Matcha.

matchAtt mixa och matcha rätt är inte alltid helt simpelt, och vilka färger kan man ha hur mycket av? Svart och vitt är alltid det mest vänliga att kombinera, starka färger som rött och lila är farligare att matcha. Att matcha många pärlor med off-white är oftast okej, men att skapa en randeffekt av kulörer passar sig aldrig på förutom just randiga plagg.

Svart kan man alltid ha en hel outfit av, även om det lätt blir trist om det inte görs på ett sätt som skriker "femme fatale", men där brukar din makeup få göra sitt till. Den lilla svarta fungerar t.ex. bättre med mer makeup än vad exempelvis en guldklänning gör.

Att matcha som bilden till vänster skapar lätt en karnivaleffekt. För mycket röda plagg är matchade, och det är vartannat. Vad gäller en så stark kulör som rött så bör du aldrig kombinera mer än två plagg.



match2
Att istället kombinera makeup och en utstående accessoarer är mycket föredömligt och smakfullt.

Om du inte går all-out förstås och gör en kul grej utav det. Jag utmanar dig, matcha ett par duffelstövlar med din duffeljacka, t.ex. dessa av Key Té (som finnes hos
Yoox) och en pälshatt med pälsvantar!

keyte2







Kommentarer
Postat av: mod

väldigt bra tips!

Postat av: cherry

är inte tips av typen "vad gäller en så stark kulör som rött så bör du aldrig kombinera mer än två plagg" typ det tråkigaste som finns?

2006-11-27 @ 20:35:46
URL: http://cherryontherocks.blogspot.com
Postat av: Hanna Fridén

mod: Cherry tyckte de var tråkiga!

cherry: Det är högst subjektivt. Däremot så är det högst objektivt att din kommentar var oförskämd.

2006-11-27 @ 21:19:05
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Nina

Bra tips! Håller med om att försöka matcha för mycket lätt ger en "randig effekt" istället, been there :S Blir för mycket då. Gillar illustrationen du gjort!

2006-11-27 @ 23:32:06
URL: http://nina.blogg.se
Postat av: rebekah

åhå, sådär matchar jag väldigt ofta faktiskt. tråkigt att höra att det finns folk som tycker att det ser dumt ut. men men,smaken är ju olika för alla såklart, jag tror jag kommer matcha vidare.

2006-11-27 @ 23:45:08
Postat av: Hanna Fridén

Nina: Ja, oftast blir det det!

rebekah: Det finns alltid ett undantag som bekräftar regeln, maybe you're it? :) Allt kan göras rätt, men det där är svårt och de flesta kombinerar så utan att tänka och det blir helt fel. Om du däremot gör det medvetet så är jag säker på att det blir _mycket_ bättre!

2006-11-27 @ 23:48:29
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Käthe

Kul med stiltips från dig. :) Du är en j-kel på att sätta samman kläder och färger.
Jag kommer nog att köra med lite karnevalseffekt då och då trots allt, men tänka till lite mer om det är anställningsintervju eller annat seriöst.

2006-11-28 @ 12:38:20
URL: http://kathe.blogg.se
Postat av: yeh-yeh girl

Ja, jag behöver ju inte oroa mig för karnevaleffekten i alla fall.
Jag har mest svarta kläder....

2006-12-03 @ 00:21:18
URL: http://gordonochjag.blogspot.com
Postat av: Lilacola

Great site

2008-02-18 @ 10:26:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback