Gluten i öl?

En återkommande fråga i den här bloggen är hur öl och glutenallergi går ihop, då öl innehåller gluten. Nu är det så att de flesta ölsorter innehåller gluten, men det finns vissa som är fria att dricka. Läs om det på Livsmedelsverkets hemsida, direktlänk här. Om du vill se den kompletta studien över hur mycket ppm av Gluten alla testade öl innehåller så kan du se det här.

Jag dricker enbart öl som ligger under 20ppm, vilket är gränsen för en naturligt glutenfri produkt. Förutom det så dricker jag inte särskilt många, vilket alltid är viktigt. Även naturligt glutenfria produkter kan innehålla små andelar gluten (men fortfarande räknas som glutenfria och vara rekommenderade för glutenintoleranta) och det är viktigt att allt tillsammans inte når upp till en nivå som kan vara skadlig.

Kommentarer
Postat av: elin

Haha. Min kompis är också glutenallergiker. Hon hade en dröm om dig där hon frågade dig om råd på vilka spritsorter som var utan gluten. Ditt svar var att "ähhhhe, det är bara att dricka!". Så nu måste jag be dig om ett råd. Eller en fråga. Är det gluten i vodka? För det står ju "från finaste vete" på flaskan.

2008-04-11 @ 20:47:14
Postat av: Alex

Det finns ju bra mycket mer öl än vad livsmedelsverkets studie har visat. Jag vill veta alla öl som är glutenfria, någon som vet?

2008-04-12 @ 15:38:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback