Creddfolk är inte exklusivt

Hahaha. Teatron fick just en diss i ett inlägg på Fatale, det var mycket lustigt dock, då han uttalade sig ungefär så här:

"Teatron är inte så exklusivt, utan rätt pissigt. För mycket credd-folk helt enkelt."

Det var väldigt roande, då mycket creddfolk är helt rätt! Det vill vi ha. Jag föredrar creddigt folk långt över folk som fått sin sociala och ekonomiska status medfödd. Credd är bra, för credd är lika med ambition!

Sedan kan jag heller inte förstå hur man helt alvarligt kan använda sig av ordet exklusivt när man talar om människor. Det är väldigt fult och osympatiskt och bör enbast användas i humorsammanhang.

Kommentarer
Postat av: masha

fast credd är väl knappast alltid lika med ambition...

2007-04-13 @ 10:47:52
Postat av: B

vad är creddfolk för nåt?

2007-04-13 @ 13:10:56
Postat av: Johan

Masha: Nä, kanske inte alltid. Men det betyder ofta att man har gjort något för att göra sig förtjänt av cred.
Beror, såklart, på vilken krets eller sub-kultur man tillhör.

2007-04-13 @ 13:23:53
Postat av: ML

Det finns en teori kring varför brunögda människor har ökad benägenhet för gluten- och laktosintolerans. Det har att göra med att de i högre utsträckning är ättlingar till/är närmare släkt med mörkhyade människor, som levde som nomader längre fram i historien än "blonda och blåögda vikingar" gjorde. Nomadlivet innebar att leva på getter, och getmjölk innehåller lägre halter av laktos en komjölk, kor som kräver bofasthet, dvs en nordeuropeisk livsstil. Alternativt kan de mörkhyade antas ha levat på spannmål i högre utsträckning än de kringströvande nordborna, som var tvungna att ha med sig husdjur som gav mjölk. Två motstridiga teorier, men var och en för sig intressanta som förklaringar till brunögdas problem med mjölk.

2007-04-13 @ 13:54:05
Postat av: Hanna Fridén

masha: Nej, men oftast måste man ha gjort något för att bli ansedd som creddig ;)

B: Folk som Martin Kellerman typ, det vill säga folk som gjort sig kändisskap (oftast inte särskilt stort) utan pengar, dokusåpor eller TV. Eller, det var ingen bra förklaring. Det är svårt att förklara credd. Jag ska be någon skriva en fin definition av det åt dig och andra läsare i bloggen, kan bli sköj.

JohaN. Presix!

ML: Ja, asiater och afrikaner är väl alla laktosintoleranta i princip? Det är väl egentligen bara här i norden som vi dricker mjölk i stor utsträckning? Jag är har dock inga problem med mjölk, bara gluten, men celiakia (glutenintolerans) handlar väl om att man utsätts för vete för tidigt i livet i och med välling med vete? Alla bäbisar föds nämligen med celiakitarm, tarm som inte kan bryta ner veteprotein, det är en av sakerna som växer klart efter födseln, men det är större risk att det aldrig växer klart om man får vete i stora mängder tidigt! Vilket är varför alla vällingföretag nu blivit tvugna att sänka mängden vete i välling och ta in majs istället för att få sälja!

Men det kan såklart även ha med ursprung att göra, fast jag vet inte om mörkhåriga och mörkögda är närmre släkt med svarta, mörkt hår och mörka ögon är ju en dominant gen ändå.

2007-04-13 @ 14:20:33
Postat av: EMMA.

Fast han säger ju inte "exklusivt" om människorna, utom om Teatron!

2007-04-13 @ 18:13:51
Postat av: Anonym

Teatron blir brädad av Berns 2.35:1 då den senare har fruktansvärt mycket mer klass på sin inredning, större artister på alla plan och en publik som inte enbart består av 18-22-åringar samt 35åriga män som letar sig ett ungt knull.

Jag gillar Teatron, men de behöver förnya sig lite, ja redan nu. De har en konurrent på marknaden som gör det hela bättre, och i viss mån billigare.

2007-04-14 @ 01:56:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback