Fake friends may fuck off

Har legat i badet hela kvällen med oljor, peeling och sån shit. Gjort den obligatoriska veckomassagen och allt det där, nyregenerat mig.


När jag går upp och kollar på mobilen så har jag sex missade SMS, alla är enligt stilen:

"Hej, vi förfestar här och tänkte gå ut snart, vad rekommenderar du?"

"Hej vi sitter på en krog men tänkte dra vidare till en klubb, vad har du för tips?"

"Hejsan! Vi är på en fest och tänkte dra ut, vad är det bästa ikväll?"

"Tja! Vi förfestar här men vill gå ut på Esque och Spy Bar, vi är 7 stycken, kan du fixa gästlista okej PUSS!"


Vet ni vad.
Skittrevligt att ni har roligt med varandra. Verkligen.

Mindre roligt att ni inte bjudit mig på era bravader.

Kul att ni vill utnyttja mig.


Ni är inte mina vänner. Ni kan dra åt helvete allihop.



Translation:
I work with club journalism in Stockholm, among other things, this means I always know where to go and without a doubt I can fix guestlists to most places. However, this means some shitty friends think they can use this as they see fit. People I don't even know that well or people I haven't hung out with for several years. They can send messages that they're at great home parties or pre-parties and basically demand that I fix guestlists for them. I never do, of course. And they can fuck off, the lot of them. I don't know how they reason, don't invite me to their parties and then expect me to fix things for them. It's god damn stupid, and they disgust me. Friendship goes both ways, and every sane person on the planet know this.

Kommentarer
Postat av: alexandra

haru oxå sådana störda "vänner" sitter i samma sits... :S

Postat av: alexandra

stör mig som fan på folk som uttnytjar andra :S

2007-09-09 @ 01:44:45
URL: http://Aliza.webblogg.se
Postat av: m

De kanske tar absolut för givet att du inte skulle ha tid att gå på deras förfester, eller inte skulle vilja, eftersom du har så mycket för dig, och är överallt hela tiden.
Folk har oftast inte onda avsikter.

2007-09-09 @ 02:26:02
Postat av: jag

Hanna, precis kommit hem efter en utekväll i göteborg och precis som varje jävla helg så var det jättetrevligt. Tills jag skulle hem vill säga. Jag vill inte hata och jag vill inte vara arg men varför antar killar att dom har rätt att ropa vidriga saker efter en eller förfölja en hem? jag är trött på att nycklarna i ena handen och mobilen med nummer 112 i andra. Jag vill inte springa hem och vara glad över att jag inte blev våldtagen ikväll heller. Ska det vara så?
Jag har absolut ingen aning vad jag vill säga med detta, men jag vet att något är fel när jag skriver detta till dig och gråter över situationen.

2007-09-09 @ 03:38:14
Postat av: A

Trist! På dom bara. Men vet du jag har en fråga. Helt utan gliring undrar jag på riktigt, är detta Hanna Fridéns inställning till kläder och mode, verkligen? Eller (hoppas) nån sorts ironi?
"Rutigt fungerar visserligen bra i höst, men vi vill inte se det på skolflickekjolar. Formen på kjolen ska antingen vara helt rak eller voluminös. Hängslen är något jag också avråder starkt från. Om man absolut vill ha hängslen så ska de vara i skinn och vara kombinerade med en dressad pojkflicke-look. Helst i princip helt dolda av en kavaj."
I övrigt tycker jag du skriver skitbra!

2007-09-09 @ 10:43:07
Postat av: Hanna Fridén

alexandra: Sånt gör mig ledsen!
m: Mja, fast jag är inte helt säker på det. Med vissa är det så, och det kan jag förstå, men jag ställer mig väldigt skeptisk till mupparna som helt plötsligt ska vara mina vänner nu när jag jobbar på Stureplan. Det är uselt!
jag: Fyfan, förstår precis vad du menar. Det där är det överjävligaste, och det är sjukt att våra politiker inte fattar hur jobbigt det där är för så många kvinnor i Sverige. De förstår inte i vilken stor utsträckning det håller på, och de förstår inte hur man får när man alltid ska behandlas som ett objekt. Jag känner med dig, skriv på du bara! Hoppas kvällen var underbar i övrigt.
A: Det är min dokumentering av mode och trender. Min egentliga åsikt är att folk ska ha på sig det de trivs i och känner sig fina i. Jag anser inte att man ska behöva följa trender och mode, men det där formatet är till för att dokumentera hur det funkar enligt mode och blahblahblah. Jag hoppas att folk blir arga på mig och tycker att jag är en idiot när jag dissar istället för att bli ledsna. Det gör jag.

2007-09-09 @ 11:13:45
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Pavel Maira

Mmm det där känner jag till, fast hellre såna vänner än avundsjuka vänner. Du vet vad jag snackar om ait?
Men Hanna, du och jag ska ju ut och alka. Du och jag! :D Hoppas att mitt sms var lite mer positiv än dom andra du fick :S

2007-09-09 @ 16:10:07
URL: http://blogg.pavelmaira.com
Postat av: Ida Annie

Seriöst, den där sitsen känner jag igen. Folk tror att bara för att man KAN så SKA man fixa så att de får ditt eller datt... det tråkiga är att det visar sig att det är "vännerna" som är värst på att utnyttja en när det kommer till sådana saker. Biter mig i läppen för att inge hänga ut dem eller ringa upp och skrika på dem. GAH.

2007-09-09 @ 18:31:46
URL: http://stylebyida.blogg.se
Postat av: A

:) bra svar.

2007-09-09 @ 20:17:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback