Frihet, fildelning och feminism

Johanna driver Frihet, fildening och feminism - en mycket läsvärd blogg. Hon skrev ett inlägg jag anser är väldigt intressant i dagens debatt om folkpartiet och den gamla tidens liberalism och den nya tidens, eller, den kontrollerande och kapitalistiska "liberlalismen" som debutterade under 80-talet.

Johanna gick med i Liberala ungdomsförbundet för ett bra tag sedan, men har nu valt att gå ut. Johanna är i grund och botten för individens frihet, som ändå liberalismen i grund och botten står för. Dock så har både det Liberala ungdomsförbundet och Folkpartiet gått ifrån sina ursprungliga hjärtefrågor och satsar nu mer och mer på ett kontrollerande samhälle med strikta lagar (vilket ingen kan undgått att se) och nu väljer hon att lämna LUF.

Det är klokt.
Det har nämligen inget med liberalismen att göra alls.

Men det är inte det enda som står. Och det är intressant ur väldigt många aspekter. Hon berättar bland annat hur det ser ut inom partipolitiken, att man måste hålla käft eller hålla med. Det här är inte unikt för FP eller LUF, utan är något som försigår bland varje parti jag har vänner som engagerar sig inom/har engagerat sig inom. Det är jävligt hårt, och är man inte partiet 100% lojalt kan man finna sig utstött och få en hel jävla massa skit på sig.



Vilket kanske varför de flesta politiker inom ett och samma parti snackar så mycket likartad skit.

Jag är inte mycket för partipolitik heller. Sakfrågor, däremot, är jag mycket engarerad inom. Men bannemig, inte finns det ett enda parti som faller mig i smaken. Alla har något bra, och alla har en hel jävla massa skit.

Kommentarer
Postat av: t

ja, men precis. med detta i åtanke vore det kul om ditt nästa inlägg handlade om nattväktarstaten. bör man kanske börja tala om en dygnetruntväktarstat?

2007-09-11 @ 12:26:19
Postat av: Queerdiktatorn

Nej, inget parti duger. De som sväljer ett helt partiprogram är dumma i huvudet och hjärntvättade. Man ska ifrågasätta ALLT är mitt motto. Själv tror jag att jag skulle vara en väldigt bra ledare ;)

Postat av: Amanda

Det är som om partierna är oense bara för sakens skull, inte sant?
De KAN inte hålla med om något det andra partiet tycker, för det är ju _______ whatever partis åsikter. Och dom kan man ju inte hålla med.
Jag finner också bra saker i de flesta partierna, och dåliga. Jag antar att man får välja att rösta på det partiet som man anser har minst skit helt enkelt.

2007-09-11 @ 13:20:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback