Pete vs Moss?

image2056


Hörni, angående inlägget med Kate Moss.

Något som stör mig hemskt, hemskt mycket med svaren är hur Pete Dohertys nedgångna leverna stämplas som okej på grund av att han ska vara ett påstått geni, medan folk håller med om att Kate Moss är dålig.

Men vaddå, om kompetens rättfärdigar ett taskigt leverne, varför räknas då inte Kate Moss kompetens som modell in? Hon är en duktig modell, det kan jag inte säga något emot. Jag har stora problem med att hon och Pete ses som stora förebilder för många, dock.

Jag personligen finner inget kul med Babyshambles, och även om jag hört hinkvis av deras låtar så är det, som sagt, inte en enda melodi som spelas upp i huvudet när jag hör namnet (har ni tänkt på att det inte behöver handla om min bristande kompetens inom musik utan snarare om smak? Det är precis som att jag inte gillar techno)

Men kan någon förklara för mig varför Petes leverna rättfärdigas för att han är duktig på det han gör, men varför Kates inte gör det?

Personligen anser jag inte att någons leverne är okej, och jag anser att det är fruktansvärt att de ses som förebilder, men jag vill verkligen ställa den här frågan. För mig blir det nämligen ganska tydligt att yrket som modell liknas med tjaffs jämfört med några rader av poesi. Och jag, jag gillar inte ens poesi. Men jag gillar snyggt stylade modebilder.

Vad säger ni om det hela?

Kommentarer
Postat av: H

Jag håller helt och hållet med dig. Jag skrev tidigare att Pete enligt mig är ett geni. Jag nämnde inte Kate, helt enkelt för att modellande är inget jag vet något om. Kate är snygg, det är allt jag vet. Men du har absolut rätt, ingen av dem bör ses som någon förebild, rent livsstilsmässigt.

2008-01-11 @ 14:28:23
Postat av: tova

borde någon kändis se som en riktig förebild? Kate och Pete är ju inte direkt DE ENDA med dålig livsstil...

2008-01-11 @ 14:56:14
Postat av: Robert

Hanna, då skiljer sig nog min syn från de flesta andras. Att en rockstjärna går ned sig i droger känns så givet och förutsägbart att det blir löjligt och tråkigt. Jag tycker rockstjärnor av den typen är töntiga och dessutom gillar jag techno;) Att en modell går ned sig i droger känns inte lika utdaterat, det är i alla fall mycket mer spännande. Jag gillar Kate och måste tyvärr medge att hon i mina ögon snarare växte i och med skandaler och droger. Det är visserligen värdelöst ur det avseendet att det i kombination med andra kändisars drogvanor säkerligen påverkar väldigt många människor att använda droger.

2008-01-11 @ 14:57:13
Postat av: elin

förstår inte hela din attityd vad gäller babyshambles musik faktiskt. som du själv skriver, så handlar det om tycke och att då racka ner på bandet enbart pga dohertys drogmissbruk och för att musiken inte faller dig riktigt i smaken (lyssnar du ens på genren annars? har fått uppfattningen att du mestadels bara lyssnar på "självständiga och starka kvinnor".) är ju bara löjligt. musik kan även ses ur ett objektivt perspektiv där man tar hänsyn till välgjordhet, stilism och texter. man kan vara talangfull trots att man är knarkare, det är inget legitimt skäl för att bojkotta bra musik. är så trött på de argumenten och även på de klyschiga motargumenten om att "då skulle några av världens bästa band aldrig fått chansen etc etc". men det är ju precis så det är. jag tror stenhårt på personlig frihet att göra vad man vill med sin kropp och sitt liv.

angående varför en stor del av kommentarerna till förra inlägget lutar åt att peter dohertys knarkande är okej, men inte kate moss, så tror jag uppriktigt talat inte att de människorna kan stå för en stor del av befolkningen. och om nu modellandet är kates talang så kan jag förstå kritiken, hennes destruktiva leverne är knappast främjande för hennes utseende på ngt sätt alls och om reklammakare måste retuschera så pass mycket som de antagligen måste göra i hennes fall så tycker jag att man kan klandra henne för hennes idiotiska val som på alla sätt och vis förstör hennes egna chanser till att bibehålla en karriär. pete doherty å andra sidan lever inte på sin fräschhet, utstrålning eller rynkfrihet utan på sitt musikeryrke, ett arbete som faktiskt inte kräver perfektion i utseende och där droger inte nödvändigtvis är något ont.

ursäkta extremlångt inlägg och garanterade stavfel och irrgångar, har inte energi nog att korrekturläsa.

2008-01-11 @ 15:06:58
Postat av: Linda

Den där Pete är helt puckad!

2008-01-11 @ 15:11:19
Postat av: Hanna Fridén

H: Precis min poäng!

elin: Men lägg ägg. Klart att jag måste få säga att jag inte gillar något, precis som jag avskyr färgen turkost utan att det är en katastrof. Problemet blir väl snarare när man hävdar ATT man är objektiv men fortfarande framför något som egentligen bara är en åsikt. Som du, exempelvis.

Det är väldigt svårt att värdera konst på ett objektivt plan. Konst handlar i princip enbart om tycke och smak. Några av mina favoritkonstnärer är exempelvis Claude Monet samt Yoshitaka Amano. Jag anser att deras verk är fantastiska, både i det tekniska och i den fantastiska inspiration jag känner när jag ser deras verk, medan andra ser det som dagisbarnskladd.

I övrigt gillar jag sångare som Siouxsie Sue, med hennes grälla diskant osv. Jag tycker att det är imponerande att hon kan sjunga på det vis hon gör, och jag finner det vackert. Andra tycker bara att det är hemskt skrän.

Du kan inte säga att musik ÄR bra. Du kan inte säga att det ÄR dåligt. Du kan inte säga att ärtsoppa ÄR gott eller att den och den blusen ÄR fin och förvänta dig att det ska vara något objektivt. Det är tycke och smak, och att bli upprörd över att någon har en annan smak än du är ju faktiskt, ärligt talat, väldigt skumt.

Linda: Det förefaller mig så, ja!

Postat av: Astrid

Jag sade i och för sig i min kommentar (som jag bara skrev för att jag trodde att ingen hade svarat, insåg inte att du hade comment moderation, haha) att jag tycker att Pete Doherty var intressant och skitbra innan han blev helt nerknarkad. Visst är Kate Moss en duktig modell som vart med i många fantastiska kampanjer (det är väl en smakfråga här också i och med att jag tycker hon är väldigt tråkig) men jag tycker inte att hon är en dålig modell för att hon knarkar. Jag tycker inte att hon är en modell alls, jag kan se att hon är väldigt vacker och bra på att posa och få fram olika känslor och stilar. Jag tycker bara att hon känns som ett safe card som används ALLDELES för ofta.
Dock är det galenskap att säga att du inte skulle "veta" något om musik, musik (och konst, teater, film, litteratur etc.) är ju så extremt subjektivt! Det finns inget rätt/fel.

2008-01-11 @ 15:39:47
URL: http://www.astridochamanda.blogspot.com
Postat av: lisa

men alltså, kate moss är ju inte särskilt begåvad. att vara snygg eller fotogenisk är inte en talang, det är tur och bra gener. de som är duktiga i modejobbssammanhang är ju designer/stylist/fotograf etc, alltså alla runt omkring. modellen är ju enbart ett redskap i sammanhanget vars uppgift är att ha en snygg kropp och fylla ut kläderna.

2008-01-11 @ 15:46:33
Postat av: Hanna Fridén

Astrid: Jag kan inte säga annat än att jag håller med dig på samtliga punkter, förutom att jaginte lyssnade på pete Doherty förut, dårå.

lisa: Jag håller verkligen inte med dig! Man blir inte bra på bild automatiskt bara för att man är snygg. Om vi tar mig som ett exempel, jag blir överlag väldigt mycket snyggare på bild än vad jag är i verkligheten, om jag får säga det själv, och det är inget som har kommit sig automatiskt. Jag har övat mig framför kameran i flera, flera års tid och i början såg jag verkligen ut som en rutten banan på varje pic (jag anser dock inte att jag är ful i verkligheten, för att förtydliga). Sedan handlar det om att kunna posera på ett visst vis. Jag menar, det finns ju skäl till varför två personer som man skulle se som "lika snygga" blir olika bra på bild. Det är något man lär sig att bli, helt enkelt, och har varken med tur eller gener att göra. Det handlar om kunskap.

2008-01-11 @ 16:21:12
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: johanna

vem har sagt att dom är förebilder? blir han en förebild per automatik för att folk lyssnar på hans musik eller har han sagt att folk ska göra som han och börja knarka etc?
ingen poesi, varför?

2008-01-11 @ 17:47:25
Postat av: carin

jag har faktiskt alrig upplevt att den finns nån slags föreställning om att pete rättfärdigas men inte kate. jag tycker båda ska ha cred för de dem gör. har snarare hört tvärtom att folk säger att kate är fantastisk men att pete ser ut som en äcklig pundare.

håller med om att babyshambles inte är så spännande och bedömer man efter det så kanske man inte ser varför folk med gämna mellanrum kallar pete för ett geni. lyssnar jag på the libertines där emot, så har jag noll problem med att se de dem ser.

tack för en bra blogg förresten. riktigt bra.

2008-01-11 @ 18:13:48
URL: http://carins.blogg.se
Postat av: Dnla

alltså, jag tycker det är lika löjligt att ha en rockare som förebild som att ha en modell som förebild. Jag tycker inget avc dessa två yrken är särskilt respektabla. Men om jag TVINGAS välja så måste jag nog säga att modeller är snäppet onödigare.

2008-01-11 @ 18:14:10
Postat av: jessie

Men kan någon förklara för mig varför Petes leverna rättfärdigas för att han är duktig på det han gör, men varför Kates inte gör det?. Dina tankar är intressanta! Och min spontana tanke på din fråga är: för att han är man. På något sätt verkar många tycka att det är ok när män beter sig som han gör, att det är lite gulligt till och med att han är så strulig. Medan man kallar en kvinna med samma leverne som dålig förebild och dålig mamma, om barn finns med i bilden. Pete doherty har också barn, men har han någonsin klandrats för att vara en dålig förälder? Nej, istället blir han hyllad stilförebild i diverse tidningar och bla bla bla... Jag är så trött på den här dubbelmoralen.

2008-01-11 @ 18:58:13
Postat av: Alexandra Malmqvist-Olsson

Jag blir grinfärdig när jag läser att folk på allvar tycker att prestation går före ett drogmissbruk.

2008-01-11 @ 19:02:02
URL: http://trynottolooksopretty.blogspot.com
Postat av: Karolina

Men alltså, den där biten "Men Pete är ju ett musikaliskt poetgeni" som "försvarstal" köper inte jag riktigt. Det är, för att ta en ganska dodgy men inte alltför avlägsen jämförelse, när min mamma vill serva mig lax(jag har varit vegetarian i över tio år) med motivering "Men det är ju jättegott!"

Jomen, okej då. Det finns säkerligen dom som tycker bajs är smarrigt också. Det betyder inte att jag tänker äta det(jag HAR smakat lax, inte bajs däremot...). Jag vill inte helt enkelt. Det tilltalar mig inte. Lax har en läbbig konsistens och läskig färg, det kvittar hur mycket essentiella fettsyror och annat livsviktigt som finns i den, jag TYCKER INTE om det! Och jag tvivlar på att bajs har en så mycket mer gemytlig sådan(konsistens vill säga).

Jag säger inte att Pete är bajs. Eller jo, kanske. Eftersom jag dels aldrig förstått hypen. Jag tillhör dem, och det får jag göra precis hur mycket jag vill(precis lika mycket som folk får lyssna på Petes musik och tycka det är det vackraste som gjorts), som finner Babyshambles musik lika intetsägande som ett Comviqabbonemang ute i skogen. Än mindre varför han hypas mer och mer pga att han pundar. För let's face it, det ÄR inte så att killen har fått/får huvudsakligen uppmaärksamhet i media genom sin musik, genialisk eller inte. Om jag inte minns fel har var och varann rubrik angående människan
haft anknytning till hans missbruk och sett ut som nå't i stil med "Här tar Pete en överdos", "Här tar Pete en överdos samtidigt som han är otrogen mot Kate", "Pete ställer in turné-Kokar crack på en sked" etc etc etc etc...

Sen till alla som tycker att det är fel att förkasta och avfärda Babyshambles för att man inte "lyssnat tillräckligt" på dem; exakt HUR mycket bör man lyssna innan man får lov att avgöra huruvida det svänger eller inte..? Finns det en hemlig måttstock? Ska man köpa en Best-of-skiva innan man får uttala sig? Måste man gå x antal singer/songwriterlektioner? Måste man ta hänsyn till denna mystiska måttstock även om man INTE gillar det från första början..? Är man dum i huvudet för det? För att nå't inte faller en i smaken...?


Som en person tidigare klokt uttryckte saken; det finns inga rätt eller fel när det gäller musik(eller konst, kultur och allt som hör därtill). Iallafall inte när det handlar om personlig smak och uppfattning. Allt är relativt. Men att åberopa "genialitet" i sammanhanget och som nån form av pundarberättigande ursäkt rimmar ungefär lika väl som Linda Rosing och integritet...Happy go lucky. Med rimmandet.

Mmmm, lax....

2008-01-11 @ 19:35:08
Postat av: Sara

Hanna, jag tycker du är en jättecool tjej och har läst din blogg länge. Men ibland känns det som att du inte är så öppen för andras kommentarer eller kan ta kritik.
Att bli bra på foto är säkert inte så lätt och kräver som du sa säkert mycket träning.
Men att jämföra den sortens träning med jobbet det tar att skriva låtar och sedan spela dem är inte logiskt.
Modelljobb är inte endast övning , vem som helst som vill kan inte bli modell.
Du har rätt delvis men jag tror att du i det inlägget var lite väl ivrig att motsäga de som konstaterade annorlunda.

Att jag ser upp mer till Pete än Kate är därför att han gör bra musik, och har en talang på det sättet.
Kate har också en talang, men jag anser antagligen inte modellandet lika viktigt som musiken, vilket kanske är fel enligt vissa.
Men jag tror att de flesta skulle hålla med om att riktigt bra musik som berör går före en superspinkig modell, och speciellt nu som du själv sa när det inte var så fina bilder.

Men du är en supersnygg, åsiktsfull tjej annars och jag diggar din blogg! så ha det bra!

2008-01-11 @ 20:05:12
Postat av: Annika

Jag ser inte upp till Pete därför att han knarkar, utan för att jag gillar hans musik...

2008-01-11 @ 20:07:48
Postat av: Alexandra Malmqvist-Olsson

Ibland önskar jag att folk i vår ålder hade fått träffa min pappa och sett vad ett drogmissbruk kan göra med en människa. Ja, istället för att romantisera droger och tänka "det händer inte mig, jag skulle aldrig börja knarka..."

2008-01-11 @ 20:19:19
URL: http://trynottolooksopretty.blogspot.com
Postat av: Hanna Fridén

Sara: Bara för att jag motsäger någon så innebär det inte att jag inte kan ta kritiken, när jag inte håller med så tänker jag däremot argumentera emot. Och när någon fäller en lång kommentar som handlar om att jag har FEL för att jag inte gillar en persons musik så säger jag gärna, exempelvis, "lägg ägg" eftersom att jag tycker att det är befängt att påstå att konstnärligt tycke skulle vara objektivt, precis som jag inte nödvändigtvis anser att en klänning är vacker bara för att skrädderiet är utsökt utfört, så att säga.

Du får gärna förklara för mig hur jag inte kan ta kritik när jag motargumenterar en person som vill hävda att jag bara inte kan tillräkligt mycket om en sak för att jag inte gillar ett band, för jag kan inte se det själv.

I övrigt är jag av samma åsikt som du vad gäller det kreativa, det vill säga att jag uppskattar musik och konst mer än modellande. Men det är min åsikt, precis som det är din, och oavsett hur mycket vi tycker det så kan ingen av oss hävda att det ena är rätt eller fel. Det är, som både du och jag säger, enbart en åsikt och kan inte bevisas med så kallad "objektivitet".

Annika: Om du ser upp till honom för att han gör briljant musik så kan jag inte se något fel med det, så länge du inte älskar hans livsstil. Om du däremot blir inspirerad att själv skapa musik av hans musik så är ju det briljant, eller om du får den skull mår bra av den. Vad jag vill ta upp är att de inte är bra förebilder som helhet. Det vill säga, deras destruktiva liv är inget som bör locka, om jag får säga mitt.

2008-01-11 @ 20:20:24
Postat av: Hanna Fridén

Alexandra Malmqvist-Olsson: Jag vågar inte skriva ut exakt vem, men det finns vissa närstående personer som aldrig nämns här. Av samma skäl. Och ja, jag håller med. De borde se det oglamourösa.

Dessutom har jag sett för många vänner gå ner sig i droger totalt. Folk som inte kan prata ordentligt längre. Folk som inte kan läsa eller skriva. Folk som måste tänka ordentligt hela tiden när man pratar med dem för att deras hjärna segat ner fullkomligt. Det är hemskt.

Och värt av allt, såklart. De som dött. De som lämnat sin familj. De som... blivit exakt som Pete Doherty, faktiskt.

2008-01-11 @ 20:23:20
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: tuva

Jag tycker Pete verkar vara en självgod förvuxen bebis som helt gått på myten om sig själv att vara något slags geni. Sen att Kate festar runt som om hon vore 20 och inte verkar ha någon respekt för sin dotter och sin roll som mamma är väl inte mycket bättre. Men att säga att Kate inte har någon talang men att Pete skulle ha det är upprörande om något. Kom igen, det vet väl alla vid det här laget att det krävs lite mer än att bara vara snygg för att lyckas som modell.

Jag håller verkligen med dig Hanna, jag har också hört ett antal verk av Babyshambles/Doherty och jag kan inte komma på hur ett enda låter när jag försöker. Sen om det bara är ointressant eget tyckande...tja..

Jag tror att mycket ev min intställning till Pete D är färgat av bilderna där han med nålen i högsta hugg injecerar både kattungar och stackars medvetslösa flickor till höger och vänster med gud vet vad. Det har jag i alla fall inte sett Kate göra.

MVH!!!

2008-01-11 @ 20:52:54
Postat av: Joar

Du har tydligen inte hört The Libertines, och att du inte fastnar för babyshambles förstår jag inte riktigt... vem har inte gått runt o nynnat på fuck forever när man har hört den på radion?
Själv måste jag erkänna att Pete Doherty är ett geni när det gäller hans poesi och hans melodier, fast han är så klart mycket bättre när han spelar/skriver ihop med Carl

2008-01-11 @ 20:58:24
URL: http://cojo.blogg.se
Postat av: albin

båda två är säkert skitkorkade och borde nog spärras in och grejer, men pete är ju helt klart en rejäl stilikon (hatar utrycket stilikon, men ändå)snarare än vettig musiker, och hans stadiga spinkighet är nästan upfriskande. jag menar, män som anses klä sig snyggt ser ofta ut som, ja jag vet inte vad, killen som hängde på korvkisken när man gick på högstdiet, kanske. Det diskuteras ju sällan, att det ställs krav även på killars utseende. Det är lite tråkigt att sneda skönhetsideal bara kritiseras ibland, och bara av vissa.

2008-01-11 @ 21:28:18
Postat av: Karin

Haha, shit vad folk blir upprörda.

Knark är tufft!

2008-01-12 @ 02:11:50
URL: http://fuckyoufuckmebaby.blogg.se
Postat av: Maage

Vad sägs som att lägga kompetens och utseende i varsin vågskål och se vad du värderar högst. Säger varken bu eller bä om Pete eller fröken Moss men smaka på ovanstående.

2008-01-12 @ 04:42:48
URL: http://maage.blogg.se
Postat av: Anonym

hmmm, jag gillar poesi och skiter i modeller. men, till saken, det ar inte ok att skita i att vara foralder. jag visste inte ens att kate var morsa, det ar ju fruktansvart och att den dar...karln ar farsa ar om mojligt annu varre. knark ar ackligt speciellt i kombination med foraldraskap och sa ar det bara. jag undrar om man inte bor ifragasatta "etablissemanget", "samhallet" &"pressen" (och oss sjalva) som tillater "kandisar" fortsatta vara forebilder trots uppenbara drogproblem. H&M la iallafall ner en kampanj med kate for det ar (an sa lange) inte ok med droger i modell-branschen. (men a andra sidan har hon inte blivit sjukt mer popular efter den dar harvan?) men doherty's skivbolag fortsatter slappa skivor for han ar en rockstar och de knarkar. om de tva istallet blev betraktade som framst foraldrar tror jag inte ens att den krassaste manniska skulle tycka det var ok for dem att knarka. mammor
och pappor som knarkar ar inga bra manniskor, men for att vara rockstjarna eller modell behover man bara talang. vissa borde bara inte fa skaffa barn, fram for lamplighetstest!

valdigt spretigt, jag vet.

2008-01-12 @ 05:09:32
URL: http://lillapernilla.blogg.se
Postat av: Sara

Okej, du kanske kan ta kritik, kanske inte.
Som du själv sa, ingenting är rätt eller fel.
Det är min åsikt, och din åsikt såklart annorlunda.

Men att musik och låtskrivande kräver mer talang och arbete än att vara modell är ju bevisat.
Så jag förstår inte riktigt var du vill komma..

2008-01-12 @ 12:59:12
Postat av: Doe

neej jag blir så arg när folk får för sig att kalla honomett geni, vad fan har han åstadkommit? för att vara ett musikaliskt geni krävs att man skrev konserter vid 7 års ålder som Mozart, då är det ok att använda sig att ordet geni. dumma jävlar.

2008-01-12 @ 12:59:28
Postat av: elsa

en idiot som lyckas göra jävligt dålig musik som folk fått för sig är bra...tja jag vet inte.

2008-01-12 @ 15:02:25
Postat av: elin

ingen bra ursäkt finns i ngn av fallen, antingen tycker man de e okej eller er, jag tycker EJ!

2008-01-12 @ 15:35:31
Postat av: sofie

detta är enkelt - han är kille, hon är tjej. hon får skit och han blir cool, trots att han väl är en mkt mer pundare än henne.
tycker det är orättvist att kalla henne pundare för att hon råkat hamna på bild med kola en gång för typ 40 år sen, verkar ju som att hon skärpt sig. dock kan man kritisera henne för att vara ihop med en.

blir för övrigt riktigt less på snacket om förebilder, speciellt "unga kvinnors" förebilder, som om de inte kan tänka sjäva och börjar knarka per automatik bara för att kate gör (gjorde?) det.
min sörsta förebild, om jag nu måste använda begreppet, är courtney love och hon är väl den största knarkaren av dem alla (eller igen, var, nu är hon ren), men det tar inte bort alla goda sidor hon har som gör henne sjukt respektingivande, enligt mig. men visst går man efter en simpel mediabild är det lätt hänt att man förlorar förmågan att reflektera...

2008-01-12 @ 16:48:40
Postat av: Alexandra Malmqvist-Olsson

Nämen Sofie - nu misstar du dig, det handlar inte om att luras av en "simpel mediabild" det handlar om vilken syn man har på droger. Jag tycker snarare att det verkar som om tycker att prestation går före ett missbruk har förlorat förmågan att reflektera.
Hur solidariskt är det mot de som går ner sig i drogträsket att hylla kändisar som knarkar bara för att de råkar vara respektingivande på bild? My ass. Men det är sant, missbrukare får ju skylla sig själva så kan resten av befolkningen fortsätta leva i tron att ett missbruk inte kan drabba en själv eller de allra närmaste. Pyttsan säger jag bara!

2008-01-12 @ 18:07:43
URL: http://trynottolooksopretty.blogspot.com
Postat av: Amanda

Jäääävlar vilka långa kommentarer.
Hur som helst. Jag gillar heller inte Babyshambles, men Libertines är pur kärlek.

Och du säger att Kate är en bra modell, och att Pete hävdas vara ett geni. Det är stor skillnad mellan geni och bra. Fast jag håller med, jag förstår inte alls varför reaktionerna mot Kate blev så extrema.

2008-01-12 @ 20:39:41
Postat av: sofie

grejen är den att om kate vore kille så hade aldrig den där kokain-bilden aldrig tagits, ingen hade brytt sig. varför finns det annars inga bilder på bröderna gallager eller robbie williams när de är höga.

jag bryr mig inte så mkt om att känidas knarkar, tycker att man redan vet att det är fel att knarka, det har man lärt sig i detta samhälle vid det här laget. det är däremot fel att glamorisera det.

2008-01-13 @ 14:09:56
Postat av: Madde

Sara- "Men att musik och låtskrivande kräver mer talang och arbete än att vara modell är ju bevisat."

Sara du måste skämta, vem har kommit fram till det och hur?
Hanna säger att hon uppskattar musik mer men att det alltid kommer finnas folk som tycker annorlunda och att dom har rätt till det.
Men det verkar som du vill göra en höna av en fjäder och bara streta imot.
Vem är det som inte kan ta kritik?
mvh

2008-01-13 @ 18:23:59
Postat av: Sofie

Mycket intressant frågeställning. Har faktiskt aldrig reflekterat över det själv, kan förvisso bero på att jag ger blanka fan i vad Kate Moss och Pete Doherty har för sig.
Anyway. Jag tror generellt att fler människor lättare känner fascination och samhörighet med konstnärer som musiker, eftersom deras poesi och musik är lätt att ta till sig, ofta är väldigt rak och även väldigt personlig. Dessutom är deras konstnärsskap öppen för tolkning och djupare analyser, något som modebranchen för många inte är. Människor som inte är insatta eller har ett intresse för mode/design har kanske svårare att se vad det är som gör en modell bra, var hans eller hennes kvaliteér ligger. För många är en modell bara någon som ser söt ut, det kan ju inte vara svårt att lyckas då! Dessutom är ju Pete's leverne i princip en schablon för hur en rockstjärna ska leva, jämför med exempelvis Keith Richards. Alla skrattar mest åt det, tycker det 'hör till' etc. Därför rättfärdigas det på ett annat sätt.

Personligen bryr jag mig som sagt inte nämnvärt vad någon av de tu håller på med, jag finner det helt enkelt inte speciellt intressant när man sätter det i perspektiv till vad de faktiskt åstadkommer när det gör något i sina karriärer.

2008-01-13 @ 22:40:06
URL: http://vinyl.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback