Sydsvenskan - Inte längre fylld av synd

Freudianska felsägningar är roliga, och jag är duktig på dem. Freudianska felläsningar är jag dock bättre på.

Här är intervjun i "Sydsvenskan":
http://sydsvenskan.se/nojen/article204036.ece

För att förtydliga, Maddox dissar alltså precis allt, kvinnor är inte, på något sätt eller vis, en speciellt utsatt grupp i hans skrivande. Han driver mestadels med sig själv, sin ofantliga manlighet och hans kulor som kan liknas vid solens storlek. Att hans texter då skulle vara kvinnoförnedrande kan jag inte se som ett vettigt resonemang. Kan man inte skoja något om kvinnor så kan man heller inte kräva jämställdhet, för det är inte jämställt att freda en specifik grupp. Anledningen till varför man inte kan freda specifika grupper är för att det skapar bitterhet hos andra grupper.

Jag kan heller inte se varken Arne Anka eller Rocky som kvinnoförnedrande, isf. anser jag att t.ex. Nemi är mer kvinnoförnedrande. Charlie Christensen och Martin Kellerman driver faktiskt, ärligt talat, mestadels med sig själva och den typiska, sluskiga bilden av män. Lise driver med bimboroller, kvinnors tävlande mot varandra och hennes huvudkaraktär är smal som en pinne med stora, runda boppar som sitter högt som en vanlig människas nyckelben.

Det är tacksamt att driva med sig själv och sin egen grupp, det är mer acceptabelt. Om en man gjorde Nemi skulle jag nästan svära på att den dömdes ut direkt, precis som att Arne Anka skulle dömas ut direkt av antifeminister som en manshatarserie som framställde alla män som nersupna, griniga manschauvanister.

Lås oss skoja om kvinnor också, det innebär inte att vi blir kängade i röven. Det innebär att vi också får vara roliga och ha självdistans, precis som männen.

Självdistans hos kvinnor tolkas alltför ofta i dagsläget som att kvinnan har ett dåligt självförtroende, det är illa, när det hos män tolkas exakt tvärtom. Iaf. i fall där det handlar om kvinnans utseende som vi alla vet ska vara ett känsligt ämne för oss, vilket vi förövrigt blir uppfostrade till att tycka. Låt oss skoja, för fucks sake!

Kommentarer
Postat av: Marie

Skulle du kalla Döskallegänget fratlit? Har lite svårt att greppa vad kategorin innefattar...

2006-12-18 @ 01:56:30
Postat av: Mia

Bra talat, tjejen:-). Du har så rätt!

Postat av: Linda E

Min roligaste freudianska felsägning var när en kompis skulle säga just "freudiansk felsägning" men istället säger "freudiansk felSUGNING". Undrar så vad det kan vara...

2006-12-18 @ 09:45:10
URL: http://www.miranda-ail.com/photolog
Postat av: Jennifer The Blogg Owner

helt rätt, men jag får skoja dagligen =)
Jobbar på en arbetsplats med 5 anställda tjejer och 140 killar! /Kram

2006-12-18 @ 10:08:20
URL: http://confessiontour.blogg.se
Postat av: Lina

Håller så med dej....som vanligt...innebär det att jag börjar bli tråkig...?!

2006-12-18 @ 13:31:23
URL: http://www.modeflickan.blogspot.com
Postat av: Hanna Fridén

Marie: Vet faktiskt inte, just definitionen fratlit kan jag väl sisådär ingenting om!

Mia: Wheee :D Tack!

Linda E: Hahahahahahahah :D! Din vän är bra.

Jennifer: Oj, det var inte illa, det! :O Är ni populära på fikarasterna?

2006-12-18 @ 13:31:44
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Lina

Håller med dej som vanligt...innebär det att jag börjar bli tråkig...eller att jag inte har ngra egna åsikter...nehej...så kan det inte vara...det måste betyda att vi har mer än vår klädsmak gemensamt...

2006-12-18 @ 13:32:31
URL: http://www.modeflickan.blogspot.com
Postat av: s

Japp så är det, bra skrivet! Fast, om man driver med brudar måste man nån gång också ha vettiga brudar med, det är väl där det brister lite vad gäller Rocky.. men annars, right on.

2007-01-15 @ 23:51:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback