Krogfoto

Det är både roligt och jobbigt att fota på klubbar. Det roliga är att man träffar en massa folk som man småsnackar med och de flesta blir glada när man frågar om man får ta en bild. Vissa blir blassé och säger "Jaha, okejdå" då fotar jag dem i regel inte, jag ser det nämligen varken som att de gör mig en tjänst som blir fotade, eller att jag gör dem en tjänst som fotar - utan snarare att man gör en sak tillsammans som både ska ha nöje och nytta utav! De som är blassé blir överlag sedan ganska purkna när man i det läget väljer att vända på klacken, vilket är underhållande. Man kan väl säga ja tack om man vill! Dryg attityd har jag alltid sett som extremt oattraktivt.

Den sämsta faktorn med att fota på klubbar är de som blir arga över att man inte fotar just dem. Folk har svurit åt mig, kallat mig för bitch, snackat skit om mig och en person har tom. lappat till mig på armen när jag sagt: "Nej, tyvär, det är inget vanligt krogfoto utan det handlar om att dokumentera stil och mode, annars skulle jag gärna fotat dig." Han blev jättearg! Sedan har folk en tendens att komma och förstöra i bilden när man ska fota två pers tillsammans, och ställa sig med dem. Då brukar jag artigt be dem att avslägsna sig, det vill de oftast inte. Då får jag ta till en sur min och stirra på dem ett tag, då blir de sura eller ledsna.

Det är dock inte mitt fel, för jag ber dem artigt först några gånger, vägrar de som får de minsan hantera en bitter blick. Det är som att någon skulle komma in på mitt jobb, rita en massa streck på en av mina teckningar (och därav förstöra den) och sedan tycka att jag var dum i huvudet som blev arg för att de förstörde mitt jobb!

Jag undrar om det ör ölen som gör det eller om det är ett gerelbundet beteende hos vissa?

Kommentarer
Postat av: Maria

Antagligen är det alkoholen som är boven i dramat. På fyllan är ju alla kompis med alla och då är det klart att de vill vara med på kort tillsammans! =) Speciellt om man har ett litet drag av linslus. =)

Postat av: retrobågar

Då Narcissus en gång jagade på Helikon och törstande böjde sig ned över en klar källa för att svalka sina läppar, lät gudinnan honom förälska sig i den bild av honom själv, som log emot honom i vattenspegeln. Men då detta föremål för hans kärlek aldrig kunde nås, blev han slutligen förtärd av sin hopplösa längtan.
Om kroggästerna emvisas att störa dig i ditt fotojobb, kan du kanske säga: "Tack jag har fotat alla Narcissus jag behöver idag."
Dvs alla som älskar sig själva och endast sig själva.

2006-12-10 @ 22:05:17
URL: http://spectaclesforafrica.blogg.se
Postat av: Lina

Hej. Var du på Ace i lördags? I så fall, när lägger du up de bilderna? Jag tror att du fotade min kompis nämligen. Kram /Lina

2006-12-11 @ 11:38:06
Postat av: Hanna Fridén

Lina: Japp, det var jag som fotade! Jag sitter med bilderna just nu och kollar och fixar, så idag eller imorn kommer de upp! Dock så kommer dessvärre alla inte med eftersom att kameran inte riktigt var min kompis alla delarna av kvällen :(

2006-12-11 @ 13:30:04
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Bjooti

Ha ha, vad skojigt att folk blir så stroppiga. Själv skulle jag bara bli glad om någon ville fota mig - hittills har det dock inte hänt... men inte surar jag för det. :) Fina foton är underbara! Jag älskar dem! Jag vill ha en ny kamera.

2006-12-11 @ 19:02:30
URL: http://bjooti.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback