Uppläxning

Jag vet att ni gillar när jag lägger upp exempel på folk jag tycker är dumma i bloggen. Dessutom är det lättfixat, så nu får ni det! Jag tror att jag ska göra det till ett regelbundet tillskott! Lite Magdalena Ribbing, men hårdare, med en otrevlig touch och dessutom ung. Det ska jag bli.

Jag blir sanslöst trött på alla dessa individer som tror att de kan säga vad de vill utan att få svar på tal. Folk som tror att ordet "yttrandefrihet" enbart appliceras på deras egen individ.

Fegon:

"Hej, Under vilka ramar faller dagens outfit in? Är det mode, då tycker jag synd om dagens tjejer, är det estitik, då håller jag inte med, är det ett försök att sticka ut ur mängden, Ja då må jag hålla med... men i ärlighetens namn så är väl denna outfit bokstavligt talat Jävligt ful?"

Mitt svar var, enligt mig, till och med ganska lättsamt och humoristiskt! Fulskrivet grötrim, yes please!

Jag:

"Fegon var en stackars krake,
helt utan mod och stake.
Aldrig han bekräftelse fått,
kanske för att han luktar flått.
Men på internet han tordes agera,
med idioter han gillade att frottera.
Tillslut någong slags hävdelse han fann,
när han på modebloggen tog sin chans.
Att hoppa på folk vars kläder,
inte riktigt var hans kopp fläder.
Fegon egon töntig sjärt,
liknar mest en skitig stjärt!"


Egons svar:

"Men Gud Hanna Fridén; jag menade inte alls att spotta ord eller liknande, jag tyckte bara att outfiten var osmaklig, jag försöker inte vara viktig utan bara att vädra en åsikt... det är väl allas rätt? utan att bli påhoppad.
Ursäkta iallafall om du tog illa upp, det var inte min mening."


Reality check, someone?

Mitt onda, hårda svar:

"Med gud Fegon: Du är inte ursäktad, att skriva på det vis du gjorde är faktiskt bara otrevligt, inte konstruktivt alls. Outfiten är inte smaklös, den råkar dock inte falla just dig i smaken. Att du uttrycker dig som du gör är däremot osmakligt, garanterat, då du för det första uttrycker dig som att din åsikt är det absoluta, samt det faktum att du av någon anledning verkar ha ett töntigt behov av att vara elak.

Om jag tar illa upp eller inte hör inte till frågan, på vissa vis uttrycker man sig helt enkelt inte. Du ska inte be om ursäkt "ifall jag tog illa upp", du ska be om ursäkt för att du uttrycker dig klantigt och otrevligt. Jag hoppas verkligen inte att du går fram till personer i ditt verkliga liv och uttrycker dig likadant, för i så fall tycker jag synd om din omgivning.

Om du tror att du kan skriva som du vill utan att få svar på tal så ber jag dig dessutom att gå igenom en ordentlig jävla reality check. Vårt land är fritt, så ja, du är i faktum tillåten att uttrycka vad du vill, men du måste även förstå att andra har samma rätt att kritisera dig för det. Att gnälla över att du blir "påhoppad" för att du får svar på tal är det löjligaste jag hört.

Kan du inte hantera kritik så föreslår jag att du håller käften istället, för det där är mesigt och töntigt. Vilket måste vara ett himla nerköp för dig, då du säkerligen såg det som ganska tufft att gå in i en stor blogg och fälla lite "hårda" kommentarer.

Men nej, du är en mes. Och jag menar inte en söt liten fågel, utan mes som i en jävla tönt. Grattis!"

Här är hans bloggadress, jag föreslår att ni går in och gör samma sak mot Fegon för att se om han, i faktum, inte blir upprörd av samma mynt. En reality check, som sagt. Det är visserligen ganska synd om Fegon, vilket man ser om man skummar hans blogg. Men hans otur, hans olycka, den får inte gå ut över andra.

http://fegon.blogg.se/

Kommentarer
Postat av: Sandra

Han är garanterat vad man klassifierar som en egofixerad, olycklig tönt.

Han borde testa att säga samma sak till sin flickvän och se vad som händer!!

2007-04-27 @ 17:07:46
Postat av: Andreas

Där har vi en kille som lever i sin egen lilla bubbla.

2007-04-27 @ 17:47:07
Postat av: Maria

Så tröttsamt med folk som slänger skit på andra och sedan blir upprörda när de får skit tillbaka.

Postat av: Linnéa

Mohaha Egon fegon. Haha. Jag tycker du är rolig. Det tycker jag minsann.

2007-04-27 @ 17:54:21
Postat av: Danny D

Vad ska man säga? Han är ett pucko.

2007-04-27 @ 19:44:18
Postat av: Görel

Är det inte lite dumt att hänga ut någon sådär? du har ju varit utsatt för ganska mycket värre saker än bara förolämpningar över dina kläder.

2007-04-27 @ 21:14:26
Postat av: Hanna Fridén

Görel: Jag ser inget fel i att citera något i ett offentligt forum som sagts i ett offentligt forum.

Och vad gäller det andra förstår jag inte riktigt. Jag har varit med om en hel del, fysisk misshandel är väl det värsta som hänt mig personligen, men jag tror fortfarande att jag kan bli upprörd över annat. Mestadels handlar det om det faktum att jag anser att det är ganska knäppt att anse att man själv har yttrandefrihet, men ingen annan, och det tar jag gärna upp.

2007-04-27 @ 22:13:20
Postat av: Maria

Jag tycker inte det han skrev var konstigt och jag kan förstå varför han formulerade sig som han gjorde. Jag ställer mig själv samma frågor allt som oftast när jag kollar in vissa saker som påstås vara mode. Vissa saker förstår man bara inte hur folk kan ta på sig frivilligt(som midjehöga byxan för min del) =). Däremot tycker jag det var dålig stil att skriva det som en direkt kommentar till din outfit. Det blir ju en helt annan sak att kommentera här än att förundras när man ser oförståeligt mode i en tidning.

2007-04-27 @ 22:31:29
URL: http://miamias.blogspot.com
Postat av: Anonym

han är från Kalix, det säger väl allt? ;)

2007-04-27 @ 22:40:11
Postat av: Hanna Fridén

Maria: Ja, alltså, ibland skriver folk att de inte gillar vissa saker för att det inte är deras smak, och då ser jag inget fel i det. Typ jag har midjehög byxa och någon säger att de inte gillar midjehöga byxor, det är okej, som vi sett tidigare :) Däremot tycker jag att det är väldigt ruttet och otrevligt att formulera sig som han gjorde, för då blir det bara elakt. Men du har väl exempelvis skrivit att du inte gillar midjehögt, tror jag, och det har jag inget problem med, för då är det så tydligt att man bara markerar sin subjektiva åsikt! Och då blir det ingen förolämpning :) Bara vanligt, trevligt utbyte av åsikter och smak!

Anonym: Jag vet inte vart det ligger, tror inte att jag hört talas om det. Vilket säger en del om mig också, haha!

2007-04-27 @ 22:45:53
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: sofi.

men han bad ju om ursäkt och du kallar honom jävla tönt....det blir ju bara en höna av en fjäder av allt.

2007-04-27 @ 23:01:36
Postat av: Fegon

Goddag igen, ser att du skapar ett stort inlägg som handlar helt om mig, vilket i sig är relativt smickrande, däremot är anledningen inte lika romantisk. Precis som jag skrev tidigare och som två personer nu stöttat så var det inte något helt idiotiskt som jag skrev, jag uttryckte bara min åsikt om just den outfiten, den föll mig inte i smaken helt enkelt... jag kritiserade inte dig heller som person eller någon annan för den delen, jag tyckte bara att själva outfiten var "jävligt ful". Jag tog mig inte den rätten att säga det, jag har den rätten. Men jag blir heller inte ledsen över att bli kritiserad för det... jag bad bara om ursäkt ifall du tog illa upp. Ganska tydligt dock att du verkligen förstorar det och uppmålar allt som en hemsk och elak händelse. Det var det ju inte?. Lustigt så verkar modesverige vara ute efter att bränna mig på bål nu och verkligen avskyr mig som människa och inte för min åsikt. Men det är okej, det är allas rätt att tycka och tänka så. Du skriver bra, du är underhållande och har relativt god smak, du har därför ett stort besökarantal och det är välförtjänt. Lycka till med allting.

2007-04-28 @ 02:15:03
URL: http://fegon.blogg.se
Postat av: eddy

you go hanna!

2007-04-28 @ 09:32:03
Postat av: Sara

Jag tycker du överreagerade lite :O

men förstår din poäng, och det var ägande för det! ihi

2007-04-28 @ 14:00:06
Postat av: Anonym

Du rimmar stjärt och...stjärt? :D

2007-04-28 @ 17:58:14
Postat av: Anonym

Hanna är en bortskämd unge som blir skitförbannad när någon säger emot. Pissar på henne.

2007-04-29 @ 02:42:01
Postat av: Candy

Hanna, du är så jävla cool. Snacka om ett svar på tal som hette duga! Själv brukar jag bara radera idiotiska kommentarer utan att bemöda mig desto mer. Jag fattar inte att en del personer tror att det är okej att uttrycka sig precis som de vill. De har visst rätt att uttrycka sin åsikt, men man kan ändå tänka på HUR man gör det. Många tar gärna till elakheter, fult språk etc., och gemensamt för dem alla när man konfronterar dem, är att de genast börjar gapa om att vi lever i ett fritt land & skyddas av yttrandefriheten.

Egentligen hade fegons inlägg kunnat vara ganska snällt. Om han kort och gott sagt: "jag tycker inte att det var så snyggt". Det har han ju rätt att göra. Då hade jag inte kunnat förstå ditt svar. Men han uttryckte sig som om hans åsikt representerade hela världen, och han försökte såga dig rätt ordentligt. Om fegon har rätt att såga din outfit på det sättet har du lika stor rätt att ifrågasätta det.

För övrigt brukar jag personligen inte ens bry mig om att kommentera om en outfit enligt mitt tycke är ful; varken jag eller motparten vinner nåt på det.

2007-04-29 @ 02:55:36
URL: http://onlythefakessurvive.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

sofi: Okej, vi drar ett exempel. Vi säger att jag gick fram till dig och kallade dig för ful? Ja, då skulle du självfallet bli upprörd. Om jag då sa: "Men gud Sofi! Jag säger ju bara vad jag tycker, jag tycker att du är jävligt ful och smaklös, jag tycker att jag har rätt att säga det utan att du blir upprörd! Men okej, om DU tar illa vid dig av DET så ber väl jag om ursäkt, men det är MIn åsikt!" Skulle du då tycka att det, helt ärligt, var en ursäkt? För det tycker inte jag. Ärligt talat tycker jag att det gör det heller värre. Och det var just det som jag blev förbannad över.

Fegon: Anledningen till varför du fick ett helt inlägg är för att du är ett perfekt exempel på ett beteende jag avskyr hus folk. Nämligen, folk som tror att de kan spy vilken galla de vill utan att tåla kritik tillbaks. Folk har sagt att de inte gillat saker tidigare i bloggen, vilket är okej, men du uttrycker dig enbart vidrigt, elakt och destruktivt. Jag själv bryr mig inte det minsta, jag har en stor blogg, jag har varit med om värre. Men jag tolererar INTE att folk tror att det är okej att gå omkring att behandla folk på det viset, och min stora önskan är att folk fattar hur fel det är och att de lägger ner. För de flesta där ute blir tämligen sårade, och jag klarar inte av att se folk bli sårade när de inte gjort ett piss fel. Det gör mig olycklig.

eddy: Tack!

Sara: Det tycker inte jag! Jag vill inte se den här Fegon gå omrking och behandla folk illa, och det tar jag gärna upp en kamp för. Jag hatar att se folk behandla andra som piss. Det äcklar mig.

Anonym: Fult grötrim, som sagt!

Anonym: Kul för dig!

Candy: Ja, det är precis det jag menar. Hur man uttrycker sig är extremt viktigt. Jag pallar inte mer när folk behandlar andra som piss, vilket är varför jag inte raderar sådanna kommentarer. Jag vill ge en ordentligt uppläxning, för jag pallar inte tanken på att de går omkring och gör så mot andra, även om det vore hundra gånger lättare för mig att bara radera. Däremot förstår jag om andra inte orkar!

2007-04-29 @ 05:55:33
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Fegon

Hanna: Du vet att du har varit mer klumpig än jag i detta fall... faktiskt

2007-04-29 @ 14:37:48
URL: http://fegon.blogg.se
Postat av: Anonym

Dålig stil Hanna. Lägg ner.

2007-04-29 @ 16:19:25
Postat av: Peter Lindfors - som skrev i din blogg förut

Fegon: En bortförklaring är inte detsamma som en ursäkt enbart för att du råkar inkludera ordet i meningen. "Du är en bajskorv, förlåt för att jag säger det, men du är det och det får jag tycka!" är exempelvis ingen ursäkt, jag håller med Hanna om att det bara gör det värre eftersom att du, samtidigt som du förolämpar någon i samma veva markerar att du minsan inte ska ha någon kritik tillbaks. Hanna är däremot jävligt hård, satans hård, och det kan man väl tycka vad man vill om, men fel har hon inte.

2007-04-29 @ 18:06:04
Postat av: Anonym

Har inte försökt ge intryck av att vara flera. Du får in så många fantasier i din skalle ibland att du nog inte vet vad som är verklighet eller fantasi. Det är dags att du tänker över ditt beteende.

Men varför sparar du på IP-nummer? är det inte bättre att du börjar samla kottar?

2007-04-29 @ 23:59:37
Postat av: Nadja M.

hejsan fegon! precis som hanna är jag konstnär men inte lika stylish som hon själv! jag skulle inte bry mig ett skvatt om någon kallade mig för ful, det är ändå vad jag är född med så det är inte så mycket att göra åt och sedan bara acceptera läget att alla inte tycker att man är läcker även om man vet att de är idioter som säger sånt alls. vad jag blir skitledsen över är när folk kallar min konst för ful och hanna ser ju sitt modeintresse som något som flyter samman i hennes målande och grafiska design och precis som alla andra konstnärer jag träffat så tror jag att hon känner lika som jag. jag ger dig ett tips!! alla tar inte illa vid sig av samma saker. det kallas för att vara olika individer och det borde du kunna tänka på! förutom det så spelar det ingen roll hur rätt du tycker att du har att uttrycka din åsikt för det är fortfarande elakt, töntigt och osmakligt som hanna säger att göra som du gör eftersom att du bara gör av med din egna frustration och sprider dåligt omkring dig eller fattar du inte ATT DET ÄR EN GANSKA STOR RISK ATT NÅGON BLIR LEDSEN OM DU SÄGER SÅ? tar du kanske för givet att folk inte ska bry sig alls som om de var robotar!? jag hoppas verkligen inte att de flesta är robotar som du förväntar dig det vore hemskt!

be om ursäkt på riktigt nu fegon och säg ATT DU ÄR LEDSEN FÖR ATT DU VAR ELAK och inte bara HEJ JAG BER OM URSÄKT OM DU BLEV SUR MEN JAG TYCKER ATT DU ÄR OSMAKLIG OCH DET FÅR JAG TYCKA för det är verkligen ingen ursäkt!! den skulle INTE vara accepterad på dagiset jag jobbar på när vi får be barnen be om ursäkt till varandra och det är VERKLIGEN inte okej om en vuxen man gör så heller! och en vuxen man får nog ha lite mer ansvar än mina dagisbarn!

2007-04-30 @ 00:36:31
Postat av: Anonym

Löjligt, mycket löjligt. Tycker ni att det är kul att trycka ner Fegon? Ni verkar gilla det men ni gillar inte att andra har åsikter. Hanna påtalar att det ordet är fritt men spärrar och tar bort många inlägg, censur. Femenistisk fascist..

Hanna och Nadja M Tror ni att ni får mer rätt bara för att ni skriver ett längre och idiotiskare svar? KNAPPAST era töntar.

Väx upp småflickor.

2007-04-30 @ 04:34:21
Postat av: basic black

Men det här är bara dålig stil. Magdalena Ribbing skulle ge snorungar som inte kan bemöta människor med andra åsikter, hur klumpigt de än råkar uttrycka sig, en rejäl utskällning. Du är bättre än det här, Hanna. Faktiskt. Det var inte roligt, det kändes bara tragiskt.

2007-04-30 @ 12:53:10
Postat av: Fegon

Åter igen tillbaka till faktumet att ni/du har varit klumpigare än jag.
Varför folk, som skriver bokstavligt talat att jag är en värdelös person, är halvtokig och inte jag beror nog på att det enda tråkiga jag skrev var att den dagens outfit var jävligt ful.. thats it. Du tog jätteilla vid dig, fine... jag bad om ursäkt ifall du tog illa vid dig... du skriver egentligen inget elakt tillbaka.. men du hänvisar till min blogg där folk skriver väldigt tråkiga saker om mig som person och inte som att mina kläder var fula en dag av trehundrasextiofem. Du har en liten form av ansvar när du länkar till mig på det sättet du gjorde, det är ofrånkomligt. Mitt inlägg till dig var väl rätt harmlöst om man jämför med vad jag fått för kommentarer efter det? faktiskt? så jag kan inte sätta mitt inlägg under samma kategori som det jag får.
Hanna, försök gräva ner stidsyxan... det finns ingen stolthet att försvara just nu. Jag vet om att mitt inlägg var dumt och det har jag sagt... jag försvarar mig inte, men du VERKAR försvara dig till sista blodsdroppen för ingenting... vad har vi att vinna? ingenting..

Nadja: Jag kan inte be om ursäkt för ingenting just nu. Tror jag

2007-04-30 @ 13:23:15
URL: http://fegon.blogg.se
Postat av: Carl Strömstedt

Anonym: Hahahahahahaha! Du är rolig, jag skrattar på mig. Jag önskar att det fanns fler som du i min omgivning så att jag hade fler människor att skratta åt. De idiotiska kommentarerna i Hannas blogg är alltid underhållande att läsa, men du motsäger dig själv i det grövsta. Snälla, skriv mer pinsamma saker!

2007-04-30 @ 15:29:28
Postat av: Hanna Fridén

Fegon: Men det handlar ju enbart om att vi reagerar på olika saker för att vi är olika individer, Fegon!

När du skrev din första kommentar så försökte jag lätta upp med en fult skriven dikt med stjärtar. Rimmen var grötiga, kassa osv.

För mig, personligen, var det uppenbart att det inte var gravallvar. Precis som det för dig inte känns hemskt att du kallar min outfit för ful.

Jag klagade däremot på dig när du, som svar på det, skrev en lång harang om hur du inte gjort något fel och att det var fel att kritisera dig.

Jag påpekar, återigen, som jag gjort i varje inlägg nu, om att det var det jag blev upprörd över. Lämnar man taskig kritik så får man ta lite tillbaka. Om jag skrev i en blogg att någons kläder var fula, vilket jag aldrig skulle göra överhuvudtaget, så skulle jag TA att folk kallade mig precis vad som helst. De skulle få kalla mig för idiot, fitta, hora, osmaklig människa osv. eftersom att det, i faktum, enbart skulle vara jävligt onödigt och dumt av mig.

Och det är, som sagt, för hundrafemtiosjätte gången eller vad som helst, det jag stör mig på.

Jag menar, jag har ganska så svårt för att förstå varför jag skulle bli sjukt upprörd över att du kallade min outfit för ful när jag själv skojat om att den var osmaklig i inlägget på Fatale?

Vad jag däremot, som sagt, blir jävligt upprörd över är det faktum att jag tar för givet att jag inte är den enda du gör så mot. Jag kan ta det, jag får värre varje dag, dödshot har trillat in och all möjlig skit. Jag tar det mesta, men jag vet med mig att de flesta blir jävligt ledsna av en sådan kommentar och att hela deras dag blir förstörd.

Och det hoppas jag att du inte vill? För jag vill det inte. Så återigen, därför fick du bli ett exempel, och om du inte gillar att bli ett exempel så är det ganska lätt att helt enkelt låta bli den typen av beteende.

För låter man bli det, då får man inte skit för det. Punkt. Och det är väldigt lätt.

Jag tycker inte det minsta synd om dig för de som gått in i din blogg och sagt saker, jag anser, som sagt, att om jag skulle gjort detsamma att jag skulle förtjäna all skit.

Och jag fortsätter med att förtydliga att man fortfarande kan kritisera en outfit utan att det blir elakt, jag och en tjej talar om det här ovan i trådan exempelvis och hon har sagt att hon tycker att midjehögt är fult, vilket jag aldrig hoppat på henne för, precis som de flesta andra också kan uttrycka kritik utan att det blir elakt.

Det är en konst, men en konst värd att lära sig för att undvika att folk blir ledsna.

2007-04-30 @ 15:47:51
Postat av: Candy

Jag blev kallad för äckligt fittluder i en anonym kommentar i dag. Bara så där. Jag tror att det kan ha nåt med denna debatt att göra, haha. . .

2007-04-30 @ 19:35:22
URL: http://onlythefakessurvive.blogg.se
Postat av: Fegon

Hanna jag tar allt det du säger, men ta inte för givet att jag skrivit så till fler än dig och ha det som någon grund till dina inlägg. För då är grunden väldigt abstrakt, då faller man?

2007-04-30 @ 19:58:06
URL: http://fegon.blogg.se
Postat av: Anonym

Hej Hanna

Hoppas att du tar med detta då du föreskriver en fri blogg och Jag ber om ursäkt. Men det är helt upp till dig att bedömma då du bestämmer vad som får eller inte skrivas i din blogg.

Men väldigt kortfattat blir det i alla fall:
- Förlåt.

2007-05-01 @ 00:38:55
Postat av: Anonym

Inlägget ovan är en kommentar till att mitt tidigare inlägg klassades som spam.
Längden kanske.
Skrev en lång kommentar men den var tvungen att förhansgranskas innan den fick läggas in.

2007-05-01 @ 00:45:37
Postat av: Hanna Fridén

Candy: Det var han som går under "anonym" i den här tråden och "Mig själv" under som uppmanar folk till att inte mobba Fegon och vara snäll. Han skrev även att jag är en äcklig skitunge som man ska pissa på. Alltså, han är ingen du behöver bry dig om.

2007-05-02 @ 11:43:41
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Hanna Fridén

Fegon: Om du inte gör så mot någon annan så är allt fine and dandy, då är allt bra, och då är du också bra. Men om du skulle göra det så är du dum.

Om du inte gör det = Fegon är bra.
Om du gör det = Fegon är dum.

And that's that.

2007-05-02 @ 11:48:08
URL: http://frankincense.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback