I-landsproblem

Jag och Kornél anser att det vore roligt om jag plåtade mig själv varje kväll på Teatron, det är bra att han uppmuntrar min narcissism. Problemet är dock följande:

1. Fotar jag i speglarna utanför toaletterna kan jag inte använda blixt, kan jag inte använda blixt så måste jag dra upp ISON till 1600. Drar jag upp ISON till 1600
blir bilden grynig. Jag brukar försöka hålla mig på så lång ISO som möjligt, oftast 100-200.

2. Jag har testat att lämpa över kameran i kompisars händer, bilden antingen blivit vit som ett lik (för att min hud reflekterar ljus som bara fan, vilket visserligen innebär att jag får noll finnar, men även noll ansiktsdrag), eller så har jag blivit ful (jag hatar när jag får skarpa kinder, jag vill vara äppelkindad!) eller så har personen i fråga som hållit i kameran inte förstått instruktionerna alls, trots att jag visat upp tidigare bilder, och plåtat helt jävla sjukt. Om jag säger "Fota mig från ungefär midjan och upp" och de istället fotar mig med en miljard utrymme runtom, från ett långt avstånd, vilket gjort att bilden blivit oskarp som sjutton, vad är då problemet? VAD ÄR PROBLEMET FRÅGAR JAG?

Därför undrar jag, hur ska jag lösa detta? Ska jag skaffa en liten tavla hemma som ser ut som en av Teatrons väggar och fejkfota lite? När jag är som allra fräshast och i bäst ljus? Ska jag kanske utse en plats i lokalen där jag, tidigt på kvällen innan stället blir smockat, kör på självutlösare? Ska jag kanske försöka utbilda Kornél vad gäller kameror och gnälla och tjaffsa över att han ska ta en paus i jobbet för att fota mig? Jag tror att sistnämnda blir omöjligt.

Svårt problem, svårt problem.


Kommentarer
Postat av: Sicilia

Rikigt svårt problem. Du får helt enkelt klona dig själv. En som håller i kameran en som står framför. Och då kan du köra två olika outfits. Kanske lite jobbigare men oooh så mycket roligare.

Jag har kontakter med skumma labb om du överväger denna lösninng.

Postat av: Jen

Kanske att du kan studsa blixten mot nagot sa att den inte gar rakt in i spegeln men anda ger tillrackligt med ljus?

2007-01-15 @ 10:56:39
Postat av: Jen

Det funkar ju sjalvklart bara om du har en blixt som gar att rikta.

2007-01-15 @ 10:58:38
Postat av: Hanna Fridén

Sicilia: Jag skulle dö om det fanns en till av mig, skitjobbigt! Men tack ändå, jag kanske vill klona en pojkvän någon gång!

Jen: Ja Jen, om jag hade en riktbar blixt så skulle det vara självklart. Vi kan dock, pga det faktum att det är självklart, förutsätta att jag faktiskt inte äger en riktbar blixt, och blixtar är DYRA.

2007-01-15 @ 11:42:02
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: retrobågar

Du kunde ju köra en grej att låta olika gäster, som du inte känner alls, plåta dig varje kväll- det kunde ju hända att det blir en rejäl fullträff på 100 ungefär??

2007-01-15 @ 12:55:07
URL: http://spectaclesforafrica.blogg.se
Postat av: Maja

DU VILL INTE VARA ÄPPELKINDAD! nejnejnej, ja lovar, du vill INTE... det är inte kul ska du veta. Du kan ju skatta dej lycklig över dina ansiktsdrag... fast jag förstår, vi blir väl aldrig nöjda me oss själva right!? De är väl så de ska va...

2007-01-15 @ 15:05:10
URL: http://iminbasker.blogg.se/
Postat av: Mikey

Det där med att instruera andra att fota en alltså... Inte roligt! Det blir ju typ alldrig bra heller, om det inte är någon som man bett typ hundra gånger och som man alltså hunnit utbilda i fota-mig-snälla-s ädla konst.

2007-01-15 @ 16:02:55
URL: http://diegesen.blogspot.com/
Postat av: Lolita Loco

Jag måste få tipsa om mitt senaste inlägg, har upptäckt en helnajs butik i Sumpan! Kom å läs! =)(Mobilkamera=gryniga bilder, om någon undrar...)

2007-01-15 @ 17:41:43
URL: http://lolitaloco.webblogg.se/vintagemaniac
Postat av: storkindad

ska vi byta? jag har hatat mina stora kinder/äppelkinder sen dagis och har alltid velat ha precis såna kinder och kindben som du har. jag är på!

2007-01-15 @ 18:01:14
Postat av: Jen

Hmmm, ok then...

2007-01-15 @ 18:12:09
Postat av: marie

Kör med hög ISO och ta bort bruset med Photoshop-pluginen Noise Ninja tycker jag!

2007-01-15 @ 18:31:04
Postat av: retrobågar

Min avsikt med förslaget att låta okända besökare fota Hanna var att det t o m kunde fungera som attraktion.
Jag måste gå dit för tänk om lilla JAG får fota Hanna. WOW. Reklam alltså. Gå till Teatron få chansen att fota Hanna och bli upptäckt som fotograf---eller avrådd från att bli det!!
Mikey---blivande lärare: Att instruera andra är alltid roligt, eller borde vara det.

2007-01-15 @ 19:04:13
URL: http://spectaclesforafrica.blogg.se
Postat av: Peter

Ha ha ha, underbart inlägg, Hanna! Underbart. Jag lovar att plåta dig exakt som du vill ha dig när jag följer med. Lovar! Kram.

2007-01-15 @ 19:08:38
URL: http://ten-thirtyone.blogspot.com
Postat av: Ida Annie

Hatar när folk ska fota och det blir fult. Örk. Skarpa kindben är vackert, du är vacker.

2007-01-15 @ 19:23:20
URL: http://stylebyida.blogg.se
Postat av: Mikey

retrobågar - Har jag sagt i en kommentar i den här bloggen att jag pluggar till lärare eller är det bara ett sammanträffande att du sa sådär? :D Haha, nu blir jag paranoid!

Hur som helst, det ÄR kul att instruera andra! Fast kanske inte när man har lite bråttom och bara vill ha en snygg bild på sig själv ;) Det tar ju ett tag att lära sig en kamera, osv.

2007-01-15 @ 19:27:06
URL: http://diegesen.blogspot.com/
Postat av: Erika

Du är verkligen ett skämt och jag vill inte ens vara elak! För lite kärlek och uppmärksamhet när du var liten, lr fel högstadieskola?

2007-01-15 @ 20:55:13
Postat av: Anna

LÄTT FRÅGA! ta med stativ och använd sälvutlösaren.. dock kanske det är jobbigt att släpa runt på. men om man går ut med en kamera, varför inte ta med stativet också?

2007-01-15 @ 21:37:36
Postat av: Hanna Fridén

retrobågar: Tack för förslaget, men jag har dessvärre inte tid med det när jag jobbar även om det skulle vara kul! :)

Maja: Jag varjättenöjd med mitt ansikte innan jag gick ner i vikt, faktiskt, och då var jag äppelkindad! Det är helt enkelt min smak :D

Mikey: Och jag har så kort uppmärksamhetsspann också, det skulle bli katastrof :(

Lolita Loco: Där ser man! Ska kika :D

storkindad: jag var äppelkindad förut och mycket nöjd! Ibland leker jag tom. med tanken på fettinjektion i kinderna, hur sjukt det än låter, haha. SÅ, JA TACK!

Jen: Jag har bara orginalblixten och orginalobjektivet.

marie: Nej, det blir förskräckligt!

Peter: Vi kan testa! :D Kram.

Ida Annie: Tack, gulligt av dig!

Mikey: Retrobågar vet allt, Mikey :D

Erika: Men du är elak, och dessutom omotiverat, vilket får dig att framstå som ett osedvanligt pucko och mig, den attackerade, som den fina individen. Istället kan du ta och framföra lite vettig kritik, då kanske du kan få folk på din sida istället, men nu framstår du som en frustrerad individ med hävdelsebehov. Jag känner lukten av en attityd som säger: "Åh, varför får hon så mycket uppmärksamhet? Tror hon att hon är något eller? Gud vad jag stör mig på henne!"

Jag menar, det är fullkomligt uppenbart att du stör dig på det faktum att jag har en blogg som handlar om mig, med många bilder på mig själv, och det faktum att jag får uppmärksamhet från det. Då kan man fråga sig, varför? Är det inte lite tragiskt att gå omkring och störa sig på den typen av ting? Kan du inte försöka göra något konstruktivt och ändra på saker som verkligen är dåligt? Som exempelvis jag gör, i ideella projekt, men som säkerligen inte du gör. Du skänker säkert inte ens en endaste liten slant till välgörenhet, ditt bittra lilla fanskap :D

2007-01-15 @ 21:41:50
Postat av: Hanna Fridén

Anna: Jag är ledsen, men jag tänker inte kånka fram och tillbaka på ett stativ varje kväll.

2007-01-15 @ 21:43:49
Postat av: Jenny

Tänkte bara säga att jag tycker att din blogg är intressant. Du skriver bra och har intressanta och inspirerande bilder! /jenny

2007-01-15 @ 21:55:06
URL: http://jennyolivia.blogg.se
Postat av: Storasyster yster

Husmorstips ;) Tejpa ett eller några lager vita pappersservietter över blixten alternativt en ituklippt liten plastmugg så får du en softare blixt som inte slår ut i spegel - den blir mer som en soft blob. testa! Kanske ändå blir för mkt. Borde hur som helst rädda dig från att se ut som ett lik och hårda skuggor på kinderna när andra oproffsiga håller i kameran. Och grattis, verkligen superfina bilder! kram kram

2007-01-15 @ 22:30:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback