Pedofiler #2

Vi fortsätter diskussionen!

Först ett svar till de som trodde att jag tyckte att dömda pedofiler ska få jobba med barn:

I inlägget om pedofiler har jag inte sagt att dömda pedofiler ska få jobba med barn, de som tolkat in det och kallar mig för dum i huvudet: Jag gillar inte er. Antingen kan man läsa inlägget ordagrant, eller så kan man tolka det på flera olika vis, att välja just det och forutsätta att den tolkningen är korrekt och gå på med påhopp mot mig är löjligt.

I inlägget säger jag däremot att min lärare var snäll, och jag beskriver vad som hände i skolan när de fick reda på det. Frasen: "JAG TYCKER ATT PEDOFILER ÄR SNÄLLA OCH SKA FÅ JOBBA MED BARN" finns inte. Så skärp er, dumma, respektlösa puckon.


Jag anser, om det måste förtydligas, att dömda pedofiler inte ska få jobba med barn.

Sedan ett svar till de seriösa debatörerna!

Anledning till varför jag inte gillar skyltarna är av det faktum att jag fått intrycket av att utanförskap i samhället skapar brottslingar. Ingen behöver hålla med mig där, här har vi en fin diskussion. Men om kemisk kastrering istället var ett alternativ, expempelvis, så tar man bort all vilja hos personen att utföra sexuella övergrepp samt att man får en chans att integrera dem i samhället utan risk för barnen, och samtidigt undviker man att skapa en situation där individen i fråga anser att den ändå kan göra vad fan som helst, då den ändå bara blir bemött som en förbrytare.

Jag menar, om jag blev kallad för dum, elak idiot oavsett om jag var snäll eller elak så skulle det inte finnas någon rimlig anledning för mig att vara snäll.

Det här är två sätt att skydda samhället och dess barn på, vilket man anser mest rimligt är högst subjektivt. Om jag hade barn, och de blev utsatta, så skulle jag nog vilja att förövaren deporterades till Sibirien efter att en lobotomi utförts. Så det är hemskt subjektivt.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Jag håller helt och hållet med dig. Att stämpla någon hjälper absolut inte när det gäller rehabiliteringen -tvärtom. Men hela problematiken (jag kan ha fel, jag vet inte säkert) med kemisk kastrering är väl att den hänger på om personen i fråga själv tar sina mediciner?

Postat av: e

jag håller verkligen med dig!det är kul att se att du fortfarande skriver kvar här. jag lägger mycket hopp i att fatale kommer att bli grymt bra, men det är alltid intressant att läsa om dina åsikter här också, kul att se en tjej som lyckas!

2007-04-11 @ 13:33:43
URL: http://myneonbible.blogg.se
Postat av: Anonym

du är sååå cool:) ha en bra dag

2007-04-11 @ 14:04:02
URL: http://downthehatch.blogg.se
Postat av: Philip

I USA utgår ju de ifrån att sexbrottslingar inte kan botas utan som högst kanske tränas i att ignorera sina infall - därför har de så hårda lagar som t.ex. Megans Law (som går ut på att polisen måste berätta för samhället om vilka som är sexbrottslingar genom olika medier, bl.a. internet). Det knäppaste kanske genom här: http://www.mapsexoffenders.com/
Det största problemet är att under sexbrottslingar kan till exempel en 18-åring som har sex med en 16-åring bli registrerad, eller någon som är en så kallad peeping tom, dvs tjuvkikare. Till och med folk som har fällts för nakenbad eller offentlig urinering hamnar där.
Om de kan bli "botade" eller inte kan man läsa lite om här: http://www.goaskalice.columbia.edu/3001.html

2007-04-11 @ 14:35:04
URL: http://mode.republicum.se
Postat av: My

Det här är intressant! Du har rätt i mycket men jag tycker inte att man kan jämföra misshandel och våldtäkt. Misshandel är naturligtvis också hemskt och traumatiskt för offret, men där har man en viss distans från förövaren. Vid våldtäkt kan man inte ens fly in i sig själv och stänga av, eller hur? Våldtäktsmannen är överallt.

För jag anser att sex är så personligt och känslomässigt laddat.

2007-04-11 @ 15:22:10
Postat av: tistel

well said. jag tror nog jag håller med dig på alla punkter.

2007-04-11 @ 16:05:57
URL: http://tistel.blogsome.com
Postat av: Anonym

För ett ett bra tag sedan var det en anonym lyssnare som hade hört av sig till radion om ett problem han hade. Han ville ha upp en diskussion, han ville söka hjälp för pedofila tankar han hade. Ett ställe där de specialiserat sig på att hjälpa de som håller på "att trilla dit". För de flesta beteenden och beroenden finns det särskilda journummer och kliniker men pedofili är så smutsigt att det inte direkt dyker upp i reklampausen.
Många pedofiler har säkerligen bilder och tankar men går aldrig till övergrepp.
Personligen tycker jag som du när de väl har begått ett brott, men innan då?

2007-04-11 @ 16:49:22
URL: http://fannyfelicia.blogg.se
Postat av: egon

"Anledning till varför jag inte gillar skyltarna är av det faktum att jag fått intrycket av att utanförskap i samhället skapar brottslingar." - jag tycker du har helt rätt med det här (och håller för övrigt med dig också). just gällande vad som "triggar" brott finns det en bunt olika kriminologiska teorier, där vissa syftar just till detta. exempelvis att om andra stämplar mig som brottsling så blir jag en brottsling, om jag inte har samma band till samhället som alla andra begår jag brott och så vidare.

2007-04-11 @ 17:35:30
URL: http://egoegon.blogspot.com
Postat av: Linderholm

"Det här är två sätt att skydda samhället och dess barn på, vilket man anser mest rimligt är högst subjektivt. Om jag hade barn, och de blev utsatta, så skulle jag nog vilja att förövaren deporterades till Sibirien efter att en lobotomi utförts. Så det är hemskt subjektivt."

Ja, precis så är det ju. Om nån halshugger min syrra så skulle jag vilja se mördaren död (på ett plågsamt sätt). Men det är inte (den fullt normala) motagressionen som ska styra straffet - det har inte varit effektivt (på återfallsfrekvens, avskräckande effekt osv.) under de 35000 år det har tillämpats. Det är därför vi har ett rättssystem och kan kalla oss för civiliserade. Ingen som blir utsatt för ett brott bör få bestämma förövarens straff, av uppenbara skäl. Annars skulle vi fortfarande sitta i blodshämndspölar och inte ha tagit oss förbi 1300-talet. :)

2007-04-11 @ 20:35:20
URL: http://linderholm.blogg.se
Postat av: Linderholm igen

Fannyfelicia: Det finns såna kliniker, som har goda behandlingsresultat på just den typen av personer du beskriver. Men som du säger så är det inte precis som att man annonserar bredvid pampersreklamen med sånt (till stor del för patienternas säkerhet antar jag). Min gissning är att psykiatrin kan hjälpa personer med den typen av tankar att komma i kontakt med såna behandlingsteam.

2007-04-11 @ 20:38:28
Postat av: Jasmine

Jag håller med dig, om jag skall se det på ett objektivt sätt. Tyvärr är det lite svårt då jag råkade ut för min första "fula" gubbe redan vid 5 års ålder och några av mina tidigaste minnen är från barnpsykologen.

Så länge man jobbar med att hitta pedofilerna innan de begår brott, som internet och liknande är jag nöjd. Jag tror att varningssignalerna finns där innan ett brott begås, och vi borde vara nogrannare med vilka som får utexamineras som lärare/barnskötare, både kvinnor och män.

Kemisk kastrering fungerar nog inte i längden tyvärr, av praktiska orsaker. Inte att märka pedofilerna heller, de kan alltid byta land. Rehabilitering kanske?

2007-04-11 @ 21:07:35
Postat av: Daniél Pinto Gouveia

Denna bloggen kom jag åt genom att jag sökte på Brun + skrivbord på google. skumt.

Hursom, intressant debatt och jag måste säga att jag håller med dig fult ut.

Sedan en annan sak som kanske kan krydda till debatten, eller kanske rent av dödar den.

Är Pedofili en störning hos en person eller en läggning?

2007-04-11 @ 21:12:26
Postat av: m

Kemisk kastrering? Men det behövs ingen erigerad penis för att begå sexuella övergrepp, som vi alla väl vet. Många våldtäktsmän får väl för övrigt inte stånd heller. De fixar det ju fint iallafall. Och sexuella övergrepp begås även av kvinnor. Och sexuella övergrepp begår man väl inte för att man är kåt?

Jag förstår faktiskt inte vitsen med kemisk kastrering.

Jag är helt med dig om att det är helt sjukt med livstidsbrännmärkning. Tänk vilket EXTREMT långt steg det måste vara för pedofiler (nu definierar jag pedofil som någon som känner sexuell dragning till barn, eftersom naturligtvis de allra allra flesta pedofiler inte agerar på det) att berätta, öppna sig, söka hjälp, med tanke på den hörinteserintelallallaa-attityd vi har till "det här problemet".

2007-04-12 @ 08:57:50
Postat av: Anton

Pedofiler är en av de vanligaste återfallsbrottslingen i samhället. det är inte konstigt att folk har svårt att se dessa ta hand om sina barn. Bara för att pedofilen i fråga inte utövar sin sexuella avart på barnen betyder ju inte det att han inte sitter hemma o tankar barnporr. Han kan väl jobba med förståndshandikappade då ist för just barn tex.

2007-04-12 @ 09:31:35
URL: http://technoetc.blogspot.com
Postat av: emma

är inne på samma sak som "m". har hört att kastrering inte hjälper, eftersom våldtäktsmännen egentligen inte våldtar för att de är kåta och inte har någon att ligga med. då skulle de istället ta hjälp av tillhyggen som substitut för snoppen, och det vill vi ju inte heller.

håller dock med dig, till en viss del, om att det är fel att märka ut pedofiler. om jag hade haft barn hade jag nog tyckt att det vore skönt om en pedofils registreringsskylt var färgad. dock finns det säkerligen pedofiler som kanske "bara" begått ett brott, som sedan länge är sonat. i dessa fall stämplar man ju verkligen personer som inte längre har pedofiltankar (eller som kan kontrollera sig själva), och som ju borde vara välkomna in i det övriga samhället precis som alla andra.

2007-04-12 @ 11:50:09
URL: http://www.a-great-day.com/blogg
Postat av: Lina

Jag hörde också det radioprogrammet, som FannyFelicia, för något år sedan på P3.
Det fick mig att öppna ögonen mycket mer än tidigare, och fick mig att förstå att det också finns folk med detta psykiska problem som vill söka hjälp, att det är människor och inte en figur det handlar om. Tyvärr så blir de brännmärkta för livet precis som du skriver,trots att vissa inte gjort något brott utan bara vill få hjälp innan något händer.
Men naturligtvis är det ett fruktansvärt brott, och jag lider med dem som blivit utsatta och jag förstår också mångas hat. Det finns inget som rättfärdigar, men kanske ibland något som förklarar.

Ha det fint!

2007-04-12 @ 12:40:23
URL: http://www.acupoftea.blogg.se
Postat av: Anonym

kastrering!!! vissa män förtjänar helt enkelt inte att ha en kuk.

det har ju forskats kring ämnet våldtäkt och egentligen handlar det om annat än sexuell lust. typ överordnadshävdelse/maktmissbruk. så skulle man cutta deras organ, skulle det få utlopp på andra vis... sadismen? vilket får mig att undra; är män sadister i vårat samhälle? alla män, typ mer eller mindre?

misshandel är i varje fall inte alls lika psykiskt tärande som våldtäkt.

2007-04-12 @ 17:04:21
Postat av: Jordgubbssylt

(du kan via mitt ip och min mailadress se vem jag är, Hanna, men jag vill skriva detta anonymt för att ingen någonsin skall kunna koppla vem personen jag skriver om är)

På min arbetsplats har vi en stamkund som är väldigt pratsam mot ungdomar i allmänhet och tjejer i synnerhet. En av mina kollegor berättade för mig att den här mannen, som vi kan alla Alf (totalfingerat namn!) tidigare har varit offer för pedofilirykten, men att han är rentvådd. Bra det, tänker man, tills man helt plötsligt får höra att han har satt upp dikter mer lite ...annorlunda innehåll, som jag uppfattat det, vilka vänder sig till några yngre tjejer (16-17) som både han och jag är bekanta med. Vidare har han tydligen sagt konstiga saker vid konstiga tillfällen, bland annat frågade han efter vad för reaktioner han skulle möta om han "Klädde av sig naken" inför dem.

Jag vet inte alls hur jag skall tänka här. Jag vet att jag är grymt påverkad av att jag fick höra att han varit förföljd av pedofilrykten, för sådana GÅR ALDRIG ATT KOMMA IFRÅN. Det spelar ingen roll öht om personen är oskyldig eller ej, för han är för alltid stämplad.
Å andra sidan kan jag tänka mig att jag hade varit lika baffled och amazed över det hela om jag hade hört liknande om någon annan av våra stamkunder. Det är svårt att välja vilket ben man skall stå på här.

Att sätta upp skyltar och på dylika vis peka ut någon som skall ses som en "botad pedofil" är faktiskt fel, tycker jag. Gör man detsamma mot mördare och rånare? Blir det ständigt utpekade av samhället?
Jag försvarar inte pedofili, det är ett väldigt starkt brott och något av det västa jag kan tänka mig, men man måste låta folk få en ny chans i samhället.

Många väljer inte att bli pedofiler, if any, men ingen kan egentligen välja sina kinks. Tänder man på barn så har man två val: att betvinga känslorna, eller att bejaka dem. Det finns folk i båda lägren.

Um... Jag vet inte riktigt vad jag egentligen ville ha sagt, utöver att pedofilstämplar förföljer en livet ut vare sig man är oskyldig eller inte. Skyltar spelar därmed egentligen ingen roll för folk vet ÄNDÅ, men om gärningsmannen skall känna att han/hon har en chans att få komma in i samhället så låt bli. Varför rehabilitera folk om de sedan inte får betraktas som rehabliterade?

(ursäkta världens längsta inlägg :p)

2007-04-12 @ 19:12:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback