Moral och allmänt vett i bloggvärlden

Det finns några återkommande fenomen jag verkligen, verkligen avskyr. Det är så fruktansvärt elakt och så fruktansvärt onödigt, och jag kan inte förstå en endaste av dessa människor som gör det. Överhuvudtaget.

1. Folk som kommer till min blogg och snackar skit om andra bloggare.

Varför gör folk detta? Den vanligaste att snacka skit om i min blogg verkar vara
Engla. Jag förstår det inte. Så vitt jag vet har hon aldrig gjort någon något ont. Det är så jävla onödigt, och jag blir så jävla förbannad och ledsen. Speciellt när någon i samma veva skriver "åh jag gillar dig du är så mycket bättre än bimbon Engla" Vaddå bimbo? Hon väljer att skriva om kläder, jag väljer att skriva om något annat. Jag tror inte att det är ett bevis på bristande intelligens att välja det förstnämnda. Må hända att hon skriver om något dessa människor inte intresserar sig av, men folk har olika tycke och smak, och uppenbarligen finns det jävligt många som uppskattar henne. Så jag ber er, lägg ner med det otroligt barnsliga och elaka beteendet. För ärligt talat, det är snarare den som skriver kommentaren som är dum i huvudet. Oavsett hur mycket denna må gilla mig.

2. Folk som går in på Fatale och skriver typ "Jag läser Hanna och Annika och älskar dem men du är ju bara en kopia av Elin Kling så jävla trist bajs bajs förolämpningar".

Synd att du gillar mig. För om du har benägenheten att skriva något så fullkomligt onödigt och elakt så gillar jag inte dig. Oavsett hur mycket du än må tycka om mig. And that's that.

3. Folk som kommer till min blogg och skriver hur fult eller omskaligt jag klätt mig.

Jag sliter mig i håret, vad är det här? Var är folks uppfostran någonstans? Går de fram till stan och säger detta till folk? Till sina vänner? Alla får ha en åsikt, men tänk om jag, exempelvis, skulle gå runt och berätta i folks bloggar hur jävla WHITE TRASH de ser ut i deras blåjenas och så vidare, det vore fullkomligt vidrigt. Nu, jag kan ta det här, förutom att jag börjar spotta och fräsa på grund av folks bristande sociala förmåga. Vad missade de egentligen på dagis, så att säga? Jag gjorde så när jag var 14, jag yrkade på att jag baaaraaa var ääääärlig. Min omgivning tyckte självfallet att det var vidrigt, och att jag var dum i huvudet som gjorde så, och tacka fan vad rätt de hade.

Alla har rätt till en åsikt, men åsikter som inte bringar något konstruktivt har vuxna människor för det mesta vett att hålla käften om. Faktum är att de enda jag träffat, som varit vuxna, som yrkat denna onödiga "ärlighet" har varit folk som i allmänhet ses som idioter. Socialt inkompetenta individer som ingen vill umgås med. Om de inte varit det har de varit packade eller påtända. Oftast har det varit en kombo av allt.

Så grattis, alla som uppfyller detta kriterium.
Är det på internet kan man dessutom understryka med att det är fegt.

Och nej, man får inte skylla på Aspergers syndrom, det är en billig ursäkt, Aspergare vet också om att det är fel.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Hamnade på din blogg av en slump, och efter att ha läst dina inlägg osv. vill jag bara säga att du verkar vara en skitskön tjej med bra åsikter och dina bilder är grymt fina!

2007-06-19 @ 20:03:40
Postat av: cc

Är väl många personer som betedde sig så när de var 14 och inte stötte på motstånd i tid, antar jag. Och aspergare borde veta det än bättre eftersom de i bästa fall tränat upp sig och prövats i många fler "självklarheter" när det gäller hyfs osv, från grunden.

2007-06-19 @ 20:09:11
Postat av: Frida

Du har så rätt, jädra bra skrivet!

Postat av: Saga

Amen! :D
Och det gäller ju inte bara bloggvärlden utan överallt, varje dag, hela tiden... Jag förstår inte varför det är så svårt att vara lite ödmjuk och trecvlig, och vill man inte det är det väl bara att hålla käften?

2007-06-19 @ 20:15:59
URL: http://krullethelgonet.blogg.se
Postat av: Lisa

Tja Fridén. Jag och min kompis kallar dig Fridén, vi säger varje dag; ah, har du läst dagens Fridén eller? Ja, så jävla bra! Du är som en serie nästan: har du läst dagens Rocky? Haha. Iallafall, kan du inte ge ut en bok? En assnygg bok med texter, posebilder på dig själv, illustrationer, ja allt som bloggen har. Skulle nämligen vilja äga denna bok. Tack på förhand.

2007-06-19 @ 21:07:27
Postat av: Feministisk vänsterjejs blogg

Hej!
Jag kan bara hålla med och tänker på uttrycket att det är av galningar och fullhundar man får höra sanningen, det är så sant och kan väl inte vara nåt eftersträvnandsvärt!Sträva man efter att bli en galning, eller om man så redan är det, dito fyllhund,fattas det något och att inte ens vara medveten om hur fel det är , gör det hela ännu värre.Det finns nog inte ens ett ord för ett sådant typfall.

2007-06-19 @ 21:40:44
URL: http://feminiman.blogspot.com/
Postat av: k

word

2007-06-19 @ 21:43:50
URL: http://kattak.blogg.se
Postat av: Victoria

Jag har även jag läst liknande kommentarer där du och Annika hyllas i samma inlägg och det klankas ned på andra bloggare. Jag var lite rädd att mitt inlägg skulle uppfattas så, inlägget där jag omnämnde er båda två. Vill bara säga att jag visserligen beundrar er båda väldigt mycket, men ändå ser på er som likvärdiga med vilken annan bloggare eller människa som helst. Det känns bara så löjligt dt här med att man ska avguda och höja kända bloggare till skyarna. Jag gillar det inte för fem öre! :)

2007-06-19 @ 22:11:40
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Victoria

Jag har även jag läst liknande kommentarer där du och Annika hyllas i samma inlägg och det klankas ned på andra bloggare. Jag var lite rädd att mitt inlägg skulle uppfattas så, inlägget där jag omnämnde er båda två. Vill bara säga att jag visserligen beundrar er båda väldigt mycket, men ändå ser på er som likvärdiga med vilken annan bloggare eller människa som helst. Det känns bara så löjligt dt här med att man ska avguda och höja kända bloggare till skyarna. Jag gillar det inte för fem öre! :)

2007-06-19 @ 22:11:45
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Käthe

Håller med till 100%. :) Ibland undrar man om folk inte tror man kan vara ärlig och ha vett & etikett samtidigt, som om det stod i konstrast till vartannat.

2007-06-19 @ 22:38:20
URL: http://kathe.blogg.se
Postat av: C

men allvarligt, Englas blogg är ju sämst

2007-06-19 @ 22:51:26
Postat av: E

det mest fascinerande med det här klagandet om andra bloggar och folks klädstilar tycker jag är att man på internet har större möjligheter än nånsin att 1. gå till en annan blogg som stämmer bättre överrens med ens åsikter 2. prata bakom ryggen om människan med bloggen, med nån som inte har nåt med bloggen att göra så skitsnacket garanterat inte når fram. och de här stördona har liksom valt att inte utnyttja de här förmånerna! fan va patetisk man måste vara om man måste prata skit om englas blogg i en annan blogg! och att man då vill skylta med att man är en loser... jag förstår inte det.

2007-06-20 @ 00:58:10
Postat av: m

hi vad lustigt. jag satt just och läste en annan av mina favoritbloggare som just skrivit om samma sak. hon gör en sjysst jämförelse med en stor fest, som man bjuder in ALLA till, och sedan dissar en av de närvarande gästerna:
http://www.yarnharlot.ca/blog/

2007-06-20 @ 12:02:20
Postat av: Johan

Uppfostran är för medelklassens tillrättalagda ungar.

2007-06-20 @ 13:18:09
Postat av: Dove With Gun

Hörrö, lämna våra Asperger-ursäkter ifred! Det är det enda bra med våra liv.

2007-06-20 @ 22:48:51
URL: http://www.dovewithgun.blogg.se
Postat av: Linnéa

Internet är inte på riktigt. Som kommunikationssätt ligger det liksom under det man skrev på väggar i högstadiet. Det är klart att folk är otrevliga när det i princip inte finns en chans i världen att de måste stå till svars för det.

2007-06-20 @ 22:50:18
Postat av: Dove With Gun

Btw, tror att en av orsakerna till flamandet mot Engla osv är att många är trötta på modebloggar. Visst kan man alltid välja andra, men se på första sidan här på blogg.se. 19 av 20 är modebloggar. bara att plåta en tygbit och skriva "visst är den söt?" känns inte som bloggkvalitet för den som inte är modeintresserad. jaja, bara en förklaring, givetvis ska man inte flama privatpersoner, även om jag tar mig friheten att flama modebloggare som grupp då och då.

2007-06-20 @ 23:03:12
URL: http://www.dovewithgun.blogg.se
Postat av: cilla

Jag har en gång klagat på Englas blogg här hos dig. Jag erkänner: Jag kom hit för att spy galla just på hennes blogg. Den är ytligheten personifierad. Ta åt dig av äran att jag valde just din blogg som soptunna. Jag valde den med omsorg just för att du skriver smart om viktiga saker och att det brukar vara högt i tak här. Tycker att modebloggar som t.ex. Englas är rena giftet mot
självständiga unga tjejer. Alla som kommenterar vill vara/se ut som ikonen Engla. De lär sig att inte tänka själva. Tror att sådana bloggar skapar bilden av att inte duga. Tjejer hetsas till att bara köpa mera.

2007-06-20 @ 23:27:51
Postat av: Jacob

så du kan lägga ut dagens outfit och inte låta folk klaga? knäppt. hursomhelts var det stört ful..

2007-06-21 @ 17:30:38
Postat av: Andreas W

Jacob: Snälla rara lilla du. Hon har inte förbjudit det, hon har sagt att det är elakt, idiotiskt och socialt inkompetent. Du borde känna igen dig väl i den beskrivningen.

2007-06-21 @ 21:07:16
Postat av: Onlineshops

Shoppa online? - Prova våran website med spännande nätbutiker av olika kategorier och med sidor för Sverige, Danmark, Norge, United Kingdom och USA

2007-10-21 @ 12:52:44
URL: http://www.onlineshops.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback