Musikbibliotek - Musikwebb.se

Mikey tipsade om ett bibliotek, nämligen www.musikwebb.se, där man kan låna hem musik!

Mikey säger att Stockholms bibliotek t.ex. tyvär inte är med, men säger att det går bra att skaffa ett bibliotekskort i t.ex. Uppsala eller närliggande grannkommun!

Besök även Mikeys blogg Diegesen som främst handlar om litteratur!

Kommentarer
Postat av: Mikey

Det går ju att skaffa bibliotekskort på massor av kommunbibliotek, men jag tänkte att för oss Stockholmare bör det vara lättast i t ex uppsala :)

Postat av: Tanya

Verkar ju vara en bra grej, men musiken är i kopieringsskyddat WMA-format och det funkar inte på Mac... :(

2006-12-10 @ 21:42:06
URL: http://chickan.se
Postat av: Hanna Fridén

CC: Förlåt att jag raderade ditt inlägg, men det blev väldigt privat. Du kan maila mig för förklaring av frasen som används om du vill om du upprepar vad din kommentar handlade om!

2006-12-10 @ 21:48:09
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: retrobågar

Så skönt att det fanns musik på biblioteken, så slapp jag agitera för det.
Däremot ät jag absolut benhårt emot att det är 25% moms på e-böcker,när det bara är 6% på andra böcker.
Jag ska skriva till Anders Borg om det, förre finasministern hade inget svar att komma med.

2006-12-10 @ 22:18:21
URL: http://spectaclesforafrica.blogg.se
Postat av: C

Åh, mycket mycket trevligt. Jag blev dessutom mycket positivt överraskad när jag hittade flera artister jag lyssnar på som man normalt sett inte brukar hitta på sajter där musik säljs elektroniskt. Ett av de största argumenten för illegal nedladdning (iaf vad gäller min egen nedladdning) är att det faktiskt inte finns att få tag på mer ovanlig musik via köpsajter eller också får man betala dyra pengar för cd som ska specialbeställas om det ens alls går att få tag på. (som om inte cd är dyrt nog redan som det är)
Och eftersom jag nu utbildar mig till bibliotekarie och så blir jag ju jätteglad för såna här grejer som erbjuder kultur även till de som inte har råd att köpa sin musik. :-)

2006-12-10 @ 23:41:56
Postat av: retrobågar

http://www.btj.se/musikwebb/FrontServlet
Tack till Mikeys bibliotekariemamma för tipset. Nu tycker jag att alla som har följt fildelardebatten och e-boks och musiknedladdningslänken här ska kolla om deras eget kommunbibliotek ligger på listan för deltagande bibliotek.
Gör det inte det skriver ni till Kulturnämnden eller vad det heter i er kommun och begär att de ska ansluta sig till detta utbud. Ange som skäl att ni helst vill vara laglydiga och kommunen kan hjälpa er så ni slipper att åka fast för fildelning. Det är bäst att skriva för då måste de ta upp ärendet i nämnden och dessutom blir det offentligt handling och tidningarna kommer nog att skriva om det.
Ni har rätt att få svar och de måste behandla ärendet. Om tillräckligt många skriver blir de nog tvungna att ansluta sig. Och sedan är det som sagt gratis att ladda ner och lyssna i 1 eller 7 dagar.
Går ni i skolan kan ni ju ordna genom elevrådet att hela skolan skriver på. Lagom avstamp inför jullovet.
Jag såg att en riktigt liten kommun i Skåne, Persorp, var ansluten. Heja Perstorp. Kulturens fanbärare.

2006-12-10 @ 23:56:40
URL: http://spectaclesforafrica.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback