Mitt linsslarv

Men gah!

Sprang på en kompis på stan idag. Jag berättade hur jag slarvat med mina linser. Min linsvätska är slut, vilket innebär att jag haft dem i ögonen... ja, tja, kanske fem dagar i sträck? Vet ni vad han sa?

"Aha, då är det kört dårå. Det är så lång tid det tar och sedan börjar de växa fast i ögonen."

Min reaktion?

"Men håll käften! Säg inte så! NejnejnejnejNEJNEJNEJ!"

Ångest, hyperventilera, slå med armarna.

Nu har jag köpt linsvätska och ska pilla ut de jävla linserna. Vi får väl se om hornhinnan följer med och jag blir blind, eller något. Då skulle jag garanterat skjuta mig. Bara så ni vet.

Kommentarer
Postat av: Dabrinko

De växer inte fast. Det bara känns så.

Däremot är det ganska stor risk för feta ögoninfektioner. Stora gula vargreher som klistrar igen ögonen på dig.

Postat av: Linda

Under gymnasiet hade jag en kompis vars pojkvän ALDRIG tog ut sina linser. Under hela gymnasiet i alla fall. Men jag vet fortfarande inte om de växte fast eller inte...

2007-11-27 @ 16:40:37
URL: http://miranda-ail.com
Postat av: cecilja

be din optiker om linser du kan sova med om du vill. Pure Vision från Bausch & Lomb t.ex.

2007-11-27 @ 17:24:13
Postat av: Meg

Små delar av ögat kan faktiskt fastna på linsen om man sover med vanliga linser, fast det växer tillbaka om du inte använder linser ett par dagar.. Så säger min optiker i alla fall. :)

2007-11-27 @ 17:37:56
URL: http://aneladgam.blogg.se
Postat av: IK

Det är därför vi använder glasögon istället :-)

2007-11-27 @ 18:10:15
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se
Postat av: Fanny

Hej Hanna!

Alltså, det här med att föda barn verkar ju rent allmänt inte vara en särskilt kul grej (alltså själva födandet då) och det faktum att det tydligen ska vara näst intill omöjligt att inte bajsa på sig under själva förlossningen känns ju inte som strössel på glassen direkt. Diskuterade detta nyligen med min pojkvän som pluggar till sjuksyrra och han berättade att förr så fick kvinnor lavemang innan de skulle föda så att de slapp den här rätt jobbiga situation, men så gör man inte längre, anledningen? (okej, det här är verkligen inte helt fräscht) tydligen får barnet i sig lite av sin mammas bajs under förlossningen och därmed stärks barnets immunförsvar. Då blev jag genast fundersam på om din fascination för bajs på nåt sätt kan vara kopplat till detta... fick du i dig mer eller mindre bajs än oss andra när du föddes? Vad tror du?

2007-11-27 @ 18:50:44
Postat av: Mark

haha växer fast i ögonen. TÄnk dem som använder dygnet runt linser i 14 dgr i sträck. Inte fan växer linserna fast där.

2007-11-27 @ 19:15:00
URL: http://nucci.blogg.se
Postat av: Hanna fridén

Dabrinko: Fast det känns aldrig som de växer fast på mig! Gick hur smidigt som helst att plocka ut den. Gled ut rakt av.

Linda: Han ljög nog för att skryta, sånt är farligt och han skulle med högsta sannolikhet inte kunna se med linser som suttit i hela gymnasiet. Consider him a mytoman.

cecilja: Nä, jag gillar att ta ut linserna, det var bara det att jag inte haft någon linsvätska!

Meg: Hade tänkt köra några dagar med glasögon nu för att de ska få vila ut i alla fall!

K: Jag föredrar linser, jag gillar inte att mitt synfält blir så pass mycket mindre som de blir av glasögon. Jag upplever det som opraktiskt!

Linda: Hu! Fast det är inte bra, man ska inte snåla med ögonen. Att bli rödögd är ett tecken på att ögat har syrebrist vilket leder till att blodkärlen växer ut. Det kan leda till blindhet och är, så vitt jag vet, omöjligt att operera.

Fanny: Men blä! Sådanna teorier tror jag inte alls på. Och i övrigt kan jag berätta att min mor tagit lavemang innan varje födsel. Men i vilket fall. Jag kan berätta precis om varför jag talar om bajs. Jag har tjocktarmskattar, celiaki och ett sår i tjocktarmen. Jag har alltid gillat att samtala om sjukdomar och defekter, och dessa ligger nära mig. Samt, jag skulle aldrig tala om det om det inte vore så att det är så fruktansvärt tabubelagt, och jag anser att det är löjligt och direkt skadligt att något som alla haft problem med flera gånger under sitt liv är något man ska hålla käften om. Inte undra på att folk blir sjuka.

Mark: Nej, det tror inte jag heller!

2007-11-27 @ 20:11:18
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Frisco

Sköning kiwi!:D!!

2007-11-27 @ 20:12:48
URL: http://friscoboys.blogg.se/
Postat av: Isabella

Eek be careful:/

2007-11-27 @ 20:22:31
URL: http://ohsostylish.blogg.se
Postat av: cecilja

hej igen. jag har Pure Vision. de går att plocka ut. gör det nästan alltid. men det är sååå skönt och kunna somna på nattbussen eller i soffan utan att ögonen är ihopklistrade när man försöker öppna dem. man måste inte ha dem i ögonen i 30 dagar bara för att man kan. :) (jag jobbar på företaget och är därför så påstridig. sorry) jättebra blogg förresten ;)

2007-11-27 @ 20:22:40
Postat av: niki

Akta dig!

2007-11-27 @ 20:31:02
URL: http://blogg.modul8.net
Postat av: Hell on high-heels

hehe dom växer inte fast men blodkärlen blir mer synliga eftersom dom går längre ut för att få syre=)

2007-11-27 @ 21:10:28
URL: http://somechatter.blogg.se
Postat av: anna

Endagslinser is the shit. Jag hade månadslinser i några år men nu skulle jag verkligen adrig gå tillbaka till månads, inte för alla pengar i världen.

2007-11-27 @ 21:20:01
Postat av: Amanda

Oftast gör det ju inget om linserna torkar heller, för den delen. Bara att vara försiktig så de inte går sönder när de stelnar! Sen är det bara att blöta upp dem igen närdu har skaffat linsvätska!

2007-11-27 @ 22:35:37
URL: http://amandaelinmaria.blogspot.com
Postat av: Sandra

Skit i killfan, han har helt fel.
I votefor endagslinser which I have eftersom då är det så mycket enklare - i mean, du är på krogen, följer med snygg kille hem, stannar over night och du kan bara slänga linserna och sätta i nya utan få ontont för att du har ett par för länge :D
Så det är min standard i handväskan - linser och kondomer!
Och tappar du en månadslins så dör man ju lite halvt men med endagslinser så är det verkligen shit the same :)

2007-11-27 @ 23:05:37
URL: http://vendelay.webblogg.se
Postat av: Fanny

Men oj! Vad tråkigt att du verkade bli stött av min kommentar - jag var övertygad om att du, om någon, skulle uppskatta lite bajshumor!

2007-11-28 @ 12:09:43
Postat av: Hanna fridén

Fanny: Jag tog inte illa vid mig, jag sa emot dig och förklarade min situation. Jag tror inte riktigt att det är samma sak. Bara för att man inte håller med varandra så betyder det självfallet inte att det finns något agg!

2007-11-28 @ 12:37:41
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: DrKotte

Men kära, snälla nån, vad är det för idioti att tro att linserna växer fast i hornhinnan?? Plast är inte direkt ett kroppsnära ämne... Det som kan ske är att man får sår i hornhinnan pga linsernas friktion och att det alltid fastnar proteinklegg på linserna när man har dem inne för länge utan att tvätta dem.

2007-11-29 @ 11:00:32
URL: http://onkeltuca.blogspot.com
Postat av: Fanny

Och jag menade alltså att du kan ju inte INTE hålla med mig, eftersom det var menat som ett skämt, inte en åsikt. :) Jag ber om ursäkt för min dåliga humor! Som sagt, jag trodde att den skulle falla dig i smaken.

2007-12-04 @ 13:27:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback