To the hospital

Okej. Jag sk gå till läkare idag. Jag har en tid 10:45. Jag ska gå.

Det här är väldigt stort av mig, att faktiskt gå till läkare, alltså. Jag hatar det, och därför har jag bett min mamma följa med mig också. Som mentalt stöd.

Jag vill bara ha mitt penicillin och sedan vill jag därifrån.

Jag hatar de där jävla testen med tops, ni vet. De skrapar lite saliv och så testar de för streptokocker. Det är bara bullshit. De där topstesten alltså. Med den tekniken kan man bara identifiera 50% av alla sorters streptokocker som sätter sig i halsen, men det används fortfarande för att det är BILLIGT. Detta innebär att en hel jävla massa människor går till läkaren och är jättesjuka i halsen men blir hemskickade igen för att komma tillbaka med ett mycket allvarligare tillstånd några dagar efter, för de där jävla pisstestens skull och för att vissa läkare inte tycker att det räcker med att hela halsen är uppsvullen till storleken av en fotboll. HALLå. TA BLODPROV OM DU SER ATT NÅGON ÄR SJUK. HALLÅ.


Och det är väl typ därför jag hatar att gå till läkaren. För de kommer att göra det pissiga testet med topsen, det kommer att visa negativt och beroende på hur vettig läkaren är så får jag penicillin INNAN jag utvecklar en halsböld som 5 gånger tidigare (bildgoogla:
tonsillitis. Äckligt) eller så får jag åka in på SÖS-akuten om några dagar istället och få en stor, äcklig varböld uppskuren av läkare för att kunna andas.

Tack. Jag ser fram emot det.
Ge mig penicillinet på en gång bara. Snälla.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Önskar dig lycka till och ja de där testen suger.

Postat av: Justanotherfashionkid

Jag hoppas verkligen att du inte får en halsböld igen!
Jag har varit med om en hel del, men att skära upp en gigantisk halsböld är bland det värsta jag varit med om!

2007-11-04 @ 11:39:12
URL: http://www.justanotherfashionkid.blogg.se
Postat av: elin

Jag säger bara en sak; ta bort mandlarna helt och hållet! Bästa sättat att bli kvitt varbölder, halsont och ständigt svullna mandlar. Jag gjorde det för 3 år sen och har inte haft ont i halsen sen dess!

2007-11-04 @ 12:06:56
Postat av: Olivia

Whay. När jag togs till läkaren fick jag höra att jag hade en jobbig förkylning bara.
Det visade sig vara Borelia.
Inte särskilt lyckat, nej.

2007-11-04 @ 12:18:34
URL: http://paranoidbunny.blogg.se
Postat av: Anonym

jag hade så stora halsmandlar förut att jag bara behövde gapa och doktorn tittade ner i halsen och kunde direkt avgöra att jag hade halsfluss. Det var den enda fördelen med att ha stora halsmandlar, sen åkte jag på halsböld, fy fan, jag skulle hellre dö än att ha det igen, sitta på karolinska sjukhuset med massa var i en böld i halsen stor som en golfboll och läkaren ber mig gapa men den har växt fast i gommen så jag kunde inte prata så han stoppar in två metallpinnar, fungerade ungefär som hävstänger, då bände han upp min mun, så sprack bölden, sen började han klippa i den, det fick jag göra om tre dagar i rad för att bli av med varet, några år senare opererade jag bort skiten och fan va jag är glad att jag gjorde det.

2007-11-04 @ 15:04:20
Postat av: hanna

varför ta blodprov? du har ngn ont i halsen är det nog inte sepsis... man kanske kan kolla på lpk, tpk och crp... men då vet amn ju fortfarande inte vad det är och inte vad man ska beh... verkar det allvarligt kan man ta och odla från halsen, men då hinner de flesta bli friska innnan man fått odlings svar ifall det inte var något allvarligt.. Då har vi dessutom kanske inte råd med annat, tex att ta hand om multisjuka äldre utan behandlar saker som skulle gå över av sig själva hos yngre som skriker högt och vill tillbaka till jobbet istället för att vänta lite och bli friska av sig själva. Det finns massa saker att lägga pengar på i vården, ont i halsen kanske man överlever med...

2007-11-04 @ 17:08:03
Postat av: Hanna Fridén

hanna: Ont i halsen? Läste du ens texten? Jag går nästan aldrig till läkare överhuvudtaget, jag går bara om et är något allvarligt. Jag gick dit, jag hade halsfluss, jag fick min penicillin. Jag har inte kunnat äta på två dagar för att min hals är så uppsvullen, och om jag inte behandlar det här (återigen, läs den jävla texten) så får jag halsbölder. Halsbölder kan man kvävas av om de inte blir behandlade, och spricker de av sig själv så kan varet åka ner i lungorna vilket leder till lunginflammation.

Jag fattar inte, varför kritiserar du om du inte ens läser texten? Vad är poängen med det?

2007-11-04 @ 19:29:14
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

o: Kolla upp Tonsillitis på google så ser du exakt vad jag får. Det är varbölder som fyller hela svalget som gör det omöjligt att äta, sova, dricka eller vadsomhelst. Spricker de så åker varet ner i lungorna, då har man varbölder plus lunginflammation.

Obehandlat så kan man dö av det, ja. Av kvävning, undernäring, lunginflammation och så vidare. Dessutom påverkar de här infektionerna njurarna väldigt kraftigt negativt. Vilket är varför jag fått högsta prioritering när jag åkt in på akuten med de här bölderna för att operera. Fem gånger, hitills. Och en operation kostar lite jävla mer än att ta en riktigt prov när de ändå har journalerna på att jag alltid får det här, eller..?

Men nej, jag gnäller ju förstås bara, jag är ju inte sjuk...

Herregud, oh, lär dig läsa texten och lär dig att veta vad fan du pratar om innan du kommer med konstiga, fabulerade små visioner om vem jag är eller hur min sjukdom ser ut.

Det här gäller de andra inläggen du svarat på också. Avsky mig gärna för den jag är, men inte på gund av anledningar du hittat på alldeles själv.

2007-11-04 @ 21:04:34
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: o

Lustigt nog vet jag vad Tonsillitis är.

Vad det gäller meningen om mina andra svar, förstår jag inte riktigt vad du menar. Jag påpekade att du i inlägget enbart beskrev alkohol utifrån deras berusande egenskaper. Annars försökte jag tillföra något till diskussionen. Du svarade, och jag hade chansen att komma på något nytt.

Det är konstigt att du håller på med en blogg och har kommentarer om du inte kan se värdet i det.

2007-11-05 @ 07:49:54
Postat av: Hanna fridén

o: Nej, du skrev: "Lite kan jag tycka att din syn på alkohol är osund, när du ser det bara som ett berusningsmedel."

Du tar för givet att jag bara ser det som ett berusningsmedel utan att poängtera att det är vad jag tar upp i texten, vilket du däremot gör nu, vilket är bra. Men du måste förstå att alkohol är ett laddat ämne och att jag inte kommer att ta det väl när någon vill påstå att jag har en osund relation till alkohol utan grunder.

Precis som det är ganska så oförskämt att hävda att jag är en gnällspik när jag har en faktisk sjukdom.

Ska vi säga så här, en diskussion är jättebra, och du är den enda som fick en tillsägelse i tråden. Varför? För att du gick ifrån ämnet och istället valde att anklaga mig för saker jag inte gör, och inte är, och det är inte en god samtalston och du måste förstå att det leder till irritation.

Försök hålla dig till diskussionen utan personliga fabulerade idéer du får om en person, och det går bättre.

Och okej, om du vet vad tonsillitis är, eller om vi ska säga halsbölder som det ändå heter på svenska, så måste det helt enkelt innebära att du kritiserade utan att ha läst inlägget istället. Och ett gott råd är att läsa innan man uttalar sig.

2007-11-05 @ 12:20:53
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: o

Jo, jag borde ha skrivit att: "Lite kan jag tycka att synen på alkohol som det här inlägget beskriver är lite osund, eftersom det bara tar fasta på dess berusande effekter."

Ledsen för det. Naturligtvis har jag ingen aning om vem du är eller vad du har för syn på alkohol. Jag läste bara blogginlägget. Och helt ärligt trodde jag inte att du skulle ta min kommentar så personligt.

I den här diskussionen är det ännu värre. Jag medger att jag definitivt var för hård. Fy satan för att vara sjuk och få höra någon gnälla över att man inte är sjuk på riktigt.

Än en gång ledsen.

2007-11-05 @ 19:55:28
Postat av: karin

Men hanna har du haft halsböld fem gånger måste de ju propsat på att ta bort mandlarna? det brukar man göra efter två halsbölder? Det låter ju jättekonstigt!

Topsen tar 50 % av streptokockerna men de tar de absolut vanligaste sorterna så det är inte i närheten av att missa hälften av halsinfektionerna, de uppfattar de allra allra flesta! Har man halsfluss tjänar man dessutom bara en dag på att få antibiotika överhuvudtaget, sen är det förstås en helt annan sak om man får en halsböld. (som för övrigt heter peritonsillit, tonsillit är vanlig halsfluss, jag vet drygt att märka ord....)

och chouchou: Det finns inte olika starka antibiotika, de tar bara död på olika bakterier!

2007-11-06 @ 19:47:34
Postat av: Karin

Glömde det viktigaste: Krya på dig!!

2007-11-06 @ 19:48:37
Postat av: Hanna Fridén

karin: De propsade jättemycket på att jag skulle ta bort dem, men jag har vägrat. Jag har en fruktansvärd fobi inför all former av stympning.

Angående ordmärkandet så är det bara bra att du rättar mig! Speciellt när det handlar om två olika saker, då är det viktigt att säga till, och så är det snällt att du vill dela med dig. Det uppskattas!

2007-11-06 @ 19:55:25
URL: http://frankincense.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback