Var köper man peruker?

image1823


Jag får ofta frågor om var man köper bra peruker till rimlig prisklass, jag hade tänkt tipsa er om mina personliga favoriter.

Visons butik -
www.visons.se
I Visons butik finns främst kortare peruker i olika, färdiga frisyrer. De är på sin höjd axellånga. Min rödbruna peruk kommer bland annat härifrån. Kvaliteten är bra, och perukerna är garanterat prisvärda. Jag har haft min rödbruna ett bra tag nu, och den ser fortfarande top notch ut. Här kan du även köpa produkter som är till för att vårda löshår och produkter! Priserna varierar mellan 350 - 600 kronor.

Smink och Perukmakaren - Folkkungagatan 56
Smink och Perukmakaren har en stor uppsjö av peruker, både billiga och roliga samt dyrare och finare varianter. Jag äger 3 stycken peruker härifrån. En platinablond pageperuk, en halvlång, lockig blond peruk och min långa, blonda peruk. Prisskillnaderna varierar kraftigt beroende på längd och kvalitet, så du kan finna peruker för 300 till, jag skulle tro, 3000 kronor. Min långa blonda kostade 895, vilket är extremt prisvärt för en peruk med sådan längd i bra kvalitet.

Taj Mahal - Drottningatan 100
Det här är min absoluta favorit om du enbart ska köpa löshår, och inte peruker! Först när du kommer in i butiken tror du kanske att du gått fel, då det är en matbutik! Men går du in längre så har de en stor löshårsavdelning med alla märken som används av professionela hårsalonger när de gör extensions. De har även diadem med löshår som fungerar som en peruk som inte innefattar luggen, vilket är perfekt om du har en kort lugg! De finns i raka, lockiga och vågiga varianter i flera olika färger och kostar runt 350 - 450 och är mycket lättare att bära än peruker och ser överlag naturligare ut eftersom att du inte döljer ditt hårfäste. Diademen utmysckas i fördel med accessoarer.

Här köpte jag allt mitt löshår under den tid då jag brukade bygga och modifiera mina peruker själv.


 


Kommentarer
Postat av: IK

Annat än slitna teaterperuker det ja

Postat av: Magdalena

Det finns en perukaffär mitt emot Blue fox på gamla brogatan också. De har riktigt fina peruker! Syrran köpte en i riktigt långhårig människohår för 2500 eller vad det var. De har jättetrevlig personal, och man bör fråga efter det man vill ha eftersom de har väldigt lite framme.

Ang taj Mahal så ligger håraffären och mataffären helt separat sedan något år eller så. Håraffären ligger på Drottninggatan 100. Vill dock avråda alla från att köpa deras människorhår till hårförlängningar, det är av riktigt dålig kvalitet. Jag köper sedan ett tag enbart från www.afrocare.com som har större utbud, bättre priser och framförallt bättre kvalitet på håret.

Sedan säljer även www.plastikhaar.ch/shop peruker i syntethår. Väldigt udda peruker som oftast är i färdiga frisyrer. De gör även peruker på beställning. Fantastiskt häfigt!

2007-12-04 @ 13:08:28
Postat av: Hanna P

din blonda vore perfekt för min roll som god fe (man kan tydligen inte vara god i kort svart hår).

2007-12-04 @ 14:12:56
URL: http://hannapannapersson.blogspot.com
Postat av: Eluään

Dina peruker är skitsnygga! Du med för övrigt.

2007-12-04 @ 15:48:13
URL: http://metrobloggen.se/eluaan
Postat av: Mikaela

Var på folkungagatan 56 idag och där låg ingen perukaffär som du skrev :S ? Det var typ lägenheter där...

2008-04-12 @ 15:32:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback