Mailidiot - fildelning

Sånt här brukar jag inte göra, men jag blir så himla upprörd över den här människans fullkomliga idioti. Mina svar står i kursiverat.

Ämne: running

up that hill

Jaha. Kul för dig.

haha haha nja,,menade kate bush låten ,,men de gick förbi,,du har möjligtvis inte hounds of love som ja g kan kapa

Jaha! Förlåt! :D
Nej, tyvär, jag är ingen fildelare!


nä ja mena genom msn om du har den alltså

Det är också fildelning!

nä de ju som spela in band till kompis ,,ju

Nej, det är olagligt och kallas för privatkopiering. Det är olagligt att spela in band till kompisar också!

du fattar ju inte ,,en fuckn skiva ,,good music,,,,var ska man höra bra låtar då

Men sluta vara otrevlig. Jag har sagt nej. Jag tar inte att du försöker uppmana till brott och om du skriver till mig igen så anmäler jag dig till Crew här, det är nämligen förbjudet att hålla på med sånt på Helgon, for your ”fucking”, om man ska använda ditt otrevliga ordalag, information.

Så, knulla dig själv i röven och gå någon annanstans din otrevliga jävel. Ett nej är ett nej, acceptera det.


Alltså. Folk som fildelar för att de vill hitta ny musik, fine, tycker jag, jag har inga moraliska problem med det även om jag inte håller på med det själv. Däremot så ska alla veta att det är olagligt. Om lagen är felaktig eller ej får folk tycka vad de vill om, men alla måste ändå fatta att det är olagligt och att förneka detta faktum är att göra sig pinsamt jävla dum.

Däremot så har jag jättestora problem med folk som redan vet att de gillar en artist, har möjlighet till att köpa skivan, men inte gör det bara för att de KAN få den gratis och därav välja att prioritera andra saker som de inte kan få gratis, t.ex. nya tuffa kläder, sprit eller prostituerade. Vad vet jag.

För det är den typen av beteende som gör så att folk som JAG, dvs KONTSNÄRER (TARARARASTOLTHETSTROMBOM) svälter, blir deprimerade, måste ha trettiosju olika jobb, blir alkoholister och slutligen tar livet av sig eller får svårartad klamydia i hjärnan.

Bajs.

If you like it, if you can afford it, buy it.

Vad roligt det skulle vara om man kunde utnyttja alla människor för gratisjobb, slavhandel, fast utan krav på att ge sina slavar mat! Galant.

Kommentarer
Postat av: Hanna Fridén

Hallå! Jag skrev ett provokativt inlägg om fildelning och jag har fortfarande varken fått kritik eller arga små hatkommentarer! Kom igen nu!

Postat av: Josefine

Jag har helt enkelt inte råd med att köpa all musik jag vill ha. Det är för dyrt. Jag önskar att jag kunde köpa fler skivor men jag kan inte det. Visst är det kanske elakt mot de som gör musiken men ja, så är det. Jag tror att band kommer få satsa mer på livemusik i framtiden.

Sen är det otroligt jobbigt med folk som tjatar på att man ska ge dem musik, vill de ha musik kan de fixa det själva.

2006-12-08 @ 21:14:53
URL: http://matchesyoureyes.blogspot.com
Postat av: Sandra

Det är ju inte svårare att köpa en låt via nätet än att ladda ner den heller! Jag köper alltid musiken och nu har jag upptäckt sf-anytime.se där man kan hyra filmer via bredbandet också! :-)

2006-12-08 @ 21:17:17
URL: http://donnasandra.blogg.se
Postat av: Szofia

Så länge skivbranschen är så jävla bakåtsträvande att när man väl köpt skivan så är den skyddad så man inte kan göra om till mp3 och ha den i sin mp3-spelare, så drar jag mig för att köpa vissa skivor. Faktiskt. Tragiskt men sant, jag köper jättelite cd nu för tiden. Så jag är ledsen Hanna, håller inte med dig (för ovanlighets skull). Jag lägger nog bara pengar på vinyl.

2006-12-08 @ 21:22:10
URL: http://bitterfitta.blogspot.com
Postat av: Ella

Måste hålla med om att människan du mailade med verkade sakna en del skruvar.

Själv gör tycker jag inte att lagen är rätt bara för att det är lagen, man måste tvivla och diskutera den. Väldigt många überrika skivbolag och artister tjänar enormt mycket pengar ändå, och då kan jag tycka det är orättvist att jag ska behöva betala dem ännu mer pengar. Det måste kännas väldigt surt att som fattig artist sitta och veta att alla kan få ens musik gratis. Men jag tror faktiskt att det är positivt att musiken sprids, någon som den sprids till kommer då att spendera pengar på artisten, det tycker iaf jag verkar vara det mest rimliga. Har dock inga säkra bevis på detta.

Sen kan man ju fråga sig, är det rätt att om jag har gott om pengar laddar hem musik gratis från dig - om du tjänar kasst med pengar. Nja, det är det ju inte riktigt, iaf inte om jag inte sprider den vidare eller planerar att köpa din skiva/gå på din konsert. Men va fan, man kan inte tvinga folk att göra moraliskt rätt - det kommer de ändå aldrig göra. Kom på nåt sätt att göra det svårare eller onödigt att ladda ner din musik, alternativt gör det på något sätt lättare att köpa den. Man kan inte bara sitta och sura - man måste vara lite smart :)

(Och förresten tror jag föga på att du svälter när du verkar köpa typ 10 plagg varje dag, så jag skulle nog inte klassa dig som svältande konstnär)

2006-12-08 @ 21:33:39
Postat av: Anonym

Tyckte väl du var lite väl otrevligt mot den där personen! Men jaja, ogillar man fildelning så mycket så gör man väl det.

2006-12-09 @ 01:18:50
Postat av: Jannice

Jag håller med dig fullständigt och jag är inte ens en svältande konstnär (även om vissa i min släkt kanske är det, haha). Och om folk tycker att det är fel på lagen så ger det dem ändå ingen rätt att bryta mot den (för hallå rättigheter ges av staten och den ger knappast rätt att bryta mot egna lagar).

Om man vill ändra en lag så finns det demokratiska bestämmelser för hur det går till. Även om man inte har pengar så kan man inte bara strunta i det liksom.

Eller så är jag bara en moralistisk juriststudent som älskar lagen av princip (fast så kan det egentligen inte vara eftersom jag hatar vissa lagar).

2006-12-09 @ 02:17:07
URL: http://videogameheart.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

Josefine: Som sagt, har du inte råd så är det en annan femma, jag kan inte kritisera dig moraliskt för att du vill njuta av musik och inte har de ekonomiska tillgångarna till det!

Sandra: Ja, faktiskt! Men att testa musik gratis tycker jag fortfarande är okej också, det är ju typ som radio fastän man väljer sina egna låtar!

Szofia: Ja, att de gör så tycker jag också är löjligt. Om man förutsätter att ens kunder är skurkar så är det inte konstigt att kunderna går mot reglerna. Man måste behandla kunden med respekt för att få respekt tillbaka!

Ella: Ja, det är det jag vill ha ut av inlägget, dvs. diskussion och folks olika synsett på det hela. Däremot så tycker jag inte att man är mer berättigad till att ladda av en rik artist, även om jag moraliskt inte har samma problem med det som när man laddar från en liten artist. Och saken är den att det ändå är relativt få artister som verkligen tjänar pengar. Men om du enbart laddar ner musik från superrika (och vet att det är så) så tycker jag, moraliskt sett, inte att det är hemskt.

Och ang. det andra så gör jag inte musik! Jag tecknar, och är väldigt ofta med om att folk snor mina teckningar och använder dem till andra saker. Det är kränkande att de inte ens frågar först, för jag lägger ändå ner hur mycket tid som helst på det och det är obetalt.

Ang min ekonomi så köper jag absolut inte 10 plagg om dagen, inte ens i veckan, men ja, jag har en god ekonomi, men det kanske beror på att jag jobbar. 1. På ett grafiskt företag. 2. På ett bokförlag. 3. Frilansar med konst. Jag måste ha kvar de två andra jobben för att hålla mig flytande ekonomiskt, jag måste köpa kläder regelbundet för de moderelaterade jobben, annars får jag inga jobb, såklart. Detta innebär att jag jobbar i princip all tid jag inte sover, förutom när jag är ute och festar (då kombinerar jag tiden och träffar alla vänner som jag aldrig någonsin annars har tid att träffa på vardagarna) samt att jag måste networka, networka och networka. Så det du! Det är sju dagars jobb i veckan, inget umgänge med vänner och en massa slit, så jo, visst jobbar jag häcken av mig för mitt konstnärsskap!

Anonym: Ja, det tycker verkligen inte jag. Jag sa nej flera gånger och han fortsätte tjata, samt att han sa "fucking" och förringade mina åsikter totalt. Då får jag säga vad fan jag vill till honom, eftersom att han uppenbarligen var sjukt fixerad av sina egna åsikter och inte kunde tolerera någon annans. Då kan jag be honom avrätta sig själv, eller vad som helst, eftersom att han uttryckt fullkomlig orespekt inför mina känslor! Så nej, du har fel. Om jag skulle ha tvingat mig själv till att vara trevlig ytterligare ett steg så skulle jag enbart ha varit en självmobbare. Han var dum i huvudet, han bör lära sig, punkt.

Jannice: Ja! Äntligen lite moral! Vad skönt att du står på min sida. De flesta tycker att jag är fascistiskt när jag anser att FOLK FAKTISKT SKA FÅ BETALT FÖR SITT ARBETE och inte behandlas som slavar, som man kan utnyttja hur man vill bara för att man anser att man har "rätt" till allt möjligt. Dåligt. Jag ska kanske börja bryta mig in hos folk och råna dem?

2006-12-09 @ 03:34:56
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Mia

Tant Mia är också - oavkortat - på fröken Hannas sida här: ovan argument om att "skivbranchen är bakåtsträvande" och att "cd-skivor är billigare att tillverka"-argument är bull (till största del). Det är i slutändan artisten som drabbas - undrar när folk ska förstå det. Jag är själv möjligen trist och tråkig här, men tro det eller ej - jag har själv växt upp med musik i blodet, runt omkring mig, och har jobbat "volontärt" på Emmabodafestivalen under många år (och för läänge sedan) och hunnit med att skaffa mig liite insikt i musikbranchen. Jag har dock full förståelse för att skivor är generellt för dyra, men därifrån till att totalt ignorera människors försök till att tjäna sitt levebröd tycker åtminstone jag är att vara omedveten om konsekvenser! Fildelning är inte OK... Huva - vilken gnälltant jag blivit:-)

2006-12-09 @ 12:11:17
URL: http://monokel.blogspot.com
Postat av: clara

men vad fan. som att kate bush skulle vara fattig och svälta. okej, fildelning är dumt och för små artister på egna skivbolag som inte har så mycket pengar, men jag menar, de som förlorar på fildelning är inte artisterna utan skivbolagen.´det finns många artiter som blivit stora tack vare fildelning och som folk aldrig skulle hört talas om annars.

2006-12-09 @ 12:51:45
Postat av: Ida

"Men om du enbart laddar ner musik från superrika (och vet att det är så) så tycker jag, moraliskt sett, inte att det är hemskt." Menar du allvar?

2006-12-09 @ 13:29:29
Postat av: My Secret

Jag delar din åsikt om fildelning. Musiker ska ha lön precis som alla andra (konstnärer också givetvis).

2006-12-09 @ 13:56:10
URL: http://mysecret.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

Mia: Du är ingen gnälltant!

clara: Javisst finns det artister som blivit stora på det viset! Kolla bara på MySpace t.ex. där det är rådande koncept och som skapat en hel del kända artister! Däremot så anser jag att det ska vara upp till artisten själv att välja hur de vill marknadsföra sig själva. Jag menar, du skulle kanske t.ex. få ett mycket större rykte om en nattklubbschef gick in i din garderob, lånade dina klänningar och hade de i en lustig get up och alla fick reda på att det var dina, men skulle inte du föredra att personen i fråga lånade dem med ditt tillstånd? Lite konstigt exempel, men det är svårt att härleda kopiering in i det verkliga livet.

Ida: Jag kunde kanske ha formulerat mig bättre. Jag tycker inte att det är moraliskt hemskt på samma vis som att det är hemskt att sno pengar från fattiga, för det är riktigt moraliskt fel! Därför kan jag, även om jag inte tycker att det är rätt, se det som mer okej rent moraliskt att ladda från en rik artist. Fast jag själv gör ingetdera. Eh, jag vet inte om min poäng går fram här.

My Secret: Ja, verkligen!

2006-12-09 @ 14:48:26
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: fildelare

På sista tiden har du börjat låta mer och mer som en konservativ gammal bitter kärring.

Lev på 2000-talet.

2006-12-09 @ 15:26:07
Postat av: Mia

Neej...lilla filderlare här ovan - och andra - nu blir tant Mia sur som filbunke...sluta upp med era jäkla påhopp - har ingen lärt er att vara ödmjuka inför andra människor? Ge fulla f-n i Hanna - hon är en av de klokaste 20-åriga kvinnor jag nånsin haft turen att "trilla på"...skäms ta mig f-n! Jag är en konservativ gammal bitter kärring och jag är f-n stolt över det! Konservativ, förresten - vet du vad det betyder? Hur i hela jökelen ska vi nånsin ändra attityden i samhället om folk bara roar sig med att gnälla på andra, vara avundssjuka, ha en jävlans "jag-ska-ha-allt" och "jag-har-mina-rättigheter"-mentaliteter. Nu blev jag rejält arg! Dessutom har jag sett tendens till flera skitinlägg här hos Hanna - som i o f s är helt kapabel att försvara sig själv - av typen "har du inte blivit gödd på sista"...etc. Vad f-n är det för en jävla kommentar? Eller "du har ju råd med 10 plagg om dagen"??? Jag tycker för övrigt att det är skitskönt att ha uppnått ett stadie i mitt liv där jag legitimt kan kalla mig en bitter gammal kärring. Så det så:-). Försök lära lite av folk med fungerande hjärnor istället för att bräka om att ni har "rätt-till"-alla jäkla grejer - och tracka ner på andra. Fegt, fegt, fegt! Snällhet, någon?

2006-12-09 @ 16:04:42
URL: http://monokel.blogspot.com
Postat av: maria

problemet är ju att man aldrig hittar musiken man vill ha i dagens skivaffärer, om man inte vill beställa från utlandet med jättedyr frakt och tull och liknande förstås...

2006-12-09 @ 20:13:39
URL: http://marijah.se/
Postat av: Joel

Jag är för fildelning. Det är för dyrt, så jag stjäl musik. Det är otillgängligt, så jag stjäl musik.

2006-12-16 @ 17:00:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback