Selling out?

Kära läsare. Den senaste tiden har tre företag kontaktat mig angående att köpa min blogg. Det är tidningar allihopa, så mitt material skulle inte bli begränsat överhuvudtaget. Men jag är ändå osäker. Jag har fått erbjudanden förut som jag avböjt av olika skäl. Dessutom har jag alltid haft en förkärlek för att stå solo. Sköta saker och ting själv. Men någonstans inser man också att man inte riktigt hinner.

Jag skulle gärna blogga med en lön, klart att jag skulle vilja! Jag skulle kunna fokusera mer på bloggen och mindre på andra jobb som jag gör bara för att dra in lönen. Men jag vill inte att mitt material ska ändras och jag vill inte att ni ska känna att ni är bortglömda. Att man bara bloggar för pengar. För det gör jag inte och så kommer det förmodligen aldrig att bli. Vad jag uppskattar mest är ju er.

Sedan har man det där med besöksstatistik. Alla företag har pratat om att de kan höja trafiken också. Och jag undrar om det är något jag egentligen vill. Jag vill gärna att min besöksstatistik går upp för att folk gillar det jag gör och återkommer, men jag är inte sådär suppertaggad på att få högre trafik bara för att.  För, jag menar, om man kollar in på de större bloggarna och läser kommentarerna eller ser vad andra bloggar skriver om dem så finns det en synonym grej, och det är att minst två tredjedelar av besökarna hatar bloggskribenterna. Det tycker jag i ärlighetens namn verkar jävligt ovärt, faktiskt. Man måste inte bli älskad eller ens accepterad av alla, men om två tredjedelar av besökarna var arga och sura och hatade mig så har jag ingen som helst tvivel på att jag skulle bli en mycket sämre och surare bloggare.

Så jag tycker att det är lite svårt just nu. Med beslut och så. Jag ska i alla fall träffa några av dem i veckan och diskutera lön, exponering och så vidare. Och vi får.

Som tur är så vet jag i alla fall att ni inte skulle tycka att det var jobbigt om jag var avlönad. Jag vet att ni är kloka nog för att anse att det inte är fel att få betalt för ett jobb. Jag förmodar att ni skulle tycka att det var ruttet med smygreklam, och där är vi i så fall helt ense, och det är helt enkelt något som aldrig kommer att ske. Utan det skulle bli helt normal lön till ett helt normalt jobb, och jag antar att det inte skulle handla om några groteska summor heller. Mer som en krönikör, fast varje dag, flera gånger om dagen för mindre pengar styckvis än vad man brukar få. Och förhoppningsvis skulle jag då kunna fokusera mer på det här och ge er en ännu bättre blogg!

Men det är svårt. Och jobbigt att tänka sig att man inte... ja, står solo, längre.

Kommentarer
Postat av: Osukaru

Jag skulle inte alls finna det jobbigt om du fick lön för ditt bloggande! Kommer alltid läsa din blogg. Iss very very good.

2008-03-25 @ 10:56:51
Postat av: Sofie

Kör! Nya utmaningar är ju det som är roligt här i livet!

Postat av: emma

klart du ska köra på det! jag läser din blogg flera gånger om dagen och kommer självklart att fortsätta med det. det enda som antagligen kommer att hända är att bloggen får en ny adress och fler inlägg.

jag hade absolut bloggat för pengar om någon ställt upp med kosing.

2008-03-25 @ 11:20:22
URL: http://www.a-great-day.com/blogg
Postat av: Lucy Skye

Kör på det. Alla måste vi förtjäna vårt levebröd på något sätt, och vi läsare vet att du har tillräckligt stor integritet för att klara av det utan att bli en jävla sellout.

2008-03-25 @ 11:56:31
URL: http://superanonym.blogg.se
Postat av: Anonym

KOMMAN FRIDA!

2008-03-25 @ 12:34:38
Postat av: Anna och Totti

en av anledningen att jag läser din blogg dagligen är just därför det inte finns en massa irriterande reklam runt om. med detta menar jag inte att du inte ska tjäna pengar pa att blogga, men var försiktig med utseendet av bloggen. Det är nästan lika viktigt som innehallet.

i come in peace...

2008-03-25 @ 13:13:38
URL: http://blog.bulle.nu/annaochtotti/
Postat av: Marre

Gör det DU tycker känns bäst. Bara du fortsätter att vara den extremt fascinerande och underbara kvinna du faktiskt är.

2008-03-25 @ 13:38:51
URL: http://marregoeswild.blogg.se
Postat av: Hanna P

skulle det inte funka att starta ett eget företag? Jag är inte så insatt i marknadsföring etc, ingen som velat köpa min blogg än så länge!
Jag tror dock ingen skulle misstycka, så länge den fortfarande skriker hanna fridén.

2008-03-25 @ 14:34:23
URL: http://hannapannapersson.blogspot.com
Postat av: s

jag tror alla förstår behovet av pengar

2008-03-25 @ 15:29:33
URL: http://sussiella.blogg.se
Postat av: hero

jag förstår hur du menar. blondinbella kan ha typ 50 kommentarer varav 40 hanlar om hur hata hon är..sjukt..

2008-03-25 @ 15:30:56
Postat av: albin

Den fint avskalade layouten försvinner väl då, om det är en tidningsblogg kommer det väl vara massa störiga banners överallt? fast det är klart, det är bra om du får betalt för ett jobb du redan gör.

2008-03-25 @ 15:56:07
Postat av: Peter

Hmmm, fattar din tvekan. Men om de lovar att du får vara du och verkligen, alltså som i verkligen, göra din grej, så shoot! Och. De ska vara glada över att få mer exponering genom att de får dig och inte utgå ifrån att du är i behov av mer trafik. I rätt tidning kan det ju bli klockrent!

2008-03-25 @ 16:27:03
URL: http://ten-thirtyone.blogspot.com
Postat av: Alexandra Malmqvist-Olsson

Men Hanna! Det är väl på tiden att du får betalt för att blogga! Det unnar jag dig! Hoppas att du får rysligt bra betalt också!

2008-03-25 @ 16:41:51
URL: http://trynottolooksopretty.blogspot.com
Postat av: Susse

Gör det! Är väl bara kul att få betalt för något man tycker är kul, liksom ditt TV-program. Hur kul det än är at dyka upp i rutan varje vecka, så vill man kanske gärna ha betalt för det. Go!

2008-03-25 @ 17:59:22
URL: http://sussetorarpsbacke.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag tänkte bara instämma med de övriga här =)

Du är jätteduktig, och roar och fascinerar mig oerhört. Jag tycker absolut att du ska överväga att bli "köpt", och få lön för det arbete du lägger ner på bloggen. OM DET ÄR DET SOM KÄNNS RÄTT FÖR DIG, förstås.

Som du redan varit inne på, vad är skillnaden mot alla avlönade krönikörer?

Och du har nog tillräckligt stark integritet för att kunna skilja på att sälja sitt arbete, och att sälja sina åsikter.

2008-03-25 @ 18:05:54
Postat av: Anonym

absolut! gör det! Om du känner att du inte får fram det du vill kan du ju bara börja hacka på folk i bloggen och få den avstängd? haha, nej men du är grym på bloggen, varför inte göra den större?

2008-03-25 @ 18:21:07
Postat av: Mia

Kör bara! Alltid kul att pröva nåt nytt. och får man pengar för något man gillar så... ja, det är väl bara en win/win-situation ;)

2008-03-25 @ 18:54:29
URL: http://textbook-stuff.com
Postat av: imorgon

GO FOR IT! blir det dåligt kan du ju alltid... bajsa på dem!

2008-03-25 @ 19:07:18
URL: http://thistimetomorrow.blogg.se
Postat av: Jessica

Kör på magkänslan! Jag lovar dig, du tappr inte dina läsares förtroende och din trovärdighet försvinner inte heller för du känns äkta och jag tror att de flesta unnar dig en fet lön för den tid du lägger ner för oss läsare:)

2008-03-25 @ 19:32:16
URL: http://accessoaren.blogg.se
Postat av: Alexandra

Så klart du ska anta det... fast det är klart att du måste ta bra betalt. Din blogg är värld många kronor. "Sälj" dig inte för billigt. Lycka till :)

2008-03-25 @ 22:17:09
URL: http://whattowear.blogg.se
Postat av: mikaela

jag kommer i alla fall fortsätta läsa din blogg, vad du än väljer att göra! du är grym!

2008-03-26 @ 02:49:31
Postat av: c

självklart tycker jag att du skall få betalt för det arbete du lägger ner på bloggen.
jag har läst dig länge och vill minnas att du till och med har betalat (blogg.se) för att göra din blogg helt reklamfri. det som hade varit lite synd är om du skulle lägga dig på stureplan (vilket jag kan tänka mig ligger nära till hands eftersom du redan arbetar med den sidan). deras layout är så fruktansvärd, speciellt på bloggarna, de blir så små och reklamen tar upp väldigt stor yta. jag läste starlingdarling (hibbs) och rar (innan) men bloggarna känns på något vis sämre i det formatet de ligger i nu, jag läser de ibland ändå, men det är inte lika fint. men om du flyttar dit kanske du kan ändra deras layout också? men som sagt klart att du skall ha betalt.

2008-03-26 @ 09:52:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback