Öronvaxet och hårnålen

image1740I lördags kom det fram inte mindre än tio pers som läser min blogg och hälsade. Det var trevligt. Jag blev förvirrad. Främst var det tuffa brudar mellan 25-30 år, sedan en nittonårig tjej och två modellkillar som jag måste medge att jag dräglat efter på avstånd tidigare. Det var väldigt bekräftande, det hela.

En av tjejerna hette Lisa och henne sprang jag på hemmas hos Fredrik på hans födelsedagsfest. Vi utbytte mycket trevliga ord, bland annat fick jag chansen att dela den stora lyckan med hårnålar med henne på ett sätt som jag aldrig lyckats med någon förut. Jag har försökt, men folk har alltid tittat på mig som om jag åt, föddes och lever i bajs.

Det finns nämligen ett fantastiskt användingsområde med hårnålar. Och det har med öronvax att göra.

Jag tycker att det suger röven att tvätta öronen och rensa ut vaxet (jag får ganska mycket, dessutom, så det är ordentlig rensning för min del för att undvika äckliga proppar) med tops. De trycker ju förihelvete bara in skiten. Hårnålar har däremot en mycket, mycket praktiskt ögla. Man stryker hårnålar försiktigt inne i örat och fångar upp allt otroligt smidigt, sedan tar man en annan hårnål för att rensa ut vaxet eller den döda huden ur öglan, så fortsätter man.

När Lisa lämnade festen gav hon mig en alldeles ren och fin hårnål som jag skulle kunna använda om andan föll på, hon är nämligen av exakt samma åsikt.

Bild: Personligen föredrar jag H&M:s hårnålar. 19:50 för 30 st. Bra tajta öglor, och lätta att töja ut vid större behov.

Och nej. Man pajjar inte trumhinnan av det. Det gör man bara om man är dum i huvudet och trycker in hela hårnålen agressivt i örat och vispar runt som om det vore en skål med grädde. Och det gör man ju inte, eller hur? Man är lugn och försiktig, givetvis.

Jag tror faktiskt att jag ska ta mig en liten hårnål nu och rensa lite, det låter lite knackigt i örat. Testa själva, det är hur bra som helst, man blir helt clean jättelätt!


Ps. Nu påstår min mamma att just det är något som sabbat mångas öron. Men det måste ju vara idioter som grejsar runt som om deras öra vore en bratwurst och de var en jättefull, jättekåt och jättehungrig housekille och hårnålen var deras plastgaffel från Sibylla. Det är så man inte ska göra.

Kommentarer
Postat av: Olga

Jag trodde att jag var helt ensam om att hårnålar is the shit om man ska rensa öronen!!

2007-11-19 @ 18:39:07
Postat av: Vicky

Fyndigt tips det där. När jag var liten fick jag öronen rensade med någon slags skopa. Den är som en minimalt liten sked i metall, med ganska långt skaft. Det fångade upp skiten bra :) Har endast sett dem säljas på fillipinerna dock...så i Sverige kan man ju ta hårnålarna!

Postat av: ida

...fast, jag tror inte det är så jättebra ändå. det är inte ens bra att gegga med tops.
"inget större än en armbåge ska vara i närheten av örat" ..så har de sagt till mig, örondoktorerna.

2007-11-19 @ 18:58:21
Postat av: Mikaela

Hahah ja dör! satt och läste detta och tänkte: "vad fan snackar hon om egentligen, det kan väl inte funka." så var jag tvungen att testa. haha vilken grejj, funkar ju utmärkt! haha Tack.. eller nått.

2007-11-19 @ 19:10:27
Postat av: Anonym

du är så jävla skön!

2007-11-19 @ 19:17:10
Postat av: M.

Bra idé. Hårnålar kan man väl dessutom återanvända, om man diskar dem lite? Ida: hur ska man få bort vaxet om man inte ens får använda tops?

2007-11-19 @ 19:19:52
Postat av: Hanna fridén

Olga: Vi är många, men vi har hållit oss tysta. Det är dags att ryta. Tillsammans är vi starka!

Vicky: Det låter också eminent, topsen suger ju runkbulle.

Trish: Jag har inte fått mer, jag tror att det där är en myt som den i stil med att man får fler hår om man rakar eller noppar. Själv så måste jag rensa väldigt nogrant, när jag var liten och inte visste hur man gjorde så fick jag gå till sjuksystern väldigt ofta för att plocka ut STORA RUNDA GULA KLOT SOM SATT FAST PRECIS UTANFÖR TRUMHINNAN. Det var ganska äckligt. Så jag blev uppmanad till att rensa ofta!

ida: Är du säker på det? Det är inte vad jag fått höra. Jag har fått höra att man ska rensa med tops och någon grej till... vafanhetere... någon vätska... och det var från en riktig öronläkare från när jag hade öroninflammation, så jag passade på att fråga om det där (då jag som sagt haft en del problem med vax).

Mikaela: Ja, det fungerar utmärkt! Men var som sagt försiktig och håll dig borta från trumhinnan, den blir irriterad ganska lätt, så vitt jag förstått.

2007-11-19 @ 19:22:35
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Hanna fridén

Anonym: Tack!

M: Javisst, mycket bättre för miljön än tops som man slänger!

2007-11-19 @ 19:23:44
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Kajsa

Men mina öron är pyttesmå och superkänsliga så något annat än tops skulle nog inte funka. Fast ur miljöperspektiv borde det ju vara superbra förvisso. Men som sagt. Jaghar inget tålamod. Och känsliga små miniöron, så jag skulle nog peta sönder stackars trumhinnan på ett litet skutt. Inte bra. Hur förklarar man det hos läkaren egentligen? "Jo, det var såhär att jag hade en hårnål i örat.."
Men 10 pers som kom fram och berättade att de läste din blogg? Oj! Jag skulle nog aldrig våga gå fram till dig. Mitt morska lilla vanliga jag till trots. jag skulle vara rädd, att som jag sagt innan, du skulle bita av mig huvudet..

2007-11-19 @ 19:27:19
URL: http://aenigma.blogg.se
Postat av: Hanna fridén

Kajsa: Det har jag sagt till en öronläkare, faktiskt. Hahaha. Jag hade ont i halsen och skulle få penicillin så de kollade örat samtidigt också, som de gör. Och sa: "Det här ser lite irriterat ut" så sa jag: "Eh, jo, eh, jo. Såhär va. Jag rensar mina öron med hårnålar, började just, och så upptäckte jag att det brusade roligt när man liksom kom nära trumhinnan, så tryckte jag lite mer och det lät så roligt, jag eh... ja. Det är nog därför. Jag tryckte för hårt." Hon suckade. Hon hade hört det förut. Så jag säger: Det funkar bra, men undvik trumhinnan. Haha! Sedan har jag världens pytteöron också, kan inte använda öronproppar exempelvis. Men om du inte har behov av det så ska du självklart låta bli!

2007-11-19 @ 19:35:38
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: ida

Haha, roligt samtalsämne! Keep blogging tjejen! =)

2007-11-19 @ 19:38:35
URL: http://sucre.blogg.se
Postat av: amy

kör också med den varianten, lite varvat med tops beröende på humör och tillgång. men hårnålarna är ju även fantastiska på att gräva ur alla enorma pormaskar som man lätt samlar på sig just i öronen. outstanding.

2007-11-19 @ 19:46:30
URL: http://amys.bloggspace.se
Postat av: Maria

Det där fick mig att minnas senast jag försökte peta ut öronvax med en bomullspinne(vilket var några år sen kanske): jag var i lite andra tankar och råkade trycka för långt och det gjorde så in i h*lvete ont..! Vågar inte använda sådant längre, petar så gott det går med fingrarna när jag står i duschen härefter..

2007-11-19 @ 19:46:38
URL: http://www.shoppoholic.blogg.se
Postat av: A

Så där har min mamma också alltid gjort:)

2007-11-19 @ 19:48:12
URL: http://amittilivet.blogg.se
Postat av: ronnyöhman

Hårnålar, jota alltså, fastnar ju inget klegg på dom, tändstickor är det enda man kan ha! Testa vettja om du inte är rädd för stickor haha.

2007-11-19 @ 19:49:02
Postat av: Nadja

Visst hårnålar är skitsmidiga och alla är ju medvetna om att de har en ömtålig trummhinna där. Så av ren självbevarelsdrift är man vel försiktig oavsett vad man kör in i örat för att rensa det med. Sen bör man kanske mer tänka på att vax finns till för en orsak, att skydda trummhinnan mot div saker som kan skada. Så överdriven rensning är kanske inte en bra idé...

2007-11-19 @ 19:55:45
URL: http://thencloset.blogg.se
Postat av: Kajsa

Jag måste helt enkelt fråga... nu när du verkade på gott humör och glad när du svarade på min kommentar. Skulle du kanske bita av huvudet på någon om de kom fram och hälsa och sa att de läste din blogg? För jag känner att det är bästa att jag frågar lute försynt nu, så att jag vet till nästa gång jag är i Sthlm och kanske ser dig. Vill ha mitt huvud kvar. :)

2007-11-19 @ 19:56:10
URL: http://aenigma.blogg.se
Postat av: Betty Mello

haha ja så brukar jag också göra... helt skönt :D haha!

2007-11-19 @ 20:04:02
URL: http://www.bettymello.tjejsajten.se
Postat av: Vera

Jag brukar använda revaxör då o då för att rensa ut all skit i öronen. Så underbart när jag sen spolar ut vaxet. Finns på apoteket.
Sen finns det något som jag skulle vilja testa öronljus:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article81085.ab

2007-11-19 @ 20:04:59
URL: http://verasvarld.blogspot.com/
Postat av: Ella

Min mor skickade min far till läkaren eftersom hon tyckte att hans hörsel blivit sämre. Det visade sig att han hade en vaxboll stor som en oliv i ena örat, jag ska tipsa honom om det här med hårnålar!

2007-11-19 @ 20:16:48
Postat av: Hanna fridén

ida: Tack!

amy: Jag kan inte annat än hålla med!

Maria: Ja, det blir förjävligt när man petar för hårt, försiktighet uppmuntras.

A: Klok mor!

ronnyöhman: Min spontana tanke är att ena sidan av tändstickan är vass: Och därför bör den inte användas. Den andra tanken är: Den andra sidan har en massa svavel på sig, och det bör man kanske inte peta i örat med, minsan. Så nä, inga tändstickor för mig, och förhoppningsvis inte för någon annan heller.

Nadja: Ja, absolut! Man ska rensa med sans och vett.

Kajsa: Jag är alltid på gott humör och glad! Även om det inte alltid kommer fram i texten, kan jag tänka mig. Men absolut, jag tycker att det är grymt kul när folk hälsar! Jag blir jätteglad och alltid lite generad. Do it!

Betty Mello: Jag visste väl att vi var flera, hurra!

Vera: Revaxör är min bästa vän så fort jag blir förkyld, underbart indeed!

Ella: BLÄÄÄÄÄÄÄ. Stackaren. Stor som oliv har jag aldrig fått, gosh. Han måste ha haft skitont?

2007-11-19 @ 20:26:08
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: K

Min pappa gör detsamma och jag tycker att det är så äckligt! Men det är väl bara något jag fått för mej, är ju inte äckligare än att peta med tops. Jag har iaf också hört det där med att man bara ska peta med armbågen. Men det är väl olika, har man mkt öronproblem kanske man är tvungen. Jag har aldrig petat med något i mina och har heller aldrig haft nåt vax.

2007-11-19 @ 20:37:27
Postat av: Anonym

haha, trevligt, trodde jag var ensam i hela världen om det här. Det finns fler av oss!Det är ju asskönt o göra det med en hårnål!Mamma tjatade jämt på mig att ja skulle spräcka trummhinnan, jada jada.. men hey , ja hör skit bra o ha rinte alls ont :)

2007-11-19 @ 21:34:52
Postat av: Lisa

Oh lord, jag hoppar verkligen att hårnålen jag gav dig var ren och fin... Annars hade det ju varit en jävligt nasty grej att göra. Jag bara: Här, tack för trevligt samtal, du får en skitig hårnål. Slit den med hälsan!
För övrigt vill jag just tacka för ett väldigt trevligt möte. Jag trodde heller aldrig jag skulle träffa nån med min hårnålsböjelse! Så det kändes väldigt fint. Nästa gång får vi gå djupare in på pormaskarna. Hoppas resten av kvällen var bra!

2007-11-19 @ 21:59:58
Postat av: anni

min morfar pajade trumhinnan och är sen dess döv på ena örat när han tryckte in en.....tops där.

2007-11-19 @ 22:12:50
Postat av: Tranbäret

Vad läskigt. Jag har aldrig någionsin hört om den här metoden! :O Först blev jag lite äcklad men sedan nyfiken, nu måste jag bara finna en hårnål.

2007-11-19 @ 22:17:27
URL: http://lovelyjinx.blogg.se
Postat av: Saga

Du är så ju så sjuuukt konstig, i loooove you! xD
Jag har inte garvat såhär mycket på hela dagen!

Mer öronvax och bajs åt folket!

2007-11-19 @ 22:45:34
URL: http://krullethelgonet.blogg.se
Postat av: cilla

Jag rensar med knappnålar. Det lilla huvudet kan man få bort en hel del med.

2007-11-19 @ 23:08:46
Postat av: jaa

du måste nästan göra en instruktionsfilm! :)

2007-11-20 @ 09:28:06
Postat av: miri

men jösses vilket bra tips! har alltid kört med tops. igår provade jag hårnålar, och å så bra. det kändes som min hörsel förbättrades flera oktaver på en gång. nu vill jag bara rensa mina öron hela tiden, kanske kommer detta bota min dåliga hörsel! ;)

2007-11-20 @ 10:36:59
URL: http://bookofmiri.blogg.se
Postat av: Freddy

Jag rensade mycket med hårnålar när jag var yngre men gick sedan över till tops. Min hörsel har försämrats avsevärt.. hmm eller så är det så att jag endast hör det jag vill höra;) Borde ialf. testa på nytt och se om jag får bort mera och tillbaka hörseln:)

2007-11-20 @ 13:56:17
URL: http://www.bobochjag.blogg.se
Postat av: Hanna P

jag och min gamla samhällsräddningstjänst-lärare brukade alltid diskutera hårnålens effekt, det är det bästa

2007-11-20 @ 17:30:25
URL: http://hannapannapersson.blogspot.com
Postat av: Klara

HAHAH du fick mig att garva till döds om det där med att örat inte är en skål med grädde och bla bla! HAHHA

2007-11-20 @ 20:18:13
URL: http://jattemycketklara.blogg.se
Postat av: Panki

Jag blig glad av dig!!

2007-11-20 @ 22:29:19
Postat av: Lisa audionom

...man bör vara försiktig ibland med sina öron...

2007-12-21 @ 15:05:39
URL: http://www.audionomerna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback