Byggtanten

image1684


Jag ska kanske hjälpa en killkompis med att renovera hans lägenhet i helgen. Det gär nämligen inte särskilt bra för honom.

Först skulle han lägga golv i duschrummet. Jag sa: "Nej, det ska du inte göra. Det kommer bli fel, eftersom att du inte vet hur man gör. Då blir det läckor. Läckor innebär vattenskador. Vattenskador är dyrt. Din försäkring täcker inte vattenskador om du inte renoverar genom en seriös firma".

Nej, tyckte han. Han tyckte att det var lugnt.

Men det var det ju inget. Det blev förjävligt. Jag frågade honom om han ens använt sillikon. Det hade han inte. Det tyckte jag var mycket konstigt, då man måste använda sillikon i badrum för att täta ordentligt.

Så då drog han upp golvet igen, och la nytt. Den här gången med sillikon. Det blev ju fortfarande dåligt. Självklart blev det fortfrande dåligt. Det är svårt att få golv tätt i badrum om man aldrig gjort det förut. Så nu måste han dra upp det igen.

Jag vägrar visserligen lägga golv i något badrum. Jag anser inte att jag är tillräkligt bra på det. Visst, jag har varit med när det lagts golv, men det är SVÅRT att veta när det är helt tätt om man inte jobbar med det. Annars är jag en hejare på att bygga. Jag är en hejare på avlopp. Jag är en hejare på all klassisk jävla mansgöra när det kommer till hemmet. Allt. Som kompensation är jag skitdålig på att laga mat, tvätta och städa.

Så jag ska nog hjälpa till i helgen, kanske.

Mitt enda krav är att jag ska få ha hängselbyxor och mycket smink och se ut som en sexig och mordisk variant av Carrie som ska bygga. Och att han ska ha lite kläder på sig och få gipsdamm och sånt crap på sin kropp. Han är ju lång, smal och mörkhårig liksom. Så det blir fint. Läcker man som blir smutsig i små shorts och jag i mina hängselbyxor.

Det blir perfekt.

Ps. För den som tvivlar, alla vertyg är i faktum min egen jävla egendom. Min yxa fick däremot ligga kvar i förrådet.
 

Kommentarer
Postat av: ida

undrar hur mycket vattenskador jag har i mitt hem... brukar bokstavligen HÄLLA såpa i listerna. för att förebygga pälsängrar. då har man gått långt, eller?

tur att man bor i hyresrätt! :D

Postat av: Hanna Fridén

Ida: Jag tycker att du ska täta dina lister istället, då har de ingenstans att krypa in och gömma sig! Det är mycket mycket bättre.

2007-11-09 @ 17:40:17
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: KimJ - Vardag och Design hjälp

Ha en trevling fredag kväll! Kram KimJ

2007-11-09 @ 17:53:41
URL: http://kimj.blogg.se
Postat av: H

jag gillar det där uttrycket "i faktum" som du hittat på. var fick du det ifrån?

2007-11-09 @ 17:57:30
Postat av: Hanna Fridén

H: Det är ett av mina personliga uttryck! Precis som blockage, per praxis och många, många fler. Om du kollar runt så finns de i princip varje inlägg precis som de svengelska uttrycken och den knackiga japanskan som infinner sig här och var.

Jag vet inte var de kommer ifrån, det är mitt sätt att prata på, bara.

2007-11-09 @ 18:11:51
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

..och med tanke på att jag haft tre talpedagoger i mitt liv och alla påpekar mina knepiga uttal och hur knäpp dialekt jag har så tror jag nog aldrig att jag kommer ändra mig heller. I liksom lajks it!

2007-11-09 @ 18:15:26
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: jenny

fan vad härlig du e!

2007-11-09 @ 18:40:01
URL: http://strawberrygums.blogg.se
Postat av: Lova

cooling ;)

2007-11-09 @ 19:03:39
Postat av: Freddie

Aj. Skulle jag ha en affisch med en kvinna på väggen så skulle jag vilja ha den bilden.

2007-11-09 @ 21:48:40
Postat av: Betty Mello

Diggar bilden for sure, riktigt nice :D

2007-11-09 @ 22:04:57
URL: http://www.bettyliciouz.blogg.se
Postat av: margherita

Jag är likadan, saknar min verktygslåda som fan. Den är kvar i Göteborg. Fast det är väl lika bra nu när jag bor i andra hand..

2007-11-09 @ 23:16:21
URL: http://donnafortunata.blogspot.com
Postat av: blondie

Oh, great pic. If you're as good at renovating as you look good I'd hire you anyday (and who knows, maybe you actually are :)

2007-11-10 @ 13:45:22
URL: http://freelancersfashion.blogspot.com
Postat av: Ulrika

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH SNYGG SNYGG BILD.

2007-11-10 @ 21:01:36
URL: http://kilklack.blogg.se
Postat av: DrKotte

Man kan bli VRÄKT om man renoverar badrum utan kompetens och det sen blir vattenskador. Samma sak som att man inte får hålla på med avancerade elmontage utan att vara elektriker.

2007-11-11 @ 10:14:52
URL: http://onkeltuca.blogspot.com
Postat av: :)

håller med DrKotte, dessutom hoppas jag att du och din vän la fuktspärr innan ni monterade klinker på golvet! då behövs silikonet endast i kanterna vid väggarna, eftersom fuktspärren förhindrar att fukten sprids via fogar ner i golvet under klinkerplattorna när den ligger som en yta över betonget eller vad han har under. lycka till :)

2007-11-11 @ 19:58:12
Postat av: Robert

Hanna, jag skiter i din kompis toalettgolv, men sista halvan av det här inlägget kan mycket väl vara det bästa hitills i din blogg. Dock ifrågasätter jag din sexistiska och objektifiernade syn på din vän

2007-11-11 @ 23:22:59
URL: http://frokenida.blogspot.com
Postat av: Hanna fridén

Freddie: Det kan vi kanske ordna!

Betty Mello: Tack!

margherita: Visst känns det alltid bättre när man vet att det inte är någon fara om man behöver fixa något utan att det bara är att plocka fram verktygen och sedan är det klart? Jag skulle hata att hamna i en beroendesituation där jag behövde andras hjälp vad gäller sånt.

blondie: Thank you so much! I don't know how great my skills are, but me and a friend built a cupboard for his bathroom sink the other day from scratch. That felt good!

Ulrika: Tack!

DrKotte: Exactly my point, huvudet på spiken!

:): Jag lägger inga golv! Jag kan bygga saker, men jag skulle inte gå in och göra saker som att bygga golv i badrum, så pass haj tror jag inte att jag är. Jag kan lägga golv i andra rum, men vid badrum drar jag gränsen.

Robert: Jag hoppas jag kan få dig att känna dig trygg med det faktum att det inte är blodigt allvar! Och tack!

2007-11-11 @ 23:46:50
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Robert

Jag förstår vidden av alvaret.
Av någon anledning tycker jag att inlägget är vansiningt bra. Antagligen för att du utmanar bilden av tjejjer, killar, hantverkare och Hanna Friden. Trodde att du var en slipad brud som tog för sig, om du nu också vet hur slipstenen ska dras är du mer karl än de flesta män jag känner.

2007-11-12 @ 20:58:15
URL: http://frokenida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback