"Volangerna"

image1824


Jag kan inte undgå att märka vissa missförstånd som uppstått hos folk när det blivit uppenbart att "volangerna" är tillbaka.

Det handlar alltså, absolut inte, om den typen av volanger vi ser till vänster. Utan snarare de som ligger i lager, som vi kan se till höger på den fina klänningen från
Asos.

Tips: Undvik gärna material som skrynklar sig lätt eller tappar form vid fukt. Ett styvare material eller väldigt tunt är att rekommendera.
 

Kommentarer
Postat av: Rockdoll

Klänningen var söt ^^

Postat av: Petnoga

volang stavas med ett L för tusan!

2007-12-04 @ 20:23:48
Postat av: Evis

Dessutom är ju det som inte är tillbaka rent tekniskt sett inte volanger utan rynkade våder. Och ja, vi är rätt trötta på dem nu.
Gud vad textilläraraktig jag blev nu!

2007-12-04 @ 20:25:59
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

Petnoga: Rätta gärna, men om du blir allvarligt upprörd av ett stavfel och ryter ut så tror jag inte att du ska använda internet. Eller vistas bland folk.

Evis: Ja, det är som det mystiska fenomenet jeansväst! Då jeans är benämning på en byxmodell! Byxmodellsväst!

2007-12-04 @ 20:57:47
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Evis

Men om man syr en väst av gamla jeans? En byxformad kanske? ;)
Jag har en handarbetsbok från 70-talet där de gör rent obscent fula nya plagg av gamla jeans :)

2007-12-04 @ 21:49:43
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: C. Cinderella

Mycket smakfull klänning!

2007-12-04 @ 22:05:32
URL: http://www.cindycinderella.blogg.se
Postat av: hanna

jag trodde inte du var den som delade ut pekpinnar om veckans trend och hur den ska följas. din egen stil är inte alltid trendriktig and i love you for it alltså. "vissa har missförstått"...? vad har hänt med sköna fritänkande hanna fridén? känner du verkligen att du bara måste reda ut detta hemska missförstånd. for your info så är det ofta som så att en trend får vissa att lyda blint och andra att tänka på nåt annat som liknar lite, men inte är exakt samma sak. de "missförstående" du sett på stan kanske inte VILL se ut exakt som alla andra?

2007-12-04 @ 23:29:40
Postat av: Hanna Fridén

hanna: Varför väljer du att tolka information som en uppmaning? Kan inte jag dela med mig av en kunskap jag har i ett av mina intressen utan att det ska vara något slags dolt påhopp mot folk som klär sig annorlunda?

Om jag berättar om en ny bil, är det då ett påhopp mot alla som har gamla bilar?

Om jag säger att jag gillar färgen blå, betyder det då att jag tycker illa om folk som gillar andra färger?

Nej, precis. Jag förstår inte din tolkning överhuvudtaget. Att informera om att en trend finns är samma sak som att informera om att exempelvis ett konstgalleri finns, sedan är det upp till var och en om de är intresserade av det eller inte.

Det är inte en politisk debatt där jag uppmanar folk till att göra ett viktigt ställningstagande. Det är en kjol. Med volanger. Som jag berättar ifall den är moderiktig ellr ej. Bara för att du, eller jag, eller någon annan kanske inte bryr sig om det så menar jag inte att de är fula, gör fel osv. Det betyder bara att de inte följer en trend, precis som de kanske inte väljer att gå på det där konstgalleriet eller föredrar rött framför blått.

Och i ärlighetens namn tycker jag att det är riktigt missunsamt att jag inte skulle få dela med mig om vad jag kan, i mitt intresse, utan att få höra att jag skulle tycka illa om folk som inte följde en satans jäkla trend.

Jag gillar att läsa serier också, gör du det? Jag antar att jag måste tycka att du gör FEL i ditt val att inte vilja läsa serier om du inte gör det. Trots att du inte VILL läsa serier. Eller? Nä.

Tolka om det där, är du snäll.

2007-12-05 @ 00:11:38
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: viktor

jag kan inte undgå att märka att folk tycker att det är coolt med saker som är inne eller trendiga

2007-12-05 @ 00:16:34
URL: http://heybusdriverkeepthechange.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

viktor: Fast de gillade dig mest om man utgår från rösterna!

2007-12-05 @ 00:18:04
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Hanna

hh vilken söt klänning från asos

2007-12-05 @ 00:34:09
URL: http://dinidol.blogg.se
Postat av: Daniel

Hej!

Du är inbjuden till kändisskvaller.com's stora tävling som håller på veckan ut. Vinnarna kommer att presenteras efter helgen och då kommer div priser skickas ut. Prissumman kommer att vara av ett värde av 1000kr.

Så besök http://www.kandisskvaller.com/ och börja tävla direkt! Insruktioner finnes på sidan!

Mvh
Daniel
www.kandisskvaller.com

2007-12-05 @ 01:23:55
URL: http://www.kandisskvaller.com
Postat av: viccan

jag tycker att bada sorterna e fruktansvart fula.
sa jag langtar till alla sorters volanger ar omoderna och folk forbjuds fran att kla sig i alla former av volanger

2007-12-05 @ 06:15:03
Postat av: Ulrika

Jag förstår att du inte menade detta som en pekpinne, och naturligtvis var det intressant information och du har framför allt all rätt i världen att skriva vad du vill i din blogg. Men jag blev bara lite... förvånad? Det här inlägget kändes lite som att någon annan modebloggare, alternativt veckorevyn, hade kapat din blogg och skrivit ett inlägg. Inte nödvändigtvis negativt, jag diggar crossovers, men... förvirrande.

2007-12-05 @ 06:54:22
URL: http://nettelblad.blogg.se
Postat av: hanna

det jag vände mig mot var valet att benämna den egna fria tolkningen av trenden (dvs "fel" volang) som "ett missförstånd". hur vet du att de fattat fel? de kanske aktivt väljer att göra på sitt eget vis, utan att för den skull ha hajat helt fel? om det inte finns tvång kan det inte heller finnas missförstånd om vad man ska bära. i övrigt har du helt rätt i ditt långa och utförliga försvarstal. tack för det. jag är på din sida.

2007-12-05 @ 08:42:24
Postat av: Anonym

men är det någon som inte fattar det eller? är det någon som använder sådana volanger som på första bilden? stating the obvious..

2007-12-05 @ 09:48:25
Postat av: Mikaela

Jag drömde att vi var på samma fest och blev bästa kompisar. Du var jättesöt och trevlig. Sedan raggade du på mig, men hajjade ett nej vid första hinten (mycket sympatiskt). Fast du pratade med en irriterande Anki-röst (från Anki och Pytte), fastän jag, efter att ha sett dina videor här, hört att du har en skitgrym och sexig röst. Jag kunde nog bara inte härma den i drömmen.

2007-12-05 @ 10:17:45
URL: http://stalkamig.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

Johnny Scharonne: Jag skriver allt jag vill! Ibland skriver jag om mode. Ibland om bajs. Ibland om inspirerande saker. Jag förstår att "det här kändes bara väldigt modeblogg" är menat att vara något negativt. Men det tycker jag inte att det är, jag läser trots allt sådanna också. Och vi får komma ihåg att den här bloggen mestadels centrerar sig kring mode i vissa perioder. Angående heteronormen och trender så håller jag dock fullständigt med om att det är liknande ting.

Ulrika: Sån är jag! Jag hoppas jag får fler chanser att förvirra.

hanna: Men det handlar ju fortfarande om att du tar för givet att du vet vilka jag syftar på. Som du sa tidigare, folk på gatan? Man ser ju skillnad på någon som är intresserad av mode och någon som inte är det, varför skulle jag anmärka det som ett "missförstånd" rent trendmässigt om det handlade om någon jag såg på stan som var uppenbart ointresserad av mode? Vore inte jag, säg, dum i huvudet då?

När du ger den kritik du ger, så tar du för givet att du redan vet vilka människor jag syftar på och vad jag anser om dem, och inget sådant nämns i texten. Och jag avskyr när folk lägger in ord mellan mina rader så att jag, på något vis, blir anklagad för något som jag aldrig sagt och därför stor med gapet öppet med "vafan? vafan hände här?" i skallen och helt plötsligt måste ge försvarstal för något jag aldrig sagt? Jag uppskattar när någon istället frågar vilka jag syftar på istället för att ta saker för givet, om du förstår.

Så, vi gör om det här. Ställ frågan: "Vilka syftar du på som haft kjolen?" så ska vi se om jag kan svara, utan att behöva försvara mig, och ge dig det svar du otvivelaktigt söker.

Anonym: Du ställde den frågan som Hanna borde ha ställt! Jag har, från folk jag känner, fått frågan om det är den typ av "volanger" det gäller. Från flera. Därför vill jag klargöra att nej, så är inte fallet.

2007-12-05 @ 10:25:23
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Hannah

Men åh! Hallå folks, hur kunde detta bli en så stor grej? Spela roll gummiboll (ett alltför sällan använt uttryck!).
Om man blir irriterad av ett inlägg för att det "inte känns Hanna Fridén" - hoppa över det då, och läs ett annat. Dah.
(Däremot ska man givetvis kommentera sådant som verkligen upprör och berör. Som volanger, uppenbarligen... :-)

2007-12-05 @ 10:35:11
Postat av: viktor

det här blev kul, fast det känns som att alla har egentliga samma åsikt så vad är meningen med det hela

2007-12-05 @ 11:13:38
URL: http://heybusdriverkeepthechange.blogg.se
Postat av: sofia dahlén

Jag tycker mest att klänningen är hemsk. Vad är grejen med babydollskärning OCH midjemarkering. Ett värdelöst påhitt som ändå inte är helt ovanligt. I hate it.

2007-12-05 @ 12:00:50
URL: http://www.conspicere.se
Postat av: izsasza

söt klänning

2007-12-05 @ 21:15:41
URL: http://izzabelle.blogg.se
Postat av: fia

Jag tycker att hannas kritik var rätt berättigad vad det gäller "det här är rätt, det här är ett missförstånd" men man kan tycka olika om den saken.

MEN. Det här är en blogg med många läsare och man får räkna med att få kritik till och från. Det skulle vara läskigt om Hanna kunde skiva exakt vad som helst och alla typ "mhm! that's right, you go girl!"

Att reagera och säga ifrån när något känns knasigt är väl sunt, eller?

"Andra" Hannas kritik var dessutom rätt mild och inte alls förolämpande. Bara ifrågasättande. Hon berättade liksom att hon är en läsare av denna blogg och säger till och med saker som "and I love you for it".

Hur kan man då typ, ägna nästan en hel sida åt sarkasm och ironi för att platta till denna människa?

Det blev lite tokigt i mina ögon. Det hade liksom kunnat bli en rätt bra diskussion annars.

2007-12-06 @ 01:44:12
URL: http://fiastankar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback