Vår äckliga glutenfria mat

Jag måste alltid äta vid flera tillfällen under en utekväll, annars dör jag. Alkohol är elakt mot magslemhinnan, och det slår till direkt på mig vilket innebär att jag kan börja kräkas som en galning om jag inte får i mig mat. Inte det att jag blir full, utan bara det att jag har en känslig mage. Och är så satans hungrig hela tiden.

Så i födelsedagspresent så springer Johan Erik Strömgren ut och handlar glutenfritt på McDonalds åt mig, mitt i festen! Asnajs. Sedan, runt fyratiden, så lagar jag risnudlar och har i skinka, typ en hel tub amerikansk dressing och så en massa smör. Tycker att det är grymt gott, alla andra som smakar tycker att det är det vidrigaste de någonsin ätit. Men jag tycker att det är grymt. Helt fantastiskt.

Snacka om att kraven för smaken på mat sjunker när man är glutenintolerant. När man först får reda på att man har det och testar med glutenfri pasta istället så smakar det så jävla vidrigt. Kommer ihåg det så tydligt. Det är grötigt men hårt på samma gång, smakar konstigt nog mjöligt och, inte så konstigt, jävligt syntetiskt. Inte alls gott. Sedan vänjer man sig genom åren och tycker att det är gott. Samma sak med glutenfritt bröd.

Jag undrar om man skulle få en smakchock om man fuskade någon gång. Jag fuskade en gång för några månader sedan. Jag kokade snabbmakaroner. Och fyfan vad gott det var. Helt jävla överlägset. Det var nog det godaste jag ätit på flera år vad gäller enkel mat.

Vad synd det är om oss glutenintoleranta. Äter bara äcklig skit. Bra att vi inte märker det efter ett tag.

Måste vara som att banka huvudet mot en vägg hundratals gånger. I början gör det ont, men i slutet får man en hjärnblödning och dör. Och då känner man ju inget längre, äh.

Kommentarer
Postat av: Disa

hej jag önskar dig en trevlig fashon blogg dag!!!

Postat av: Hanna P

en tjej jag pluggar med är både gluten och laktos. Vi får frukost på vår skola och köket har hittills bara kommit på gröt samt någon torr liten macka som hon kan äta.

2008-03-23 @ 18:14:53
URL: http://hannapannapersson.blogspot.com
Postat av: c

på snabbmakaroner från kungsörnen ska man ha 3 delar felix ketchup och 1 till 2 delar kvalis äkta majonäs. krydda med santa marias grillkrydda eller svartpeppar.

till har man gärna mamma scans köttbullar även om de är sjukt onyttiga. fiskpinnar funkar bra med, fast dem måste man krydda med aromat.

2008-03-23 @ 18:22:56
Postat av: Emma

det är precis samma sak som "vår äckliga mjölkfria mat". Och då snackar vi inte laktosintoleranta gnällspikar - att vara laktosintolerant är det enklaste som finns.
Nej, som mjölkproteinallergiker kan man glömma McDonalds, fikaställen, uteställen och allt gott. Iof har jag nästan lärt mig tycka om sojalatte.
Och nej, jag är inte bitter...:-)

2008-03-23 @ 18:49:30
URL: http://emmefjuttan.blogg.se
Postat av: linnea

Som "tur" är har jag inte tålt gluten sen födseln, så tycker att allting med gluten smakar jättekonstigt. Måste vara mycket värre att få veta det senare i livet!
en sak värt att tänka på är att det är gluten i de flesta ölsorter.
Du äger, din blogg äger, fortsätt så!

2008-03-23 @ 19:48:44
Postat av: en till emma

Jag gillar faktiskt glutenfritt bröd, rostat majsbröd är urgott! och soja-oboy är livet appropå föregående kommentar =)
/en laktosintolerant gnällspik

2008-03-23 @ 20:12:15
Postat av: Elin

Tja, lite så är det. Men å andra sidan, jag är laktosintolerant, och hatade de laktosfria produkterna från början.. men nu tycker jag att de laktosfria är godade än de vanliga mjölkprodukterna :P

2008-03-23 @ 20:42:01
Postat av: Mill

jag tycker jättemycket om glutenfri mat eftersom det är mat för mig, för mig är dendär andra vanliga maten äcklig och konstig.
allt beror ju på vad man växt upp med från början. minns när jag va liten (9 år typ) o fick i mig vetemjölsbröd och var nära på att kräkas för att det var så äckligt.

många glutenfria produkter smakar även likadant som vetemjölsprodukter, allt beror väl på vilka märken man köper ifrån,
mina föräldrar har smakat på min mat och oftast så smakar det precis likadant.

kram

2008-03-23 @ 20:53:43
Postat av: ronnie

allt som e lite konstigt och äckligt och annorlunda e ju det godaste som finns ... synd att det är svindyrt med glutenfritt bara...det glutenfria knäckebrödet
råkar ju tex vara det godaste knäckebrödet i världen...

2008-03-23 @ 20:55:20
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: Aisa

Jag älskar din blogg, känner igen mig så jäkla mycket i det du skriver. Du är underbart ärlig och rolig!

Hoppas vi ses ute nån gång i vimmlet!!!

PÖSS
aisa

2008-03-23 @ 21:12:38
URL: http://www.aisatou.blogg.se
Postat av: Carolina

Jag har tänkt att säga det här länge men inte kommit mig för, så nu säger jag det här och nu! Jag hoppas att du förstår vilken stor förebild du är för mig, säkerligen för massa andra också men jag kan ju bara tala för mig, och hur mycket du inspirerar och peppar. Det är helt otroligt. Om någon skulle fråga om jag hade någon idol skulle jag antagligen svara dig. På något vis lyckas du undermedvetet få ens självförtroende att stärkas, mitt självförtroende. Jag, flera mil bort, på andra sidan skärmen som är helt anonym för dig. Det är en häftig känsla när man tänker efter, med andra ord: fortsätt blogga för du är bäst och vi älskar dig!

2008-03-23 @ 21:29:08
Postat av: Simon S

Mcdonalds glutenfria bröd e ju kanske inte de roligaste... man måste typ tugga 350 ggr per tugga för att brödet inte ska fastna i halsen :P

Fast jag måste ju rekommendera att käka på max med grillad kyckling i burgaren. Både Gluten och Mjölkproteinfritt (jag tål ingen av dom).

Fast det går ju fortfarande i alla fall att äta Jordgubbar doppade i smält mörk choklad ;)

Bra blogg!!!

2008-03-24 @ 09:54:50
Postat av: Markus Folkesson

Nästa gång du glutensyndar: Prövar fullkorns-Penne så kommer du tro du kommit till himlen. Om snabbmakaroner är himmelskt så är det verkligen synd om dig!

Läste föresten på Aftonbladet om din protest-gödning av dig själv (med smörreceptet här lär det ha gått bra). Bra gjort, fortsätt så!

2008-03-24 @ 10:19:53
URL: http://hem.bredband.net/b716121
Postat av: linette

jag bakar bara glutenfritt och jag gör fan världens godaste glutenfria kladdkaksmuffins.
och jag älskar glutenfritt bröd. pasta och makaroner är inte så jävla gott glutenfritt.

2008-03-24 @ 17:09:13
URL: http://elephantgun.blogg.se
Postat av: stina

jag e laktosintolerant. och jag har börjat tycka torra kex är gott... för bakelser, tårta och glass kommer ju inte på fråga längre.. sålänge jag inte bakar själv. och vem orkar det?!

2008-03-26 @ 09:43:24
URL: http://contaqt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback