande pojkar vid sina sida, så lovar jag att även jag kan tilltala en god krets.


Den 22:a mars ska jag ha födelsedagsfest. Jag ska bjuda 150 häftiga människor. Och vi ska ha en stor fotovägg. För att vara lite lustiga. Skicka några dussin ölbackar till mig är ni gulliga, så kirrar jag bilderna. Min adress finns på Hitta.se


Jag vill inte ha skumpa. Då blir jag arg. Skicka ingen förbannad skumpa. Får bara magsår av sån skit.

Läs på

Vad sur jag blir. En kille har skrivit om min intervju i förra DN söndag. Den där jag uttalade mig om mina feministiska ståndpunkter. Sedan kritiserar han mig, och det får man väl göra, men för det första så omformulerar han saker jag sagt vilket orsakar en liten, men väldigt relevant skillnad, dessutom så beskyller han mig för att sakna fakta när han själv tydligen inte verkar veta om hur lagen angående sexköp sett ut fören 1999 och tar för givet att hans egna åsikter stämmer utan att till exempel, ja, bara försöka googla lite. Vilket torde vara väldigt simpelt, och något som de flesta med datorer och internet i Sverige vet hur man gör. Men icke!

Låt oss citera det han säger om mig:

"En sista notering: Hanna Fridéns argument för sexköpslagen är lite underhållande. Dels tror hon att den minskar trafficking (vilket det inte finns några empiriska bevis för, det finns inte ens några klara kausala samband mellan sexköpslagen och minskad prostitution om man får tro Socialstyrelsen), dels säger hon att hon inte skulle vilja bli föreslagen att prostituera sig om hon någon gång blev arbetslös. Hur var det nu med den sakliga argumentationen? Sexköpslagen är bara nio år gammal. Menar Fridén att sexarbete fanns på Arbetsförmedlingens platsbank före 1999? Om man sitter på fakta måste man nog göra lite bättre ifrån sig än så här..."


För det första har jag sagt att fullt legaliserad prostitution ökar trafficking. Inget annat. Tillgänglighet ökar efterfrågan, och därav behövs det fler sexarbetare. Ett tydligt exempel är fotbolls VM i Tyskland där de fick bygga ofantligt många nya bordeller för att kunna möta efterfrågan på prostituerade kvinnor, och människohandeln ökade markant. Men det är klart, man kan självfallet hävda att det inte finns fakta och undersökningar i det hela om man inte söker att lära sig något utan bara vid hålla fast vid sin åsikt oavsett om den baserar sig på fakta eller ej. Men i ärlighetens namn anser jag inte att det är särskilt klokt. En gång i tiden så tyckte exempelvis jag att legaliserad prostitution kontrollerad av staten kunde vara vettigt, sedan läste jag på inom ämnet, och ändrade väldigt kvickt åsikt. Det är synd att vissa bara verkar söka saker för att bekräfta sina redan befintliga åsikter, istället för att använda hjärnans kapacitet till att lära sig nya saker och faktiskt överväga om ens första åsikt kan vara felaktig.

Eller är det verkligen så förnedrande att inte ha rätt? Att man måste sluta sig vid samma gamla vanliga slutsatser man alltid haft? Vilken tur att inte alla är så, då skulle vi se mänsklighetens utveckling komma till ett väldigt abrubt slut.

För det andra borde han kanske kolla upp det där angående lagstiftning kring prostitution innan han uttalar sig så säkert om det. I Sverige har det alltid varit olagligt att tillhandhålla lokaler för sexköp och driva bordellverksamhet. All form av hallickverksamhet har även det även varit olagligt (exempel, de äldre kvinnorna som jobbade på samma ställe och sålde sex, de blev dömda för hallickverksamhet för att rätten ansåg att de sålde varandra) samt att all form av profit gjort på sexköp alltid varit svart, och inte gått att skatta. Anser han att det är vad som kallas fullt legalt? Jag vet inte det jag. Kanske gör han det, vilket jag tycker är konstigt. Eller så har han bara inte kollat upp sina fakta utan kommer enbart ihåg att någon nämt att det blev olagligt att köpa sex 1999 och baserar sina argument efter det.

Trist, som sagt, med den här typen av attityd. Kolla upp saker? Lära sig saker?

Jag hävdar inte att man måste komma fram till samma åsikt som jag. Absolut inte. Däremot så hävdar jag att det är ganska pinsamt att sitta och tramsa om brist på fakta när man, tja, inte verkar ha någon som helst koll själv.
 

Jag kan aldrig fylleblogga!

Igår när jag kom hem så ville jag fylleblogga lite. Jag ville skriva djupa anekdoter om kärlek och vänskap. Jag ville skriva om tjejer som kissar mitt på Biblioteksgatan. Jag ville skriva om hur fascinerande det är att se hur tjejer flockas kring Victor Flumé som flugor runt bajs. Jag ville skriva om min nya vän som är 2 meter lång. Ja. Jag ville skriva en hel del. Mestadels pinsamma saker.

Det har jag velat göra flera gånger den senaste tiden, men vet ni? Blogg.se ligger alltid nere vid den tiden. Alltid! Alltid! Det går inte att fylleblogga!

Är det här någon spärr? Typ, nu är klockan 05:30 på morgonen, nu spärrar vi Hannas blogg så att hon inte kan göra bort sig och radera skiten dagen efter. Vi måste ta hand om Hanna, den där oansvariga fyllekajan. Inget vettigt kan komma ur henne vid 05:30. Vi låser bloggfan.

Vet inte.

Min lillebror är i Tibet

Jag är så orolig för min lillebror just nu. Han är i Tibet, strax utanför Lhasa. Det är över 4000 meter över havet och han har fått höjdsjuka och kräktes jättemycket i natt. Höjdsjuka är ett allvarligt tillstånd. Höjden påverkar hjärnan och man börjar kräkas ordentligt, och det är farligt. Tydligen har han slutat kräkas nu, men man blir ändå väldigt rädd.

Höjdsjuka är något som kan börja förekomma vid 3000 meter över havet. Om man får det ska man bege sig neråt omgående, så snabbt som bara möjligt. Man kan få de oavsett om man är bergsklättrare eller inte. Det ska tydligen inte något med fysik att göra. Förstår ni min oro? Min kära lilla, lillebror!

Jag är så glad över att han mår bättre nu.

En fjärtdagbok?

När jag kom hem tänkte jag att jag varit väldigt gasig idag. Fjärtat mycket. I hemlighet. Sedan kom jag hem och fjärtade mycket mer. Som man gör när man är avslappnad. Sedan började jag fundera på hur många totalt det blivit under dagen. Solklart mer än de 30 som tydligen ska vara inom normala gränser. Absolut.

Sedan undrar jag, ska man ha en liten fjärtdagbok? Relatera det till kost och så. Och jämföra värdet på dem, givetvis. En kort liten minifis är inte värd lika mycket som en fladdrig brakare, tillexempel. Eller en sådan där riktigt lång som låter som att man tömmer en ballong. FFFFSSSSSSSSSSSRRRRRTTTTTPROOOOIIIIIIIIIIIIIT. De där man känner sig riktigt tömd och befriad av.

Jag undrar, jag. Skulle ni gilla det? Typ, 7 mars 2008: hundra fiser, blandat hårda, smärtfulla jäklar utan doft och några riktiga långfisar som stinker löst bajs. Skulle ni gilla det? Skulle ni?




Sedan vill jag fråga det här om småfjärtar. Saker som inte luktar med som ändå är lite... bubbliga? Ni vet. Man lägger dem och de vill liksom inte lämna skinkorna, och istället för att åka ut så färdas de från stjärten till framstjärten, i slowmotion typ, sedan kittlar de lite, så måste man knipa ihop benen och så låter det "plopp" från framstjärten och så bubblar det till. Jag gillar dem. Gör ni?

Vaddå tjejer är fjolliga med klädseln?

image2263

Min vän Robert Grave ringer upp mig.

Robert: Hanna! Vad ska du ha på dig på Adidasfesten?
Jag: Vet inte. Vill du matcha eller?
Robert: Nej. Det är just det jag vill undvika. Vad har du på dig?
Jag: Ja, alltså nu ser jag väl ut som en blandning mellan Dracula och Wednesday Addams?
Robert: Jag vet! Jag såg det i bloggen. Och jag hade tänkt ha kostym, men då går det inte ju!
Jag: Men ååååh, Robert! Men okej. Jag sätter på mig något spexigt och färgrant då.
Robert: Ja! Då kan jag ha min kostym.
Jag: Bra. Ses sen!
Robert: Ja, ses sen!

Dagens outfit

image2261


Imorgon är det internationella kvinnodagen! Alla tjejer på MTG fick ros och kalender. Killarna fick inget. Ni har ingen dag. Min kollega här med mig, Melinda Wrede, vill påpeka att jag ser ut som Dracula och hon som antingen Piff eller Puff. Kontraster.

image2262
 

Tack, Wardrobe Stockholm!

image2259
image2260

Lånade en skitfin klänning av
Wardrobe Stockholm till ett inslag i programmet. Ville tacka lite extra här och berätta om klänningen. Jag är helt kär i den, vackra små blommor i somriga färger (och mycket blå blommor, min favorit) med små prickar till. Asfin. Thelin. 900 kronor.

Onsdagens outfit

image2256

Jag, Johan af Geijerstam och Linda Leopold

image2257

Sjal: Mammas
Klänning: Gina Tricot (tjändtippzz!!!11ett. HUNDRAFYRTIONIO KJONOJ!)
Strumpbyxor: Först ett par fula rödrandiga med ett par ganska genomskinnliga rosa strumpbyxor över. Blev fint!
Pumps: Penelope

image2258

Sedan köpte jag den här på Gina Tricot också. För 99. Är så jävla skönt att det varit jätteute med döskallar jättelänge. Blev så sur under det där året det var skittrendigt, döskallar har varit med mig på kläder och accessoarer sedan jag var 13. Ville kräkas på det sedan. Men nu har det varit ute så pass länge att jag börjar älska dem igen. Grymt fint med rosor och prickar också! Mönstermash!




Stockholms vassaste käkar

image2255
Foto: Mathias Nordgren,
Stureplan.se

Jag tittar lite på den här bilden av mig och Melissa Topac från White Room i onsdags. Och jag tänker, jag tänker att jag förmodligen, utan tvivel, har stockholms absolut vassaste käkben.

Sedan tänker jag om det finns någon praktiskt användning, ja, förutom att det blir särdeles lätt att transa, dårå.

Hacka lök?
Öppna flaskor?
Skära korv?

Jag kan använda käkbenen som trumpinnar. Det vet jag. Och knacka på dörrar med dem. Det går hur bra som helst. Men Stockholms vassaste käkben borde rimligen gå att användas till något mer. Synd att slösa bort. Förslag?

Krönika för JämOs jämsides

Hej alla! Ursäkta för att jag inte uppdaterade igår. Jag låg bokstavligt talat på golvet hela dagen i något som inte var feber men bannemig kändes som feber. Jag har nog inte mått så illa på länge.

Men!

Så länge,
läs min krönika i JämOs tidning Jämsides!

Sändning ikväll

Okej! Ikväll igen då! Sändning.

Klockan 21:55 börjar jag. Då ska jag göra absolut ingenting i fem minuter. Framför kameran. Klia mig i röven och bli sminkad, typ. Eller röka. Inte göra något. I fem minuter. I TV.

Vet inte varför, men så är det.

Efter det sänds Street Smart med Karin Winther och Tony Cederteg. Efter det, det vill säga 22:30, så börjar MITT program. Hurra hurra!

Se på programmet då! Se! Se!
Jag har gjort lika kackiga bilder till programmet också! Hade bara tre timmar på mig! 13 bilder! Säger väl sig självt!

Se programmet!

En fantastisk man

image2254

Träffade på en fantastisk man när vi var och filmade igår på Götgatan.

Han kom fram och frågade om en cigg, vilket han självfallet fick. Sedan stod vi och pratade lite utanför Weekday. Han berättade att han blev påmind om ett gäng freaktjejer, som han kallade dem, när han såg oss. Inte att vi såg ut som dem, var han nogrann med att påpeka, men ändock.

Han berättade i alla fall att han då var en uteliggare. Som ibland sov inomhus. Men vid det här tillfället hade han somnat utanför den anrika teatern Göta Lejon. Full som sten, sa han att han varit, och vaknade helt plötsligt upp av att en tjej målade lila läppstift på honom. När han tittade på sig själv såg han även att hans naglar var målade i samma kulör, och att de sminkat honom ordentligt. Han var förvirrad. Han uppskattar visserligen en något unik stil själv, och gillar att sticka ut. Därav palmbladen på huvudet och hans andra attiraljer. Men att bli sminkad, det var lite väl. Lite omanligt.

Så frågade jag om jag fick fota honom. Och det blev han glad av! Javisst, fota mig. Jag är kanske lite ful, men jag försöker kompensera med att vara unik och intressant! Sa han glatt. Och jag tog en bild.


Hellre unik än vacker, är min ringa mening. Jag gillar honom skarpt. Hoppas jag får dela en cigg med honom snart igen.

Kaffekoppen

En gång i tiden lovade jag er att berätta om mina tvångstankar. Sedan sket jag i det. Sedan fick ni veta om bacillskräcken och toagrejen. Som är mer en fobi, inte tvångstankar. Bacillskräcken har ju bara med ett underliggande förakt mot mänskligheten att göra, inbillar jag mig, eftersom att jag är jävligt skitsamma gällande snusk från djur. Och i naturen kan jag grisa på för fullt.

Men i alla fall.


image2253

Vi kan börja med kaffekoppen. Jag kan enbart dricka mitt kaffe ur några speciella gröna kaffekoppar från IKEA. De finns inte i sortimentet längre, dessvärre. Så jag vet inte vad jag ska göra när de är kraschade. Hoppas jag hittar en ny kopp att ha mani över innan dess, annars blir mitt liv jobbigt. Men ingen annan i lägenheten får använda mina koppar. De finns två av dem. Om de är smutsiga blir jag sur och grinig och låter "GNNNYYYYRGH!!!" slår runt med händerna några gånger, stampar i marken och sedan ställer jag mig surt och diskar medan jag frustar. Om jag är trött och det är efter jobbet så kan jag börja böla. Eller om jag har mens. Då förstör det mig fullkomligt.

Ännu argare blir jag om någon föreslår en annan kopp. Det känns lite som att någon slagit mig i ansiktet. Förnedrande och smärtsamt.

Jag föredrar mina koppar när de ser snuskiga ut, i övrigt. Helst ska de ha stått med intorkat, äckligt kaffe under hela dagen. Sedan gör jag en ny kaffe. I den asäckliga koppen. Det är det bästa kaffet. Eller att micra! Göra kaffe, vänta två timmar och sedan värma det i micron. Det blir så fasligt vidrigt att det inte är klokt. Och jag älskar det. Det får mig att känna mig lite mer tillfreds.

Allt cafékaffe med andra vidriga koppar kan dra åt helvete.

Lite pepp!

image2249
image2251

Surfar runt på den där bedrövliga sidan DevianArt i jakt på inspiration. Eller, inte inspiration, vet precis vad jag vill göra. Jag vill bara bli peppad.
~XDestin peppar mig lite. I AM ROBOT AND PROUD gör mig sprallig och lycklig.

Vet inte vad hon heter. Men hon kommer tydligen från Irland. Gillar Japan. Verkar det som.

Dåligt flyt


Jag har en massa illustrationer som måste vara klara tills imorgon klockan 14.00. Typ tjugo stycken. Ska vara snygga.




image2248





Har bara kommit så här långt. Vad dåligt det går när man är ur form. Tänker gå och lägga mig och testa igen imorn. Fanfanfanfan.

Jag ska leka med lego imorgon också. Kom på att jag har 80 liter. Gör mig glad!
 

Fika? Dra åt helvete!

Har jag någonsin berättat hur mycket jag ogillar att fika? Hatar det. Innerligt. Man går till ett kaffe och borden är små och står tätt ihop och oftast så finns det någon obehagligt, lätt muppig doft i lokalen som inte, till skillnad från restauranger, täcks av doften av nylagad mat. Sedan köper man det där man ska ha. En kaffe och bulle, kanske. Sedan sitter man och stirrar på grejerna och tar en klunk eller en tugga i regelbundna, passande intervaller för att det inte ska ta slut för snabbt. Och undertiden sitter man och rycker nervöst i kroppen och tittar runtom sig för att man är så nära alla andras pladder, pladder och pladder. Och du har inget att göra. För du kan inte halsa dina grejer, så du rycker i fingrarna av sysslolöshet och kan inte föra en normal konversation. Sedan tar bullen och kaffet slut, och du stirrar skräckslaget på ditt tomma glas och undrar vad fan du ska göra nu. Du tar kanske en påtår, en till och ytterligare en till. Blir stissig, får hjärtklappning och eventuellt diarré av det äckliga surkaffet, och sedan får du tömma på toan och må illa och sedan springa hem med en snabb ursäkt.

Men det är okej att du har diarré, för du får komma bort från det skräckinjagande fiket. Och den kräckinjagande fikasituationen.

Vill du ta en kaffe? Vill du ta en fika? Nej, aldrig, är mitt svar. Mitt eviga svar. Hatar att fika.


Det knepiga med Asos

Alltså. Det här med Asos. Oftast tycker jag att plaggen de säljer har en bra grundtanke, men att designern sedan typ rökt på asmycket eller blivit skitfull och bara börjat spy ut en extra massa crap på plagget så att hela grejen blir förstörd. Och jag är ändå en fan av mycket. Och det blir för mycket. Jag får migrän. Mår illa. Varför gör de så?


image2244
image2245
image2246
image2247


Kan de inte bara ha det som är... ja, en fin grundtanke? Varför kräkas sönder ett okej plagg och göra det äckelpäckelfult? BÖÖH!



Dagens outfit

image2243

Vad tycker ni om det här då? Fett white trash? Det var en jävla rea på Emmaus igår, alltså (som fortsätter tills måndag) och allt kostade max femtio. Kavajen är från Escada, btw, så känns sjukt.

Passade på att köpa ett par blåjeans också. De kostade 10 kronor. Precis som bodyn. Jag har aldrig förut köpt och använt ett par blåjeans, så det känns jävligt spännande. Förbjudet. Exotiskt. Perfekt tillfälle att testa.

Förresten. Har ingen aning om hur bilden ser ut. Min skärm här är jävligt oskarpt och allt ser suddigt och konstigt ut. Hoppas den ser bättre ut hos er!
Johnny Scharonne var gullig och plåtade.
 

Så långt, långt borta

image2242
Foto: Johannes Helje -
Stockholm Streetstyle.

Fina Tova och min lillebror Johan är i Kina just nu. De ska vara där i två och en halv vecka. Jag hade tänkt följa deras äventyr i Tovas blogg, men nä! Där står det "ses om två och en halv vecka". Buhuhu. Jag vill se. Jag vill veta. Jag vill veta att de har roligt och har det bra. Känns ju mystiskt att lillbrollan är så långt, långt borta också.

Och visst är Tova fin, by the way? Älskar den där klänningen. Från Stash förra onsdagen. När jag dj:ade, ni vet.

Koppar

78825-2240

Jag tror att jag måste gå till Lagerhaus någon gång under dagen för att införskaffa en liten servis, minsan. Bild snodd från Sandra,
Nio till fem.


Sitting buk

78825-2241

Det här med midjehöga byxor och att sitta ner är ju skitlöjligt. Åt helvete, alltså.

Ni som är smala när ni gör det, sitter ni och suger in magen hela tiden, eller?
Blir inte ni jätteförstoppade?

Stimulerad och glad

Sprang på Makode Linde inne på Emmaus idag. Han är en kreativ och rolig jäkel. Har alltid en massa roliga projekt på G. Och så är han urtrevlig. Riktigt charmig.

Han berättade att han skulle ha en utställning, och vad inspirerad jag blir av bara det! Jag vill också. Jag vill måla igen. Och det är nog möjligt. Jag gillar var jag gör just nu och jag känner att jag känner mig stimulerad för första gången på i alla fall två år. Har bara känt mig oengagerad och blasé gentemot det mesta. Och det har bara stegrat, stegrat och stegrat till en punkt där jag i princip skiter i allt och inte bryr mig.

Men jag är taggad igen. Har kul på mitt nya jobb. Och det spurrar annan kreativitet. Känner att jag kan måla och unna mig saker jag inte gjort på länge. Och känner mig aldrig sådär trist förlamad som var vardag bara för några månader sedan. Rör på mig mer också! Jag gör aldrig ingenting, så att säga. Utan antingen så ägnar jag mig åt skrivjobb, eller bildjobb, eller annat. Bara kreativa saker. Eller så studerar jag språk, läser, studerar tecknartekniker, läser på om allt möjligt. Lär mig saker.

Och jäklar, vilka kickar hjärnan får. Kugghjulen rör sig som bara fan. Universum har breddats något otroligt, ska ni veta.

Och nu vill jag ställa ut konst också. Blev peppad av Makodes entusiasm. MÅSTE! Jag ska terra Kleerup i hundra år tills jag får ställa ut i hans galleri, tror jag.


Hurra! Glad!
Och allt blir bara bättre!

Mer ganguro! Eller Yamambas?

Sophie och Emma som Ganguros! (YAMAMBAS!)





Elö!

Dagens outfit


image2239

Gillar den här looken. Lillbrollans gamla avlagda kavaj och byxor som han vuxit ur. Kavajen är dock skitstor på mig! Syns inte sådär övertydligt på bilden, men jag har jättebreda axlar och allt är soft för stort. Trivs bra i det.

Tack till Christina Luoma, min producent som tog bilden.

Ganguro!

image2238

Haha.
Johnny Scharonne klär ut sig till ganguro. Fan vad jag hatar den stilen. Jag vet inte vad det är. Det vara börjar rycka i hela min kropp och jag fylls av obehag. Det är något väldigt, väldigt läskigt med hela grejen. Att vara asiat och vilja se ut som en plastikopererad LA-brud. Det är väl det. Idealet det framkommit av. Fast twisten är förstås rolig, och Johnny gör det förstås bra. Och är rolig. Och fin. Men idealet. Det satans idealet.

Ännu roligare iof. Västerlänningar försöker efterlikna asiater som försöker efterlikna västerlänningar.
 

Försovning

Fan också! Satt uppe och jobbade sent och försov mig som ett riktigt praktanus. Jag avskyr det här med den mörka årstiden, det kan vara helt omöjligt att vakna ibland. Jag längtar tills det blir ljusare ute och man utan problem klarar sig på 4-5 timmars sömn. Men mörkermånaderna är det verkligen minst 6 och en halv timma eller döden. Helst mer.

Sedan längtar jag tills jag känner mig så hemma på ZTV-redaktionen att jag kan ta en kvarts tupplur under dagen. Det är guld, ska ni veta. Fattar inte varför man slutar med det efter dagis. Man mår grymt mycket bättre under perioder där man kan ta små tupplurar. Upptäckte det här för ungefär två år sedan. Helt plötsligt känns det som att man fått hela 1-2 extra timmars sömn under natten, skojar inte, så bra är det!

Gårdagens outfit

image2234
image2235
image2236
image2237

Ibland är det en pers, det där med utseendet. Fjolligt kanske, men ändock. Har brutalt tröttnat på min signummakeup återigen. Mina kattögon som jag började med när jag var 14 (inspirerat av gotdivor, tjohej!) så nu får de gömma sig igen. Det brukar gå i halvårsperioder eller mer. Men se, enkel ögonmake med läppar fungerade ju grymt. Skönt! Men blä för mitt hår. Stort behov av genomklipp.

Men slarvig håruppsättning, kirr. Bra. Rouge! Ny upptäckt. Är ju faktiskt grymt. Räcker finemang som grund för mig. Fuktighetskräm, vanligt puder, ljusare puder på panna och längs med näsan för att göra alla framstående drag tydligare. Och så rouge. Mascara. Grymt! Känns bra.

Klänning: Den där reaklänningen från H&M som typ ingen ville ha förutom jag trots att den blev skitbillig. Är det fett tabu att bära? Fattar inte att folk inte ville ha den. Skitfin ju.
Strumpbyxor: Hundra år gamla.
Skor: Skopunkten.


Byt manga med mig!

Hörni. Jag är ju lite av en serienörd och har hyllmeter efter hyllmeter smockfull med olika serier. Har manga också, och en hel del manga jag inte vill ha, men gärna byter mot annat! Jag har försökt ge bort lite under åren men jag har faktiskt inte så måga polare som gillar det. Och jag orkar inte sälja på Tradera. Och det känns synd att slänga. Men man kan kanske byta? Jag orkar inte hålla på och posta grejer eller sånt, så jag vill byta hand mot hand i Stockholm på Söder eller så.

image2230

Short program volym ett och två.
Böckerna innehåller korta historier som oftast fokuserar på gulliga romanser. Tjej vill ha pojke och pojke vill ha tjej. De är väldigt fina, faktiskt. En gammal favorit som inte passar mig längre.

image2231

FAKE volym ett och två.
Läcker bögpolis i New York gillar sin läckra polispartner. Det går mestadels ut på att två hunkar raggar på varandra. Själva deckarhistorierna är minst sagt triviala.

image2232

Gundam WING - Ground Zero
Gundam Wing är ursprunligen en anime. Den här serien är baserad på det hela och innehåller ingen historia som faktiskt tar vid i den animerade serien. Först springer Heero och Duo runt på ett uppdrag och gör lite sånt, sedan är det en tjafsig liten romantisk scen mellan Heero och Relena. Jag vill inte ha den för att jag gillar inte kombinationen Heero och Relena, utan tycker att Heero och Duo snarare ska... ja. Alltså.

Cowboy Bebop volym ett.
Cowboy Bebop är också en animerad serie till ursprunget, och serien baseras utefter den. Historierna är dock annorlunda och följden karaktärerna kommer in i bilden är helt avvikande från animen. Faktiskt riktigt bra, men jag föredrar animen och är vill därför inte ha kvar böckerna.

image2233

WISH volym 1-4 (komplett)
En historia om en könlös ängel som kommer till jorden och blir kär i en jordling. Jättegullig historia. Av CLAMP. Superfina teckningar. Typiskt Clamp, som sagt. Ni som vet vilka det är. Jag gillade Clamp förut men har bara tappat intresset för typ allt de gjort, vilket också innebär att jag har en hel del X1999 som jag vill byta bort, när jag hittar dem.


Så! Det här vill jag byta bort till att börja med!

Jag vill framförallt ha Gravitation REMIX, delarna som fokuserar på Shuichi. Men de finns ju typ inte någonstans, så det kan jag väl bara önska (för er som undrar, tecknad bögporr!)

Inuyasha - Volym 2-9. Engelska.
Ranma 1/2 - Volym 29 och uppåt. Engelska.
Berserk - 10 och och uppåt. Engelska.

Andra förslag välkomnas också. Men ingen annan manga. Och ingen Marvel. Hatar Marvel.


Kommer nästan bli förvånad om det blir något svar på det här. Vet inte hur många manganördar det är som läser bloggen, så att säga.
 

Fredagens outfit

image2229

Hatt: Lillbrollans
Jacka: Hittad i klädkammaren
Väska: Gammal present från Max
Tröja: Hittad i mystiskt skåp.
Shorts: Gina Tricot
Strumpbyxor: H&M
Skor: Second hand, Myrorna

Det känns alltid roligt att gräva runt på platser i hemmet som man sällan kollar i. Även om det inte är nytt så känns det lite spännande. Och piggare.

Bläää

Tänkte på en sak. Alltså. Det här med grejer på tub. Som aioli och sånt. Det är ju i princip alltid äckligt, men underbart att blanda i maten när man är lite full eller skittrött, för då känner man inte de bedrövliga bismakerna av konserveringsmedel och... metall.

Men Kalles färskost på tub, det är fanimej alltid vidrigt rakt igenom. Fyfan vad äckligt det är. Köp det inte. Smakar bara metalltub rakt igenom. Eller, som gammal philadelfia plus gammal metalltub. Inte alls trevligt.


Jag och populärkultur

Jag: Men alltså, jag har aldrig fattat det här... vad är melodifestivalen och schlagerfestival? Tycker att det verkar vara lite samma sak. Men schlagerfestivalen är den som fortsätter utomlands och sedan är melodifestivalen bara en svensk grej typ? Men i schlagerfestivalen så tävlar folk om vem som ska bli Sveriges bidrag till det där övriga fjanteriet?
Mamma: Eh, det är samma sak.
Jag: Finns det två? Jag har bara hört om schlagerfestivalen! Går melodifestivalen utomlands också? Shit, jag har verkligen ingen koll...
Mamma: Nej, alltså, det är samma sak. Samma tävling.
Jag: Schlagerfestivalen och melodifestival är en och samma?
Mamma: Ja, precis!
Jag: Jaha... okej. Ja. Dåså.

Söders bästa gator

Jag sitter och bajsar och läser Södermalmsnytt. Södermalmsnytt är en av de här Stockholmstidningarna som går ut på att vara så lokalpatriotisk som bara möjligt. Man hyllar hur kulturelt och fint Södermalm är. Och hur stolt det är med arbetarklasstraditioner. Och sånt. Och så skriver man om hur bra restauranger det finns på Söder, vilka bra parker det finns och vilka fina gamla K-märkta kvarter det finns med gamla stugor uppe på berg. De gamla delarna av Söder. Där enbart folk som arbetar med kultur får bo (javisst, kulturarbetare har en egen extra bostadskö, sjukt nog). Det är precis som Östermalmsnytt, Västerort och de andra tidningarna. Alla är likadana. Men hyllar olika saker.

I det här numret hyllar de i alla fall Södermalms bästa gator. Gatorna som fått utmärkningen är Tjärhovsgatan, St. Paulsgatan och Verkstadsgatan. Jag håller inte riktigt med, jag anser nog att de finaste delarna ligger runt Mariaberget med bland annat Skinnarvikspromenaden och så vidare, med alla konstgallerier, den fina grönskan, utsikten mot vattnet och de slingriga vägarna genom gamla hus. Men skitsamma.

Tjärhovsgatan
Gatan där Kattarina Norra ligger, alldeles bredvid Kattarina Kyrka. Skolan där jag gick lågstadiet. Där gamla brandstationen ligger. Där låg även mitt gamla dagis Droskhäsken, som nu gjorts om till någon sexårsverksamhet. Björns Trädgård och Kvarnen ligger där med. Och Café 44. Och bageriet som alltid doftade underbart sena nätter och tidiga morgnar. Man kan tycka att det låter fint när jag beskriver det så här, men det är i ärlighetens namn en skitsunkig gata fylld med cigarettfimpar, snusk och skit. Mycket hundbajs, ölburkar och den lilla miniparken som ansluter till dagiset är fylld av sprutor från narkomaner. Skitgata, är vad det är. Skulle aldrig gå där när det är mörkt, speciellt med all droghandel kring Björns Trädgård.

St. Paulsgatan
Jag går alltid ST. Paulsgatan på vägen till jobbet. När jag ska till Münchenbryggeriet och ZTV-redaktionen, alltså. Mycket trevligare än att gå vidriga Hornsgatan (som är utnämnd till en av Europas snuskigaste gator). Men jag fattar inte varför den är bästa gatan? Finns en sunkig matbutik där och en pizzeria, och ett sushiställe. Går förbi Mariatorget som väl inte är världens grymmaste, men helt okej med fontänen och gungorna. Det enda jag gillar med ST. Paulsgatan är Seriegalleriet och de två seriebutikerna som ligger där. Speciellt den där man kan fynda skitgamla serier för ingenting alls. Men det är ingen fantastisk gata. Den är inte speciellt fin och inte särskilt spännande. Den är bara trevligare att promenera på än vidriga Hornsgatan.

Men sedan, det allra värsta! Verkstadsgatan! Den ligger fanimej vid Hornstull, det stora klimaxet av den vidriga gatan Hornsgatan! Sjukt mycket avgaser. Luktar lika mycket anus som Slussen på sommaren. Men av avgaser. Helt omöjligt att andas. Sämsta delen av Söder näst efter Södra Stationsområdet med Rosenlund inkluderat! Vadfan! Kan vi inte bara typ, gräva upp hela Hornstull och slänga över det till andra sidan bron? Till Mariehell med hela skiten! Hornstull hör hemma i HELVETET. I MARIE-HELL
.


Stadsgenomgång här. Jag bor i delen av Söder som kallas för Katarina. Mariatorget och Mariaberget ligger i Maria. Sofiaskolan ligger i Sofia. Och sedan ligger Hornstull i Högalid. Haha, bara det. Inget fint tjejnamn där. Bara Högalid. Högalid får inte vara med.

Skithög. Hög av lidande.

Min omgivning och alkoholen

Jag tänker lite på min bekantskapskrets. Och utgång. Och fylla.

Jag blir i princip aldrig full när jag går ut längre. Jag vill inte. Jag blir aldrig sluddrig, aldrig vinglig, får inga minnesluckor och slipper bakfyllor. Det fullaste jag varit på länge var modemiddagen på Sturecompagniet, och genom en kväll drack jag alltså fyra glas vin, en liten svag drink och en eller två öl. Vanligtvis när jag går ut så blir det aldrig mer än två eller tre öl. Och jag förar i princip enbart på en eller två folköl.

Ni som tror att jag spenderar asmycket pengar på utgång kan alltså även ni lugna er, då mina kvällar sällan kostar mer än 150-200 kronor. Topp.

Men däremot de man träffar. Folk blir verkligen riktigt fulla när de går ut. Och jag tycker inte riktigt om det. Någon kan gå fram och sluddra och vara sådär fyllekonstig, och jag finner det hela ganska obehagligt. Inte för att de är fulla och jag bara salongsberusad, utan för att det alltid är så. Och jag undrar i ärlighetens namn hur min omgivning mår. Speciellt eftersom att man aldrig, aldrig träffar dem vid nyktra sammanhang. Bara krogen. Bara utgång. Inga lugna filmkvällar eller något. Sånt gör man helt enkelt inte, utan det är alltid vin eller öl med i bilden. Alltid.

Jag går ut ofta och folk ifrågasätter väldigt mycket om det här är nyttigt eller hur jag orkar. Men det är enkelt. Jag blir inte full. Jag dricker inte så mycket. Ibland dricker jag inte alls när jag går ut. Och jag är lika social och party som alla andra. Jag behöver inte alkoholen för att vara pratsam och kunna dansa. Dessutom börjar jag lätt må illa om jag blir full. Minsta lilla yrsel leder till illamående för min del.

Men de jag känner som är 30 år eller äldre som man i princip alltid träffar när man går ut, och är fulla kväll efter kväll, och har varit det sedan de var 18 eller tidigare. Hur kan de må, egentligen?

Och gör de någonsin något nyktert? Några nyktra nöjen alls?

Består en stor del av min bekantskapskrets egentligen av ovetande alkoholister? Som slätar över det hela för att de inte tar en återställare på morgonen? Motiverar det hela med att det inte är någon risk för att de inte känner sig tvungna att dricka alkohol de få dagarna de inte är ute?

Jag är så trött på att se folk jag gillar stå där och stappla onsdagar, torsdagar, fredagar och lördagar. Sluddra när de pratar med mig. Berätta sinnessjuka fyllehistorier om hur fulla de varit varenda helg och hur sjukt fulla de varit. Alltid en ny, sjuk fyllehistoria. Varje gång.

Det får mig nästan att vilja bli nykterist.

Mostphotos.se

Mostphotos.se är en sajt där vem som helst kan registrera sig med sina bilder och sälja foton. Jag fick erbjudandet att skriva om dem via Blogvertiser, och det är det första på länge som jag känner kan vara intressant för er. Så jag tackade ja!

Det är en hel del frilansare här i bloggen och många som just startat igång, Mostphotos kommer att fungera som ett sätt för er att få ut era foton på marknaden och sälja. Så vitt jag förstått så hanterar de även själva försäljningen, utifrån vad jag läste på siten och du kan själva välja om du vill ha betalt direkt till bankkontat eller till exempelvis Paypal. I övrigt sätter du priset på bilderna själv och du kan sälja dina bilder var du vill annars samtidigt, de kräver ingen ensamrätt. Det enda knackiga är väl att de tar ut 50% av arvodet, vilket jag personligen upplever som lite väl högt. Men för många kan det vara värt det, speciellt när du inte har ett eget registrerat företag.

Du kan välja själv om du vill sälja av rättigheterna till bilderna. Min personliga rekommendation är att du inte gör det, utan att du säljer bilderna för engångstillfällen. Så har jag alltid kört, om inte annat, men det är en smakfråga. Jag vill fortsätta äga rätten till det jag skapat, helt enkelt. Och det innebär att du i teorin kan sälja bilden hur många gånger som helst till samma eller olika personer.

Vad skiljer Mostphotos från andra bildbyråer? De ställer inga krav på att du är professionell fotograf, utan du kan i princip ta vilken bild som helst. En semesterbild eller en bild från ett riktigt grymt arbete. Enda kravet är, självfallet, att du själv äger rättigheten till bilden (det vill säga, du har plåtat den, det räcker inte att du figurerar i den).

Ni som brukar fråga om sånt här, gå in och läs själva och bedöm om det är något för er!


Min bacillskräck

Jag vet varför jag är inne på vad som verkar vara min tredje sjukdomsomgång på mycket kort tid. Det är för att jag försökt behandla bort min bacillskräck. Mina ständiga ledsagare genom livet. Den som alltid blir kritiserad och förlöjligad av min omgivning. Min stora trygghet i vardagen.

Jag rör inte vid dörrhandtag utan handskar. Jag rör inte vid vattenkran, spolknapp eller handtag till toadörrer utan att ha ett papper i handen. Jag sprejar toalettsitsar med rengöringsmedel innan jag vidrör dem. Om ringen inte är nerfälld när jag ska gå på toa så rycker jag först till, stirrar i skräck ett tag, för att antingen ta ett papper i handen och sänka den medan det känns som att jag ska kräkas, eller så springer jag därifrån och hoppas att någon annan sänkt den tills nästan gång. Jag tvättar alltid händerna så fort jag rört vid något som kommer i allmän kontakt med andra. Jag vägrar röra vid mitt ansikte när jag är utomhus, och om någon rör vid mitt så blir jag aggressiv och skriker. Jag kan inte dela glas med folk. Jag kan absolut inte dela cigarett med folk.

Jag avskyr när händer vidrör mina eller någon annan plockar fram mina bestick. Jag ska alltid plocka fram mina bestick, mitt glas och allt liknande. På restaurang stålsätter jag mig och försöker inbilla mig att de enbart rört servetten runt om besticken, och matställen med allmäna besticklådor ger mig kraftig ångest.

Jag klarar inte av delade handdukar. Jag klarar inte av fast tvål.

Skaka hand går oftast bra, faktiskt. Det är oftast inte särskilt ångestladdat. Och det är ändå ett gott tecken. Även om händerna är snuskiga bakteriehärdar så är jag inte så pass extrem att jag gör mig själv till ett socialt inkompetent UFO. Men det handlar om respekt gentemot andra. Och det är viktigare än mina fixa-idéer. Det är det. Respekt gentemot andra går alltid först.

Saken är den att jag upplever allt detta som fullkomligt normalt. Jag har aldrig riktigt tänkt på att de här sakerna är avvikande. Jag upplever det som fullkomligt vettigt. Tycker att det är konstigt att inte alla gör så, faktiskt. Och sedan såg jag The Aviator och alla satt och skrattade åt hans beteende, och jag kände mig följdaktligen som ett jävla freak. Så pep jag ut "Men jag är ju sådan..." och alla blev genast lite tystare, tänkte till lite, och slutade kritisera hans sätt. Av rädsla för att göra mig ledsen, kan jag tänka.

Så jag har försökt behandla bort det här. Undvikit det. Jag har rört vid knappar där man trycker in koder utan handskar. Jag har rört vid andras tangentbord. Jag har använt fast tvål (inte så många gånger dock, med tanke på att jag kräktes vid tredje och sista tillfället vilket orsakade en så markant ångest att jag tvättat händerna i diskmedel sedan dess) och jag gjorde en sådan världsomvälvande grej som jag kan tänka mig att många av er till och med kan uppleva som för mycket, och osmakligt, det vill säga att jag och Leo har en gemensam tandborste vilket garanterat är en riktig smitthärdskälla.


Och se vad det gav mig! Sjukdom! Nä. Nu ska jag låta mig vara mig själv igen. Tvångstankar eller ej, de skadar knappats någon annan. Och så läste jag av någon läkare häromdagen att det var helt vettigt att göra som jag gör. Läkaren må ha varit knäpp, men skitsamma. Om en läkare säger att det är fullkomligt vettigt att tvätta händerna 30 gånger eller mer under dagen så känner jag mig trygg, det gör jag.*

Så länge jag inte har ett sånt där sjukt beteenda som porträtteras i dokumentärer om folk med fruktansvärda tvångstankar och bacillskräck. Ni vet de som måste tvätta sig så fort de vidrör något alls. Folk som aldrig kan känna sig bekväma med att röra vid folks hud. Folk som inte klarar av att gå utomhus. Då blir det en sjukdom. När det hämmar vardagen. När det orsakar problem. Sådan är jag inte alls.


Vilken onödig liten novell det här blev. Nåja. Finns säkert flera läsare som kan relatera. Det finns det alltid. Så jag hoppas de känner sig glada i alla fall. Det är trevligt att relatera till folk. Att inte känna sig skum. Att känna att man inte är helt ensam eller sjuk med något. Det är det alltid. I alla fall för mig.


Ps. Använd aldrig de där blåstorkarna som finns på krogen. De samlar, som ni vet, in luft från hela toan och sprutar ut det på händerna. Det samlar alla bakterier inne på toan, och det är bevisat att du får mer äckliga bakterier på händerna av det än om du, säg, skulle torka ditt bajs ur röven med handen och skita i att tvätta den sedan. Jag har alltid med mig en egen liten handduk, tvål och lite extrapapper när jag går ut. Det är bekvämt.


*Fast samma läkare rekommenderade dessutom att man skulle använda bakteriedödande tvål vilket inte alls kan vara vettigt. För det första för att man pajar huden, för det finns bakterier man behöver. För det andra för att överanvändade av den typen av grej resulterar i att utveckligen av fler resistenta bakterier stegrar. Sjukhusmiljöer är väl en sak, speciellt om man är läkare och kommer i kontakt med den typen av saker hela tiden. Men i vardagen i saker som tvål och diskmedel är jag strängt emot. Resistenta bakterier är farligt, och man bör inte använda sig av saker som uppmuntrar deras utveckling. Oavsett hur mycket jävla bacillskräck man har. För det är direkt skadligt, och någonstans måste man kunna dra en gräns.