Brittan rakar sig - Sexister dånar!

Ibland blir till och med jag äcklad över hur ytliga folk kan vara.

http://aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,1002866,00.html

Allt raseri kring det lilla, totalt oprovocerande ting att Brittan rakade pallet är helt absurt. Varför blir folk så upprörda? Till höger och vänster så kallar folk henne för ful, idiotiskt och en riktig "uppmärksamhetshora."

Brittan har gått igenom en del den senaste tiden, och vet ni vad? Att raka av sig allt sitt hår, eller klippa sig riktigt kort, är i alla fall enligt mig en extremt befriande handling. Jag har också gjort det förut, för att markera en nystart, och det har alltid känts extremt befriande.

Nu till nästa faktum, män gör detta regelbundet. Jag är visserligen den enda tjej jag känner som gjort det, men män rakar av sig sitt hår väldigt ofta för att markera en nystart, bort med det gamla, det destruktiva. Bort med det.

Men Brittan är en ful idiot när hon gör det.
Ytligt och sexistiskt. Det är vad det är.

Kommentarer
Postat av: NewMe

Som allt annat i media, tyvärr!

Postat av: Maria

Ja. Bara det faktum att det blev en JÄTTENYHET att hon rakade huvudet visar ju hur jävla ytliga och könsfixerade folk är.

2007-02-19 @ 23:15:18
URL: http://www.vildvittra.se/13
Postat av: clara

jag känner flera tjejer som gjort det! otroligt befirande. men tyvärr verkar folk tro att tjejers själ sitter i håret. Britney - en själlös hora!

2007-02-19 @ 23:48:20
URL: http://underbaraclara.webblogg.se
Postat av: Charlotte

Det är väl inte riktigt samma grej att klippa av sig håret (vem har inte gjort det liksom) som att raka av det i ett ögonblick av impuls, mitt i natten, inför paparazzis. Jag tror inte att det är för att få uppmärksamhet och jag tycker inte att diskussionen kring det hela ligger i om hon passar i rakat hår eller inte. Frågan är helt enkelt (det de flesta verkar bry sig om i alla fall) om hon mår bra? Det verkar ha varit ett minst sagt tumultartat halvår som skulle knäcka vem som helst, och Britney är väl inget undantag. Jag hoppas bara att det finns en naturlig förklaring till rakningen och att hon mår bättre än vad hon ser ut att göra.

2007-02-20 @ 00:05:22
Postat av: Angelica

Vi har ju haft rakade kändisbrudar förut, Sinead o Connor och Natalie portman bland andra, och varför det skulle vara så chockerande med Brittan är ju för att hon är en söt och skötsam flicka, ingen upprorsmakerska. Hela uppmärksammandet är urlöjligt.

Jag själv hade rakad skalle från början på maj ifjol, och har sparat sedan i augusti. Jag snaggade mig för att mitt hår var så skadat efter alla mina hemmablekningar när jag skulle skaffa vitt hår. Man ska INTE bleka fyra gånger på en vecka.

2007-02-20 @ 00:08:39
Postat av: sus

Jeg kunne ikke ha vært mer enig. Det er helt latterlig at det er blitt snakket om det på nyhetene i USA og det er helt latterlig at det står om det i avisen i Sverige, Norge, Polen, Nepal...

2007-02-20 @ 00:12:24
URL: http://moteschmote.blogspot.com/
Postat av: DiscoDan!

Äsch. Hon blev varken fulare eller snyggare. Hon e dekis-brittan. You had a good run. It's over baby, it's over.

Men jag själv kan knappt vänta tills hon börjar låta håret växa ut. Då kan man äntligen få kalla henne för "Monchichi-Brittan". Muha.

2007-02-20 @ 04:18:39
URL: http://lehnberg.net
Postat av: jossan

Jag har flera väninnor som rakat av sig allt hår ändå in till huden pch jag tycker att det är riktigt kvinnligt!

2007-02-20 @ 09:01:50
URL: http://jossansgarderob.blogg.se
Postat av: Annika

Jag har bara snaggat mig, men det har jag å andra sidan gjort ganska många gånger.

Och tänk! "Uppmärksamhetshora" - det är ju JAG! Det tog tre dagar i min nya klass i Norrköping innan en kille från Göteborg kom fram till mig och sa "Vet du, jag har pratat med alla i hela klassen, och ingen killar dig. De tycker att du är en riktig uppmärksamhetshora".

2007-02-20 @ 09:47:00
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Lasse Katt

Kommentar till Maria:
OBS! Det är inte "folk" som är "ytliga och könsfixerade" utan i detta fallet media! Aftonbladet och Expressen visar vägen!

Jag tycker att Aftonbladet gång på gång uttrycker sina egna åsikter om hur Britney lever sitt liv, långt ifrån objektiv journalistik.

Det är snask-medierna som bidrar till sexismen och förtrycket av kvinnor!

2007-02-20 @ 10:26:44
Postat av: Fanny

Att göra nöje av annans (ganska uppenbara) olycka är hemskt, Aftonbladet och Expressen är otroligt duktiga på det.
Helt absurt egentligen att göra en nyhet av att Britney Spears har rakat av sig håret, so what?

2007-02-20 @ 11:19:42
URL: http://www.fannya.se
Postat av: Anonym

Det skulle inte varit någon nyhet om hon inte hade varit sådan white trash brud som hon faktiskt är....jag tycker det är kul,sen att killar rakar håret för att markera nystart kan diskuteras. Jag tror det handlar om helt enkelt vilket som är snyggast eller kanske ett högt hårfäste!!

2007-02-20 @ 11:43:58
Postat av: Maria

Lasse Katt: Aftonbladet och Expressen skriver om sådant som de vet säljer. Vem köper? Jo, "folk". ;) Media skapar inte bara saker, utan speglar också samhället, och sånt som ingen vill konsumera försvinner jävligt fort.

2007-02-20 @ 13:09:05
URL: http://www.vildvittra.se
Postat av: Marre

Jag hoppas att Britneys tilltag betyder att hon är redo att börja om och inte att hon är på väg mot ett sammanbrott. Säga vad man vill om hennes musik men jag hoppas att hon gör en jävligt schysst skiva som säljer grymt mycket och att hon blir hyllad igen.

2007-02-20 @ 13:35:53
URL: http://marregoeswild.blogg.se
Postat av: A

Uppmärksamhetshoror = modebloggar typ =)

2007-02-20 @ 13:58:06
Postat av: Farelyne

Jag håller med dig helt och hållet. Det är BARA hår. Hår som folk har under armarna men rakar bort. Brittan rakade bort håret på huvudet. big deal, näe.

2007-02-20 @ 17:35:30
URL: http://farelyne.blogg.se
Postat av: yeh-yeh girl

Rakar du inte benen är du galen. Rakar du huvudet är du galen. Finns det någon guide man kan köpa så att man inte gör fel?

2007-03-18 @ 00:30:13
URL: http://gordonochjag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback