Min underbara kavaj

image2353
Foto: Johannes Helje,
Stockholm Streetstyle


Alla i bloggvärlden snackar om kavajer. Alla i bloggvärlden springer till Monki och köper den där skrynkliga blazern. Äh, jag är så glad över att jag redan äger runt 10 kavajer, trots att jag är tjej. De är av olika typer och har olika passformer. Tre av dem är oversizade, två av dem är relativt långa och oversize medan en av dem är kort.

Min favorit just nu är dock min rutiga från Escada. Den var ett superfynd på second hand. 50 kronor, kostade den exakt. Jag använder den nästan hela tiden, och helt plötsligt går det att använda alla trista och enfärgade klänningar i bomull som kommer från H&M och Gina Tricot. Som den ovan, klänning från H&M som jag inte velat ha på ett bra tag, men med min fina kavaj så blir det skitbra.

Jag skulle dock ha väldigt, väldigt svårt för att köpa en kavaj på en kedja som H&M eller Monki. Passform, material, snitt, allt sånt är oerhört viktigt på en kavaj, och en dåligt skräddad kavaj kan verkligen ge mig spykänslor. Tidigare i min blogg brukade jag gnälla mycket om dåliga kavajer. Precis som jag brukade gnälla på dåliga skjortor. En gång har jag köpt en billig kavaj. Så här hemskt var det. Annars har kavajen hängt med mig länge, enda sedan 13-årsåldern. Jag älskar en vacker kavaj!

Kavajen är inte i hundtand, även om så kan misstänkas från bilden.


Kommentarer
Postat av: Mia

kavaj is the shit. och snygga tsora solbrillor.

http://textbook-stuff.com

Postat av: Evis

Jag är kanske konstig, för jag tycker illa om kavajer. Varför? För att de är skräddade för herrkroppar - de passar bra på smala kvinnor, eller i alla fall kvinnor med liten byst och ganska rak kropp med inte för breda höfter. Om man som jag har stor byst och timglasform ser man ut som en östtysk kulstöterska eftersom man måste ha en enorm storlek för at tfå plats med byst och höfter. Dräktjackor från 50-talet, det är däremot grejen.

2008-04-05 @ 14:19:58
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: lisanne

Hej Hanna!
Du är söt! Det finns en grej jag tänkt på (ja, kanske stör mig lite på också).. i ZTV presenterar tittar du jätteofta till höger i bild (för dig sittandes i soffan blir det vänster) och jag gissar på att du kan se dig själv i någon skärm där. Ungefär som när man chattar med sin webcam på och hela tiden tittar på sig själv nere i hörnet du vet.

Det ser fruktansvärt B ut!

Puss du söta :)

2008-04-05 @ 16:38:16
Postat av: Hanna Fridén

lisanne: Hej! Det är väl till vänster jag tittar ofta? Till höger sitter ju mina gäster, liksom! Men ja, det finns något där borta som jag tittar på, och det är klockan i programmet som räknar ner hur mycket tid det är till nästa moment eller nästa inslag. Jag har bett dem om att vi ska flytta klockan så att jag kan kan se den när jag talar till mina gäster istället, men icke! (trots att det inte ens vore svårt). Det är något som irriterar mig också, ska du veta, speciellt eftersom att jag upplever att jag tappar kontakt med mina gäster, men jag måste ha koll på klockan för att se vilka frågor man har tid att ställa så att man inte stället en viktig fråga och sedan är det helt plötsligt 30 sekunder kvar till reklam. Tror nog att du kan förstå!

2008-04-05 @ 16:42:22
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: tova

JAG HAR DEN BÄSTA AV ALLA KAVAJER I HELA KONGARIKET!
Den är skotskrutig, fast blå och vit!
Köpt i second hand i Frankrike dessutom, så det är verkligen ingen annan som har den ^_^ YES!

2008-04-05 @ 17:44:09
Postat av: tova

för övrigt så ser man verkligen viktuppgången ifrån den förra bilden. sjukt bra jobbat, när man ser liksom ändringen sådär rakt på.

2008-04-05 @ 17:45:36
Postat av: Hanna Fridén

tova: Haha, ja! Det känns skönt att den där bedrövliga kavajen inte passar längre. En 32 eller något sånt, är den. Går INTE att knäppa nu, alls!

2008-04-05 @ 17:56:21
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Anonym

Som sagt: DET ÄR JETTEBRA! JAK BLIR KLAD HEST FÖR ATT DU INTE ÄR UNDERVIKTIG LÄNGRE!

2008-04-05 @ 18:41:47
Postat av: Livingroom

Skitsnygg!!!

2008-04-05 @ 19:45:41
URL: http://livingroom.blogg.se
Postat av: Malin

Hej Hanna!

Tycker du är asbra och gång på gång krossar fördomen att en kvinna inte kan vara både snygg och smart. Jag hejar på dig!

Ang. Kavajer, jag älskar kavajer, men äger än så länge inte en enda, tycker det är skitsvårt att hitta en som passar bra. Har du några tips på vad man ska kolla efter när man shoppar kavajer?

2008-04-05 @ 20:29:59
URL: http://www.hjartasmarta.blogspot.com
Postat av: Emma

Du är underbar!:)

2008-04-06 @ 00:00:14
Postat av: Håkan med träbenet

Bara i det här inlägget skriver du mer intressant om stil (i det här fallet kavajer) än alla andra spåniga blondinbellor, ebbor och sofior. Att jag dessutom håller med dig gör ju inte saken sämre. Men apropå studioklockan, har du inte en producent eller nån annan som kan snacka i öronsnäckan och dra minutintervallerna?

2008-04-06 @ 00:47:21
URL: http://www.kanonkille.se
Postat av: Frida

Åh en sån fin kavaj!!

2008-04-06 @ 16:40:26
URL: http://www.husmusen.blogg.se
Postat av: Andy King

Jaa! Jag älskar kavajer (och tuxedos), har hittad en jätte fin Christian Dior kavaj på Beyond Retro för 470sek! Otroligt bra pris, ska kanske köpa den (och posta bilder) om någon annan har inte redan gjort det.
Beyond Retro är delicious.

2008-04-06 @ 20:39:52
URL: http://andyking.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback