Bekräftelse och komplex

image2174

Hittade just den här bilden på mig på Svenska
Elles sida. Från Ellegalan. Det är ett detaljreportage. De har fångat vissa på Ellegalan och speciella detaljer. Om mig stod det: Hanna Fridén. Drömskt fransk. Och det var så fint.

För det första är det alltid kul att bli uppmärksammad. Självklart. För det andra är det extra smickrande när det kommer från Elle, som ändå är Sveriges största modetidning och som har mest inflytande i modesverige. För det tredje är det smickrande för att den där bilden ändå fångar några saker som illustrerar mina största komplex med mitt egna utseende.

Se pannan. Exempelvis. Jag har alltid hatat min panna. Jag tycker att den är skitful och liksom står ut från resten av ansiktet på något vis. Därför har jag nästan alltid haft lugg genom mitt liv. Nu kan jag inte ha lugg längre, för den är alldeles för lockig för att hålla sig snygg särskilt länge. För det andra så fångar den det som jag tycker är lite potatisaktigt med min näsa. Jag gillar min näsa jävligt mycket ur vissa vinklar. Jag föredrar när den är markant, MEN RAK. en liten knöl på roten är visserligen okej, men just den där böjen innan nästippen har jag alltid hatat. Sedan har vi också det där hårfjunet. Polisångerna och det på nacken. Alltid hatat. Rakade alltid bort det förut och tyckte att jag var så himla hårig. Typ som en apa. Gör det inte längre, men hatar det fortfarande på bild och vill vara helt SLICK and CLEAN (klarar inte av slarviga håruppsättningar, bland annat) och sedan har vi också det att min STUPRÄNNA (de där linjerna från näsan till läppen) är jättetydliga. Och de ÄR tydliga. Det är den. Och framförallt när jag var yngre så var det asjobbigt och jag kände mig ful. Och det kändes fult att munnen var så nära näsan (mitt största problem med leenden på bild är att munnen åker närmre näsan) och sedan har vi också den knivskarpa käklinjen som jag visserligen älskar idag, men hatade när jag var yngre. Den fick mig att känna mig så robust och manlig. Inte alls kvinnlig. Sedan syns väl inte riktigt den där... ja "ollonhakan". Jag har visserligen ingen tydlig ollonhaka, men på vissa bilder i visst ljus så syns det, och här extremt marginelt. Folk tänker väl bara på det om jag pekar ut det, om ens då. Men i alla fall.

Och på den andra bilden på Elle så syns mitt skullface astydligt. Det får jag när jag ler om man tar bilden nerifrån. En av de huvudsakliga skälen till varför jag ville gå upp i vikt. Käkbenen är knivskarpa, helt fyrkantiga, och mina kinden går som två sneda, skarpa linjer genom ansiktet och det ser ut som att man lagt lite skinn över en låda med två konstiga vik på sidorna. Hatar det också.

Och att någon tar en, eller två, bilder med mina samlade nuvarande komplex och de gamla och skriver att jag är fin. Det är helt enkelt fint. Peppande. Det är konstigt hur beroende av andra man egentligen kan vara gällande sitt eget självförtroende. Men så är det. Till viss del, om inte annat. Och det hela gjorde mig jävligt glad.


Slår vad om att vissa kommer att skriva: "HAHAHAHA MEN D ÄR JU SKITFUL!!!" till det här. Men för en gångs skull så kommer jag faktiskt inte godkänna sådanna kommentarer. Inte på det här inlägget. Det här inlägget är bara om hur glad jag blir.
 

Kommentarer
Postat av: Katta

Du är alltid skitsnygg Hanna. Dina komplex måste du bara ha drömt ihop.

Postat av: annie

du är söt! verkligen.

2008-02-09 @ 23:25:42
URL: http://morgo.blogg.se
Postat av: mazon

du är ju så makalöst vacker att man kiknar

2008-02-09 @ 23:42:06
URL: http://inyourfacemf.wordpress.com
Postat av: mm

bra att du vågar vara liten.Sådanadär komplex har vi alla. Jag har oxå det med hårfjun i nacken och att inte vilja se för "häxig" eller "grov" ut, men så blir det ju bara om man stirrar för länge och glömmer bort insidan. Det vackra på insidan ska ju lysa igenom! men klart, man tillåter inte alltid det för man känner sig "grov och häxig" men egentligen är sanningen att alla
är vackra.
Jag tycker det här var det mest öppna och ärliga jag läst av dig. Det var skönt.
Våga vara liten.
kram
alla är vackra

2008-02-09 @ 23:45:13
Postat av: sophie

men du var väldigt vacker :)

2008-02-10 @ 00:14:08
Postat av: sara

jag tycker du ser väldigt bra ut i vilket fall!

2008-02-10 @ 00:23:54
Postat av: Anneli

Verkligen fint att få läsa något sådant. Och så är du ju också jättefin.

2008-02-10 @ 04:00:31
Postat av: MyyZz

oavsett vad du tycker så hittar jag inga fel alls.

Jag tycker du är vacker precis som Hanna lixom ... ska inte va nåt annat än ... just du på dig ... för då blir det fel.

Du är vacker i alla dina småbrister som jag fö inte ens ser:-)

Kramen på dig tjej

2008-02-10 @ 04:42:19
URL: http://blogg.myyzz.nu
Postat av: Marlene

Sen första bilden jag såg på dig så har jag avgudat dina tydliga käklinjer. Verkligen avgudat.

2008-02-10 @ 08:51:48
Postat av: Tankar som bankar

Shit!
Trodde aldrig att du hade komplex för dessa saker...
Förstår det tyvärr inte alls heller...
De grejer du har komplex för kan jag absolut inte se eller finna något mer än vackert i överhuvudtaget.
Härligt och modigt att du vågar skriva om dina komplex i allafall!
Kram på dig du vackra!

2008-02-10 @ 10:45:47
URL: http://tankarsombankar.blogg.se
Postat av: Bondhustrun

markerade snorrännor är jättesnyggt! du är fin!

2008-02-10 @ 11:01:48
Postat av: kim

bilen är vacker, drömsk på något sätt. och du är jättefin! och din käklinje sedan.. åh! helt enkelt en mycket hälig bild, you gotta love frenchy :)

ps, jag älskar spetsen på överdelen, vad är det för något? (klänning, tröja?)

2008-02-10 @ 12:22:35
URL: http://ohno.tjejsajten.se
Postat av: Milla

Första gången jag skriver, trots att jag tittat i din blogg ett bra tag nu. Gått igenom flera intressanta kategorier, och hittat mkt inspiration. Men varje gång jag tänkt kommentera något så låser sig händerna. Varför vet jag inte riktigt, men jag tror att det är för att jag ser upp till dig. Hehe låter kanske löjligt, men men.
Jag ville bara tala om att jag tycker du är hemskt vacker :) Älskar ditt ansikte.

2008-02-10 @ 12:41:26
Postat av: Magda

jag tycker bilden är jättevacker! VAR STOLT! ♥

2008-02-10 @ 12:51:09
URL: http://magdab.blogg.se
Postat av: jossan

jag älskar tydliga "stuprännor"! det hett!!!

2008-02-10 @ 12:58:42
Postat av: Malin

Jag tycker det är fint med en markerad "stupränna" som du så fint kallar det. Det kan ofta få en att se lite sådär seriefigursaktig ut. och det är ju väldigt ofta bra. :)

Och det där med fjunet. Alla har det komplexet, men utan det.. skulle vi inte då se jätteskalliga ut allihopa när man har mössa eller annan huvudbonad? Det ger lite form i det hela. :)

2008-02-10 @ 13:15:36
Postat av: Beccsi

Jag letar och letar, men hittar inte de sk felen du ser. Det måste vara något du inbillat dig, för du är verkligen snygg, ska du veta.

2008-02-10 @ 13:40:28
URL: http://beccsi.blogg.se
Postat av: jo

skojar du? det första jag tänkte var "jäklar vad fin bild på hanna:"

2008-02-10 @ 14:00:25
Postat av: Jessica

Håller med "mm" och "MyyZz" - du är vacker som du är, men grymt att du vågar vara så öppen med de komplex du har. Även om det du nämner absolut inte är något som man som betraktare tänker på när man ser dig, åtminstone inte som om det skulle vara något negativt, utan snarare vackert. Elle har rätt - "Drömskt franskt" är bannemig de rätta orden för dig på bilden i detta inlägg!

2008-02-10 @ 14:21:40
URL: http://ikkas.blogg.se
Postat av: Eluään

Du är snygg!

2008-02-10 @ 14:38:58
URL: http://eluaan.blogg.se
Postat av: Disa

Ärligt talat så tycker jag att alla de där "bristerna" du talar om, bara gör dig så otroligt mycket vackrare...

2008-02-10 @ 14:55:46
URL: http://spaceman.blogg.se
Postat av: Josefine

Men jag ser inget av det du just skrev om dig själv. Definitivt bra för mig som alltid tänker på från vilken vinkel jag ses från. jag vil helst ses framifrån med ansigtet så man inte ser min böjande näsa, men från sidan med kroppen. MEN absolut får jag inte stå och hänga med ena höften för då blir min rumpa dubbelt så stor. Men det kanske bara är jag som ser dessa fel? Jag ser som sagt inget fel med dig på bilden. Du ser bara naturligt vacker ut.

2008-02-10 @ 15:02:42
Postat av: cc

Du får mig alltid att må bra när jag läser dina inlägg, antagligen för att du är så ärlig.

2008-02-10 @ 15:05:50
Postat av: Maja

Det är ju de här små sakerna som du har komplex för som gör dig till den vackra Hanna som du är, utan dem skulle du se ut som vem som helst, du är jätte fin, Hanna! Hoppas du inser det också nu.
Förresten så ville jag bara säga att din ärlighet och öppenhet har inspirerat mig att bli lite modigare själv. faktiskt. ditt självförtroende har liksom smittat av sig lite :) tack för det!

2008-02-10 @ 16:18:23
Postat av: johanna

Det är klart att alla har sina komplex men det är sällan de sakerna man ser när man tittar på någons ansikte. Jag ser vackra linjer, otroligt vackra ögon och en säker utstrålning som inte går av för hackor. Du verkar vara en skön tjej.

2008-02-10 @ 17:53:21
URL: http://johannamy.blogg.se
Postat av: Paulina

Tycker en sådan där "stupränna" är snygg!! Önskar själv att jag hade en mer markerad. Och tvärtemot dig så önskar jag att min mun satt lite närmare min näsa. Man är väl aldrig riktigt nöjd med sig själv... man kan ju alltid önska att man såg annorlunda ut, men egentligen vore det ju lättare att bara gilla sig själv som man ser ut. man får väl försöka lära sig att göra det..

2008-02-10 @ 21:54:09
URL: http://bryno.blogg.se
Postat av: Ronja

Du är otroligt vacker! Alltid tyckt det på dina bilder. Så otroligt skönt att du alltid är öppen om allt i dina inlägg också. Helt underbart!
I'm one big fan ;)

2008-02-10 @ 23:25:14
URL: http://laserpiente.blogg.se
Postat av: anna

du, det finns faktiskt inget finare än tydliga "stuprännor". jag älskar det.

2008-02-11 @ 01:30:24
URL: http://blogg.annaclasson.se
Postat av: victoria

Det trodde jag inte heller. Komplex för kroppshår är tydligen väldigt vanligt vilket jag finner väldigt konstigt eftersom att jag tillhör den lilla bråkdel som tycker att det är hur fint som helst med mörkt hår i nacken osv! Det är så himla vackert!

Min näsa åker också ned när ja skrattar, och ofta jag ta bilder av mig själv i liknande konstiga vinklar. Jag känner även igen mig i det där med käkbenen, jag har inte lika skarpa som du, men nog är jag fyrkantig alla gånger.

Äsch! Jag orkar inte ha komplex, faktiskt. Tycker också du är ohyggligt vacker. Sådeså!

2008-02-11 @ 12:28:13
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Sarah K

tycker du är vacker. orka vara perfekt, det måste ju vara det absolut tråkigaste en människa kan vara utseendemässigt. jag tycker faktiskt det är en krokig näsa, sne mun, ojämna tänder och liknande saker som gör en människa vacker unik och attraktiv.

2008-02-11 @ 13:40:28
Postat av: Manda

Du har sjukt snygga käkben och mun! Det tycker jag.

2008-02-12 @ 11:55:57
URL: http://ammandda.blogg.se
Postat av: carolina

åh, jag log lite igenkännande när du skrev om "böjen innan nästippen", en sådan har jag med och jag har alltid haft jättekomplex för det. men nu, efter år av löjliga funderingar på operationer och storgråt över bilder på mig själv i profil, så har jag äntligen kommit över det. vi har försonats, nästippen och jag. jag inbillar mig att den lilla bljen ger karaktär till min profil. det är ju trots allt min näsa.
ja, det var den oändliga historien om min näsa och så ville jag bara säga att du är grymt vacker!

2008-02-12 @ 23:07:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback