Sarah Jessica Parker thinks dressing too provocative sends a bad message

English translation below in italics.

Jaha. Sarah Jessica Parker tycker att vi ska klä oss mer konservativt, att bart är provokativt på ett sätt hon inte gillar.

http://www.svd.se/dynamiskt/noje/did_15573725.asp

Snart kommer motreaktionen, då kommer en kändis och säger att man ska visa upp och vara stolt för sin kropp och att konservativa kläder skickar ut dåliga budskap när det kommer till jämställdhetsfrågor.

Och ja, det sistnämnda kan man ju tycka, så länge män går omkring män barbröstade utan problem. Och man kan också tycka att exempelvis bara magar och showande av mycket hud enbart är provokativt (på många sätt på ett dålig vis) på grund av en illasinnad bild vi har i samhället?

Det är inte kläderna som behöver ändras, det är våra dumma uppfattningar i samhället om kvinnokroppen, vad en kvinna skulle påstås "symbolisera" om hon har långbyxa kontra kortkjol. För är det verkligen vettigt att en urringning, eller uppvisande av ben, ska ses som någon slags parningsrop? Varför ses inte mäns barbrösthet eller använding av sommarshorts som ett parningsrop? Vilken mamma eller pappa säger till sin son att han borde täcka överkroppen för att inte ge ett för slampigt och avklätt intryck?

Nä, jag blir sur och arg. Igår var jag också sur, på vägen hem från jobbet. Jag hade kortkjol och heltäckande svarta strumpbyxor. Tre män ropade efter mig.

Och jag hyser ett intensivt hat mot dem alla tre. Jag äcklas.


Ok then, Sarah Jessica Parker wants to promote a more conservative way of dress among young woman. She says that a a lot of young women today dress way too provocative today, in a way that sends a bad message.

Soon we'll have a counter. Another celebrity will come out and say that a conservative way of dress encourages the old and obsolete way of viewing a woman's body. And you might just agree with that one, considering men can walk around with a bared chest without any problem at all.

It's not the clothes that need changing, it's our views in society. We need to step away from our hard boiled opinions that a woman is supposed to symbolize two different things whether she's wearing a pair of clothed trousers or a really, really short skirt in combination with a generous cleavage. I mean, what mother or father would tell their sons to cover their chest up in order not to give a too slutty impression? No one, I believe.

When I walked home from work yesterday I was wearing a short skirt. Three men were howling at me. And I hate all three of them. They fill me with an intense feeling of disgust.

Kommentarer
Postat av: Ofelia

Vilken bloggtyp är du?
Gör det här testet och se;
http://www.testriffic.com/test/psilotripitaka/9057/Vilken-bloggtyp--r-du-
Lycka till! ;)

Postat av: fannen

inte kan jag säga emot.
Grymt snygg layout!

2007-05-29 @ 12:03:11
URL: http://fannen.blogg.se
Postat av: Bill

Män och kvinnor är värda lika mycket, men inte likadana! Ett par bara kvinnoben eller bröst signalerar inte samma sak som manliga motsvarande. Kort sagt; män tänder väldigt mycket mer på kvinnliga bröst än vad kvinnor tänder på en naken mansbringa.
"är det verkligen vettigt att en urringning, eller uppvisande av ben, ska ses som någon slags parningsrop?"
För många/de flesta män så räcker en urringning eller liknande för att man ska bli intresserad av en tjej, så är det, och det är väl inget fel i det. Men att tolka sexig klädsel som en inbjudan är naturligtvis bara patetiskt och idiotiskt.
Men varför gillar tjejer att klä sig utmanande? Är det enbart för sin egens skull eller för att få uppmärksamhet, eller vad?

2007-05-29 @ 13:07:05
Postat av: ja

fiint på nya blogg lay-outen, du ser ut som hon den dära, vaheterhon cindy crawford typ.

2007-05-29 @ 13:35:06
Postat av: Evis

Så rätt.
Och för att bevisa att det är kulturellt betingat och inte biologiskt vad som anses sexigt så kan man till exempel titta på medeltiden där ett par slanka (ohåriga) ben ansågs vara ett av en mans viktigaste företräden och unga stiliga män gärna visade upp dem i korta tunikor.

2007-05-29 @ 13:50:47
URL: http://web.comhem.se/~u31138198/main.html
Postat av: masha

"För många/de flesta män så räcker en urringning eller liknande för att man ska bli intresserad av en tjej, så är det, och det är väl inget fel i det."
EH... JO?

2007-05-29 @ 13:53:32
Postat av: Miazzu

Den här layouten var helt klart snyggast hittills. =) Grym bild i headern!

2007-05-29 @ 14:03:39
URL: http://miamias.blogspot.com
Postat av: SKiNHEaD BArBiEdOLL

Sahara Jessica Parker gjorde mig tillräckligt irriterad, & så kommer Bill här & spär på det hela (han lyckas även stämpla män som icke så kräsna om det räcker med en klyfta för att dom ska vara på G). För att fatta mig kort: håller med dig. Vad som nu är givande i att säga det.. Men ville berätta det iaf. =p

2007-05-29 @ 14:14:17
URL: http://SKiNHEaDxBArBiEdOLL.blogg.se
Postat av: Carina

Blir så irriterad när folk drar upp att nån har för utmanande kläder (speciellt i våldtäktsfall). Om jag tycker att nån bär utmanande kläder så är det ju jag som gör de utmanande och de behöver inte va utmanande för varken den som bär de eller nån annan. Allt beror ju på vad man själv anser va utmanande. Men tydligen så ska man tycka att kort kjol och urringning är utmanande men jag vill inte att nån annan bestämmer vad jag tycker är utmanande.
Blev lite rörigt men det är irriterande. ^^

2007-05-29 @ 14:17:39
Postat av: Shishkebab

Instämmer till fullo. Blir precis lika irriterad när män ropar efter en för att man bär ett plagg som de tolkar som någon slags inbjudan. Vad jag bär är min ensak, och jag ska kunna göra det utan att stämplas.
Och till Bill som svar på frågorna "Men varför gillar tjejer att klä sig utmanande? Är det enbart för sin egens skull eller för att få uppmärksamhet, eller vad?" - gällandes mig själv när jag klär mig i plagg som kan uppfattas som utmanande, ja. Självklart är det för min egen skull. En kvinna behöver inte klä sig utmanande för att vinna uppmärksamhet, men kan likväl (förhoppningsvis för det mesta) göra det för sin egen skull för att hon trivs med att känna sig lite extra fin.

2007-05-29 @ 15:02:54
URL: http://moxasin.blogg.se
Postat av: malin

jag ÄLSKAR nya layoten. snygg!

2007-05-29 @ 15:32:14
URL: http://www.tittutmalinp.blogspot.com
Postat av: Cilla

Jag håller med dig Hanna. Men kan tycka att det ibland blir too much när 14-åringar visar upp för mycket för sina klasskompisar. Jag jobbar på högstadiet och inser att problemet är ganska komplext bland unga tjejer. Självförtroendet ligger ibland på helt fel ställen och det kan bli så fel. Jag gillar inte sexfixeringen och kopplingen till porrindustrin (t.ex. att visa stringen etc.).
För övrigt anser jag att Englas blogg bara är too disgusting.

2007-05-29 @ 17:08:25
Postat av: Anton

du skulle behöva gå på fotboll!

2007-05-29 @ 18:24:55
URL: http://technoetc.blogspot.com
Postat av: sanna

vilken trevlig blogg

2007-05-29 @ 19:28:39
URL: http://wiiberg.blogg.se
Postat av: Maria

Att kvinnors nakna hud är mycket mer "sex-stämplad" än mäns nakna hud visar ju verkligen vilken grupps sexuella preferenser det är som har fått "bestämma" vad som ska ses som allmänt sexigt... Heterokvinnor tänder ju på snygga, bara mansöverkroppar men ändå har mäns kroppar inte samma sex-stämpel. Och uttrycket "sexuellt utmanande kläder" finns i stort sett inte för män. Som att det inte var möjligt för
män att klä sig på ett, hur ska man uttrycka det, sexuellt lockande sätt?
Det sägs ibland att kvinnor inte tittar lika mycket på mäns kroppar som tvärt om. Pfft. Det kanske har något att göra med att män enligt könsnormerna är mer påklädda?! För ett tag sedan satt jag mitt emot en kille som hade en djupt v-ringad tröja och _väldigt_ snygga bröstmuskler. Och plötsligt fick jag lite mer förståelse för de killar som brukar glo i urringningar. ;) Jag fick verkligen anstränga mig
för att blicken inte skulle glida iväg dit.
Nä, nu blir det för mycket svammel. Over and out.

2007-05-29 @ 20:26:43
URL: http://www.vildvittra.se
Postat av: Linderholm

Nymoralister är äckliga och borde dö.

2007-05-30 @ 19:08:20
URL: http://linderholm.blogg.se
Postat av: Anonym

@ Maria: "Det sägs ibland att kvinnor inte tittar lika mycket på mäns kroppar som tvärt om. Pfft. Det kanske har något att göra med att män enligt könsnormerna är mer påklädda?!"
WORD sister!

2007-05-30 @ 21:00:53
Postat av: hanna

så jävla sant det du skiver!! för män är det lugnt att gå runt halvnakna men när det gäller tjejer är det slampigt. så jävla typsikt vårat samhälle. Usch sånt här gör mig upprörd, men skönt att du tog upp det.
en blogg men mode och feminism är ju underbart. det brukar inte gå i hop så ofta..

2007-06-19 @ 19:54:59
Postat av: Larz Gustafsson

Många yngre tjejer i dag är endast iklädda en något för lång t-shirt och svarta strumpbyxor.
Det är oerhört uppseendeväckande.
Går man klädd så skall man heller inte gnälla om män reagerar.

2008-01-30 @ 17:13:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback