Djävulen bär Prada.

HERREGUD.

Vilka har sett
trailern på Djävulen bär Prada? VIlka har läst boken? Vilka vill tokspy på filmen och önska att de aldrig sett trailern? JAG. JAG. JAG. Och förhoppningsvis även NI.

Andrea Sachs är i boken en tjej på 170 cm med klädstrolek 38. Alla andra på Runway är längre och smalare (läs: anorektiska) i trailern är hon lika lång som de andra samt lika smal eller smalare än vad de andra är, skådespeleriet förefaller bedrövligt, och Miranda Priestly har ringar i öronen.

När hon kommer till Runway i boken så får hon snabbt träffa båda assistenter, blir intervjuvad av en annan kvinna och blir sedan inknuffad till Miranda Priestly medan de i all hast innan rycker åt sig hennes ofashionabla portfölj (Miranda Priestly hatar portföljer och blåjeans, en fashionista i min smak!). I trailern däremot så kommer Miranda in på kontoret och frågar "WHO IS THAT?" ang. Andrea. Ett genomgående tema i boken är att Miranda agerar fullkomligt omedveten ang. Andreas existens. I boken, när Andrea blir anställd, så tar Miranda ingen som helst notis om henne överhuvudtaget. Samt att Miranda pratar hemskt mycket i trailern jämfört med hur hon framställs i boken, alldeles för mycket. Hon är dryg, kall och tyst. Auststisk, skulle jag vilja beskriva det som.

Hypen angående Mirandas anländande är dessutom inte alls så extrem som det beskrivs i boken. I boken börjar folk byta kläder, slänger av sig sina bekväma märkesblåjeans och sätter på sig glamourösa modekläder, sminkar upp sig, fixar håret, drar på sig tiocentimetersklackar osv. endast för att Miranda Priestly inte ska ge dem blicken som säger att de är värdelösa, oglamourösa och ofashionabla. Skräcken framhålls inte tillräkligt tydligt.

Jag är missnöjd redan innan jag sett filmen, missnöjd och bitter.
Jag blir extra bitter när det görs dåliga filmatiseringar av mina bäbisar.
Djävulen bär Prada är en av de många bokomslag jag kört repron på, och omslaget fick gå igenom en ganska ordentlig retusch. Jag gillar inte att se bäbisar som jag dessutom gillat att läsa bli helt cepelynchade!

Hu!

Självklart ska jag ändock se filmen. Jag är en modig martyr!



22ajuniHär är en av tröjjorna jag köpte igår.
Gina Tricot, 98 kr!
Jag har funderat på att trycka något liknande mycket länge, men nu slipper jag! Samt att andra får tillfälle att gå runt och vara lite ego! Självförtoende (där man undviker att påtala att man själv är bättre än andra människor, givetvis) är snyggt.

Men tröjjan var ganska provokativ. Jag har blivit kallad självgod subba samt att jag fått komplimanger ang. den av en mängd olika människor idag, på vägen till jobbet i morse och när jag var ute och införskaffade lunch.

Införskaffade även en fin prickig klänning (utan urringning, fantastiskt! Det är ett myckel att hitta fina saker utan den satans urringningen!) på HM idag på lunchen. Perfekt både till vardags och fest!







Kommentarer
Postat av: Elisabeth

ååååh! äntligen någon som vet! jag har läst boken och sett trailern och håller helt med dig!

Postat av: Hanna

Skönt att det finns fler kvalitetstänkare! :D

2006-06-23 @ 17:18:23
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Joline

Brillor från Indiska månne?

2006-06-24 @ 18:48:13
URL: http://www.strawberrykisses.blogg.se
Postat av: Alex

Hanna, vilken nivå av medlemsskap har du? Jag lyckas inte lägga in bilder i bloggen och skriva texten direkt bredvid, jag måste skriva under texten, det blir så fult. Hur gör du, lär mig o store mästare! Kram!

2006-06-24 @ 20:54:37
URL: http://rui.blogg.se
Postat av: Revenge

Jag vet! Visserligen tyckte jag DWP hade ett visst antiklimax i slutet och därför inte levde upp till mina förväntningar ändå, men filmen kommer verkligen att suga. Detta grundar sig även i att jag verkligen avskyr Anne Hathaway och gav upp om filmen redan när rollistan släpptes, men herregud. Suck. This sucks. Oh, well.

2006-06-26 @ 14:29:11
URL: http://revenge.blogg.se
Postat av: Hanna

Joline: Jamenjavisst! De största som gick att finna. Jag gillar att se lite avslappnat mongo ut :D!

Alex: HTML! Skickar instruktioner.

Revenge: Enda anledning till att se skitfilmen kommer väl förmodligen bli de fina kläderna. Fast vad gäller det blev jag inte heller så fasligt imponerad av trailern. Som sagt så hade ju t.ex. Miranda Priestly RINGAR I ÖRONEN! Jag ifrågasätter filmens stylister, väldigt, väldigt mycket.

2006-06-26 @ 16:31:58
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Revenge

Det är svårt med sånt. När filmen väl kommer ut har modet som var koolt när den gjordes redan blivit shittigt. Å andra sidan har väl ringar i princip alltid varit shittigt. Jag har inga förhoppningar, det är bättre så.

2006-06-27 @ 20:49:37
URL: http://revenge.blogg.se
Postat av: Hanna

Ja, ringar är snarare ghetto än glamour, inte direkt passande för rollen :O

Nej, jag har inga förhoppningar heller, men jag kommer nog ändå att se den. Lalala. Då kan man dissa den fulländat om inte annat!

2006-06-27 @ 21:30:07
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Tilda

Hej hej! Hittade hit via ytligheter och har nu lagt dig på min favoritlista. :) Gillar dina outfits. Och att du skriver väl och underhållande!
Tycker exakt som du ang trailern, men jag kommer ändå se filmen jag med. I will be back!

2006-07-01 @ 17:55:35
URL: http://shopblogg.webblogg.se
Postat av: Penny

Jag är så besviken! Miranda verkar inte alls ond, utanmer försiktig och klen, jag var så hoppfull. DAMNIT!

2006-08-24 @ 20:55:13
Postat av: Cecilia

Jag har oxå både läst boken o sätt filmen den bästa boken ja läst=)

2007-01-03 @ 16:49:06
URL: http://www.cissilovesfashion.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback