Alla dessa logotyper!

16eaugGaranterat höst idag, och invigningen av tunikan från Lindex. Helvete, vad skön den är!

Hundtandstunika: Lindex, gallerian vid Centralen.
Lackskärp: Second hand, Myrorna.
Kritstrecksrandiga strumpbyxor: Åhléns, 1 år sedan.
Stövletter: Din sko, sommarrean.

Vad är grejen med alla JL t-shirts som helt plötsligt exploderat i mängd? Har ett ufo fullt med piratkopior just landat eller har folk faktiskt fått för sig att det är jävligt läckert att stoltsa med en billig T-shirt med reklam? Jag menar, vad är poängen med att visa att man inte har råd att köpa J. Lindebergs snygga saker, de designade? Nej, urk. Jag dissar inte mycket, verkligen inte, men jag dissar verkligen saker med stora logotyper. Det är inte fashionabelt, det är inte eget - det är bara ett behov av att stoltsa med att man har pengar, vilket är konstigt, eftersom att grejerna med stora tryck INTE är dyra. Och varför finns de ens? Borde man inte, som kläddesigner, vara mycket mer mån om design än något annat?

Värst är det när de kommer från ett märke man gillar, som t.ex. Tiger, då vill jag nästan gråta.

Vad tycker ni själva? Dyrt framför design? Är märket viktigare än plagget? Finns det undantag? Kanske någon logotyp som ni tycker är estetisk?











15emodevisningIgår hade jag en miljard klädkatastrofer. Först det löjliga dilemmet med jackan, sedan fick jag för mig att jag skulle gå in mina skoletter i lack med små rosetter - Efter tjugo minuter hade jag tre skitstora skavsår. De är uppenbarligen får små, med andra ord. Klantigt!

Då fick jag gå hem i mina guldsneakers. Och så upptäckte jag att jag frös i min ärmlösa, prickiga klänning.

Jag bytte snabbt om till min marinblåa skepparhatt (Åhléns), min ljusgula tröja från Esprit och mina jeans från JPG by Jean Paul Gaultier.

Jag gick alltså till Kungsträdgården med mycket små eller inga logotyper. Bahaha.

Då blev det dock skitvarmt och jag fick nästan värmeslag, tittade på modevisningen och fick sedan springa iväg snabbt som attan. Men den var bra! Var
Matilda där måntro?

Idag går det bättre med kläderna. Kläderna kan innebära stor ångest. Alvarligt!







Kommentarer
Postat av: ida

hej, vill bara säga att du har galet snygg klädstil, och fotona är väldigt proffsiga! din blogg sticker verkligen ut bland alla andra så kallade modebloggar! helt klart en ny favorit:)

2006-08-16 @ 18:07:12
Postat av: Sanna V

Väldigt snygga outfits idag och igår. :) För övrigt är bilden på dig i din gula tröja en oerhört bra bild, snyggt med ljuset och skuggorna. :) Jag tycker som du, vill bara krypa upp och dö av alla reklam t-shirtar för de flesta är helt enkelt inte på något sätt estetiskt snygg. Det handlar om en statement och inget annat. Men varför? Inte fasen bryr väl jag mig om vad folk gillar för märken. Jag blir mer imponerad av hur kläder ser ut, inte vad de kostar.

2006-08-16 @ 18:40:56
Postat av: Kattis

Jag avskyr stora fula loggar blaffade över stora fula tröjor och t-shirts utan någon form. BLÄH! Nej, plagget är SÅ mycket viktigare än märket. Jag kan inte ens förklara hur mycket jag tycker det. En annan logga-pryl jag aldrig pallat är LV-väskorna, som jag verkligen, VERKLIGEN tycker är fula. Men jag tror att jag är den enda i hela världen som tycker det - eller i alla fall den enda som vågar erkänna det. He he!

Postat av: antifashion

status är en knasig sak. för att kanske låta extremt krass....folk vill nå upp till den så (förfärligt) kallade "eliten", jetset..ja; kalla det vad man vill, och försöker med enkla medel nå dit. men det blir sååååååå fel det bara kan bli! total antieffekt lixom. men gemene man tycks inte förstå att det är i snitten, i känslan på ett plagg som det sitter. INTE i loggan. hur kan det undgå dem att det bara utstrålar tacky?! ser man till historien har det ju alltid varit så, medelklassen som leker överklass, men hinner inte ens se att överklassen redan övergått till annat.- hemmafruarna bytte om typ 150 ggr om dagen medan de som ansågs vara den riktiga eliten tydde sig mer och mer till dekadens och råhet (men folket som gav sin högra hand för en gnutta status, fortsatte treva i mörker). ja...som sagt..folk e underliga o försöker sig på konstiga saker..men men..människan är ett litet simpelt flockdjur..

2006-08-16 @ 19:44:52
URL: http://antifashion.blogg.se/
Postat av: elisabeth

Jag bryr mig inte ett dugg om vilket märke jag har på mina kläder eller om det är någon speciellt logotyp. Jag köper som sagt mina kläder på Röda Korset och hittar jag något som jag gillar så spelar det inte något roll om det är ett dyrt eller billigt märke :-) Och jag har faktiskt ingen aning vilka märken som är dyra ens :-P

2006-08-16 @ 20:01:08
URL: http://elisabethevelina.blogg.se
Postat av: Matilda

Nej, jag var inte där. Jag är här hemma, men undra om man "känner" några som var med där. Ska kolla in sidan..

2006-08-16 @ 20:17:02
URL: http://www.pusspjett.com
Postat av: jossan

Åh, den omlottunikan är så snygg!
det roliga är att i måndags införskaffade jag en själv och pratade om dig med en kompis som är lika modeintresserad som du och jag. det jag sa då var att vi var lika när det gäller klädval och det här är ju ett bevis! =) du är otroligt snygg och insprirerande till min egen garderob!

Kram!

2006-08-16 @ 20:39:11
URL: http://jossansgarderob.blogg.se
Postat av: Tilda

jag gillade outfiten med byxorna och hatten. eller var det bara bilden som var grym?
hur som helst; I like!

Oh jotack. jag dissar också. usch usch.

2006-08-16 @ 21:00:46
URL: http://pimmelina.blogg.se
Postat av: Käthe

Den är ju bara för fin. Jag går och känner på min hundtandstunika nästan varje dag för jag vill ha den på mig. Men jag försöker vänta ut några veckor till. Knepigt va? :)

2006-08-16 @ 21:20:56
URL: http://kathe.blogg.se
Postat av: julia

jag håller fullständigt med om loggor. det handlar inte om fashion- utan om osäkerhet och total avsaknad av klädintresse.
jag får liksom grav ångest av att se folk med uppenbara kopior. sådär så att jag tittar bort för att jag liksom tycker att det är lite pinsamt. varför inte köpa sig en snygg skinnväska utan logotyp eller nåt speciellt märke istället för en uppenbar fuskväska. hjälp.

2006-08-16 @ 21:25:04
URL: http://my-costume.blogspot.com
Postat av: CrimsonAnna

Är det bara jag som tycker att JL-loggan ser ut som Landstingets? Trodde faktiskt det var en ironisk grej att gå omkring med den först. Jag vägrar ha den av två skäl: dels är den råful, dels är det mitt ex initialer :P

2006-08-16 @ 21:40:10
URL: http://www.metalanna.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Vad gäller logotyper på kläder var jag extremt fixerad som tonåring och ville inget hellre än att klä mig i dyra (synliga) märken för att bli accepterad. Idag är märken inte längre det viktiga utan snarare det faktum att jag väljer kläder efter smak och tycke. Det är i min mening fånigt att tro att stil hör ihop med dyra märken och sådan slags fåfänga. Vad det handlar om är att våga och kunna bära upp ett plagg!

2006-08-16 @ 22:59:36
URL: http://letmyshoesleadmeforward.blogspot.com
Postat av: Hannah

Jag älskar verkligen din klädstil, sjukt snygg.

2006-08-16 @ 23:37:05
URL: http://www.eldawand.org/blog
Postat av: Damon (www.tjuvlyssnat.se)

Jag klarar av varken Lindeberg eller Tiger. Det är främst för människor med brist på fantasi. Skrev f.ö. en ode till dig på min blogg. Eller ode och ode, vill bara kunna skryta om att jag hittade denna blogg tidigt när den blir jättepoppis. Hör av dig på mejlen och berätta hur det går för dig. Bye..

2006-08-17 @ 00:42:12
URL: http://damonrasti.blogspot.com
Postat av: Ida

Irsch. Logotyper kan gå och dränka sig. Men, värre än JL måste ju ändå von Dutch vara. Ve och fasa jag ryggar baklänges när jag ser väskor, kepsar.. you name it. Har ju tidigare berättat att min kille säljer kläder. Chockade honom samt säljaren för Wrangler då jag ville ta bort den lilla loggan bak. Usch och fy sa dem, hur kunde jag ens tänka tanken?

Haha, så mycket betyder själva märket för mig ;)
(dock avgudar jag min sailorhatt av Gaultier för La Redoute förra sommaren ;))

2006-08-17 @ 01:50:10
Postat av: Sicilia

Lika fancy som vanligt! Och äntligen något nytt att titta på! Gillar dina poser och kompositionerna på bilderna. Fortsätt så!

2006-08-17 @ 09:33:20
URL: http://sicilia.blogg.se
Postat av: Sandra

Jag gillar inte heller stora logor, som du säger så känns det som att personen i fråga visar att "titta här, jag har råd med Dolce&Gabbana-tröjor", och så är de överhuvudtaget inte särskilt dyra heller. Märket är inte det som ska inge respekt.

2006-08-17 @ 09:58:09
URL: http://soleii.blogspot.com
Postat av: Lina

stora loggar är lite fjortis grej..."kolla på mig jag har åxå senaste tröjan av..." det blir aldrig snyggt edller bra ngnstans. det snyggaste är folk som kanske köper schyssta kläder utan att det märks...d.v.s. no logo-plagg....

2006-08-17 @ 11:54:06
URL: http://www.modeflickan.blogspot.com
Postat av: Lina

snygga strumpbyxor förresten

2006-08-17 @ 11:54:23
URL: http://www.modeflickan.blogspot.com
Postat av: Lina

förresten...vet ngn om hundtandstunikan från Lindex finns kvar på ngn affär i stockholm...letat men hittar den inte....behöver strl s eller 36...åh snälla hjälp mig....om ngn vet kan ni väl slänga iväg ett meddelande på min blogg....

2006-08-17 @ 12:06:41
URL: http://www.modeflickan.blogspot.com
Postat av: Lolita Loco

Plagget framför designer, jämt. Utan tvekan, jag struntar heligt i vem som gjort plagget/väskan o.dyl. samtidigt som jag inte väljer bort något snyggt för att det finns loggor på det, som en del gör.

Och jag är farligt svag för Chanel-örhångena som är så populära... ,-)

2006-08-17 @ 12:28:02
URL: http://lolitaloco.webblogg.se
Postat av: Victoria

Märket är inte viktigare än plagget. Dock vill jag erkänna att jag ofta känner mig finare när jag bär ett dyrare märkesplagg. Varför vet jag inte, det ju ha med att göra att man beundrar självaste designern, och då kanske man känner sig stolt att man äger plagg därifrån? Då syftar jag inte på märken som J.Lindeberg i och för sig...

2006-08-17 @ 12:49:14
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Camilla

Yuk. Klarar inte av stora, blaffiga logos...

2006-08-17 @ 13:04:33
URL: http://dauphine.blogg.se
Postat av: Hanna

Ida: Tack så mycket! Kul att du gillar min blogg :D

Sanna V: Presix!

Kattis: Jag lovar, du är inte den enda, jag gnäller regelbundet!

antifashion: Ja, verkligen! Om jag hade sjukt mycket pengar så skulle jag enbart gå till duktiga skräddare, det kostar mångt mycker mer än märkeskläder oftast gör - och blir perfekt.

jossan: Haha! Vilket roligt sammanträffande, och tack för komplimangerna ;)

Tilda: Byxorna är roliga! :D

Käthe: Inte alls knepigt, jag förstår precis vad du menar. Men iom. att det varit kallt som höstväder så är höstkläder okej för mig, speciellt eftersom att jag såg flyttfåglar för några dagar sedan - och nu är morgonen tyst gällande fågelkvitter. Det är höst för mig.

julia: Jag vet! Det är så konstigt, jag har aldrig haft någon typ av förståelse för det. Framförallt eftersom att jag är väldigt mycket för unika och personliga väskor :)

CrimsonAnna: Hahahahaha! Det har jag aldrig tänkt på! :D

Hannah: Tack! :D

Damon: Vi får väl se om den blir jättepoppis eller ej, allt ligger i guds händer ;)

Ida: Haha! Jag frågade det i en butik med en gång, om det skulle gå att sprätta utan att plagget blev cepe, och deras ögon blev fyllda av hat och äckel! Fantastiskt :D (Ps. Gaultier är ju gud, iof!)

Sicilia: Tackar :)

Lina: Jag köpte min på Lindex i Gallerian vid Centralen iaf!

Lolita Loco: Ja, vissa saker är man svag för, man kan inte alltid vara konsekvent!

Victoria: Nej, det har du rätt i. Beroende på vart jag går ut så kan jag välja en Versacebyxa framför en HM-byxa, bara för att det känns bättre till just det stället. Dock inget med stora loggor!

2006-08-17 @ 16:58:32
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: sofia

J.Lindeberghysterin trodde jag var död för länge sen. Men där hade jag visst fel. Hemskt! Fast jag måste faktiskt erkänna att jag är en LV-tjej. Mamma har alltid varit det så jag antar att det är hon som smittat mig. Men då står loggan för mer än status, det är mer tradition liksom... Fastr generellt föredrar jag utan logga.

2006-08-17 @ 17:24:41
URL: http://sofiaovarlden.blogg.se
Postat av: K

Jag köpte mig en riktigt fräsch svart tigerjacka inför våren. Den var rätt dyr men jag var tvungen att ha den eftersom den var så förbannat snygg. Väldigt stilren, diskret. Det är dessa enstaka plagg från Tiger som jag verkligen gillar, och jag blir, som du sa, nästan gråtfärdig när man ser alla dessa tröjor med stora tryck på. Man borde som designer ha någon sorts förstånd och försöka förstå att det bara förstör märket med dessa äckliga tshirts.

2006-08-17 @ 18:16:57
Postat av: alex

Åh, tunikan är superfin!

2006-08-18 @ 13:21:58
URL: http://tropicalbreeze.blogg.se
Postat av: Carin

logo t-shirts är hemskt, och särkilt de från TIGER, de lila och orange (från tiger) som syntes ofta för ett några säsonger sen var av den värsta sorten.

2006-08-18 @ 14:29:51
URL: http://carins.blogg.se
Postat av: rockis

du är ju helt klart dukti fotograf
skitabra! snygga bilder
/rockis

2006-08-21 @ 13:18:32
URL: http://www.herecomessikness.blogspot.com
Postat av: Hanna

Rockis: Tack så mycket! :D

2006-08-21 @ 16:07:56
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Magda

Hej Hanna, den där pepitarutiga var ju SJUUKT snygg!
Hur mycket betalade du för den?
Du har väldigt proffsiga bilder på dig själv och jag älskar din klädstil, du tar modet när det kommer och inte ett halvår efter som alla andra ( och jag .. )
Kram på dej och lycka till!

2006-09-25 @ 16:31:51
Postat av: Hanna

Magda: Tack så mycket! Jag tror att jag betalade 199 eller 299 för den, inte helt säker längre!

Och tack så mycket igen, jag blir hemskt glad :D Kram!

2006-09-25 @ 17:27:44
URL: http://frankincense.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback