Amnesty och pedofiler

Okej. Har läst en massa om Amnesty nu, i en massa bloggar. Om att den där pedofilsidan inte får ha en banner till deras kampanj tittulerad "Irrepressable".

Vilket jävla dilemma. Jag kan tänka mig att diskussionerna haglat på Amnestys kontor.

"Vi måste stödja yttrandefriheten, det är vårat mål. Det är vår ledstjärna."

"Javisst, men om vi låter pedofilsidor länka till oss kommer vi att förlora väldigt många av de som bidrar till våra kampanjer. De som skänker pengar. De som gör vårat arbete möjligt, vårat arbete att rädda andra och stärka yttrandefriheten i världen."

"Ja, det är sant, men vi måste stå för vad fan vi säger, fattar ni väl!"

"Ja, vi kan stå för det - och i samma veva förlora många medlemmar och samtidigt begränsa hur många vi kan hjälpa. Ska vi välja pedofilernas sida, eller alla andras sida? Måste man inskränka några för att hjälpa de flesta?"


Jag skulle ha krävt samma sak, faktiskt. Amnesty är ett företag. Det var rätt handlat. Synd, tycker ni kanske. Men det var fortfarande rätt. Med lite fel i, men det bästa valet. Fel men rätt, pest eller kolera. Ibland är det jobbigt att ta beslut. Om jag hade en banner till dem så skulle jag haft kvar den. Det har jag dock inte. Jag skänker däremot en massa pengar i månaden. En jävla massa. Men banners är skitfula så de kan dra åt helvete.
 

Kommentarer
Postat av: Erik

Det påminner om det spännande Teodicé-problemet som lite fritt översatt innebär; varför finns det så mycket jävla ondska i världen om det finns en god gud. Det är en sur karamell att suga på.
Gillar inte Amnesty, höll nästan på att glömma det. Diggar pilgrimsfalkar och SNF.

Postat av: Oo

men hallå, att värna om yttrandefrihet är väl inte samma sak som att synas vid tillfällen som inte stämmer överrens med ens ideologi? typ. vad är det för nåt vi vill att pedofiler ska få yttra? deras verksamhet är väl rätt och slätt olaglig, om de är aktiva så att säga? inte fan ska de ha nån amnestybanner.

2007-07-19 @ 19:28:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback