Tänk om man ändå hade skabb!

AJ.

Det kliar så mycket på mig att jag blir tokig, tokig, helt galen och tokig! Och så får jag fina klisår överallt som ser ut som eksem. Jättefint. I förrgår började jag överväga om det var en kombination av nyfunnen överkänsklighet mot parfym plus att huden blivit torr och ängslig av den kalla "vinterluften", eftersom att jag har en tendens att utveckla tillfälliga allergier.

Eller så har jag fått skabb, det skulle vara en spännande erfarenhet. Små djur som bor i huden, läckra små parasiter som bygger gångar och lägger ägg.

Men förmodligen har det med parfym att göra, eftersom att det spårar ut fullständigt när jag ligger i badet.

Kommentarer
Postat av: Zombielicious

Jag och en vän har också drabbats av konstiga små kliande saker i huden. Kliar något så in i helvete, och ingen vet vad det beror på. Har kollat med läkare, och de har noll koll :S

Postat av: Bjooti

Jag tror också på eksem - min son är ett riktigt eksembarn. Ibland kan han klia sönder sig utan att något ens syns, men oftast är det små prickar.

2007-01-08 @ 11:06:59
URL: http://bjooti.net
Postat av: David

Hoppas verkligen inte du fått skabb, har haft det två gånger o det är sannerligen en erfarenhet man kan klara sig utan.

Hoppas allt är bra med dig annars, det va ju ett tag sedan man såg dig.. Kram

2007-01-08 @ 11:17:57
URL: http://davidarlemalm.blogspot.com
Postat av: kerstin

Jag hade så för några år sedan. Då köpte jag en duschkräm med olja i samt en jävligt bra hudkräm - då blev det bra. Lycka till. Kram.

2007-01-08 @ 12:13:49
URL: http://kerstinrosalia.blogspot.com/
Postat av: linda

ett verkligt bra tips till alla vintertorra, ät 2 msk linfröolja varje dag. skölj ner med juice. inte alls farligt och efter dagligt användande behöver man knappt smörja sig alls längre. kanske huvud och händer eftersom de kommer i kontakt med vatten. men det är verkligen något kroppen behöver (riktigt fett inifrån). jag är torr och använde bara weledas produkter. de är de enda som hjälper, på riktigt. bara lite tips! ciao!

2007-01-08 @ 13:38:51
Postat av: Hanna Fridén

Zombielicious: Det är så himla svårt med utslag, jag fick gå till triljarder läkare innan de kunde lista ut vad några andra banala små utslag var, gah!

Bjooti: Ja, det känns troligt, jag har en hel del problem med eksem annars så, jag ska nog testa med lite kortisonsalva.

David: Två gånger? HAHAHAHAHA, det är enbart du som kan lyckas få skabb, som är extremt ovanligt, TVÅ gånger! :D

kerstin: Låter vettigt, det ska jag testa med, puss! :)

linda: Oh, tack så mycket för tipset! Jag tror tom. jag har linfröolja hemma, det är bra för magen också :) men jag har aldrig tänkt att det kunde hjälpa huden, tackar så hemskt mycket, jag har en miljard torrhudsproblem om vintern så det är verkligen ett värdefullt tips!

2007-01-08 @ 13:41:47
Postat av: alva

Fast skabb är inte ovanligt nu längre. Den här sommaren har det varit något utav en skabbepidemi. Det har ju varit en massa babbel och skriverier om det i media. Jag drabbades i somras tillsammans med väldigt många av mina vänner. Det smittar vid kroppskontakt och även genom textiler osv. Blir som små utslag på handlederna och sidan av magen. Jag håller med dig David, det är ett helvete

2007-01-08 @ 17:54:25
URL: http://alvaherdevall.blogg.se
Postat av: sura tanten

AJ! låter lite jobbigt. En del parfymer är riktigt läbbiga. Hoppas det går över. Hade ingen aning om att det varit en skabbepidemi.

2007-01-08 @ 18:29:56
URL: http://suratanten.blogs.se
Postat av: shopoholychic

Köp Barnängens duscholja och använd som duschkräm! Funkar jättebra mot torr hud!

2007-01-08 @ 18:37:47
URL: http://shopoholychic.webblogg.se
Postat av: Johan

Aj det låter inget kul Hanna:-/
Jag kommer ihåg att jag en gång hade extrem klåda och fick röda små saker lite överallt, mycket obehagligt. Då sades det bero på rtt för stressat schema. Kan det kanske vara någotliknanded, du är ju relativt företagsam ju:-)

2007-01-08 @ 18:44:08
URL: http://www.cinemascape.se
Postat av: Anonym

Isn't it just a lovely feeling to scratch one self?! take care babes.

2007-01-08 @ 19:09:59
URL: http://stylesucker.blogg.se
Postat av: Mia

Det kanske är små "love-bites";-). Stackarn! Själv får jag värsta idiotklådan om jag råkar raka benen nuförtiden (när håret växer ut)...och det kan göra mig oregerlig:-)

2007-01-08 @ 23:21:22
URL: http://monokel.blogspot.com
Postat av: Nina

Hemskt med klåda.. har haft samma problem länge, man kliar tills man blöder! Börja med oparfymerat tvättmedel om du inte har det.Mina problem har helt försvunnit när jag började använda "Eucerin shower oil,oparfymerad" från apoteket på vinern, i stället för dusch creme, superbra för känslig hy!! Lycka till

2007-01-09 @ 16:03:44
URL: http://blogg.aftonbladet.se/4626
Postat av: Anonym

Det KAN vara skabb. Behandlar mig själv mot det just nu. Kolla: http://www.lg.se/templates/Page.aspx?id=2795

2007-01-16 @ 01:36:57
Postat av: Hanna Fridén

DET ÄR INTE SKABB, DET ÄR PARFYMALLERGI. DET SLUTADE NÄMLIGEN KLIA NÄR JAG ASLUTADE ANVÄNDA PARFYMERAD TVÅL, SOM JAG SKREV I SENARE INLÄGG!

2007-01-16 @ 21:28:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback