Kändis-Jeopardy

Men aj! När man är sjuk kan man inte göra särskilt mycket. Därför fann jag mig hjälplöst framför det där nya Jeopardy. Kändis-Jeopardy.

Och vad var det för jävla frågor? Väldigt enkla. Så simpla att mitt huvud började blöda. När de tre tävlande dessutom inte kunde förstå att hård, mörk plast möjligen kunde vara bakelit utan de velade, velade och velade tills dess att Andreas Wilson tveksamt chansade så, ja, det är hemskt. Mycket.

Eller finalfrågan där man kan satsa! Seriöst. Geografi är inte mitt starka ämne. Verkligen inte. Men man ska väl bannemig veta vilka länder som vissa städer ligger i. Speciellt Europa. Självfallet ligger Odessa i Ukraina. Och jag fick ändå göra om min geografiska prov flera gånger i skolan för att jag failade så hårt.

TV4. NÄR JAG ÄR KÄNDIS SKA JAG VARA MED OCH JAG SKA FANIMEJ SOPA MATTAN MED ALLA KÄNDISRETARDS VI VERKAR HA I SVERIGE. FÖR JÄVLAR I MIG. FANSKAPSHELVETE. SÅ PINSAMT DET VAR.

Jag skulle dessutom vilja föreslå ämnet tarm. Det är ett bra ämne. Speciellt i TV.




En av Sveriges vanligaste folksjukdomar som kan orsaka både sveda, smärta samt lindriga blödningar.

"Vad är hemorrojder!"

En slags bandmask som oftast felaktigt förknippas med kraftig viktnergång.

"Vad är binnikemask!"

Tillstånd som orsakar antingen diarré eller hård mage, oftast växelvis. Samt uppsvälld mage och kraftig gasproduktion i samband med magsmärtor.

"Vad är tjocktarmskatarr! Haha, and by the way, det har jag! Roligt va? Den kallas annars för IBS eller Colon Irritable, spexigt, eller? Såg ni förresten filmen med han sprängaren häromdagen på kanal 9 som hade det? Haha. För festligt alltså. Så himla roligt."


Publiken jublar.
 

Kommentarer
Postat av: HELENASCITY

tävling i min blogg!

Postat av: josefine

krya på dig!

2008-02-12 @ 21:08:50
URL: http://joseliina.blogg.se
Postat av: elin

Om jag inte är helt ute och cyklar kan man skicka in sin egen kategori med egna frågor till Jeopardy. Kanske göra allvar av ämnet tarm?

2008-02-12 @ 21:16:12
URL: http://elinqvale.blogg.se
Postat av: Johanna

Nej men tjenare då har vi samma härliga sjukdom.
Nu ska jag förgylla min kväll med en iprencoctail.
Krya på dig!

2008-02-12 @ 21:35:05
URL: http://disktrasa.tjejsajten.se
Postat av: ameli&emelie

Snart ska vi dra igång vår första tävling. Men först ska ni får rösta på vilket smycke ni vill tävla om. Röster efter 18:00 imorgon onsdag 13/2 räknas ej. Så klicka in och rösta!

2008-02-12 @ 21:36:04
URL: http://lifeasblondes.blogg.se
Postat av: kkk

bakelit? ukraina?

jag kunde inte något av det där och nu känner jag mig dum i huvudet!
fint. verkligen. ne.

2008-02-12 @ 21:36:39
Postat av: fis

jag har också colon irritable

2008-02-12 @ 21:41:19
Postat av: Ulrika

Jag förstår inte att du inte har blivit tillfrågad om att vara med än.

2008-02-12 @ 21:44:30
URL: http://nettelblad.blogg.se
Postat av: anna

tjocktarmskatarr? det lät fan inte som det roligaste man kan gå och dra på sig. jag fick mul och klövsjukan en gång. stört.

2008-02-12 @ 22:13:50
URL: http://annsahn.blogg.se
Postat av: Anna Bo

Jag har också IBS! Spexigt och sexig som fan. Att ha en ständigt gasfylld mage är så väldigt trevligt, och något som omgivningen säkerligen finner mycket charmerande, då man släpper väder så fort man rör sig från en punkt till en annan.

Men de jag har pratat med har sagt att tjocktarmskatarr och IBS är två olika saker, har de alltså talat osanning?

2008-02-12 @ 23:16:49
URL: http://ruminating,blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

elin: Grymt bra idé! Det ska jag göra. Tack för tipset!

Johanna: Jag vet faktiskt inte om jag har det, jag är möjligtvis enbart hård i magen. Däremot så har jag en annan grej.

kkk: Det ska du inte! Det är ju bara det att jag leker jobbig anal besserwisser och är dum.

fis: Jag vet inte om jag har det!

Ulrika: Haha, men jag är ingen kändis. Men kanske blir? Vem vet?

anna: Dör man inte om man får mul och klövsjukan?

2008-02-12 @ 23:46:34
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: fis

"Vad är tjocktarmskatarr! Haha, and by the way, det har jag! Roligt va?

Vad fick dig att säga det då i första hand?
din ålder? att du e barnslig o inte kan bättre?
att du vill leka arty bajsig att du har den? " jag vågar säga att jag har det" so, miljoner människor har den...
du e inte ball me ditt bajsande ska du ha klart för dig det e vardagsmat d e så jävla 2005 me ditt bajsnack men oj kom på att du e ny i kretsen!

2008-02-13 @ 04:58:58
Postat av: emma

eller hur! har också skrivit om fenomenet kändisjepoardy, för det är fanimej ett fenomen.

Postat av: Maria

Jag såg längre ner att du har pollen allergi, Hanna!

Hur många med diagnosen IBS här, har pollenallergi?

Jag fick nämligen den diagnosen en gång i tiden, och det finns ju knappt nåt att göra åt det. Det är dessutom lätt för läkarna att ta till IBS..

Men så hamnade jag hos en expert på mage och allergier. Och han konstaterade snabbt att jag led av korsreaktioner.
Kroppen reagerar på vissa livsmedel som om de vore pollen. Och då ballar magen ur!
Fick listor på livemedel man kan reagera mot, plus allergimedicin. Och det hjälpte!

Sen har jag frågat alla jag mött med diagnosen IBS om de har pollen allergi. Min statistik säger 100% än så länge!!!

Måste bara upplysa om mina erfarenheter!

2008-02-13 @ 10:05:39
URL: http://media-via.blogspot.com/
Postat av: Hanna Fridén

fis: Bara för att miljoner människor har den så är det väl inte "so skitsamma"? Det kan väl fortfarande vara jobbigt för folk? Något du måste inse är att det är skönt för folk att hitta andra som har samma grejer, oavsett om det handlar om IBS, ätstörningar eller cancer. Om jag skulle skriva typ: "Haha vad roligt jag bajsade bakom en bil" så skulle man väl ta för givet att jag skrev det för att jag tyckte att jag var lite lustig, och i övrigt kan jag väl inte se felet i det heller (förutom att det skulle vara ganska äckligt, i min mening) och jag tycker att det är osympatiskt av dig att du inte kan unna folk igenkänning utan måste spotta och fräsa och säga åt mig att hålla käft för att jag inte ska tro att jag är "häftig". Herregud, när jag skriver om min anorexia som jag haft, är det också för att jag tycker att jag är cool, häftig och crazy?

emma: Helt galet!

Maria: Vet du vad, jag tror att du kan ha rätt i det där! Min mamma pratar ofta om samma sak också, just hur olika livsmedel påverkar hennes allergier. Som att hon blir mer allergisk mot vissa saker när hon dricker mjölk, exempelvis, och får tjocktarmskatarrssymtom. Det är precis som jag slipper alla sådanna symton om jag håller en bra diet också! Så javisst, jag tror att du har rätt! Speciellt om det där med pollen. Bra researchat!

2008-02-13 @ 11:26:52
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: icki

Jag tror att du just fick 90 % av läsarna att känna sig som idioter för det är nog ungeför den procentsatsen som inte har en jävla aning om vad vare sig bakelit är eller var Odessa ligger.

Det finns banalare saker jag förvånas över att folk inte vet.

2008-02-13 @ 12:55:21
URL: http://irriterad.blogsome.com
Postat av: Brita

jag med!
IBS alltså, men ingen pollenallergi vad jag vet (vilket jag borde märkt, eller hur? pollen verkar inte va en grej man missar att man har), däremot böjveckseksem sen jag var liten. fattar först nu att detta förmodligen har ett samband, tack vare ditt bajsbloggande.
ska du, jag och maria bilda ett tag team som tar reda på allt det där som läkarna verkar strunta i att forska om?

2008-02-13 @ 13:06:06
URL: http://mon-dieu.blogspot.com
Postat av: Lina

Det är ju pinsamt låg nivå på frågorna där, hur kan dom ens ställa upp och visa upp sin tydliga okunskap om världen? Jag skulle då inte göra det om jag kunde så lite...

2008-02-13 @ 14:56:20
URL: http://mjorf.blogg.se
Postat av: fis

jo jo hanna men grejjen var att du skrev i inlägget att du hade colon irritable sen när folk sympatiserar med dig så hävdar du att du inte längre har colon irritable, DET störde mig! jag tyckte det va bra att du sa att du hade det för jag kunde identifiera mig och det är skönt att det tas upp i komiska/offentliga/ärliga sammanhang så att det inte förblir en pinsam sjukdom man har...
anorexia det är klart du har haft det, hävdar inte heller motsatsen men välj dina ord du kan såra läsare genom ditt klumpiga sätt till försök att verka så "ärlig" som möjligt...annars gillar jag att följa din blogg men just på den biten på din personlighet så svider det till inuti mig när jag läser dig, man tror inte längre på saker du tar upp om dig själv det känns som du bara vill bli bekräftad och du hävdar dig själv alldeles för mkt...glad alla hjärtans dag! jag har diarre

2008-02-14 @ 09:52:24
Postat av: Hanna Fridén

fis: Jag är ledsen över att jag sårade dig. Det vill jag givetvis inte göra. Jag kan utveckla varför jag sa att jag inte var säker på IBS, så hoppas jag att det känns bättre.

IBS är, som du vet, inte något man kan fastställa till 100%. Man kan inte ta blodprover eller tarmprover som visar på det, utan det bedöms utifrån symtom utifall att ingen annan diagnos kan ställas. Jag har svårt att säga, även om jag hört från läkare ATT jag har det, att jag har det när en riktig diagnos är omöjlig. Speciellt när jag har Celiaki, som är en medfödd tarmdefekt, samt ett sår i tjocktarmen som var livshotande för några år sedan. Båda är fullt diagnosbara.

Så, skälet till varför jag drar tillbaka lite är två.

1. Jag har två diagnoser som är mycket allvarligare, och jag vill faktiskt inte förringa det hela till IBS. Även om IBS inte är kul.
2. Även om läkare sagt att IBS är troligt så kan jag aldrig lita fullt ut på en diagnos som ställs bara för att man inte kan fastställa någon annan. Dessutom så har jag aldrig diarré naturligt. Jag får det enbart av saker jag inmundigar.

Nu är det så att man inte behöver ha diarré för diagnosen IBS, det är dock det vanligaste att man har det växelvis med förstoppning. Jag har det inte. Jag är trög. Enbart. Och när det är så otroligt luddiga saker som läkare baserar diagnoser på så vägrar jag personligen hävda att jag har något när det kommer till ett seriöst läge, då jag personligen anser att det hela är felaktigt. Jag kan skoja om det, för jag har diagnosen. Men i ett seriöst läge där folk frågar så tänker jag inte vara så otroligt fräck och dum i huvudet att jag fortsätter hävda något som jag personligen inte tror på.

Men det är synd att du vill tolka det som ett hävdelsebehov. Jag ser det som respekt för andra individer. Att både kunna skoja och vara ärlig när det behövs. Att vara gravallvarlig hela tiden eller rakt igenom oseriös skulle inte jag se som sympatiskt i mitt eget fall gentemot er. Läsare. I bloggen.

2008-02-14 @ 21:03:27
URL: http://frankincense.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback