En sexa skåne

Den här reklamen besvärar mig mycket, och jag undrar till och med om den verkligen borde få tillåtas.

http://www.ensexa.com/

Det handlar om annonsering, inte om alkohol, däremot kan ingen undgå att tänka på Skåne Aquavit när de druttnar in på sidan eller ser någon av deras reklambanners. Javisst, det ger uppmärksamhet, men också en ganska bitter bismak i munnen. Hursomhelst är reklamen vilseledande, vilket i sig inte är tillåtet, men att det dessutom är vilseledande när det kommer till ämnet alkohol, som det inte får göras reklam för utan varningstexter, gör det hela ännu värre.

Kort och gott, man kan sluta sig till att den här annonseringsbyrån, som då tydligen ska hjälpa till med vettig annonsering, är fullkomligt inkompetent.



En av mina första fyllor var på Skåne Aquavit! Jag halsade nästan en hel sjuttis i Vitabergsparken när jag var 13-14 år gammal och sedan mådde jag ganska dåligt!

Kommentarer
Postat av: Hedvig

Alltså jag får helt andra associationer. Var inte en sexa skåne något slags samarbete eller allians mellan de borgerliga partierna och typ Sverigedemokraterna (eller liknande parti) i Skåne på 90-talet?

2007-02-06 @ 14:25:38
Postat av: Hanna Fridén

Hedvig: Det vet jag inget om, men det är sant som du säger, politiskt smideri sker ofta i samband med shotglas.

2007-02-06 @ 14:53:24
Postat av: Hedvig

Jag hade fel. Det var Skånes väl jag tänkte på, fattar inte hur jag kunde koppla det till en sexa skåne. Men jag googlade (en sexa skåne) och det kan tydligen betyda lite allt möjligt (och detta har ingenting med ditt inlägg att göra egentligen, sorry)

2007-02-06 @ 16:06:38
Postat av: spectaclesforafrica

"En sexa Skåne" var för en del år sedan en uppvisningsgrupp inom Flygvapnet med bas på F5 i Ljungbyhed. De var alla flyglärare och bar alla RayBan solglasögon, naturligtvis.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback