Sminkmyt

Det finns en myt, en fin liten sminkmyt.

Denna myt går ut på att man ska lägga en massa vitt under ögat, gärna med lite glans i, för att både förstora ögonen och för att ge ett fräschare intryck.

Det här är så fel det bara kan bli, och varje gång jag plåtat på en klubb och någon gjort det här så sitter jag och svär för mig själv.

Ringar under ögonen
Om du lägger en concelaer, foundation, puder eller vad som helst som är ljusare än din hudton på dina ringar under ögonen så kommer det enbart att förstärka de gråa nyanserna i huden. Vad du istället bör göra är att ta en concelaer med mer mättnad, helst åt det gula hållet.

Vitt smink
Vitt kan ge ögonen ett större intryck, men det är om det vita är placerat nära ögat, i t.ex. ögonvrån eller som en tunn eyeliner för undersidan av ögat, detta är dock väldigt svårt att få snyggt. Det kan lätt sluta med att du bara ser lite härligt 80 ut, vilket du iof. kanske inte tycker är fel.

Annars appliceras gärna ljusare ögonskugga på t.ex. ögonlocket för att förstora intrycket av ögat, du kan även lägga mörkare skugga längs ögongloben, dock enbart om du har väldigt synliga ögonlock. Har du den typen av ögon som jag har, där enbart en bit syns, så förminskar det istället. Håll dig då istället till en eyeliner och ljus skugga på ögonlocket, möjligtvis även mörkare sminking längst ut på ögat, och håll dig borta från ögonvrån.

Glans
Om glanset inte är applicerat väldigt profsigt, och speciellt om det bara är på en punkt, så ser du glåmig och svettig ut, punkt. Om du gillar glans bör det appliceras på fler platser i sminkningen än enbart under ögonen, kanske en foundation med glitter i? Subtilt är nyckelordet.

Kommentarer
Postat av: Judas

Det där med ringar under ögonen hör man så olika om tycker jag. Ibland ska det vara mörk concealer och ibland ljus, jag fattar ingenting. Bra tips btw!

Postat av: alexandra

Jag blundar eller undviker speglar om jag drabbats av mörka ringar. Problemet är bara att jag är trött småbarnsförälder och därmed i farozonen dagligen. Typ som idag. Tur jag slipper träffa folk, jag kan stanna inne och kramas med min sockertopp istället!

2007-01-09 @ 18:46:47
URL: http://trynottolooksopretty.blogspot.com
Postat av: peck

Tack!!

2007-01-09 @ 22:42:55
URL: http://peckelalis.blogspot.com
Postat av: Sandra

Tack, men detta betyder att jag nyss blivit aplurad att köpa en dyr concealer från Clinique. Som, liksom du säger, får fram typ gråa ringar istället.

2007-01-10 @ 08:55:34
URL: http://soleii.webblogg.se
Postat av: Sigrid

Vilka bra tips. Tack!

2007-01-13 @ 22:13:50
URL: http://sigrid.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback