Pengar är inget problem längre

Yes!

Det är ju lite knapert den här månaden, som sagt, på grund av alla problem med att vara egenföretagare. Fattig nu, rik sedan, sedan fattig och sedan rik. Jag loggar surmulet in på min bank och mina fonder. Jag måste sälja några fonder för att betala räkningar. Med tanke på börsraset tidigare i mars så kändes det jävligt hemskt att gå in och sälja fonder med tanke på den otroliga förlust det skulle innebära.

I ren ångest har jag därför, dumt nog, inte velat läsa en rad om börsen sedan raset. Jag har inte rört Dagens Industri, som annars är en av mina favorittidningar.

Och gissa om jag blir glad när jag märker att de återigen har höjts, de är faktiskt högre än på många år. De har ökat med 14.000 sedan årskiftet nu, totalt, vilket är en gräsligt hög ökning med tanke på hur lite fonder jag har. Jag har mycket lite fonder. Mitt intresse i fonder och aktier är mer fiktion än fysiskt. Jag känner mig nöjd, säljer fonder för 24.000 kronor, plockar upp Dagens Industri från köksbordet och funderar på vad jag nu ska investera i, jag tror inte på just den här fonden så länge till, nämligen, och antingen omplaceras pengarna i några av mina andra fonder eller en helt ny.

Nöjd och glad, nöjd och glad. Jag leker med småpengar, småpengar som jag personligen tycker är stora pengar, och vill leka mer.

Nu, hem till Stina, hämta kamera, dra hem och sedan antingen på snabb visit hos Pierre Björk eller slappande hos mig själv. Jag är glad igen.

Kommentarer
Postat av: fröken Främling

låter härligt att vara egen företagare, även om man får spara på slantarna vissa tider.

Postat av: hanna

Hahhaha, du e skön!

/hanna med de snygga namnet

2007-03-30 @ 21:23:16
Postat av: Anonym

du är inte fattig om du har fonder att sälja.

2007-03-30 @ 21:43:16
Postat av: Hanna Fridén

fröken Främling: Det är både härligt och jobbigt, men jag måste säga att jag tycker om att ha full kontroll. Det är drivande.

hanna: Tack!

Anonym: Nej, det har du minsan rätt i. Klantigt uttryckt av mig, när det finns folk som verkligen har riktiga pengaproblem.

2007-03-30 @ 21:57:21
Postat av: Michaela

Oavsett hur mycket pengar man har så är det svårt att planera utgifter och inkomster. Då får man leva på äcklig mat.

Och så gråter man när man betalat dyra pengar till en dum frisör som gjort en jätteful och jättekort i håret. Ledzen hezt.

2007-03-30 @ 22:24:01
URL: http://www.pickamela.deviantart.com
Postat av: sofia

lite förmätet att kalla 24000 för "småpengar".

2007-03-30 @ 22:45:39
Postat av: andreas

Hej Hanna! Jag är inte ett dugg intresserad av mode eller klubbliv men läser din blogg varje dag, och så har jag precis insett att vi nästan är grannar (typ). Du verkar snäll och smart. För övrigt så är mitt tips att skippa fonderna och tjacka oljeaktier nu till sommaren (det gjorde jag idag), fonderna käkar ju upp så mycket av vinsten att det inte blir mycket kvar. Ha d bra!

2007-03-30 @ 23:33:18
Postat av: Hanna Fridén

Michaela: Nej, vad jobbigt! Att komma från frisören med en frisyr man inte trivs i är verkligen jobbigt. Mig har det bara hänt en gång, då snaggade jag håret efteråt. Haha.

sofia: Jag skriver ju att det inte är småpengar för min del! Däremot så kan jag garantera att det är småpengar för ordentliga börsdealare. Som min chef som slänger med 30.000 hit och dit i månaden. Jag tycker att 24.000 är mycket pengar, som jag, som sagt, skriver i inlägget ovan.

2007-03-30 @ 23:33:20
Postat av: Hanna Fridén

andreas: Hej Andreas! Jag blir imponerad över att du orkar med min blogg när du varken är intresserad av mode eller klubbliv, just nu är den inne i en klubbfas. Jag skulle vilja kalla mig blogg för manisk, manodepressiv kanske till och med, och den svänger fritt i sitt specialintresse eller gnällande. Men lite oljeaktier kanske blir grejen, jag vet inte ännu, jag har varit brutalt oengagerad i det hela ett bra tag, när jag var riktigt inne på det så gjorde jag the big bucks och lyckades få ihop ett sparkapital som gjorde så att jag kunda leva ett fritt liv i många, många månader. Jag får se vad det blir, Andreas, och tack för tipset! Jag är okunnig för tillfället, som sagt. Den maniska andan finns inte i bloggen av misstag, om man ska säga så. Kram!

2007-03-31 @ 07:35:16
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Jenny

Låter fint med dina fonder. Själv vet jag inte ens vad eller om jag får sälja utan att rapportera det till just Dagens industri, där man varit lite anställd, men ja nu vet jag ju iof inte om jag är det ens längre, haha.

2007-03-31 @ 10:28:02
URL: http://pygmeestyle.blogg.se
Postat av: few

använder du en nätmäklare? undrar vilken isåfall

2007-03-31 @ 11:25:35
Postat av: Zombielicious

Jag har sådan tur att min far, som är väldigt skicklig på aktier, har hand om mina aktier och höjer värdet på dem åt mig :)
Hade varit kul att få prova på att köpa och sälja lite själv dock, as of now så har jag ingen koll alls på hur det fungerar...

2007-03-31 @ 14:35:32
URL: http://zombiefied.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

Jenny: Du får inte sälja och köpa aktier utan Dagens industris tillåtelse? Jag förstår inte!

few: Bara vanlig internetbank där man kan sälja och köpa aktier och fonder.

Zombielicious: En sådan far vill jag också ha! Min egen far tror att han är bra på det, hahaha, men är det inte egentligen... Och det ger det resultat som du kan gissa dig till.

2007-03-31 @ 17:04:32
Postat av: Zombielicious

Pappa har ju egen aktieklubb och allt :D Lyckades köpa aktier åt mig vars värde har tredubblats på typ tre månader, helt bisarrt vad den investeringen gick bra! :D

Jag är rikare än jag tror. Det är lite skrämmande :P

Hur svårt är det att göra det själv? Jag vill ha mer vuxenpoäng ^^

2007-03-31 @ 17:53:43
URL: http://zombiefied.blogg.se
Postat av: Jenny

Var tvungen att skriva på såna papper om att rapportera säljning och inköp, eftersom vissa journalister har insider info om bolag innan den kommer ut till allmänheten och då inte ska kunna dra fördel av den.. så ligger det till (: undrar nu hur länge den underskriften gäller.

2007-03-31 @ 20:00:21
URL: http://pygmeestyle.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

Zombielicious: Fan vad shysst, och riktigt bra. Så skulle jag vilja säkra framtiden, dock så törs jag inte riktigt satsa några stora pengar eller köra på högriskfonder, som ändå är de man drar inte riktigt mycket pengar på.

Jenny: Aha, jag förstår! Jag vill bli bra kompis med någon glappkäft på Dagens industri med andra ord, det vore bra.

2007-03-31 @ 20:17:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback