En suck av lycka för den fria individen

Det är väldigt, väldigt bra att stora delar av regeringen inte vill att man ska införa något som i princip skulle vara synonymt med att man satte övervakning på allas telefoner eller för den delen, hem i allmänhet. Förslaget är absurt till att börja med, och inskränker på friheten hos individen.


Om fildelning och leverantörernas ansvar att ange fildelare:
DN.


Jag är också förvånad över Folkpartiets negativa inställning till övervakningen, då Folkpartiets politik idag baseras på den strängt kapitalistiska och kontrollerande liberalismen som uppkom i början av åttiotalet - Som inte har något med grundideologin att göra överhuvudtaget* Men sedan tycker jag också att Folkpartiet, med Jan Björklund, bättrat sig sedan valet. Bland annat med skolpolitiken, som jag mestadels uppskattar (även om inte heller den har något med liberalismen att göra).



*Liberalismen är bland annat det som stod bakom yttrandefriheten och tryckpressfriheten. Friheten hos individen. Liberalismen har gett oss mycket bra, men grundideologin fungerar inte bra som en helhet, då det förutsätter att alla individer har ett väldigt stort eget ansvar. Grundideologin utnyttjades därför i åttiotalet och omformades till något helt annat, under vrål av frihet ändrades den till en kontrollpolitik. Från att ha respekterat individens egna åsikter och val så omvandlades det snarare till citatet av Katten Gustav: "Alla har rätt till en åsikt, min åsikt". Som jag noterat förut.


Kommentarer
Postat av: jenny

bara en liten parentes (från lärarstudent): ang folkpartiets skolpolitik; det är den främsta anledningen till att inte rösta på folkpartiet. populistik och sällan förankrad i vetenskap...

2007-09-09 @ 12:00:19
Postat av: Morninghasbroken

Det du skriver är så fint. Ditt humana sätt att se på omvärlden. Önskar att jag kunde ha sådana tankar. Men min kapacitet räcker inte längre än min egna, väldigt komplicerade, skalle.
Ser fram emot mer fina inlägg från dig Jenny!

Postat av: Hanna Fridén

jenny: Jag håller inte med! Jag anser att det finns saker i deras kolpolitik som är hemskt bra och andra saker som är jättedåligt. Att införa ordningsbetyg är jag exempelvis strängt emot, då det skulle kunna utnyttjas och användas så extremt fel. Däremot är jag verkligen för omdömen i tidigare åldrar, jag anser att det är helt rätt att både barn och föräldrar ska få möjlighet att förbättra barnets lärdom i skolan. De flesta barn (eller alla?) har redan omdömen vad gäller separata uppgifter, men det skulle behövas en helhetssyn också. Vad är det du inte gillar med deras kolpolitik, jenny? Dela med dig, skulle vara väldigt intressant att höra från en lärarstudent!
Morninghasbroken: Jag kan inte undgå att fråga om du inte menar mig, Hanna, som har bloggen? ;)

2007-09-09 @ 12:23:37
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Cornelia

Håller med dig angående liberalismen. Sedan är det HELT SJUKT att folk som håller på grundideologin faktiskt RÖSTAR på Folkpartiet. Har inget med varandra att göra!

2007-09-09 @ 13:27:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback